Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
22 Temmuz 2023 Cumartesi - 18:09

CHP'de tartışmalı çevrimiçi toplantıdan sonra ilk toplantı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla parti genel merkezinde bir araya geldi. Partide tartışmalara neden olan çevrimiçi toplantıya başkanlık eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı.

CHP de tartışmalı çevrimiçi toplantıdan sonra ilk toplantı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen 'Belediye Başkanları Toplantısı'na, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlık etti. Partide tartışmalara neden olan çevrimiçi toplantının ardından gerçekleşen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer büyükşehir belediye başkanları katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için toplantıya davet edilmedi.

Tüm belediye başkanlarının salona geçmesinin ardından Kılıçdaroğlu, salona girdi. Kılıçdaroğlu, partinin önemli isimlerinin katıldığı tartışmalı çevrimiçi toplantıya başkanlık eden Ekrem İmamoğlu ile de salona girişinde tokalaştı. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İmamoğlu'nun aralarında bulunduğu belediye başkanları konuşma yaparak, görüşlerini dile getirdi. Toplantıda Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının değerlendirildiği, ayrıca 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim sürecinde yapılacak hazırlıkların ele alındığı öğrenildi.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacak. Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar; ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SONA ERDİ

CHP'nin belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantı 4 saat 20 dakika sürdü. 36 belediye başkanının katılmadığı toplantının ardından resmi açıklama yapılmadı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, genel merkez çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantıda öz eleştiriler yapıldığını söyledi. Büyükerşen, şunları söyledi:

"Hatalar, kusurlar nelerdi, ne yaptık? Bir daha tekrarlamamak için onu ne yapmamız lazım? İç ve dışta birtakım merkezler Cumhuriyet Halk Partisi'ni parçalamak istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bölünmesi, parçalanması demek Türkiye'nin yüzüncü yılından sonraki ikinci yüzyılda yavaş yavaş zayıflayan bir devlet olmasına sebep olabilir ve her şeye yazık olur. Laikliğe yazık olur. Hukuksuzluk olur. Yani kısacası Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyet'in ilkelerini kaybetmek demek, Türkiye'nin zayıflatılması demektir."

Toplantıdaki konuşmasında bu konulara dikkat çekerek uyanık olmaları gerektiğini ifade ettiğini belirten Büyükerşen, "Yerel seçimlerden önce birlik ve beraberlik içinde olmamız, gerek mahalli seçime, gerek kongrelerde ve kurultaylarda ortak listeyle gidilmesi gerektiğinin şart olduğuna inandığımı söyledim" dedi.

Büyükerşen, değişim konusunun toplantıda gündeme geldiğini ifade ederek, "Gerilim yaşanmadı. Ben bana göre yaşanmadı. Ama 'yaşandı' diyenler olabilir mi? Bilmem. Yoksa genel başkan çok detaylı açıklamalar yaptı. Ve o açıklamalar yapılırken de ben dahil düşündüm ki o konuların hiç fazla üzerinde durmamışız. Hakikaten bilmediğimiz çok şey var. İletişim kopukluğumuz var. Sadece gazetelerde, medyada karşılıklı görüşmelere gitmemiz de doğru bir şey değilmiş. Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Yani hepimiz şapkamızı önümüze koyduk, düşündük. Genel başkan bir kere şimdiye kadar yaptığımız eleştiriler, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Ve öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı" ifadelerini kullandı.  (DHA)

 
Arkadaşı tabancayı kurcalarken öldürdü
 
Bursa’da plastik fabrikasında yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkadaşı tabancayı kurcalarken öldürdü
SAMSUN’UN İlkadım ilçesinde arkadaşlarıyla evde oturdukları sırada Ömür ...
Çıplak adamın sırrı
İZMİR'in Çeşme ilçesinde, bozuk orman alanında çıkan ve 6,5 saatte söndürülen ...
Kadına taksici dayağı
BEYOĞLU'nda bir taksi sürücüsü, para bozdurma meselesi nedeniyle tartıştığı ...
 
Çay bahçesinde 'aile yerine oturma' kavgası
AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ ilçesinde parktaki çay bahçesinde aileler için ...
Afyonkarahisar'da tarım arazilerinde yangın
AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören ve İhsaniye ilçelerinde dün buğday ekili tarım ...
4 yaşındaki Zeynep arabadan indi, otobüsün altında kaldı
ANKARA'nın Yenimahalle ilçesinde, ailesiyle otomobillerinden indikleri ...
 
Amasra, 7 ayda 1 milyonun üzerinde turist ağırladı
BARTIN'ın Amasra ilçesi, 3 bin yıllık tarihi, doğal güzellikleri ve bakir ...
Bebek arabasıyla hırsızlık
OSMANİYE’de, iki ayrı otomobilden çaldıkları malzemeleri bebek arabasıyla ...
Serik'te hakim ve savcılara veda programı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tayinleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva