'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
4 Ocak 2015 Pazar - 18:01

CHP Muratpaşa'da seçim sonucu

CHP Muratpaşa'da ilçe başkanlığı seçimi sona erdi. Başkanlık için yarışan Ahmet Kumbul ipi göğüsleyen isim oldu. Kumbul, başkanlıkta Songül Başkaya ile yarışıyordu.

CHP Muratpaşa da seçim sonucu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

ANTALYA Muratpaşa CHP İlçe Kongresi'nde partililer, 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedilmesinin iç hesaplaşmasını yaptı. Tansiyonun yükseldiği kongre, aralarında Deniz Baykal'ın da bulunduğu 5 milletvekilinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın ile il başkanı seçildiği dönemde Baykal'ın fotoğraflarını il binasından indiren Devrim Kök'ü de aynı çatı altında topladı. Kongrede Ahmet Kumbul 210 oyla ilçe başkanı seçilirken, rakibi Songül Başkaya 100 oy aldı.

Meydan semtindeki bir düğün salonunda yapılan Muratpaşa ilçe kongresi, CHP'lilerden büyük ilgi gördü. Toplam 376 delegesi bulunan CHP'nin Muratpaşa ilçe kongresinde başkanlık için Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya ile Ahmet Kumbul aday oldu. Aralarında eski genel başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu Antalya milletvekillerinin tamamının katılımıyla gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını, Parti Meclisi Üyesi Cemal Canbolat yaptı.

İLÇE BAŞKANININ KONUŞMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

Çarşaf listeyle seçime gidilen kongrede, başkan adayları Songül Başkaya ile Ahmet Kumbul el ele birlik mesajı verdi. Ancak Ercan Erkan'ın istifasından sonra Muratpaşa ilçe başkanlığına getirilen Ahmet Çiftçi'nin kongre açılışında yaptığı konuşma, tansiyonu yükseltti.

EVCİLMEN'LE BAŞLADI

Özeleştiri yapan Çiftçi, önce isim vermeden 1999 seçimlerinden bu yana üç dönem Muratpaşa Belediye Başkanlığı yapan, 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyince DSP'den aday olan Süleyman Evcilmen'i eleştirdi. 1999 seçimlerinde DSP'den, iki dönem de CHP'den belediye başkanı seçilen Süleyman Evcilmen'i kastederek, 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyenlerin 6 oku silip güvercin olup uçtuğunu söyleyen Çiftçi, “Bizi arkamızdan hançerleyenler bu şekilde seçime girdiklerinde 19 bin 630 oy aldı. Bu oylardan 2 bin 50'sini Büyükşehir'de DSP'ye verdiler. Bu oyların 11 bin 166'sı MHP'ye, 6 bin 265'i AKP'ye gitti. CHP'ye gelen oy sayısı ise 149. Çünkü bunlar seçim çalışmaları sırasında hep şunu söylediler. 'Biliyoruz biz kazanamayacağız. Ama birileri de kazanamayacak' diye çalışma yaptılar. Ve biz Büyükşehiri 22 bin gibi bir oyla kaybettik" dedi.

AKAYDIN ALKIŞLADI

30 Mart seçimlerinin kaybedilmesinde faturayı milletvekillerine de kesen Çiftçi, “Biz seçimlere binbir yokluk içerisinde çalışırken, partimizi bastılar, camlarımızı kırdılar, yine bu dönemde başka partilerin adaylarını ziyaret edenler oldu. 'İlçede şuna, büyükşehirde şuna oy verin' diyenler oldu" diye konuştu. Çiftçi'nin konuşmalarını, 30 Mart seçimlerini kaybeden Mustafa Akaydın ile Deniz Baykal'ın fotoğraflarını il eski başkanıyken partiden kaldırtan Devrim Kök'ün aralarında bulunduğu Baykal muhalifleri 'Bravo' diyerek alkışladı. 30 Mart akşamı seçim kurulu önlerinde çalışırken yanlarında CHP milletvekillerini hiç göremediklerini anlatan Çiftçi, “Biz seçim kurulunda çalışırken, AKP'li milletvekilleri ile boğuşurken, üzülerek söylemek istiyorum ki o gün hiçbir milletvekilimizi yanımızda, önümüzde göremedik. Ama burada görüyoruzki sayın milletvekillerimiz kongrelerimizle çok ilgili. Teşekkür ediyoruz. Ama biz sahada AKP'lilerle dalaşırken gençlerimiz karakollara alınırken onları yanımızda görmeme ezikliğini yaşadık" dedi.

VİCDANLARINIZ RAHAT MI

Muratpaşa'nın 1 oyunu bile hırsızlara çaldırmadıklarını, buna karşılık Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedildiğini belirten Çiftçi, şimdi Büyükşehir Belediyesi'nde taşeronlar başta olmak üzere işçi kıyımı yaşandığını söyledi. "Vicdanlarınız rahat mı" diye soran Çiftçi'nin konuşmalarına tepki gösteren bazı partililer, divana gidip duruma müdahale edilmesini istedi. Bu gruba bir başka grubun karşı çıkması üzerine tansiyon daha da yükseldi. Bir ara Baykal da oturduğu yerden kalkıp Divan Başkanı Canbolat'ı uyardı. Tartışmanın devam etmesi üzerine herkese yerine oturmaları çağrısında bulunan Canbolat, “Herkes haddini bilecek" dedi.

GENEL BAŞKANA LAF SÖYLETMEYİZ

Divan Başkanı Canbolat, ardından Deniz Baykal'ı kastederek “Biz bu partinin genel başkanlığını yapmış herkese bir tek laf söyletmeyiz, söyletmeyeceğiz de" dedi. Bu konuşma üzerine Baykal oturduğu yerden başını sallayarak memnuniyetini gösterdi. Baykal taraftarları da alkışlarla konuşmaya destek verdi. Ardından Canbolat, “Sayın genel başkanım kongrede olmamasına rağmen istediği anda konuşma yapabilir. Kararı sayın genel başkanımız verecek burada. Sayın genel başkanım konuşma yapacaksanız, buyrun lütfen kürsüye" diyerek, CHP'nin eski lideri Baykal'a davette bulundu. Ancak Baykal tansiyonu yükseltmeme adına bu teklifi geri çevirip teşekkür etti.

KUMBUL İLÇE BAŞKANI OLDU

Tansiyonun normale dönmesi üzerine başkan adayları kura çekimi yaparak konuşma yaptı. Her iki başkan adayı da birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmalardan sonra Baykal kongreden ayrıldı. Dün yapılan Kepez ilçe kongresinde başkan seçilen Garip Erdoğan da kongreyi izleyenler arasında yer aldı. Ardından seçimlere gidildi. Kongrede Ahmet Kumbul 210 oyla ilçe başkanı seçilirken, rakibi Songül Başkaya 100 oy aldı.



Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Kılıçdaroğlu, kimlere 'Kontenjandan adaylık beklemeyin' dedi
 
ANSİAD'da kritik oylama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
antalyalı 5 Ocak 2015 Pazartesi 11:20

30 mart yerel seçimlerinde kimin nerede çalıştığını herkes biliyor.aksu da yaptığımız çalışmalardagürkut acar dışında kimse gelmedi.sanki chp nin bir vekili varmış gibi.yerel seçimlerdeki çalışmaların bedeli olmalı ve sayın baykal ve diğer vekiller aday olmayın.sayın baykal köşenize çekilin ve eski genel başkan diye anılın.çok istiyorsanız üyelerin katılacağı ön seçime girin.bakın ne olacak.

Yorumu oyla      5      4  
5 Ocak 2015 Pazartesi 08:57

AHMET ÇİFTÇİYİ KUTLUYORUM, ERCAN ERKAN'IN YAPAMAYACAĞI VE YAPMADIĞI KONUŞMAYI O SALONDA BİRİLERİNİN GÖZÜNE BAKARAK SÖYLEMESİ ONUN YİĞİTLİĞİDİR... YÜREĞİNE SAĞLIK

Yorumu oyla      6      4  
denizz 4 Ocak 2015 Pazar 22:04

Büyükşehir'i kaybettiren Baykal ve ekibine ders veren deleğeye teşekkürler.Ama yetmez vekillik ön seçiminde de umarım gerekli dersi alarak köşelerine çekilirler.

Yorumu oyla      11      6  
Bendenz 4 Ocak 2015 Pazar 18:34

Sn.Baykal ülke sorunları ile ilgileneceğine ne yazık ki ilçe sorunları ile ilgilenmek de ve önce Kepez de,bugün de Muratpaşa da gösterdiği adaylarla seçimi kaybetmiştir.Umarım;hem kendileri,hem adayları ve hem de desdekçileri ders almıştır .(!)..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, kimlere 'Kontenjandan adaylık beklemeyin' dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekilliği aday adaylığı ...
Erdal Sarızeybek Antalya'da konuştu
EMEKLİ albay Erdal Sarızeybek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993'te ...
Parmak ucuyla tokalaşma
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kongreye milletvekilleri Yıldıray ...
 
Kepez'de ilçe başkanı belli oldu
ANTALYA'da CHP'nin yeni Kepez ilçe başkanı Eğitim-Sen eski Antalya Şube ...
AKP'li Şentop'tan ilginç iddia
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Antalya'da konuştu; 'CHP'yi ...
Baykal; Kim kazanırsa başkanım odur
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kepez ve ...
 
Kaset komplosunda skandal ayrıntı
Kaset iddialarıyla istifaya zorlanan MHP'li vekillerin sahte isimlerle dinlendiği ortaya çıktı.
'Anadolu Partisi iktidarı hedefliyor'
ANADOLU Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Demirer, partisinin barajı ...
Bu ne iş başkan?
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, avukatlığını yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva