'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
21 Kasım 2015 Cumartesi - 18:05

CHP'de kongre zamanı

ANTALYA'da aralık ayı içinde yapacak CHP il kongresinin müstakbel adayları arasında parti kulislerinde 5 isim üzerinde duruluyor. Eski milletvekilleri ve yöneticilerin de yer aldığı 5 isimli liste için partililer açtıkları beyaz kağıda artıları ve eksilerini yazıyor.

CHP de kongre zamanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olağanüstü kongre sesleri arasında Antalya'da CHP'nin olağan süreç 22 Kasım Pazar günü Finike İlçe Kongresi'yle başlayacak. Kongreler, sırasıyla 26 Kasım'da Elmalı'da, 28 Kasım'da Aksu, Akseki, Kumluca'da, 29 Kasım'da İbradı'da ve 30 Kasım'da Serik'le devam edecek. 2 Aralık'ta Korkuteli ve Kemer kongrelerini yapacak partide 4 Aralık'ta Gazipaşa, Alanya, Demre ve Gündoğmuş kongreleri yapılacak.

5 Aralık Cumartesi günü ise seçilecek delegelerle il kongresinin kaderini de belirleyecek Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Manavgat kongreleri yapılacak. 6 Aralık Pazar günü ise Kaş ve Döşemealtı kongreleriyle CHP'nin ilçelerde yeni başkanlarını ve il kongresinde oy kullanacak yaklaşık 600 delegenin seçimi tamamlanacak.

İL KONGRESİ İÇİN 5 İSİM

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP'de yeni il yönetimi ve parti kurultayında oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için 20 Aralık'a kadar sandık başına gidilecek. CHP'nin yaklaşan il kongresi için 5 ismin adaylığı parti kulislerinde yüksek sesle ifade dillendiriliyor. Eski milletvekilleri, eski il yöneticilerinin yer aldığı 5 isimlik liste için partililer açtıkları beyaz sayfada, müstakbel adayların artı ve eksilerini yazıyor.

ESEN GÜCÜNÜ TEST EDECEK

Cavit Arı'nın milletvekilliği adaylığı için il başkanlığı bırakmasının ardından Genel Merkez tarafından mevcut yönetim içinden göreve atanan İl Başkanı Semih Esen, ilk kez bu kongrede gücünü test edecek. Esen'in, yaklaşık 170 il delegesine sahip Muratpaşa'dan aldığı destek, hanesindeki en büyük artı olarak ön plana çıkıyor. Ancak Esen, Büyükşehir Belediyesi karşısında sergilediği muhalefet hanesinde eksi olarak değerlendiriliyor.

YILDIRAY SAPAN'IN ADI GEÇİYOR



Semih Esen'in eksi aldığı noktada eski Milletvekili Yıldıray Sapan ismi kulislerde ön plana çıkıyor. Merkez ilçe başkanlığı döneminde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e karşı sergilediği muhalefet kongreye doğru Sapan'ın en büyük kozu olarak beyaz kağıda not ediliyor. Ancak milletvekilliği döneminde, özellikle kongreler dönemindeki tutumu Sapan için eksi olarak kayıtlarda yer alıyor.

MANYANSLIOĞLU OLASI ADAY

Kongrenin olası adaylarından eski il yöneticisi Bahadır Manyaslıoğlu ise genç yaşı, uzun yıllardır parti organlarında görev alması, Devrim Kök'ün il yönetiminde aldığı görevin ardından eski İl Başkanı Cavit Arı'nın karşısına aday olarak çıkmasıyla uzun dönemdir sahada olması avantajları arasında yer alıyor. Ancak, parti kulislerinde Manyaslıoğlu'nun, Arı karşısında aldığı 185 oyun sadece CHP eski Lideri Deniz Baykal'ın desteklediği adaya oy vermeme refleksinin sonucu olarak değerlendirmesi de yapılıyor.

Kongrede adaylığı gündemde olan bir diğer isimse eski milletvekili Tuncay Ercenk. Ercenk'in mevcut İl Sekreteri Şefik Dirgen'le birlikte çalıştığı parti kulislerinde dillendirilirken, ikilinin partinin eksi dinamiklerini harekete geçirme gücüyle birlikte siyaseti Deniz Baykal çizgisinde yapan isimlerle bütünleşmesinin kendilerini şanslı konuma getireceği ifade ediliyor. Ancak aynı çizgide bir diğer isim Kamil Yıldırım da adaylık için nabız yokluyor. Yıldırım'ın çevre ilçeler üzerinde etkili olduğu belirtilirken zayıf noktasının, delegenin yarısına sahip merkezde kendisine artı yazacak bir ağırlığa sahip olamaması olduğu belirtiliyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Olmadı başkan
 
Kolej mışıl mışıl
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yasemin kaya 27 Kasım 2015 Cuma 14:05

Bende Yıldıray Sapan olmalı diyorum; çünkü askerde teskere bırakıp teğmen olana değil, kuleli den beri asker olana guveniyorum. Kendisine bir makam teklif edilince Chp li olana guvenmiyorum.60 yaşina kadar baska renklere boyanip emekli olduktan sonra Chp rengine burunenlere guvenmiyorum.

Yorumu oyla      5      3  
nuri çomak 26 Kasım 2015 Perşembe 00:07

Benim il başkanımda sn sapan. Antalya varoldugundan beri bu kadar caliskan ve yiğit siyasetci gormedi.

Yorumu oyla      4      3  
ilayda irez 25 Kasım 2015 Çarşamba 01:25

#BenimİlBaşkanımYILDIRAYSAPAN Dunya iyilerin yuzu suyu hurmetine döner. İşleyen demir pas tutmaz çalış baskanim sen bizim gercekten umudumuzsun.

Yorumu oyla      4      3  
chp altinyakali 23 Kasım 2015 Pazartesi 22:38

Yıldıray Sapan dan başka kimse Türel ile başedemez,başedemedi.O kadar! Muhittin bocekti umit uysaldi deniz baykaldi devrin köktu vs eger bunlarin arasinda bir organize koordinasyon varsa Ayni mhp gibi chp de akp nin taseronu olmus demektir.o zaman ben de, ki 7 hazirandaki yagmurlu ortamda 1 bardak su'luk fayda iş yapmayanlara oy vermedim ,yıldıray sapan in gorevde olmadigi bir chp ye yagmurlu havada su vermem hayirli olsun.

Yorumu oyla      6      3  
YÖN 23 Kasım 2015 Pazartesi 14:44

Antalya yı belirleyen Ümit UYSAL dır.Muratpaşa Ahmet KUMBUL,İL Semih ESEN bu karar Deniz BAYKAL Ümit UYSAL görüşmesin de belirlendi.2019 Ümit UYSAL büyükşehire,Devrim kök Muratpaşa ya ve Semih ESEN konyaltına ,Muhittin BÖCEK e emeklilik hayırlı olsun.Tablo bu

Yorumu oyla      5      3  
necati yılmaz 23 Kasım 2015 Pazartesi 01:15

Sevgi saygı kelimeleri duygusal ortamların kelimeleridir. Konu vatanın ve vatandaşın hakkının savunulması ise ki öyle : ben sevdigim saydigim kişi şu,bence o olsun demem.Salak mıyım? Profesyonelce siyaset yapan,hakkımızı Antalya'yı yandaşlarina uc kurusa pazarlayanlara karsi savaşçı bir komutan adama oy veririm. Pısırık,höt deyince zöt olan,cebine para sıkıştirip yolsuzlugumu gormezden gelebilecek adama oy vermem. Siz işveren olsaniz çalismayan adami işe alir,ofiste oturtur musunuz? El insaf eyy partililerim. Çalişkan,paraya veya vb hucbirseye tamah etmeyen Ataturk gibi ruhlar bizi korur kollar refaha cikartir. ulkemin gectigi şu zor yillarda isterse Antalyadaki gelmis gecmis tum siyasi aktorler aday olsun 'çalisacak dermanlari ,istekleri ve cesaretleri varsa tabii) hicbirinden zerre i miskal kadar fayda gelmez :çunku gelecek olsa soruyorum size agizlarini mi bantladik?nicin 2004 ten beri menderes turel e akp ye tayyip erdogan a mustafa kose ye riza sumer e gokcen ozdogan enc e lutfi elvan a huseyin samani ye bir kelime dahi etmediler? Y.Sapan belediye nin parasini yiyen haramzadelerden degil ,arkasinda gizli destek veren suflecilerin 'proje siyasetcisi' de degil.kendi alinteriyle kazandigini antalya halkinin hakkina harcayan,çaliskan,ulusalci,herkesle sohbet edebilen,kaprissiz kibirsiz,dosdogru bir insan. Yok soyleydi yok boyleydi diyenlere de diyorumki 'bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliym ;zira demekki sen chp ye sizmis bir akp lisin!) Bu durumda Yıldıray Sapan tek secenegimiz.

Yorumu oyla      9      4  
Attalos 22 Kasım 2015 Pazar 20:29

Antalya chp il delegeleri, Semih eseni seçerlerse bugüne kadar Antalyada ümit uysal tarafından desteklenen pasif mücadele yöntemi kabul edilmiş olur.. Bahadır Manyaslıoğlunu seçerlerse,kuru gürültü siyasetine vize verilmiş olur. yazık olur chpye!.. Yıldıray Sapanı seçerlerse,2009da alınan %41 oy antalyada tekrar alınır chp yeniden eski kimliğini kazanır.. Şu bir gerçek, antalya chp il başkanılığını, kim kazanırsa kazansın.işi çok zor. Bu işin altından sadece yıldıray sapan kalkabilir..

Yorumu oyla      11      3  
Nadide 22 Kasım 2015 Pazar 17:37

Semih esen çok efendi adam ama efendilik eksik kalıyor.. Ayrıca ümit Uysalın güdümündeymiş görüntüsü partili arasında biliniyor ve destek görmüyor.. Bahadır manyaslı,eski il başkanı Devrim kökün yardımcısıydı.. Parti ayrıştırılıp,hasımlaşırken Bahadır manyaslının da katkısı vardı.. her iki adaya il başkanlığı ağır gelir. Antalyada chp oylarını artıracak,2019 büyükşehiri belediyesinin chpye geçmesini sağlayabilecek tek aday yıldıray sapandır. Antalya chp çatısı altında bulunan herkes akıl ve mantıkla il başkanlığı seçimini değerlendirirse, doğru aday kesinlikle Yıldıray SAPAN DIR...

Yorumu oyla      11      3  
Dersimli 22 Kasım 2015 Pazar 14:09

Adayların hepsi birbirinden değerli fakat CHP nin antalyada var olması için ve Büyükşehiri tekrar alabilmesi için mücadeleci ve sözünü sakınmayan partiyi ve partilinin hakkını savunacak birisi gerekiyor oda sayın Yıldıray SAPAN dır... Düzgünbaba yardımcın olsun yolun açık olsun sayın başkan...

Yorumu oyla      10      4  
denizz 22 Kasım 2015 Pazar 12:23

Bahadır Manyaslıoğlu uzun zamandır hevesle çalışıyor,genç ve bu işi de severek yapacağı izlenimini veriyor.Ayrıca bir kutup veya şu gurubun bu gurubun adamı gibi durmuyor.Sanki partiyi toparlayacak gibi hareket ediyor.Diğerlerini şu veya bu görevlerde denediniz neden bu genç adam olmasın.

Yorumu oyla      5      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eren Doğanyiğit adaylığını açıklıyor
5 Aralık'ta yapılacak olan CHP Konyaaltı ilçe başkan adaylığı için bir ...
Kahraman'ın Antalya macerası...
AKP’nin Meclis Başkanı adayı İsmail Kahraman oldu. Peki Kahraman kim?.. ...
CHP'de 5 vekile de görev yok
CHP’nin Antalyalı vekillerine partinin Meclis’teki hiçbir alanında görev verilmedi.
 
Beş 'yok'ta vekillik düşer
Zana 5 birleşimde ‘yok’ yazılırsa vekilliğinin düşmesi de gündeme gelecek.
CHP'de kim nereye aday?
CHP'nin TBMM Başkanvekili, Grup Başkan Vekili, TBMM İdare Amiri ve TBMM katip üyeleri belli oldu.
Kılıçdaroğlu’na açık mektup: Bırak, git…
Yurt Gazetesi'nin sahibi ve CHP PM Üyesi Durdu Özbolat, CHP Genel Başkanı ...
 
MHP'nin Meclis Başkan adayı
MHP, Meclis Başkanlığı için adayının Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu olduğunu açıkladı.
Kalabalıkları konuşmamla ağlatırım
Muharrem İnce: "Hiç kimseyi ağlatamıyorsam, o konuşmayı başarılı saymam."
İşte yeni merkez partisi, Mesut Yılmaz o partiyi işaret etti
Mesut Yılmaz, “Türkiye’de güçlü uzlaştırıcı merkez partisine ihtiyaç var. ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva