Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
16 Kasım 2017 Perşembe - 16:43

CHP'de Çalıkuşu tartışması

Antalya’da CHP’liler, CHP’li avukat Figen Albuga Çalıkuşu’nun FETÖ’den yargılanan Mehmet Altan, Ahmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın avukatı olmasına içlerine sindiremediklerini belirterek yoğun tepki gösterdi. Çalıkuşu açıklama yapmak zorunda kaldı.

CHP de Çalıkuşu tartışması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen 17 sanık arasında bulunan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın yargılanması sürüyor.

Ergenekon Davası’na konu olan haberleri yayınlayan Taraf Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Ahmet Altan ile darbe öncesi katıldıkları bir televizyon programında yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz’u önceden bildikleri iddia edilen Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın avukatlığını Antalyalı Figen Albuga Çalıkuşu’nun yapması partililer arasında tartışmaya yol açtı.



Sosyal medya hesaplarından Çalıkuşu’nu eleştiren CHP’liler, ‘FETÖ’cü avukatı olmakla’ itham edip partiyle ilişiğini kesmesini istediler.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde bir önceki dönem CHP’den meclis üyeliği de yapan Çalıkuşu, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı da olmuştu. Son genel seçimlerde milletvekilliğine de soyunan Antalyalı avukat, girdiği ön seçimden 5’nci sırada çıkmayı başarmıştı.

Antalya’dan 5 milletvekili çıkaran CHP, Çetin Osman Budak’ı kontenjan adayı gösterince Figen Çalıkuşu sıralamada 6’ncılığa gerilemiş ve vekilliği kıy payı kaçırmıştı.



Partililer, Çalıkuşu’nun Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın avukatı olmasını ağırlıklı olarak Faceebok üzerinden eleştirince cevapta oradan geldi.

ÇALIKUŞU; YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIM

Figen Çalıkuşu, ağır eleştiriler üzerine bugün akşam saatlerinde Facebook sayfasında şunu yazdı:

 “İnsanlar istediği gibi düşünmekte ve bu düşüncesini dilediğince ifade etmekte özgürdür. Şiddet içeren ya da nefret söylemi bulunan düşünceler elbette bunu dışındadır. İlk bu yorumu yazan arkadaşın Ergenekon davalarından ötürü yaşadığı mağduriyet ve muhatap olduğu haksızlıklar olmuş, canı yanmış, doğru olabilir. Onun adına üzgünüm. Bu anlamda fikrini görüşlerini yazabilir. Ben zaten fikir özgürlüğünü savunan bir insanım. Ama sadece benimsediğim fikrin değil her fikrin özgürce ifade edilmesine inanırım, Bu sebeple de bu süreçte yaşanan ifade ve düşünce hürriyetinin ihlali davalarının takipçisiyim. Basın suçlarını ve düşünce suçlarını takip eden avukatlar grubuyuz. Her fikrin özgürce ifade edilmesinden yanayım ancak mesleğimden ötürü, şahsi-siyasi çıkarlar uğruna şahsıma yapılan ve içerisinde suç teşkil eden haksız ithamlara, yakıştırmalara karşı yasal yollara baş vuracağımdan da şüphe edilmemesi gerekir.”



FETÖ’NÜN PRENSESİ; NAZLI ILICAK

Bir dönem Fetullah Gülen’e övgüler yağdıran Nazlı Ilıcak, milletvekili olduğu dönem türban krizinin baş rolündeydi… 1999’da vekil olan Merve Kavakçı ile birlikte Fazilet Partisi’nden vekil seçilen Ilıcak, genel kurul salonuna türban ile giren Kavakçı’nın hemen yanında ona sahip çıkan isimdi…

7 Haziran seçimlerinde oyunu HDP'ye vereceğini açıklayan Nazlı Ilıcak’ın, moderatörlüğünü yaptığı 'Özgür İfade' programında 'Türküm demeyi canım çekmiyor' sözleri de çok tartışılmıştı.

FARKINDA OLMADAN ERDOĞAN'I ÖVDÜ

Nazlı Ilıcak aynı programda, öğrencilik yıllarında İsviçre'ye gittiğini ve orada aşağılık duygusuna kapıldığını belirterek Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu duygunun yerini gururun aldığını da söylemişti.

 

Etiketler:
 
Rekor fiyat
 
Gece polis alarma geçti
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp üyesi Nilgün Yılmaz 19 Kasım 2017 Pazar 11:18

Figen Albuga Çalıkuşu ' nun kendisine Çalıkuşu soyadini veren eşinden boşandigi tarihler, Dyp bitince mecburen acikta kalip Chp ye sızışı, muratpasa belediye meclisi uyesi olduğu dönem, belediye baskani ve milletvekili olmak istedigi donemler ve son olarak 2015 ön seçiminde 5 sıraya secilmesi... Arda4da ve içeiçe bu tarihleri incelediginizde de görürsünüzki bu kadın Chp li degildir,Kemalizm veya Ataturkculukle ilgisi yoktur 6 Ok'tan uzaktir.Güce tapinmis güce pervane olmuş bir kariyer cizgisi var. 19.11.2017 Pazar günü hâlâ Altan kardeşlerin avukatligini hele de boylesine atesli sekilde yapiyor olmasi sadece Fetöcü olmakla da aciklanabilir birsey degil. hem cemaatin ve milli gorusun mikrofonu, yetmez ama evetçi nazli ilicak i mehmet altan i ahmet altan in Müdafî avukatligini yapan figen çalikusu derhal chp den atilmalidir ihrac edilnelidir boyle rezalet Cumhuriyetin Ataturkun partisine yakismamaktadir skandaldir .Tarihimize çalinmis kara bir lekedir. Buradan yola cikarak hatirlayin ; figen calikusunu ön secimde 5.siradan Milletvekili adayi yapan il secim kurulu baskani mehmet deveci de Fetö nun hâkimi diye hapse atildi o zamandan beri hapiste. Ön secim iptal edilmelidir,çalikusu dene kadin partiden atilmali ve siyaset yasagi getirilmelidir.ben avukatim deyip,ustelik de Chp ye sızarak öz amaclarini legalize gosteren, teroristi veya terore yardim ve yataklik eden vatandasliktan da atilmalidir cunku bu vatan hainligi degilse nedir!

Yorumu oyla      6      3  
Cem Balkan 17 Kasım 2017 Cuma 18:57

Oncelikle CHP'de bir Çalıkuşu tartısması olduğunu sanmiyorum.Birkac kisi tartışıyor olabilir.Ikinci olarak Sn.Çalıkuşu'nun Sn. Ilıcak'ın avukatı olduğunu sanmıyorum. Altan katdesler konusunda da polemiğe gerek yok diye düşünüyorum. Sn.Kılıcdaroğlu'nun 6.12.2016 tarihli Adana Mitingi ve sonrasi acıklamasını dikkatli ve anlayarak degerlendirmeli. Bir takım kisilerin içe dönük enerji harcamasına ihtiyaci olsa da CHP nin boyle bir enerji kaybına hiç ihtiyacı yok. Adalet hak ve hukuk diye boşuna mı bağırılıyor.?

Yorumu oyla      3      9  
akdeniz 17 Kasım 2017 Cuma 18:16

İLAHI HUKUK'MU,PARAMI,YOKSA???:İlahı hukuk olduğu iddia edilen bu avukat şimdi diyelim ki düşünce özgürlüğü adına savunma yaptığını varsayalım,soru şu;FETÖ medyasıyla,polisyle,savcısıyla,hakimiyle,kurum ve kuruluşlardaki elemanlarıyla,başda ergenekon,balyoz ve diğer kumpas davalarında sahte deliller üreterek bir çok kişiyi mağdur ederken bu sayın avukat acaba bu mağdurlardan en azından birisini savunmuş mu,hadi savunamadın diyelim ,Antalya kapalı yolda her hafta sessiz çığlık toplantıları yapılırken birisine katılmış mı,yok bunları yapmamışsa şimdi ifade özgürlüğü adına bir grup avukatla savunma yapıyoruz demek ne kadar tutarlı,açıkça para için avukatlık yapıyorum deseydi daha gerçekçi olurdu,yoksa bilmediğimiz başka bir ilişkimi var.Kısacası CHP yi daha fazla kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok.Sarı boyalar döküldü iş de gerçek bu.

Yorumu oyla      8      3  
Partili 17 Kasım 2017 Cuma 17:06

Ya öyle mi? Demokrasiyi yok sayıp bütün partilere sızan, binlerce masumu hapse atip, onlarcasının intiharına neden olan, ocaklar söndüren, iftiralar atan, üstelik bunları alay ederek yapan cia çalışanları olan FETÖ cüler için mi hak hukuk Demokrasi? Belli ki siz bu olayların farkında değilsiniz veya körsünüz. Bütün bir ülkenin geleceğini karartmak üzere yola ciktiklari asikar olan bu örgüte avukatlik yapmanin demokrasi ile uzaktan yakindan ilgisi yok! Cok avukata ihtiyaclari varsa baro atar. Ama chp de meclis üyeligi yapmis. Yetmemis buyuksehir adayi olmus yetmemis milletvekili adayi olmus birisinin bunlarin dumen suyuna gitmesi anlasilir gibi degil. Dogrusu biraz yuksek zeka gerektiriyor(!) Bu bayanin bu partiden acele istifa etmesi gerekir hem de arkasina bakmadan. Aksi takdirde zaten partilinin gozunde coktan sıfır oldu. Hicbir itibari kalmadi.

Yorumu oyla      11      3  
serkan güngör 17 Kasım 2017 Cuma 14:51

Herkes demokrasi der, herkes hukuk der ama içselleştirmek başka bir şey. Bir avukat fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü davalarını takip ediyorum diyor, her düşünce özgür olmalı diyor gene de anlaşılmıyor. Bunca baskı varken eleştiri yasakken düşünce yargılanır mahkum edilirken emek verenleri partiden göndermek istemek sosyal demokrata uygun bir tavır değildir.Parti sadece bu görüşten ibaret değil, yasakları değil özgürlükleri savunanlar da var. Özgürlükçüler de Figen Hanımı çok seviyor.

Yorumu oyla      4      12  
Partili 17 Kasım 2017 Cuma 11:22

Vay vay vay kimlere bel bağlamış, oy vermiş, verdirmişiz! İstifa edip savunduğun insanların yanına gitmek, senin için en iyisi herhalde... Lütfen bu partiden UZAKLAŞIN!

Yorumu oyla      11      4  
Misafir 17 Kasım 2017 Cuma 09:57

Paranın Ahlakı ,partisi olmaz.olsa idi bunlar başımıza gelmez idi!

Yorumu oyla      9      6  
bekir bülend özsoy 16 Kasım 2017 Perşembe 20:01

Figen hanım, sapına kadar bir hukuk insanıdır. İtham etmeden önce dinlemesi gerekirdi. Hukuk onun ilahıdır.

Yorumu oyla      5      18  
taş 16 Kasım 2017 Perşembe 19:38

Taraf gazetesi bir projeydi,yöneticisi ise Ahmet ALTAN'dı,Mehmet ALTAN ve Nazlı ILICAK ise yılarca FETÖ'nün tv.lerin de bu örğütün tetikçi gazetecileriy di,bunları kim savunursa savunsun hem siyaset yapacaksınız hem de kalkıp şu veya bu neden ileri sürerek avukatlık hizmeti vereceksiniz,en hafif tabirle yazıklar olsun bir de ön seçimden nerdeyse milletvekili olacak dı.

Yorumu oyla      18      5  
Chpli 16 Kasım 2017 Perşembe 19:14

Doğmadan'batan' bir güneş misali...

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakılan yanlış çiviler, atı sakatladı
ANTALYA'da bir nalbandın, küçük nal yerine büyük tahta çivileri ayağına ...
Anne Büyüknohutçu'dan Başkan Uysala Atatürk resmi
ANTALYA'da cinayete kurban giden doğa ve yaşam savunucusu Ali Ulvi Büyüknokutçu'nun ...
Serik'te 'Mekik Kelebeği' bulundu
DÜNYADA çok nadir görülen 'Mekik kelebeği' (Sphingidae) Antalya'nın Serik İlçesi'nde görüntülendi.
 
Bakan konvoyunun önünde feci kaza
Antalya'da Kumluca'dan Finike'ye giden bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ...
Kafede pompalı dehşeti
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde ayrı yaşadığı eşi 21 yaşındaki Döne Umut ...
Çocuk istismar davaları arttı
ANTALYA Adliyesi'nde bir mahkemede görülen 27 davanın 11'i cinsel taciz ...
 
Genç çiftçilere koyun desteği
GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın genç çiftçi projesi kapsamında ...
Muratpaşa'dan afet bölgesine yardım
HORTUM felaketinde büyük zarar gören Kumluca, Finike ve Demre'de vatandaşlara ...
Çiftçi bakan Fakıbaba'dan destek istedi
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'nın Kumluca ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva