Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
12 Nisan 2016 Salı - 16:02

CHP'de uzun pazartesi

ANTALYA'da dün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyeler arasında yaşanan kavga, öncesi ve sonrasıyla CHP'ye en uzun pazartesiyi yaşattı.

CHP de uzun pazartesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tartışmalar meclis öncesi grup toplantısında başladı, mecliste kavgaya dönüştü. İl yönetimi yaşanan olaylara müdahale için acil toplantı yaptı ve CHP'liler tüm geceyi telefonda yaşananları değerlendirerek geçirdi.

CHP'nin 26 kişilik Büyükşehir meclis grubu, dün saat 13.00'te başlayan meclis öncesi Konyaaltı Belediyesi'nde toplandı. İl Başkanı Semih Esen başkanlığındaki grupta, meclis komisyonlarına hangi isimlerin önerileceği tartışıldı. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal geçirdiği burun ameliyatı nedeniyle katılmazken, diğer belediye başkanları yer aldı. Görüşmeler öncesi İl Başkanı Esen, Ruhi Beşiktaş'ın grup sözcülüğünü bırakacağını, yerine ise Cansel Tuncer'in geleceğini açıkladı. İl Başkanı, değişime gerekçe olarak Beşiktaş'ın performansını yeterli bulmamasını gösterdi.

CUMHURBAŞKANININ ANONS ŞİİRİNİ PAYLAŞTI

Görevi devreden Beşiktaş, mecliste teşekkürleri sessizce kabul ederken meclisin ardından gece saatlerinde kişisel facebook hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde kürsüye çıkmadan önce okunan 'Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar. Üzülme doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürü ile; kartallar yalnız uçar' şiirini paylaşıp, altına “Bunu anlayan anlar" notu düştü. Ancak Beşiktaş taraftarlığıyla bilinen CHP eski grup sözcüsünün paylaşımın Vodafone Arena'nın açılış maçı sonrasına denk düşmesi, anlaşılmasını zorlaştırdı.

GRUP TOPLANTISINDA NELER YAŞANDI?

CHP grup toplantısında, parti sözcüsünde yaşanan değişimin ardından komisyonlar için isimlerin belirlenmesine geçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu için iki isim, Erkan Demirci ve Recep Tokgöz önerildi. Daha önce komisyonda görev alan Sıtkı Soydal bu dönem için aday olmadı. Ancak Erol Özkarabekir, Tokgöz ismine itiraz etti. Özkarabekir, Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyespor'un başkanlığını üstlenen Tokgöz'ün hala ödenmemiş kulüp borçlarından sorumlu olduğunu savundu, komisyon üyesi olmasına karşı çıktı.

İtiraz tartışmalara neden oldu. Tartışmada sesler yükseldi, Özkarabekir grup toplantısını terk etti. Sinirlerin gerildiği toplantıda komisyonlar için önerilecek isimler tek tek belirlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin mecliste görüşülecek rapora yönelik eleştiriler konuşuldu ve meclise geçildi.

MECLİSTE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Meclis başladığı dakikalarda CHP'nin oturma düzeninde değişiklik göze çarptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in tam karşısında oturan CHP grubunda en arka sırayı Mustafa Reşat Oktay, Erol Özkarabekir ve Faik Çıtak'la paylaşan Tokgöz bu kez ön sıralara geçti. Sakin başlayan mecliste sessizliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu için Türel'in parti gruplarından isim önerileri alması sırasında Özkarabekir bozdu. Özkarabekir, CHP sözcüsünün dışında 3'üncü bir ismi, Zafer Yörük'ü önerdi.

"SİYASET YAPTIM"

Özkarabekir, kendisinin İl Disiplin Kurulu'na sevkine neden olan bu girişiminin bir siyaset olduğunu söyledi. Grupta Tokgöz ismine itiraz ettiğini ve şerh düştüğünü aktaran Özkarabekir, “İddia edildiği gibi önceden AKP ile oturulup konuşulmuş bir durum yok. Zafer Yörük gruba bile gelmemişti. Orada, mecliste kendisini aday göstereceğimi söyledim. Tek isteğim oldu 'Çekilme' dedim. Siyaset yaptım ve tuttu" diye konuştu. Özkarabekir, o sırada yanında oturan Çıtak'tan bile oy istemediğini söyledi.

İNCE SİYASET

Ancak Yörük'ün aday gösterilmesinde ince bir siyaset vardı. Eksi bir Ak Partili olan ve Döşemealtı'nda eski Belediye Başkanı Hasan Akalın'la çalışan Yörük, Turgay Genç'in Döşemealtı Belediye Başkan adayı olmasıyla CHP'ye katılan isimler arasında yer alıyordu. Yörük, ayrıca geçen dönem yine CHP grup toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda yer almak için aday olmuş fakat kurayla aday gösterilmemişti. O dönem yapılan toplantıda Sıtkı Soydal ve Yörük 14 oy almış ve kuradan Soydal çıkmıştı.

KİM KİMİ DESTEKLEDİ

Mecliste CHP'de 3 adaydan 2'sinin seçilmesi için yapılan oylamada Erkan Demirci, Ak Parti ve MHP'den de aldığı 73 oyla komisyona seçildi. Demirci bir tek CHP grubundan Erol Özkarabekir'in oyunu alamadı. Ardından Recep Tokgöz'ün adaylığı oylandı. Tokgöz'e CHP'den Özkarabekir'le birlikte Arzu Yıldırım, Zafer Yörük oy vermedi. Tokgöz Ak Parti grubundan oy alamazken MHP'den ise 9 oy alarak 27 oy topladı. Özkarabekir'in aday çıkardığı Zafer Yörük ise Ak Parti grubunun o an salonda bulunanların tamamının oyu ve CHP'den Erol Özkabekir, Ali Coşkun, Erşan Özden, Halil Arıkan, Arzu Yıldırım, Sami Altun ve 7 MHP'den gelen oyla, rakibi Tokgöz'ü ikiye katladı ve 58 oyla komisyona seçildi.

İLK KELİMELER

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, CHP'den seçilen isimleri “Allah utandırmasın, tebrik ediyorum" diyerek kutlarken Oktay'ın “Hemen komisyondan diğer komisyonlara da seçilmiş arkadaşlar da istifa etsin" sözleri duyuldu. Bu arada Çevre Sağlık Komisyonu seçimleri için Başkan Türel gruplardan isim önerisi istedi. CHP grubu Arzu Yıldırım ve İsmet Tok isimlerini açıklarken CHP'nin arka sırası karıştı. Özkarabekir, Oktay'a yönelik “CHP grubunu sen mi yönetiyorsun, Allah'ın faşisti" diye bağırdı. Oktay bu sözlere sesini yükselterek “Otur yerine" diye karşılık verirken, aldığı cevap “CHP'li ol da konuş" oldu. Bu andan itibaren Oktay ceketini çıkardı ve “Ne yapacaksın lan" diye karşılık verdi.

BAŞKANLAR MECLİSTE YOK

CHP grubu kendi içinde kavgaya tutuşurken oylamanın olduğu dakikalarda salonda CHP'li belediye başkanlarından sadece İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru vardı.

"TEK GİTMEM"

Özkarabekir, dün yaşanan olaylar nedeniyle mecliste de özür dilediğini belirtirken ihracı istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin sert açıklamalar yaptı. “Benim CHP'liliğimi bu yönetim vermedi ki bu yönetim alsın" diyen Özkarabekir, “Grup kararına karşı gelmedim. İtirazlarımı grup toplantısında dile getirdim. Sonrasında yaptığımı ise tamamen siyaset" dedi. Disiplin sürecine ilişkin nasıl bir yol izleyeceğini İl Disiplin Kurulu'ndan kendisine ulaşacak ifade için davet yazısının ardından kararlaştıracağını aktaran Özkarabekir, “Yalnız şunu biliyorum, oraya tek başıma gitmem. Yaşananlar ortada ceketini çıkarıp yere atanları gördük" dedi.

TARAFLAR NE DEDİ?

Olayların üzerinde geliştiği isim Recep Tokgöz, yaşananlara ilişkin mecliste sadece grup kararlarını yerine getirmeye çalıştıklarını, ancak parti içinden dirençle karşılaştıklarını söyledi. Tokgöz, grup kararlarının partinin ortak aklı olduğunu söyledi.

Kavganın diğer tarafı Oktay ise oylamanın sonuçları itibariyle partisinin CHP içinden isimler eliyle tezgaha getirildiğini savundu. Mecliste bu ilişkiyi ifşa ettiğini ve bu nedenle olayların yaşandığını savunan Oktay, “Burada Ak Parti ile işbirliği içinde CHP iradesinin yansımadığı bir adayın seçtirilmesi var. Seçtirilmesi kelimesinin altını çiziyorum, burada Zafer Yörük'ü sadece adaylığı kabul ettiği için eleştirebilirim" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -


 
 

 
Desteğini çektiği kulübe destek olun çağrısı yaptı
 
Muratpaşa'da intihar girişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP o meclis üyesini gönderiyor
CHP İl Başkanı Semih Esen, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li ...
Reşat Oktay o kavganın iç yüzünü anlattı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclis komisyonlarına üye seçimi sırasında ...
CHP'li Cankurtaran Antalya'da
Yasemin Öney Cankurtaran, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Muğla Milletvekili ...
 
CHP'li üyeler birbirine girdi
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısı CHP'lilerin ...
CHP'li Osman Hanedan istifa etti
CHP Kepez Meclis Üyesi Osman Hanedan, partisi CHP’ den istifa etti. Hanedan, ...
MHP'de süreç nasıl işleyecek?
Mahkemenin muhaliflerin talebini kabul etmesinin ardından süreç nasıl işleyecek?
 
Türel, Erdoğan ile Amerika'ya neden gitti?
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP'li belediyeye operasyon; 10 gözaltı
İZMİR merkezli 4 ilde, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla yapılan operasyonda, ...
Kumbul: Muratpaşa'da yüzde 55'in altında oy almayız
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı ve Muratpaşa'da seçmen ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva