Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
15 Ağustos 2015 Cumartesi - 11:14

CHP'de 82 vekil alarmı

Erken seçimin gündeme gelmesi, 7 Haziran seçimlerinde 364 milletvekili adayını önseçimle belirleyen CHP’yi “kırmızı alarm”a geçirdi. CHP yönetimi, olası yeni seçim için yapılacak “önseçim”in teşkilatlarda yeni kırgınlıkları ve küskünlükleri tetikleyeceği endişesini taşıyor.

CHP de 82 vekil alarmı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


CHP, 550 milletvekili adayından 364’ünü teşkilatın oylarıyla, 29 Mart 2015’te Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği hâkimlerin gözetiminde 55 seçim çevresinde yapılan önseçimle belirlemişti. 364 adaydan 82’si, 7 Haziran’da milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Erken seçimin gündeme gelmesi, bu 82 milletvekilini tedirgin etti. Milletvekilleri, konuyu hafta içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktararak, olası bir erken seçimde önseçim yapılıp yapılmayacağını sordu. “Ben şu anda milletvekili olan bütün arkadaşlarımızın yeniden aday olmasını isterim” diyen Kılıçdaroğlu, “Erken seçimde önseçim yapılmasını istemeyiz ancak tüzükte de hüküm var. YSK’ya soracağız, ona göre bakacağız” yanıtını verdi.

HABERTÜRK’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tüzükte bulunan ve milletvekili adaylarının yüzde 85’inin önseçimle belirlenmesini öngören hükümle ilgili formül aradıklarını belirterek, “Önseçime girerek, milletvekili olmuş arkadaşlarımızın yeniden önseçime girmesini arzu etmiyoruz. Çünkü milletvekili olmalarının üzerinden daha 3 ay bile geçmedi. Bu arkadaşlarımız milletvekilliği yapmadılar. Kaldı ki, daha 6 ay dolmadan teşkilatların yeni bir önseçim yarışının içine girmesi de siyasi ve pratik olarak faydalı olmaz” dedi. Tezcan, hiçbir formül bulunmaması durumunda olası bir erken seçimde arzu etmeseler de önseçim yapmak zorunda kalabileceklerine de dikkat çekti.

TWEET ATTI
Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “7 Haziran’dan sonra milletimizin bize verdiği görevi tüm siyasi kaygılardan uzak, sadece ülkemizin sorunlarını çözmek için yerine getirdik. Biz yine ‘Önce Türkiye’ demeye ve ülkemizin güvenliği, çıkarları ve milletimizin huzuru için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

3 FORMÜL GÜNDEMDE
CHP’de, parti tüzüğündeki “Milletvekili adaylarının yüzde 85’i önseçimle belirlenir” hükmünü aşmak için şu 3 formül üzerinde duruluyor:

YASA DEĞİŞİKLİĞİ: Meclis’te erken seçim kararının alınacağı kanuna, geçici bir madde eklenmesi. Böylece, kanun üst norm olduğu için tüzükteki hüküm dursa bile önseçim yapılmaması sağlanacak. Bu değişiklik için başta AK Parti olmak üzere diğer partilerin de ikna edilmesi gerekiyor.

YSK ONAYI: CHP, YSK’ya başvurarak, erken seçimin “olağanüstü” yanına işaret edecek, adaylarının önseçimle değil merkez yoklaması yöntemiyle belirlenmesini talep edecek.

TÜZÜK KURULTAYI: YSK’nın onay vermemesi durumunda CHP yönetiminin masasında son çare olarak tüzük kurultayı formülü bulunuyor. Kurultayda, “Erken seçimlerde önseçim şartına uyulmaz” yönünde bir değişiklik yapılacak, parti yönetimine önseçim yerine merkez yoklaması yöntemiyle adaylarını belirleme yetkisi verilecek.

"HUZUR VE BARIŞI SAĞLAYACAK BİR KOALİSYON İSTEDİK AMA OLMADI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat ve Avrupa Alevi Federasyon Başkanları’ndan oluşan heyetle görüştü. AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmeleri konusunda bilgi veren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Seçimlerin ardından ülkemizin hükümetsiz kalmaması için AK Parti ile koalisyon için masaya oturduk. Otururken hiçbir zaman “Önce CHP” demedik, “Önce Türkiye” dedik. Kurulacak koalisyonun yüksek profilli, içeriye ve dışarıya güven veren bir yapıda olmasını istedik.

AK Parti bize, kısa süreli bir seçim hükümeti önerisiyle geldi. Biz ise uzun soluklu olmayan ve sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamak için kurulan bir hükümetin, koltuk pazarlığından öteye gidemeyeceğini, istikrar sağlayamayacağını ve ülkenin hiçbir temel derdine derman olamayacağını söyledik ve AKP’nin önerisini kabul etmedik. Biz 4 yıllık bir reform hükümeti konusunda ısrar ettik.

Toplumsal kutuplaşmayı bitirecek, ülkemizin özlem duyduğu huzur ve barış ortamını sağlayacak samimiyet ve güven esası üzerine kurulu bir koalisyon istedik ama olmadı. Gelinen aşamada süreç erken seçimi gösteriyor. Biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz.

Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK -

 

 
Antalya Leman Kültür'de sendika operasyonu
 
Ölümüne kaçış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Ağustos 2015 Cumartesi 11:46

tüzüğe once niye yazmadınız bu maddeyi

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de ön seçim olacak mı?
YSK’den görüş soran CHP’nin önünde 3 farklı formül bulunuyor.
Kılıçdaroğlu; Koalisyon önerisi gelmedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. İşte Kılıçdaroğlu'nun ...
Davutoğlu: Erken seçim güçlü ihtimal
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile yaptıkları koalisyon görüşmesinin ardından ...
 
Budak'tan turizm soruları
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ...
'AKP ile CHP mutabakata vardı' iddiası!
Sözcü iki liderin ön mutabakata vardıklarını ileri sürdü.
Onlar sustu fotoğraf konuştu
Bu fotoğraf, CHP Antalya İl Başkanlığı'nın Çağlayan Spor Salonu'nda düzenlediği ...
 
CHP liderinden örgütlere talimat
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, olası erken seçimde kullanılacak bayrak, flama ...
Torunlarına sahip çıkan dedeye CHP desteği
ANTALYA Elmalı'da dedelerinin 'çocuk gelin olmasınlar' diye suç duyurusunda ...
Deniz Baykal, memleketi Antalya’da soyuldu
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eşi Olcay ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva