Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
17 Temmuz 2014 Perşembe - 12:23

CHP Eylül'ü bekleyecek

Seçim yenilgisi ve ardından yaşanan transferler tüm gözleri Antalya Örgütü’nün üzerine çekti. CHP’nin merkez yönetimi bu durumu araştırmak için kolları sıvadı. Genel Başkan Yardımcılyarından Haluk Koç dün Antalya’ya geldi, ardından Veli Ağbaba’nın önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor.

CHP Eylül ü bekleyecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir’in AKP’ye kaptırılması ve il genelinde alınan kötü seçim sonuçları CHP’yi karıştırmıştı. Bu yenilginin ardından parti içinde istifalar birbiri ardına gelirken, çok sayıda ilçe örgüt yöneticisi de bu yenilgiyi gerekçe göstererek görevlerinden ayrılmıştı.
İl Başkanı Devrim Kök’ün görevden alınacağı söylentileri 1 Nisan’dan beri gündemde tutuluyor.  Kök’ün görevden alınması ile ilgili Antalya’da muhalifler toplantı üzerine toplantı yaparken, alınan kararlar da anında Ankara’ya iletiliyor. Antalya’nın kanayan bu yarası ise Ankara’yı rahatsız ediyor. Bu konuya çözüm bulunması için girişimler sürerken, son bir ayda yaşanan AKP’ye geçişler ise bu yarayı daha da derinleştirdi.

KOÇ GELDİ GİTTİ, SIRADA AĞBABA VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un , Antalya’da cumhurbaşkanı adayı Ekmelleddin İhsanoğlu’nun nasıl algılandığı, hem de parti ile ilgili bazı sorunların bu seçimlere nasıl yansıyacağını görüşmek üzere kente gelmesi ortalığı hareketlendirdi.

Koç, dün akşam saatlerinde geldiği Antalya'da, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası çerçevesinde iş çevrelerinden farklı gruplarla iki ayrı toplantıda bir araya geldi. Toplantılarda Koç'a CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşlik etti.  

Haluk Koç, şunları söyledi:

“Antalya'da tepkiler çok farklı tabi. Sayın İhsanoğlu'nun ilk isminin çıktığı dönemdeki gibi değil. Çelebi tavrıyla, hoşgörülü, engin sabrıyla, güleç yüzüyle, konulara yaklaşımıyla hem geçmişinin vakur özelliklerini, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle, çağdaşlaşmayla, yüzü batıya dönük bir kimlikle birleştirerek sentezi yapabilmiş, dini siyasete, siyaseti dine karıştırmama ilkesini ortaya koyan, parlamenter demokratik sistemi savunan Türkiye'nin önünde belirebilecek tehlikelere karşı içeride huzur dışarıda itibar arayışının sembolü olarak ortaya çıkıyor. Gittikçe de karşılık buluyor."

Parti sözcüsü Koç, gün geçtikçe Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun sokaktaki algısını da farklılaştığını söyledi. Algı boyutunda mevcut iktidar partisi tarafından yapılan çarpıtmaların söz konusu olduğunu kaydeden CHP sözcüsü Koç, “Sokağa çıksınlar baksınlar, sayın İhsanoğlu şu anda Türkiye'de her gün kavga eden, siyasette polemik peşinde koşan diğer adaydan çok daha farklı algılanıyor" dedi. Türkiye'de insanlarının artık huzur aradığını ve bu noktada siyasetin gerilim atmosferinden çıkmak zorunda olduğunun altını çizen Koç, “Her gün size geçmişinize, bugünkü durumunuza hakaretler yağdıran, sürekli bu çerçevede siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş bir yapıya kimliğe karşı sayın İhsanoğlu fotoğrafı. Çelebi, hoşgörülü, kucaklayıcı" diye konuştu.    

Seçim yarışının eşit olmayan şartlarda devam ettiğini fakat bunu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kimliği, kişiliği ve duruşuyla aşmak zorunda olduklarını kaydeden Koç, Türkiye'nin kavga etmeyecek bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu söyledi.

Koç, bu sabah da bazı dernek yöneticileriyle buluştu.

Koç’un Antalya’daki örgütle ilgili sıkıntılar konusunda da bazı izlenimlerde bulundu. Bu görüşmeleri Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceği öğrenilen Koç’un, Antalya dahil, bir çok il örgütüyle ilglili görevden almaların genel merkezin cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Eylül ayında gündeme getireceği öğrenildi.


 
 
 

 
Aspendos, festivale hazırlanıyor
 
Rus acente battı turistler Antalya'da perişan oldu
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaparsa hoca yapar. 19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:48

ne oldu hocanın yakın kadrosuna.duyan bilen varmı yahu?

Yorumu oyla      3      3  
anadolu alevileri 17 Temmuz 2014 Perşembe 23:39

biz canlar hükümetten memnunuz

Yorumu oyla      3      3  
DERTLİ DİVANE 17 Temmuz 2014 Perşembe 21:03

YEMEK GÜZELMİŞ AFİYET OLSUN. ATIŞ DA SERBEST DESTEKSİZ OLSA DA. PEKİ HER İŞİN BİR FATURASI OLUR İYİ YA DA KÖTÜ İÇİN. 11 AĞUSTOS DA NEREDE BULUNACAK BU FOTOGRAFDAKİLER. İKİ SORU SORMAK GEREKİR İSE. YA SOKAKTA BİZİM KK'CI LAR DIŞIN DA EKMELEDDİN DİYEN YOK YA. HAYAL GÖRMEYİN.PARTİNİN İLKE VE İDEOLOJİSİNİN İÇİNE ETTİNİZ YETER BE!...

Yorumu oyla      8      3  
aslan inan 17 Temmuz 2014 Perşembe 21:01

soru soran zat sanırım şu ana kadar 1 alevi meclis üyesi olan ercan akp ye geçdi onunda bütün alevileri temsil etmediğini bilmen lazım ayrıca akp ye geçen diğer 4, 5 meclis üyesininde galiba sünnü olduklarını biliyorsundur bunlarında sünnüleri temsil etmediği aşikardır insanları inançlarıyla değerlendireceğine tavırlarıyla değerlendirmende fayda olacağını düşünüyorum inanç üzerinden siyaset yapanlar 15 asırdır yapıyorlar ve bi sonuça varamamış olacaklarki günümüzdede birbirlerini kesiyorlar o nedenle bu aşdığın sorudan sağlıklı bi sonuç çıkmaz 2 tarafda zararlı çıkar hep kazanan efendileriniz olur sığ tartışmalardan kurtulupda sizleri soyana ezene karşı olmadığınız sürece daha çok asırlarca kafanızda boza pişirmeye devam ederler bu arada soru sorduğun kişide ben değilim yazdıklarınız dikkatimi çekdi yazdım

Yorumu oyla      7      3  
nezaman geldi 17 Temmuz 2014 Perşembe 19:17

herkes istediği yere geçebilir.

Yorumu oyla      4      5  
Bendeniz 17 Temmuz 2014 Perşembe 19:16

"bir alevi olarak çatı adaya oy yok" diyen arkadaş;Daha dürüst,ahlaklı ve de onurlu bir davranış göstermek istiyorsan E.Merthatun yada diğerleri gibi seçim sonucunu bekleme, AKP'ye katıl ya da RTE'ye bir an önce biad et..

Yorumu oyla      5      8  
aslan inan 17 Temmuz 2014 Perşembe 18:41

dostlar alışveriş de görsün eski tas eski hamam değişen bişey yok gel git ankara 2 saat bu durumdan sorumlu olanlarla aynı masada ye iç oh ne güzel Tevfik Fikret in dediği gibi ağzınızdan burnunuzdan gelene kadar yiyin yetmedi davulla zurnayla yiyin nasıl olsa devran sizin ama unutmayın ki bu devran sizede kalmaz o zamana kadarda doldurun hanları hamamları şeyyy küpleriii.

Yorumu oyla      9      3  
soru? 17 Temmuz 2014 Perşembe 15:49

alevi olarak çatı adaya oy yok diyen kişi: alevi adaylar akp ye geçiyor.ercan gibi.ne diyeceksiniz?

Yorumu oyla      8      9  
parti tabanı 17 Temmuz 2014 Perşembe 13:44

böyle halkçılık olmaz bu şekilde bir fotoğraflachpyi temsil edemezsiniz insalara güven veremezsiniz

Yorumu oyla      12      3  
nezaman geldi 17 Temmuz 2014 Perşembe 12:47

halen halka inemiyorsunuz. iftar verdiğiniz yerlerde yanlış. siz böyle olduğunuz sürece herzaman r.t.e. kusura bakmasın kimse. bir alevi olarak çatı adaya oy yok

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Kepez AKP'li oldu
MHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Osman Kepez, dün akşam törenle AKP'ye geçti.
Kılıçdaroğlu'nun Antalyalı 7 misafiri
Ankara'da, dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde ...
Antalyalı CHP'li gençlerden mesaj var
CHP eski Antalya Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz, gençlik adına bir ...
 
AKP transfer işini çok sevdi
AKP, yaklaşık bir haftadır kamuoyunda ismi dolaşan MHP'li bir meclis üyesinin ...
O pankartı biz açtık
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya mitingi sırasında ...
Veli Ağbaba çok ağır konuştu
AKP'nin CHP'den üst üste yaptığı transferler genel merkezi de hareketlendirdi.
 
Erdoğan Antalya'da konuştu
Antalya'ya gelen Erdoğan'ın konuşma yapacağı miting alanındaki, 'CHP'den ...
CHP şokta
CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Önder Önen'in bugün Kepez Arena'da ...
Önder Önen AKP'ye geçti
CHP Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi Önder Önen AKP'ye geçti.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva