Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
21 Ağustos 2015 Cuma - 01:20

CHP de ön seçim ne zaman?

CHP'de olası bir erken seçimde milletvekili adaylarını tüzük gereği yine sandık kurarak ön seçimle belirlemesi ağırlık kazandı. CHP'de yapılacak ön seçim tarihi ise 13 Eylül 2015 günü olarak düşünülüyor.

CHP de ön seçim ne zaman?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gün Haber'e ulaşan bilgilere göre, 7 Haziran seçimlerinde milletvekillerini belirlemek amacıyla adaylarının yüzde 85’ini ön seçimle belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Kasım ayında yapılması planlanan erken seçimde yarışacak adaylarını belirlemek için delegelerin önüne tekrar sandık koymaya hazırlanıyor.

CHP’deki ön seçim kararını facebook profilinden takipçileri ile paylaşan CHP Çanakkale eski milletvekillerinden Ahmet Küçük de adayların belirleneceği ön seçimin 13 Eylül tarihinde yapılacağını açıkladı.



"Tüzük olduğu yerde dururken aksi bir aday belirleme süreci yaşanamaz" diyen Küçük, "Tüzük değişikliği içinde kurultay kararı alınması gerekiyor. Şu an için bu da mümkün görünmüyor. Dolayısıyla partimizin karar organlarında ön seçim kararı alınmıştır, tarih olarak da 13 Eylül 2015 olarak planlanmaktadır. Hayırlı olsun” dedi.

ANTALYA'DA NE OLACAK?

Bu arada, Gün Haber'e ulaşan bilgilere göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da da  ön seçim yapmayı ve yine bir kontenjan kullanmayı planlıyor. Ancak, bu kez ön seçimin tüm üyelerin katılımı ile değil, ön seçim delegeleri ile yapılması düşünülüyor.

YSK ÖN SEÇİM İÇİN 8 EYLÜL DEDİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı erken seçim takvim taslağında CHP’deki önseçim için 8 Eylül tarihini öngörmesi, adaylarının yüzde 85’ini önseçimle belirlemek zorunda olan CHP’de alarma neden oldu.

7 Haziran seçiminden önce 29 Mart 2015’te YSK’nın belirlediği hâkimlerin gözetiminde 55 seçim çevresinde önseçim yapan CHP, 550 milletvekili adayından 364’ünü teşkilatın oylarıyla belirlemişti. 364 adaydan 83’ü milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Erken seçim için yapılacak “önseçim”in teşkilatlarda yeni kırgınlıkları ve küskünlükleri tetikleyeceği endişesini taşıyan CHP yönetimi, olası erken seçim öncesi formül arayışı içine girmişti.
Önseçimin önlenmesi için CHP’de geliştirilen formüllerin başında yasa değişikliği geliyordu. Meclis’in alacağı erken seçim kararına eklenecek bir geçici maddeyle sorunun çözülmesi amaçlanıyordu. “Seçim hükümeti” seçeneği, CHP’nin bu beklentisini boşa çıkardı.

RAFA KALDIRILDI

CHP’nin düşündüğü ikinci seçenek, tüzük kurultayı yapmak ve tüzükte “Erken seçimlerde önseçim şartına uyulmaz” şeklinde bir değişikliği içeriyordu. YSK’nın belirlediği taslak seçim takviminde, siyasi partilerin hangi yöntemle adaylarını belirleyeceğini bildirmesi için 31 Ağustos tarihini belirlemesi, CHP’nin bu formülünü de rafa kaldırdı. Çünkü tüzük kurultayı en erken 15 günde toplanabiliyor. YSK’nın açıkladığı seçim takvimi kurultay yapılmasını imkânsız hale getirdi.

CHP’de, geriye sadece zayıf da olsa yönetmelik değişikliği seçeneği kaldı. Seçimlerin yenilenmesinin “olağanüstü bir durum” olduğu gerekçesinden hareketle adayların merkez yoklaması yöntemiyle belirlenmesi amacıyla yapılacak yönetmelik değişikliği için CHP üst yönetim organı parti meclisinin karar alması yetmiyor. Bu değişikliğin önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ardından YSK tarafından onaylaması gerekiyor. Bu nedenle söz konusu seçeneğin de yaşama geçirilmesi mümkün görünmüyor.

PM PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR

CHP Parti Meclisi pazar günü toplanarak yönetmelik değişikliğine gerek olup olmadığını ve YSK’nın açıkladığı taslak takvim konusunda atılacak adımları belirleyecek. 7 Haziran seçimlerinden önce yapılan önseçime kendisinin de girmesine rağmen birkaç istisna dışında MYK üyelerini “kontenjandan” aday gösteren Kılıçdaroğlu’nun, önseçim kararı verilmesi durumunda A takımındaki isimleri yine önseçime sokmayarak koruması bekleniyor



 

Etiketler:
 
Gökyüzü havuzu; Sky pool
 
4 emniyet müdürü değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'de son kulisler
AKP’de 3 dönem kuralının esnetilmesiyle birlikte erken seçimde aday olacak ...
Merthatun'dan 'Rüşvet' açıklaması
Rüşvet aldığı gerekçesiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildiği ...
CHP'yi üzen intihar
CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök'ün il başkanlığı döneminde yanından ...
 
CHP'li Balbay: Bu süreci aşacağız
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Antalya Milletvekili Deniz ...
Ünal Tanık'tan olay olacak iddia!
Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Bugün TV canlı yayınında bomba ...
CHP milletvekilleri: Davutoğlu görevi iade etmeli
ANTALYA'da bölgesel çalışma yapan CHP milletvekilleri Gülsün Bilgehan, ...
 
'Binada seks skandalı' haberine tepki
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkanlığı'nda toplantı masasında ...
MHP'den AKP'ye Aydın Ünal cevabı: Kuduz aşısı yaptırın
Devlet Bahçeli'ye ağır hakaretler eden Erdoğan'ın eski metin yazarı MHP ...
Çavuşoğlu: Terörle mücadelede kararlıyız
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörün kökünü kazıyıncaya kadar bedeli ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva