Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
30 Mayıs 2023 Salı - 15:22

CHP’de değişim başlıyor

CHP’li Özgür Özel, yeni meclis döneminde CHP Grup Başkanvekilliği görevine talip olmadığını söyledi.

CHP’de değişim başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel, yeni dönemde Grup Başkanvekilliği görevine talip olmadığını, Grup Başkanvekilliği görevi için 8 adayın olduğunu söyledi:

Özgür Özel’in açıklaması şöyle:

“28. dönem milletvekili kaydımızı yaptırdık. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili olarak, yeni arkadaşlarımız seçilene kadar kayda gelen arkadaşlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Meclisle ilgili bilmeleri gereken ilk bilgileri, aktarılması gereken ilk bilgileri aktarıyoruz.

Tabii zorlu bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu seçim sürecinden sonra yeni bir parlamento oluşuyor. Parlamentoda yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi grubu var. Grubumuzun yarısı önceki dönemden ve dönemlerden deneyimli arkadaşlarımızdan oluşurken yarısı milletimiz tarafından görevlendirilmiş ve bu görevi ilk kez yapacak arkadaşlarımızdan oluşuyor. Deneyimli arkadaşlarımızın bilgileri, birikimleriyle;  yeni gelen arkadaşlarımızın heyecanının bir araya geldiği bir süreci yaşayacağız. 

Tabii ki seçim sonuçları değerlendirilecek. Bu 27. dönemden ayrıldığımız sırada bu parlamentoya Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olduğu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda olacağı ümidiyle ayrılmıştık buradan. Seçim sonuçları bunu yansıtmadı. Milletimizin vermiş olduğu her karara, her oya sonuna kadar saygılıyız. 

KAPALI GRUP TOPLANTISI CUMARTESİ GÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün açıklayacağını bildirdiği sonuçlardan sonra Cuma günü yemin törenini yapacağız. Cumartesi günü grubumuz yapılması gerektiği gibi bir kapalı grup toplantısında bir araya gelecek. Sayın genel başkanın milletvekili olmamasından dolayı, bir Grup Başkanı, üç Grup Başkanvekili, katip üyelerimizi, meclis idare amiri adayımızı, katip üyesi adaylarımızı, yeni Grup Başkanvekillerimizi seçeceğiz. 

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNE TALİP DEĞİLİM

Sayın Engin Özkoç milletvekili değil, Sayın Engin Altay bu göreve tekrar talip değil. Ben tekrar Grup Başkanvekilliği görevine talip talip değilim. 

Şu ana kadar 8 arkadaşımız bu konuda taleplerini bildirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak tüm kademelerde şeklen değil, gerçekten milletvekillerimizin vereceği kararla adaylarımızı ve Grup Başkanvekillerimizi belirleyeceğimiz bir süreci yaşayacağız. Cumartesi günü bir araya gelerek kapalı grup toplantısında milletvekillerimizin oylarıyla, gizli oy açık tasnifle grup iç yönetmeliğinin gerektirdiği gibi, meclis iç tüzüğünün gerektirdiği gibi seçimimizi yapacağız. Daha sonra da grubumuz 28. dönem faaliyetlerine başlayacak. Bir yandan partimiz seçim sonuçlarını değerlendirecek, bir yandan da grubumuz çalışacak. 

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ SİYASET YAPMAYACAĞIZ

Hiç kimse şöyle bir şeyi beklemesin Cumhuriyet Halk Partisi'nden; hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı düşünmesin. Birincisi 25 buçuk milyon oyun partimize, grubumuza, ittifakımıza yüklediği bir sorumluluk. Onların beklentileri, onların endişeleri var. Bunları bilerek ve bu sorumluluğa göre hareket edeceğiz. Ancak 27 buçuk milyon da partimize, adayımıza oy vermemiş seçmeni de anlamak durumundayız. Her seçim sonucu, seçmenin siyasete yazdığı bir mektuptur. Eğer bu seçim Cumhuriyet'in yüzüncü yılında yapılıyorsa artık bunu bir mektup değil bir kitap gibi okumak lazım. Her sayfasını, her satırını dikkatle okuyacağız. Hangi mesajlar verildi. Neyi doğru yaptık? Çünkü birçok şeyi doğru yaptık ve Türkiye'nin her iki seçmenden neredeyse birinin oyunu alan, Türkiye'nin tam yarısını barıştıran, kucaklaştıran, birlikte hareket ettiren, birlikte aynı aday karşısında, aynı adayın arkasında birleştiren bir yüzde 50 var. Bu çok önemli ve burada bir sorumluluk var. Bu sorumluluğu taşımak ve onların beklentilerine en uygun cevabı vermek durumu. Ama bir o kadar da bize oy vermeyen seçmen var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mesajı da doğru okumak durumundayız. Bu anlamda cumartesi günkü grup seçimlerinden sonra MYK toplantımız olacak. Kapsamlı bir MYK toplantısı yapılmasına, ucu açık bir MYK, uzun bir MYK toplantısı yapılmasını sayın genel başkanımız dün karar verdi. O konuda sayın genel sekreterimiz gerekli bildirimleri yaptı. 

Ardından parti meclisi toplantısı olacak. Ardından kuvvetlle ihtimal il başkanları toplantısı olacak. Ve bunları kısa sürede yaparak seçim sonuçlarını hızla değerlendirdiğimiz, daha sonra da kamuoyuna Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi grubunun yol haritasını paylaştığımız bir süreci göreceksiniz. 

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Şu anda özellikle gençlerden bu seçimde büyük bir değişimi ümit eden ve yüzde 80’e varan oyda değişim yönünde oy kullanan gençlerden ümitsizliğe kapılmamalarını talep ediyoruz. Özellikle bu seçimde parlamentoya taşınan bazı partiler, bazı isimler üzerinden, bazı partiler üzerinden ve iktidarın bu partilere verdiği tavizler ve onlarla birliktelikleri üzerinden yaptığı tarif üzerinden kadınların çok endişeli olduğunu biliyoruz. Kimse korkmasın Cumhuriyet Halk Partisi burada. Türkiye'nin iki seçmenden birinin oyunu almış Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ittifak burada. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayretimizi göstermeye devam edeceğiz. 

GÖNÜL KIRIKLIKLARINI ONARACAĞIZ

Ayrıca seçmenin, bir seçim sonuçlarında bizlere oy vermiş olanların gönül kırıklıkları varsa o gönül kırıklıklarını elbette onaracağız. Ancak kimse de şundan endişe etmesin; Hiçbir şey olmamış gibi mi davranacaklar? Öyle davranmıyoruz. Mesajı doğru okuyoruz. Yapmamız gerekenleri biliyoruz ve üzerimizdeki sorumluluğun ve ne yapmamız gerektiğinin Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 yıl önce iktidarda olan parti olarak, kurucu parti olarak, kurucu irade olarak sorumluluklarımızın, görevimizin sonuna kadar farkındayız.

Ben bu süreçte milletimizden yetki alarak gelen, buraya mazbatalarını getiren ve bundan sonra görev alacak olan tüm milletvekillerine hem tebrik ediyorum, hem başarılar diliyorum, hem de bu parlamentonun nasıl kurulduğunun, ne için kurulduğunun ve neye hizmet ettiğinin ve sorumluluklarımızın her bir milletvekili tarafından içselleştirilmesini ve bu çatının öneminin kavranmasını bekliyorum. Hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar, son 5 yılda parlamentoya yaşatılan itibar kaybının mutlaka telafi edilmesi gerekiyor. Biz bu noktada çok kararlı, çok azimli ve üzerimize düşenin fazlasını yapar noktada olacağız. Ben 600 milletvekiline de bu sorumluluğun düştüğünü özellikle hatırlatmak istiyorum.”

Odatv.com

 
Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 13 bin lirayı aştı
 
Sigaraya 7 lira ile 10 lira arasında zam kapıda
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 30 Mayıs 2023 Salı 18:13

Bu Genel Seçimlerde milletvekilleri listelerini yapan, CHP Genel Merkezdeki yetkili o 8 kişinin büyük hataları sonucu çıkan vekil sayısına göre mecliste azınlığa düşmüşlerdir.Milletvekilleri listesinde Çankaya'dan Sadullah ERGİN'i CHP listelerinden vekil göstermek kimin aklı ise çıksın ve faturayı ödesin.Sadece Çankaya'daki seçmeni değil,ülke genelinde CHP ye oy verecek seçmeni ürkütmüş ve sandığa gitmemişlerdir.Gidenlerden bazıları da KILIÇDAROĞLU'na oy verdi ama CHP ye oy vermediler.Gelelim 1.nci turdaki kampanyaya,evet sevgi barış hepsi güzel,ancak güvenlik konularında seçmene güven verilemedi.İktidar sürekli PKK üzerinden montajlı videolarla muhalefeti suçlarken cevap olarak çok cılız kalındı ve cevap verilemedi.Elde bir sürü done olmasına rağmen miting alanlarında bu işlenmedi ve seçmen ikna edilemedi.Dolaysı ile bu kampanyayı kim akıl etti ise faturayı ödemelidir.KILIÇDAROĞLU çırpındı durdu ama teşkilatlar ne yazık ki gerekli çabayı göstermediler.Gösterilen milletvekilleri toplumda hiç bir oy getirmediler.Kazanılacak olan seçim Millet İttifakı tarafından Cumhur İttifakına ikram edilmiştir.CHP 30 civarında oy alsaydı veya İyi Parti 15 oy alsaydı şimdi başka bir şey konuşur olacaktık.Kısacası seçim kayıp edilmiştir ve CHP MYK' sı bu faturayı ödemelidir.Hemen ilçe ve il kongreleri yapılarak,Genel kongre Ekim ayı içerisinde bitmiş olmalıdır.Yeni bir parti meclisi ve oluşacak yeni MYK ile yerel seçimlere gidilmelidir.KILIÇDAROĞLU ise bu kongreleri sağlıklı bir şekilde yürüterek,kongrede tek aday olarak Genel Başkan seçilmeli ve onun başkanlığında yerel seçime gidilmeli ve sonra istifa ederek olağanüstü kongre de Başkan adayları yarışarak Genel Başkan ile birlikte üst organlar seçilerek yola devam edilmelidir.KILIÇDAROĞLU 25 milyonu geçen oy almıştır ve çıtayı yükseltmiştir.Umutsuzluğa gerek yok önümüzdeki seçimin ne zaman yapılaçağı belli olmaz,ekonomik tablo çok kötü, hükümet bu duruma ne kadar dayanır belli olmaz.İyi parti ye gelince yüzde 17 lere kadar çıkmışlardı,kendi aralarında MHP den gelenlerle dışardan katılanların uyum sağlayamamaları sonucu ve Koray Aydın,Yavuz Ağıralioğlu grubunun hataları sonucu İyi Parti' yi tekrar yüzde 10 lara düşürmüşlerdir.Kongrede Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı merkez sağa doğru yolculuk yapacaklardan oluşmalıdır.Yoksa mecliste ikinci bir MHP'ye ihtiyaç yoktur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıratlı kaydını yaptı, anne ve babası rozetini taktı
MERSİN'de 28'nci dönem milletvekili seçimlerinde ardından Ankara'ya giden ...
CHP'li Akın: Seçim doğal gazı, kamu ve emekli maaşlarını düşürecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konutlardaki ücretsiz doğal gaz ...
Bakan Dönmez, TBMM'de milletvekili kaydını yaptırdı
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM'de milletvekili kaydını ...
 
Cumhurbaşkanı Seçimi kesin sonuçları 1 Haziran'da ilan edilecek
YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) tarafından, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile telefonda görüşecek
CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
TBMM'de milletvekili kayıt işlemleri devam etti
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), 28'inci dönem milletvekili genel ...
 
Yurtdışı oyları rekora koşuyor
Cumhurbaşkanı Seçimi'nde yurtdışı ve gümrüklerde kullanılan oy 1 milyon 912 bini aştı.
TBMM'de milletvekilleri kayıtları devam ediyor
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), 28'inci dönem milletvekili genel ...
CHP’li Nazlıaka: Sandığa gitmek, oy kullanmak zorundayız
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Sandığa gitmek, oy kullanmak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva