Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
24 Mayıs 2012 Perşembe - 09:02

CHP'den bomba kulisler

CHP Antalya İl Kongresi Cumartesi günü yapılıyor. Kimin il başkanı olacağı konusunda kulislerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. İşte, Antalya’daki iki yazara göre son durum:

CHP den bomba kulisler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Beyaz Gazetesi’nden Ahmet Dökdök, ‘Kulis’ köşesinde CHP’deki kulisleri şöyle kaleme almış;
 
“CHP'de öyle kirli bilgiler dolaşmaya başladı ki, anlaşılacak gibi değil. Atilla Emek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına telefonla 19 ilçe başkanını arayıp, "Ben Kemal Kılıçdaroğlu adına arıyorum, bu kongrede biz filancayı destekliyoruz" demiş. Emek ile görüşüp doğrulattık.
 
İlçe Başkanlarından hiç karşı çıkan oldu mu dedik, nezaket kuralları içinde ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini aktardım, başkanlarımız da aynı nezaket içinde dinlediler yanıtını verdi.
 
Menderes Dal, Mustafa Erdem ve Devrim Kök'ü arayıp, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tek adayda birleşmenizi istiyor dediniz mi diye sorduk. Hayır böyle bir görev bana verilmedi, ben de görüşmedim dedi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun tercihini onlara da aktardığını bildirdi. Şimdi Antalya'da iki görüş ortaya çıktı. Birinci görüşe göre Kemal Kılıçdaroğlu, geçen pazartesi günü saat 20.30'da Atilla Emek'i çağırıp, Antalya görüşünü bildirmiş. Atilla Emek de ilçe başkanlarını arayıp, desteklenecek aday ismini bildirmiş. Nihat Matkap, ile görüştüğünü söyleyen Özer Ülken, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan'a, Sayın Matkap'ın böyle bir şeye ihtimal vermediğini anlatmış.
 
Şu anda herkes Klıçdaroğlu’nun bu konuda bir açıklama yapıp, adaylığı netleştirmesi gerektiğini savunuyor. Top Kılıçdaroğlu'nda sizin anlayacağınız...”
 
 
Antalya Ekspres Yazarı İdris Özyol ise bugünkü köşesinde CHP ile ilgili gelişmeleri şöyle yazmış:
 
 
Atila Emek'ten notlar
 
CHP'de yaşananları dün bütün aynntılarıyla yazdım. Herkes kendi meşrebince yorumluyor; ama Genel Merkez'in penceresi farklı.
 
Dünkü yazımı okuduktan sonra arayan Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek, verdiğim bilgileri aynen teyit etti. Bu bilgileri daha da detaylandıran açıklamalar yaptı sonrasında. CHP ilçe örgütlerinin aranması görevinin Kılıçdaroğlu tarafından bizzat kendisine verildiğini doğrulayan Emek, 19 ilçe başkanını da "nezaketle ve zarafetle" aradığını belirtti. Sonuç? İlçe başkanlarının çoğunluğu Genel Başkan'ın kararına uyacaklarını söylemişler. Birkaç ilçe başkanı da bu karara saygı duyduklarını; ama değerlendirmek istediklerini dile getirmiş.
 
 "Parti örgütlerini aramak Atila Emek'in işi mi?" diye soranlar için de şu bilgiyi aktarmak gerekiyor. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, hafta sonunda oğlunu evlendireceği için izinli.
 
 "Kılıçdaroğlu'nun Menderes Dal'ı tercih etmesinde Akaydın'ın etkisi oldu mu?" diye de sordum Atila Emek'e. "Hayır" dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun birçok çevreyle görüştükten, bilgi aldıktan sonra bir karar verdiğini belirten Emek, "Pazartesi günü beni makamına çağırdı, Antalya'daki gelişmelerin kaygı verici boyuta doğru gittiğini söyledi. Partilileri kucaklayan, birleştirici bir ismin şart haline geldiğini vurguladı. Menderes Dal'da karar kıldığını açıkladıktan sonra, bunu benim ilçe başkanlarına bildirmemi istedi. Bu görevi bana tevdi etti" diyor.
 
Nihat Matkap, Erdal Aksünger ve Zeki Durmaz'a verilen görevleri de doğrulayan Atila Emek'le telefon sohbetinin özeti böyle. Aksünger 12. kata çağnldı Bu arada başka bir bilgiyi de bölüşelim: Genel Başkan Kılıçdaroğlu, önceki gün Antalya denetmeni Erdal Aksünger'i makamına çağırdı. Aksünger'le görüşmenin içeriğini tahmin etmek zor değil. Erdal Aksünger, il başkan adayı Devrim Kök'ü Kılıçdaroğlu ile görüştüren isim. Zaten dünkü yazımda da Nihat Matkap ve Erdal Aksünger'e diğer adayların ikna edilmesi görevinin verildiğini söylemiştim. Anlaşılan o ki, Kılıçdaroğlu bu görevi Aksünger'e bizzat makamına çağırarak anlattı. Matkap ve Aksünger'in temasları hangi kıvama geldi meçhul. Fakat gerek Mustafa Erdem, gerekse de Devrim Kök adaylıklarını sürdürme konusunda ısrarlı. Örneğin Mustafa Erdem'in ekibi, dün şöyle bir mesaj gönderdi CHP'lilere: "CHP'liyiz, inançlıyız, kararlıyız. Cumartesi günü 'özgür oylarımızla' Mustafa Erdem'i başkan seçeceğiz".
 
Mesajdaki "özgür oylar" göndermesi, Kılıçdaroğlu'nun kararına duyulan tepkiyi anlatıyor aslında. Bunun daha ötesini de söylemek istemiyorum. Baykal cephesinde sevinç Laf açılmışken, bir başka tabloya da değinmek lazım... Kılıçdaroğlu'nun Menderes Dal kararı Baykal cephesinde sevinçle karşılanmış gibi görünüyor. Daha önce birkaç yazımda, Deniz Baykal'ın karşıdaki aday sayısını arttırmaya çalıştığına değinmiştim. Özer Ülken'in karşısında ne kadar fazla aday olursa, Baykal'ın şansı o kadar artacak. İsabetli bir tespitmiş. Çünkü Baykal cephesi Mustafa Erdem, Devrim Kök gibi isimlere şevkle sarılmaya başladı. Onların 'kararlı davranması', 'direnmesi', adaylıktan vazgeçmemesi için gaz veriyorlar. Bu gaz faaliyeti de, 'yeni CHP'ye karşı cephenin genişleme çabası olarak görülmeli. Baykal, bu tepkilerden hareketle, hem Kılıçdaroğlu'na, hem de Akaydın'a iyi bir ders vereceğini düşünüyor olmalı. Sonuçta, son kararı CHP delegesi verecektir. Bu kararın ince noktası da, Kılıçdaroğlu'nun mu, yoksa Baykal'ın mı tercih edileceği.

 
Yunanistan'a vizesiz seyahat
 
Bülen Ersoy ziyaret ettiği kolejde okul yıllarını hatırladı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahtacı 27 Mayıs 2012 Pazar 12:12

chp kepez de biz alevilerin, elinde muratpaşada bizim şimdide il il yönetimi bizim elimizde oluşan otuz kişilik yönetimde 25 kişi bizden ,istediğimizi yaparız

Yorumu oyla      3      3  
Tebrikler ama.. 27 Mayıs 2012 Pazar 09:09

Ben Özer Ülkeni destekledim.Ancak Devrim Kök kazanmıştır ona başarılar dilerim;elimizden gelen desteği vereceğiz.Ancak şunu da belirtelim Baykal Dönemi CHP Türkiye genelinde bitmez,bitmemelidir.Devrimin de Baykala gereken özeni,ilgiyi göstermesini isterim.Bu Devrim Kök kü yüceltir.Çünkü Baykal Ulusal duruşu temsil ediyor.Kemalist CHP nin neferi O.Şimdi Birlik zamanı.

Yorumu oyla      4      3  
26 Mayıs 2012 Cumartesi 10:57

Menderes Dal adaylıktan çekilmekle büyük bir hata yaptı.Onu bu yarışa sürükleyen herkes onu yüzüstü bıraktı.Kimse arkasında durmadı.Ekibi etkili değildi.Ekibinin içinde yer alan kavgacı kişiler onu savaş ortamına sürükledi.Bu çocuğun siyasi hayatını bitirdiler.menderes arkadaşım, bundan sonra aday olup çekilme..düşmanlarını sevindirme..yanındaki isimleri kov.bir daha görüşme.sana destek oluyorum diyen belediye başkanı ve genel merkez yöneticilerinin bir daha yüzüne bakma..ekibindeki çatlakları temizle.sen ihanete uğramayı hak etmedin.senin üzerinden pazarlıklar yapıldı..sen kaybetmedin.KAYBETTİRİLDİN!!!!!

Yorumu oyla      5      5  
TURGAY ACAR 25 Mayıs 2012 Cuma 07:32

KURTULUŞA 1 KALDI!...............

Yorumu oyla      3      3  
GÜRSEL EROL KİMDİR 25 Mayıs 2012 Cuma 00:45

Gürsel Tekin, genel başkan yardımcılığından istifa ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Genel merkezde bir çete var ve lütfen bu çeteyi dağıtın. Bu partiyi eğer Erdoğan Toprak ve Gürsel Erol gibi isimlerle yöneteceksiniz, beni arada maydanoz yapmayın” demiş. Gürsel Tekin’in “çete” diye ağır bir dille suçladığı isimlerden Erdoğan Toprak, bilindiği üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı. Gürsel Erol’un ise partide resmi bir görevi yok. Ama, CHP’de “gizli MYK üyesi” diye biliniyor ve Kılıçdaroğlu’na gönüllü danışmanlık yapıyor. Müteahhit olan Gürsel Erol’un, parti yöneticilerine “milletvekilli seçilmek gibi hırsı” olmadığını ısrarla söylediği kulislerde ifade ediliyor. Kulislerde dile getirilen bir başka sav da, Gürsel Erol’un giydiği bir hükümden dolayı(ihaleye fesat karıştırmaktan beş yıl mahküm olmuş)zaten milletvekili olamayacağı yolunda.

Yorumu oyla      3      3  
Kim Dürüst? 24 Mayıs 2012 Perşembe 20:19

Karışmayacağım Dedikten sonra Menderes Dalı desteklediğini Atilla Emekin arkasından konuşarak gizli tavır sergileyen Kemal Kılıçdaroğlu mu dürüst yoksa,açık açık delikanlıca Özer Ülkeni destekleyeceğini açıklayan Deniz Baykal mı daha dürüst?Soruyorum size kim daha mert etik davranıyor?İşte Gerçek Lider arasındaki fark budur.Bence cevabı gayet net.Ben o nedenle Özer Ülkene Oy vereceğim arkadaşlar.Kimse kusura bakmasın.ancak Özer Ülken bu Akaydını yola getirir.

Yorumu oyla      9      9  
il delegesi 24 Mayıs 2012 Perşembe 17:42

vesayetin ,icazetin baykaldan gelenine de genel merkezden geleninede karşıyız..BİZ APTALMIYIZ..cumartesi Antalyanın farkını görecek dost düşman..delegeye güvenin...

Yorumu oyla      9      3  
TURGAY ACAR 24 Mayıs 2012 Perşembe 16:24

KURTULUŞA 2 KALDI!...............

Yorumu oyla      4      5  
KILIÇDAROĞLU KLASİĞİ:YENİ BİR ZİKZAG 24 Mayıs 2012 Perşembe 14:49

KILIÇDAROĞLU KLASİĞİ:YENİ BİR ZİKZAG Atilla Emek Kılıçdaroğlunu yalancı çıkardı.Nasıl mı ?Anlatayım:Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu 2 hafta önce açıklamasında "Örgütler Kendi adayını seçecek ,biz genel merkez olarak karışmayacağız" demişti..Kılıçdaroğlu herzaman yaptığı gibi yine zikzak yaptı.Ben diyorum ya "Kılıçdaroğlundan genel başkan olmaz.Sözünün eri değil "diye!Haklıymışım Değilmi Sevgili Kılıçdaroğlu Severler?!Kızmayın bana.Sizin güvendiğiniz ,inandığınız kişi beni haklı çıkarıyor.Teşhisimi,tezimi doğru çıkartan Kılıçdaoğluna Antalyada cezasını sandıkta sizler veriniz.Geliniz yine bizler kendi evladımıza sahip çıkalım.Kendi yiğidimiz elinkinden bin kat evladır.Eğer Atilla Emek yanlış yapıyorsa, o zaman Kemal Kılıçdaoğlu ona cezasını vermeli.Ama Atilla Emek yaşdala basmaz.Genel başkandan izinsiz O hiç bir şey yapmaz.Prensibi böyledir.Vah Kııçdaroğlu vah yazık sana.Yapamayacağın sözü vermemeyi öğrenemediniz hala.O nedenle Siz Genel Başkanlık yapamazsınız.

Yorumu oyla      9      11  
PARTİLİ 24 Mayıs 2012 Perşembe 13:56

ANTALYA SİYASETİ 3-5 KİŞİNİN TEKELİ ALTINDAN ÇIKACAKTIR. DELEGELERİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ TÜM BASKILARA GÖGÜS GEREREK EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNE EMİNİM. İLÇE BAŞKANLARIMIZ GEREKLİ CEVAPI SANDIKTA VERECEKLERDİR "KUKLA DEĞİLLER ONLARIN BİR AKLI VE GURURLARI VARDIR" KİMSE BUNU UNUTMASIN.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal İl kongresine katılacak mı?
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumartesi ...
Gürsel Tekin'den şok Baykal açıklamaları
CHP genel başkan yardımcılığından geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul ...
Baykal’dan Batı Akdeniz turu
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumartesi ...
 
Baykal, Yaşar Okuyan’ın nikah şahidi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 12 Eylül ...
‘Parti içi eleştirileri irdelemem'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Parti içinde kavgaya izin vermem. ...
Türel, Yıldıray Sapan'ı mahkum ettirdi
Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, kendisine seçim döneminde ...
 
Bölükbaşı'dan yeni kaset yorumları
Kaset skandalının ardından MHP yönetiminden ve adaylıktan istifa etmek ...
Ülken'e yalanlama
CHP İl Başkanı Özer Ülken’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Başbakan Antalya'yı konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva