Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
20 Mayıs 2014 Salı - 11:06

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Toğaç; İhaneti gördüm

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, Mustafa Akaydın'ın yeniden aday olmasını istemediğini, Konyaaltı'nda aday adayları için anketler yapılmadığını, il yönetiminin hatalar yaptığını, Muhittin Böcek'in adaylığı konusunda ilçenin görüşünün alınmadığını, bir belediye başkanının en fazla iki dönem belediye başkanlığı yapması gerektiğini söyledi.

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Toğaç; İhaneti gördüm
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Avukat Pınar Toğaç, Ak Parti'nin seçim tutanaklarıyla oynayarak seçimi kazandığını bizzat gördüğünü savunarak, "Seçimi biz kazandık ama AKP adliyede seçim tutanaklarıyla oynayarak seçimin galibi oldu. Bu seçimde hatalardan çok ihanet vardı" dedi.
 
CHP İlçe Başkanı Pınar Toğaç, adliyedeki tüm seçim gelişmelerini bizzat kendisinin izlediğini, seçim gecesi sabah saat 05.00 sıralarında seçim kurulundan CHP'nin seçimi kazandığına ilişkin yazı aldığını, bu yazıyı halen sakladığını belirterek, "O gece sandık sonuçları bilgisayara aktarılırken, bütün seçim tutanaklarında değiştirme yapıldı. Bunu gözümle gördüm, şahit oldum, AKP seçimi sandıkta sabaha karşı yaptığı tutanak sonuçlarmdaki değişiklikle kazandı" dedi.
 
CHP Konyaaltı İlçe  Başkanı Toğaç, Kepez'deki oynamaları görür görmez CHP Kepez ilçe yöneticilerini, başkan ve meclis adaylarını çağırdım. Süleyman Acar'dan başka gelen olmadı. Biz seçimi adliyede ve içimizdeki bazı isimlerin ihanetiyle kaybettik" dedi.
 
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Avukat Pınar Toğaç, Ak Parti'nin seçimi tutanaklarıyla oynayarak seçimi kazandığını bizzat gördüğünü savunarak, şunları söyledi;
 
 "Seçimi biz kazandık ama AKP adliyede seçim tutanaklarıyla oynayarak seçimin galibi oldu. Bu seçimde hatalardan çok ihanet vardı. Her kademede hata vardı. Her aşamada hata yapıldı. Üyeden tutun ilçe örgütü, il örgütünden tutun, milletvekiline kadar her kademede hata ve yanlışlar var... Hata her zaman yapılabilir. Hata affedilebilir. Ama bu seçimde ihanetler yaşandı.”
 
Büyükşehirde adliyede yapılan hilelerle AKP kazandı diyorsunuz. İlçelerde neler oldu neden CHP kaybetti ?
 
“Benim anlattıklarım seçim sürecinin sonuç kısmıydı. Hata kısmı değildi. Genel merkezce bir süreç başlatıldı, 15 temmuz da adaylar bulundukları yerden istifa etsinler başvursunlar denildi. Belediye başkanı veya meclis üyeliği için bu süre konmuştu. Aday adayları istenilenleri aynen yerine getirdi. Dosyalarını verdiler paralar yatırıldı eğitim alındı. Genel Merkezin ilk belirlediği genelgelerle aynı yürütülmedi. 6 aylık sürenin içinde sürekli aday adayları çalıştı ama adaylar 35 gün kala açıklandı. Bu hataydı. Süreç devam ederken eğilim yoklaması için oy pusulaları bile genel merkezden gönderildi. Yani ilçe örgütlerine Genel Merkez güvenmedi. Buradaki örgütte seçimde tam örgütlenemedi. Muratpaşa'da mevcut başkanla gidilmedi. Son anda bir dönüş yaşandı. Bu dönüş bize çok ciddi bir oy kaybettirdi. Mevcut adaylardan biri aday gösterilseydi belki Süleyman Evcilmen de destek verecekti. Toparlamak adına Ümit Uysal çıkarıldı. Başka biri olsa belki orası da kaybedilebilirdi. İnsanlara bir yol çiziyorsunuz eğitim dosya çalışma gibi birçok şey yaptırıyorsunuz sonra hiç bunlarla alakası olmayan birilerini aday yapıyorsunuz. İzahı olmayan şeylerdi bunlar. Çok acemi bir seçim yaşandı. AKP'nin bu kadar kan kaybettiği bu dönemde biz seçimi alamadık. Bu anlattıkları hatalardı. Birde ihanetler var. Kendi ilçemden tutun en yukarı kademeden ihanetler oldu. Milletvekillerimizden bile ihanetler oldu. Milletvekilleri dahil adayı beğenmemekten ya da şahsi konularla alakalı partiye ihanetler oldu. Muratpaşa da ve Konyaaltı’nda başka taraflara kayan adaylar oldu sizin ihanet dediğiniz peki Kepez'de CHP'den olmayan tabanın kabul etmediği AKP'den ihraç bir aday çıkartıldı.
 
Bu kimin ihanetiydi ?
 
Bu adaylık için tabi ki il yönetimi diyeceğim . Ama ihanet kısmını bilemem. Şunu görmek lazım CHP herkesi kucaklayan bir politika izlemeye başladı. Sağdan gelen adayı da bizden daha sol olan daha marjinal adayı da hepsini kucakladı. Evet biz sosyal demokrat bir partiyiz bu bizim tüzüğümüzde var. Bize gelenleri geri çevirirsek iktidar olamama sıkıntıları biliyoruz. Biz Kepez'deki dört aday adayıyla ilgili Genel merkezimize gittik. Hepsi birbirinden değerli bunlardan biriyle seçime girelim dedik. Erdal Beyi tanımam şahsına lafım yok ama büyükşehir ve Kepez için bu adaylarla gidilirse kazanamayız diye gittik. Ama Genel Merkez bizi dinlemedi. Halbuki kiminle kazanırız sorusunun cevabını en iyi ilçe başkanları bilir. Aday adaylığı süreci çok kırıcı geçirildi. Muratpaşa'da 7 aday adayı, Kepezde 4 aday adayı çok ama çok incitildi. Bu konularla ilgili o kadar çok konuşulacak şeyler var ki. Bu süreci o kadar kötü atlattık ki küskünler ordusu yaratıldı. Bu aday adaylarının dışında gitmek istiyorsak bunun da bir usulü olmalıydı. Aylar önceden bu süreci başlatmışsınız. Bu insanlar maddi manevi fedakarlıklarla aylarca çalışmışlar. Paraları alınmış. Diyelim ki anketler yapıldı bu insanlarla kazanamayacağınızı anladınız. Bu insanlar ilçe başkanıyla birlikte Genel Merkez'e çağırılmalıydı durumu izah edip teşekkür edilmeliydi, konuşulmalıydı. Denmeliydi ki arkadaşlar biz anketlerle halka sorduk kazanamayacağınızı anladık ama sizin dışınızda da birini daha sorduk onunla ancak kazanabileceğiz. Bu söylenseydi ben inanıyorum ki kimse küsmez herkes o adayın arkasında olurdu. Hepsini bir şekilde kırdık. İnsanlar kırılıyor normal hepimizin insani duygulan var. Bizim partimizde insanlar çalışıyor çalışıyor sonra bir kalemde siliniyor. AKP böylemi? Bir seçim kaybeden adayını alıyor başka bir konuma yerleştiriyor. Erdal bey kimin adayı konusunda tam net bilgim yok bazı kesimler Mustafa Akaydın dedi. Şu da çok enteresan ki ben kendi ilçemle alakalı bir tek anket görmedim. Başka ilçeler gördü mü bilmiyorum.
 
CHP'de bölünmeler çoğaldı mı ne dersiniz? Bir de sosyal medyada çok saldırılar var partili kişiler arasında. Acaba parti içi demokrasi işletiminde sorun mu var?
 
Ben bir hukukçu olarak asla kabullenemiyorum . Eleştirinin dozu olmalı. Sosyal medyada parti içi sorunlar tartışılıyor. Ağır hakaretler ediliyor adına demokrasi deniliyor. Bunun adı demokrasi değil.
 
Aday belirleme sürecinde Genel Merkez adayınızla ilgili sizin fikrinizi sordu mu? Sorulmadıysa neye göre Muhittin Böcek aday oldu?
 
Hayır kesinlikle sorulmadı. Genel Merkezden direkt bana sorulan hiç bir şey yoktur.
 
… Aday belirlemede sanki biraz adaletsizlik var. Bir dönem bile belediye başkanlığı yapmış bilinin ilk defa belediye başkanı olacak birine göre tanınırlığı çok daha fazla. Kaldı ki sizin belediye başkanınız 3 dönem başkanlık yapmış. Sürekli aday olan birinin karşısında arkadan gelen hiç kimsenin şansı yok. Bu anlamda tüzükte değişiklik yapılmasından yanayım. Buna bir sınır konmalı 2 veya 3 dönem olmalı. Türkiye'ye baktığımızda mevcut başkanın aday adaylığı tabi ki bir adım değil 3-5 adım önde. Buradaki bu kadar aday adayının olması ne idi, değişim, biz değişim istiyoruz dediler. Muhittin Böcek’ten şikayetçiyiz demediler. Biz değişim istiyoruz dediler. Bir insan aynı yerde çok uzun çalıştığında ne kadar iyi çalışırsa çalışsın insanlar yeni bir yüz görmek istiyorlar.
 
… Süleyman Evcilmen'de kalsaydı biz Büyükşehri kaybetmezdik. Bu açıdan mevcutla devam önemliydi.
 
 Şükran Akkaya/Akdeniz Beyaz
 

 
Çok çalışıp tatil yapacak
 
Kronik hastalıklar akıl sağlığını bozuyor
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KONYAALTILI 22 Mayıs 2014 Perşembe 11:40

PINARI İLÇE BAŞKANI YAPAN MUHİTTİN.ŞİMDİ ONU SATTIĞINA GÖRE YENİ BİRİNİ BULMUŞ DEMEKKİ.PARTİ KÜLTÜRÜNDEN HABERSİZ BÖYLELERİBAŞKAN OLURSA OLACAĞI BU,HEDEFİ BU KADINI VEKİL OLMAK YENİ GÜÇ SAHPİLERİNİ BULMAYA ÇALIŞIYOR.AMA NAFİLE ONU NELER KARIŞTIRDIĞINI BİLMEYEN YOK

Yorumu oyla      10      3  
gerçeği görmüş 21 Mayıs 2014 Çarşamba 16:52

ALLAH tövbeni kabul etsin. doğru yolu bulmuşsun. chp doğruları nezaman söylerse iktidar olur, yoksa bu zihniyetle zor

Yorumu oyla      14      3  
yaşasın örgüt bilinci yaşasın chp 21 Mayıs 2014 Çarşamba 15:32

söyledikleriniz doğru bile olsa basında bunları konuşmanızı kınıyorum. ayhan zor u kaç defa mahkemeye verdınız acıklarmısınız. muhittin böcek aday gösterilmesinden haberım yok dıyorsunuz. chp genel merkezınde önder önen ruhi beşiktaş muhittin böcekl ile birlikte bu işleri dizayn etmek için kaç gun kaldınız. on secimden gelen meclis uyelerının yerlerını sız degıstırmedınızm mi. siz hukukcu olarak bunları muhittin böcekle yaptınız. il başkanı ümit uysal için ankarada ugraşırken sizde ankarada aynı dava için ugraştınız. bana daha fazla yazdırmayın...

Yorumu oyla      16      3  
gercek partılı 21 Mayıs 2014 Çarşamba 09:06

pınar cok gec hersey içi n sende suclusun şi dıye kadar nerdeydın.seni insanlar bır sekılde affeder lütfen herşeyi anlat

Yorumu oyla      20      3  
21 Mayıs 2014 Çarşamba 01:30

Hikayelerle kaybedilen kürkler, yalan dolan denizinde boğulan başarısızlıkların bahanesi olmaz.İrade ve iktidar yoksunu konu mankenleri bahane üretmeye devam etsinler. yazık, yazık, yazık, çook yazık. Erkek ya da kadın bir tek yiğit çıksın da ya ben bulunmaz kumaş değilmişim desin be yahu. Ayıp, ayıp, susun da bari ele güne rezil olduğumuz yetsin artık. Kendi değerlerini yok sayan, dışarıdan makbul insan arayan, umduğunu bulamayan, başarısızlıklarından yeni başarırılar uman akıl yoksunları bari kişiliğinize, gelmişinize, geçmişinize saygınız olsun. Önce beni inandırın samimiyetinize, dürüstlüğünüze, yüreğinize sonra da halkı...

Yorumu oyla      22      3  
mustafa kardeş 21 Mayıs 2014 Çarşamba 00:17

sevgili başkan durup dururkene olduda bu güne kadar tüm yanlış doğru demeden yanında dm dik yanında durduğunuz muhittin böceği neden satıyorsunuz diye sormak ayıpmı olur acaba muhittin başkanın yaptığı tüm yanlışlarında vazgeçtik diyelim bugüne kadar muhalefet partileriyle ilgili en ufak bir demecinize rastlamadık sayın böceğinde öyle sizin muhalefetiniz cumhuriyet halk partililere galibağa öyle görünüyor acaba yakında seçim havası var da konyaaltılı hemşehrilerini mi kandırma yöntemimi acaba demeden geçemiyeceğim lütfen % kaç oy kaybımız oldu bunuda açıklarmısınız bir görelim sizin evet bu başkan doğru yolu bulmuş diyelim yoksa kendinizi yormayın sizi tüm konyaaltılı tanıyor artık tüm sağlıksız ilişkileriniz biliniyor

Yorumu oyla      25      4  
antivatandaş 20 Mayıs 2014 Salı 20:10

birde sayın böceğin pis işlerini anlatırsan, alnından öperim

Yorumu oyla      26      3  
Vatandaş 20 Mayıs 2014 Salı 17:53

Bu konuşma metni disiplin suçudur.İhraç gerektirir.İlçe başkanı böyle konuşamaz...

Yorumu oyla      11      25  
CHP KEPEZLİ 20 Mayıs 2014 Salı 17:08

PARTİ TÜZÜĞÜNÜ BİLMEYEN 2 3 YIL İÇİNDE ADAMI İLÇE BAŞKANI YAPARSAN BÖYLE OLUR AZ BİLE SÖYLEMİŞ

Yorumu oyla      13      20  
Hasan Canlı 20 Mayıs 2014 Salı 16:22

sayın ilçe başkanı olması gereken doğruları söylemiş ama biraz geç kalmamışmı? sizce sayın muhittin böcek konusunda partinin oylarını ne kadar aşağıya çektiğiyle ilgili bir yorum göremedik aynı zamanda muratpaşa ve kepez ile ilgili aday adayları ile ilgili sayıda vererek açıklamalar yapmış kendi ilçesiyle ilgili toplam 12 aday adayı var tek kelime etmiyor genel merkez aday adaylarını çağırıp konuşmalıydı diyor onlar yapmadı madem kendisi konyaaltında böyle bir toplantı yapmışmıdır,bunlarıda açıklamalı belediye başkanınlığında kimi desteklemiştir her adaya eşit mesafede durmuşmudur bunları da açıklasın ki uzattığı zeytin dalının gerçek duyguları olduğunu bilsin konyaaltılı yinede geçte olsa adaylığın dört dönemin fazlalığını açıklaması güzel gelecek açısından olması gerekendir.İnşallah bundan sonrası için kişilerin değil ÖRGÜT ün ilçe başkanı olur

Yorumu oyla      31      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'da Evcilmen faktörü
Bugün Muratpaşa seçimlerinin analizini veriyoruz
MHP'denz 19 Mayıs açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Osman ÇETİN, Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
Antalya seçim analizi
Türkiye, 30 Mart 2014 tarihinde yeni bir yerel seçimi daha geride bıraktı. ...
 
CHP'li vekiller istifaya hazırlanıyor
CHP İstanbul milletvekili Sabahat Akkiraz, Soma'da yaşanan iş cinayetinin ...
Hangi parti kaç sandıkta sıfır çekti ?
ANTALYA'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı 30 Mart yerel seçimleri ...
CHP Antalya'da iki ilçeye başkan atandı
Gazipaşa'da istifa eden İlçe Başkanı Vural Görgülü'nün yerine Bülent Kocabaş ...
 
O önergede 3 Antalyalı vekilin de imzası var
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in Soma ile ilgili verdiği soru önergesinde ...
CHP'den genelge; tüm konserler iptal
CHP'li Veli Ağbaba, partisinin belediyelerine genelge yolladı.
'Sandığa sahip çıkmayanlar bedelini ödeyecek'
Gürsel Tekin, üyeliklerle ilgili yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva