Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Taylor Swift’ten bir rekor daha
Taylor Swift’ten bir rekor daha
5 Eylül 2017 Salı - 08:21

CHP'de adaylık kulisleri

Anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” oylarının önde çıktığı Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin’i yerel seçimde alma hesaplarının yapıldığı CHP, İstanbul için şimdiden sahaya indi. Peki Antalya’da durum ne?

CHP de adaylık kulisleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Habertürk gazetesinden Düzgün Karadaş'ın haberine göre, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’yla referandumun ardından çıkış yakalayan CHP’de, bir yandan 2018 olağan kurultayı, diğer yandan da yerel seçim hazırlıkları eşzamanlı olarak yürütülüyor. Bayramdan sonra olağan kurultay sürecinin resmen başlayacağı CHP’de, 2019 yerel seçimine ilişkin parti yönetiminin sürpriz bir karar almaya hazırlandığı öğrenildi. CHP yönetiminin, 2019 yerel seçiminde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği düşünenlerin kurultay sürecinde partinin il ve ilçe yönetimlerinde görev almamalarına ilişkin bir karar almayı planladığı belirtildi. Bu yönde karar çıkarsa, il ve ilçelerde görev alanlar 2019 yerel seçiminde aday olamayacak.

CHP’de mevcut belediye başkanlarının durumlarını performansları belirleyecek. Performans ölçümü için önümüzdeki dönemde anketler yapılacak. CHP, kendisine ait belediyelerden çok belediyesinin bulunmadığı illere yönelik çalışmalara hız verdi. Referandumdaki “Hayır” oylarını yerel seçimde sandığa taşımak için çalışmalar şimdiden başladı. Özellikle Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin gibi illerde sadece CHP’den değil, “Hayır” blokundan oy alacak adaylarla seçime gidilmesi bekleniyor.
 
2014 yılındaki yerel seçimde Ankara’da Mansur Yavaş ile kıl payı kaybeden CHP, Hayır oylarının yüksek çıkmasının ardından yerel seçimde başkenti kazanmak için umutlandı. Seçimin ardından CHP’den istifa etse de 2019 yerel seçimi için Ankara’da Mansur Yavaş ismi büyükşehir adaylığı için öne çıkarken; eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da adı kulislerde konuşuluyor.
 
MEGAKENTE ADAY ÇOK
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için CHP’den ilk TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi kolları sıvadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday adaylığını resmen ilan eden Hamzaçebi şimdiden sahaya inerken; Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın isimleri de adaylık için kulislerde konuşuluyor.

KOÇ VE BOYNER SÜRPRİZİ

CHP’den parti dışından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise işadamı Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in isimleri dillendiriliyor. Bir önceki yerel seçimde büyükşehir adayı olan Mustafa Sarıgül’ün ise yeniden Şişli’ye talip olduğu kulislerde konuşuluyor.

KOCAOĞLU BELİRLEYİCİ
 
CHP’nin kalesi İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun aday olması durumunda tekrar aday gösterilmesi beklenirken; aday olmaması durumunda ise Kılıçdaroğlu’nun bir kadın adayı çıkarmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ayrıca eski il başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isimleri de konuşuluyor.

Eskişehir’de ise Devam kararı alması durumunda Yılmaz Büyükerşen yine rakipsiz görünüyor. Büyükerşen’in aday olmaması durumunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç büyükşehir için yarışacak.
 
Referandumda Hayır oylarının daha çok çıktığı Manisa için de özel bir çalışma yürüten CHP Lideri’nin, bu kentte sağ seçmenden oy alacak bir adayla seçime girilmesine sıcak baktığı ve bu konuda güçlü bir aday adayını partisine transfer ederek sürpriz yapmaya hazırlandığı ifade ediliyor.
 
ANTALYA’DA DURUM
 
Gün Haber’in CHP kulislerinden edildiği bilgiye göre ise büyükşehir belediye başkanlığı için bir çok isim geçiyor. Bunlardan biri genel başkan yardımcısı Çetin Osman Budak… Ancak Budak’ın mevcut koltuğundan memnun olduğu ve genel politika yapmak istediği biliniyor. Fakat, genel başkanın, ‘Aday olacaksın’ demesi halinde Budak’ın görevden kaçamayacağı da kulislerde dillendiriliyor.
 
İkinci isim Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek… Böcek’in, kurban bayramında sadece kendi ilçesinde değil, diğer ilçelerde de bilboardlarda kurban bayramı kutlaması ilanları vermesi adaylığı ihtimalini güçlendirdi. Budak’tan sonra ikinci büyük ihtimal olarak görülüyor.

Sürpriz aday olarak ismi geçen ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal… İlçesinde başarılı projelere imza atan Uysal’ın istemesi halinde adaylık şansının Böcek’ten daha fazla olduğu kulislerde konuşulmaya başladı.
 
Son günlerde ise ‘Halkın doktoru’ olarak kendisini lanse eden Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın büyükşehir için kulisler yapmaya başladığı da konuşuluyor.
 
 
 

 
Bedri Baykam'ı bıçaklayanın cezası belli oldu
 
Bayram tatili turizmi nasıl etkiledi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 7 Eylül 2017 Perşembe 04:41

Kesinlikle aday Çetin Osman Budak olmalı. Geçmişteki başarıları ve Antalya için yaptıkları ortadadır. En güçlü aday Çetin Osman budak. Antalya'nın çocuğu ve başarılı bir iş adamı kendisi.

Yorumu oyla      5      3  
He he 5 Eylül 2017 Salı 23:11

Osman mı? bizim osman mı:) Hani şu ergen sesli osman, hani 2009 ve 2014'te akp'den aday olmak için helikopter olan osman? Yok canım şaka yapmayın... (Editör, yayinlamazsan prostatın şiser inşallah:)))

Yorumu oyla      3      5  
Antalyalı Genç 5 Eylül 2017 Salı 19:11

Sayın Timur İnanç'ın yorumuna tereddütsüz katılıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Timur İnanç 5 Eylül 2017 Salı 14:37

Bu memlekette CHP nin aday göstermesi durumunda Akp yi yıkabilecek tek adayı Çetin Osman Budak'tan başkası olamaz.Adı geçen diğer tüm adayların aday gösterilmesi demek? tekrardan belediyenin altın tepside Akp ye hediye edilmesi demektir.

Yorumu oyla      9      6  
solomon61 5 Eylül 2017 Salı 14:02

hak eden niyazi nefi karai ama böcek aday olacaktır, ümit uysalda böcekten iyidir. ama böcek ilçeler bazında sağcı olduğu için muhafazakarların oyunu alır. muhittinin olması daha avantajlı olur. akpnin adayı mevlüt çavuşoğlu olursa akp alır. menderes bey her türlü kaybedecektir

Yorumu oyla      4      10  
Yörük 5 Eylül 2017 Salı 09:03

Muhittin böcek iyi bir çıkış yaptı başpehlivan ismail balaban çok katkı yaptı bence bu hafta korkuteli güreşlerinde gördüm 15 binkişi vardı güreşlerde herkes ayakta alkışladı Muhittin böceki

Yorumu oyla      3      8  
antalya icin 5 Eylül 2017 Salı 08:55

Doğruyu konuşmak gerekirse Antalya için en mantıklı aday çetin osman budak olur.Muhittin Böcek ve Nefi Kara'nin aday olması durumunda kazanma şansları çok zayif.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Antalya'da bayramlaşma​
Bayramlaşmaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP Antalya Milletvekili ...
Seni Atatürk düşmanı seni PKK sevici
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Sizce o vekil kim?
CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği 'Adalet Kurultayı' sırasında alkol alan ...
 
Çanakkale'de alkol alan Antalyalı vekil kim?
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
HDP Antalya'yı da dahil etti
HDP, düzenlenen toplantıların ardından “Demokrasi Mücadele Planı” kapsamında ...
Baykal'ı ön sıradan kaldırdı mı?
​CHP Genel Başkan Yardımcı Aykut Erdoğdu ile ilgili bu kez de, Adalet ...
 
Alkol alan CHP'lilere ihraç kararı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan alkol aldıklarını ...
3 ilçede 200 istifa
MUĞLA'nın Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde, aralarında eski ilçe ...
Türel, Erdoğan ile baş başa Antalya'yı konuştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kosova’da 100 yetim çocuğu sünnet ettirdi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva