'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
4 Mart 2016 Cuma - 13:12

CHP'den istifa

2014 seçimlerinde Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner'in kontenjanından CHP Kepez ve Büyükşehir Meclis üyesi olan Süleyman Acar, partisinden istifa edip AKP'ye geçti.

CHP den istifa
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP'li Süleyman Acar, partisinden istifa etti. Acar, parti örgütlerine gönderdiği istifa dilekçesinde gerekçesini 'görülen lüzum üzerine' diye açıkladı. Acar, CHP'den istifasıyla birlikte Ak Parti'ye katıldı.

Antalya'da 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Kepez belediye meclis üyesi ve oradan da Büyükşehir Belediye Meclisi'ne seçilen Acar, Partisi'nden istifa etti. Acar'ın istifa dilekçesi başta il başkanı olmak üzere Kepez İlçe örgütüne ulaştı. Acar istifa gerekçesini görülen lüzum üzerine sözleriyle açıkladı. Acar istifasının ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Ak Parti Kepez İlçe Başkanlığı'na gelerek üyelik kaydını yaptırdı.

Acar, yerel seçimlerde CHP Kepez belediye başkan adayı Erdal Öner'in referansıyla aday gösterilen Acar'ın istifasının ardından 103 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi'nden CHP'nin sandalye sayısı 26'ya geriledi. Büyükşehir Meclisi'nde Ak Parti'nin sandalye sayısı 53'e yükselirken, MHP'nin ise 22 sandalyesi bulunuyor. Mecliste ayrıca bir de bağımsız üye yer alıyor. 

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ AYRILDI     

Süleyman Acar, istifasını kamuoyuna bir yazılı açıklama ile duyurdu. İşte o açıklama:

"Değerli hemşerilerim, kıymetli basın mensupları;
           
            Geçmiş dönemlerde, eğitim hayatımda ülkemizin milli değerleri olgusu çizgisinde farklı siyasi görevlerde bulunarak, ülkemizin siyasetine katkı sağlamaya çalıştım.
            Büyük bir heyecan içinde, yaşadığım ve ticaret yaptığım Antalya’da, hemşerilerime hizmet edebilmek için Cumhuriyet Halk Partisinden 2014 yerel seçimlerinde meclis üyesi aday adayı oldum. Seçim sonrası hemşerilerimin desteği ile Büyükşehir ve Kepez Belediye meclis üyeliği görevine geldim. Geçmiş 2 yıllık süre zarfında, milli değerlerimiz ile sorunu olmayan her yurttaşımıza kapılarımı açtım. Siyasetin temel olgusu hizmettir, felsefesinden yola çıkarak, Antalya’mıza hizmet konusunda elimden geleni yapmaya çalıştım. Ancak, yerel bir siyasetçi olsam da, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir yurttaş olarak, Selçuklu ve Osmanlıdan kalan milli miras ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler felsefesinde olan birisi olup, mensubu olduğum siyasi partinin ulusal izlediği siyaset, şahsımı son derece rahatsız etmektedir. Benim için olmazsa olmaz olan bu değerlere ters düşen anlayış, siyasi kurumumu değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinde gördüğüm en büyük yanlış kendi değerlerine sahip çıkamayan bir Genel merkez yapısı ve daha da elim bir durum olan milli değerlerimizin çizgisinden tamamıyla çıkmasıdır.
           
            Ülkemizi ve komşularımızı ilgilendiren, devletimizin terör örgütü olarak ilan ettiği PYD'ye, CHP Genel Başkanının o örgüt vatanını kurtarmak isteyen bir oluşumdur, PYD Terör örgütü değildir, demesi kabul edilecek sözler değildir. Yine kabul edilemez diğer bir vahim olay, CHP Genel Başkan Yardımcısının ve bir CHP milletvekilinin masum insanları hunharca katleden teröristin cenazesine katılarak, siyasi emelleri uğruna, ülke bütünlüğünü tehdit eden unsurları hiçe saymalarıdır. Son zamanlarda da, yıllarca doğusundan, batısına güneyinden, kuzeyine TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK DEVLET olgusunu hazmedemeyen iç ve dış düşmanlara açıkça destek veren, meclis içinde grubu bulunan malum siyasi partiye, CHP nin destek verici nitelikteki açıklamaları, benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. İşte tüm bu unsurları değerlendirdiğimde, verdiğim karar, mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisinden istifa olmuştur.
            Bundan sonraki siyasi yaşamıma, Dünya’ya bakış açımı tam anlamıyla temsil eden Adalet ve Kalkınma Partisinde devam etme kararı aldım. Aynı şevk ve azimle Ülkemize, İlimize ve İlçemize hizmet edeceğimi belirtmek isterim.
                                                                                                          İyi dileklerimle,
                                                                                                          Süleyman ACAR
 

 
Şoke eden Baykal iddiası
 
Sahaya girip tehdit ettiler
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 8 Mart 2016 Salı 11:08

Ahlak yoksunları önce işgénbelerini düşünürler

Yorumu oyla      3      3  
haydar kılınç 6 Mart 2016 Pazar 18:59

Omurgasız hayın bizden yemlendi başka holuga yumurta yapar her dönem ďönekler çıkar

Yorumu oyla      4      3  
6 Mart 2016 Pazar 07:23

Gectiyin parti ulusal deyerleri olmayan dış güçlerin turkiyemizde oganize etigi turkiyeyi dönüştürmek ve emperyalistlerin programını uygulayan bir yapilanmadir akp hayirli olsun size ulusal sorumluluk deyil birde sizi o makamlara tasiyan halka ihanettir bekleseydiniz akp den gelecek secimde secilseydiniz size elestiri olmazdi daha onurlu olurdu antalyada ulusal cikarlari ilgilendiren kararlar alinmiyor hata ankarada meclistede şuan alinmiyor kararlar sarayda aliniyor saray o halde antalya meclis uyeliyini birakmanizda onurlu olur size oy verenleri satiniz sizin amaciniz kendi cikarlarinizi korumak sizden once iki kişi daha gitti onlarin hesabi neyse sizinde odur

Yorumu oyla      4      3  
Bendeniz 4 Mart 2016 Cuma 17:55

Kişilik yoksunu,para tutkunu,utanmaz-arlanmaz insan tipi hep varolmuştur.Bildiri yayınlayıp ilgilenenler ile alay eiyor olması ise en büyük ayıbı...

Yorumu oyla      3      5  
4 Mart 2016 Cuma 15:21

Ülkeyi bu duruma düşüren terörle aynı masaya oturan sanki akp değilmiş bayraklar indirilirken iktidar kimdi kemik yaşamak için bahane var bizde uyuyor sanma türkiyenin temel direği chp dir

Yorumu oyla      5      5  
halil bolatan 4 Mart 2016 Cuma 14:56

binkerce insan ak partiye geçiyor hemen karalama önce bu insanlar neden geçiyor diye düşenmez chp yöneticileri karalama kampanyası başlatırlar önce siz gidin bir aynaya bakın ondan sonra ak partiye geçenlere laf söyleyin BİR GÜN HERKES AK PARTİLİ OLACAK

Yorumu oyla      6      5  
deniz 4 Mart 2016 Cuma 14:37

bu yine gitmiş. chp ye yakışmayan muhittin böcek gibi kişiler duruyor

Yorumu oyla      8      5  
chpli 4 Mart 2016 Cuma 14:36

helal doğru yolu bulmuşsun. tevbe kapısı açık. sende git

Yorumu oyla      8      4  
Ahmet Oran 4 Mart 2016 Cuma 14:10

Süleyman Acar,CHP yönetimi için tespitlerinde haklılık payı yok değil,ancak Habur'da,İmralı'da,Oslo'da bu hainlerle iş tutan katıldığın parti değilmidir.Güneydoğu'nun silah deposu haline gelmesine neden olan katıldığın parti değil midir.Sen herkesi kör,alemi sersem mi sanırsın.Durmak yok TİCARET yapmaya devam.Hayırlı işler,BOL KAZANÇLAR

Yorumu oyla      8      5  
Erol Duygulu 4 Mart 2016 Cuma 13:27

'CHP ANTALYA CHP ANTALYA B.ŞEHİR MECLİS ÜYESİ SÜLEYMAN ACAR PARTİMİZDEN İSTİFA EDEREK AKP SAFLARINA KATILMIŞ..' Mehmet Altındağ Şaşırdımmı? Hayır.... Ama, Çaresi var.. 'Köşesinde oturan ve günü gazetelerden bulmaca çözerek geçiren emekli bir siyasi 'Abi' formülüyle Antalya Chp siyaseti yeniden ayağa kaldırılır..' :) Partinin bu hale getirilmesine sebeb olan anlayış, Antalyada hala desdekleniyorsa,temsil noktasında partiyi yönetenlerin uygulamaları partiyi yıpratıyor ve buna partililer, Chp örgütleri sessiz kalıyorlarsa manzara bu olur.. Ben şaşırmadım.. Herkes koltuğu kaptı ve güzel-güzel oturuyorlar.. Son Antalya siyasi anketi,Büyükşehir belediyesi çalışmalarından %58 küsur halk memnun.. Neden?.. Herkes koltuğundan memnun.. Herkes sessiz.. Kendi içimizde partinin mayasıyla uyuşmayan uygulamalara bile ses çıkarmayan partililer ve Chp örgütleri bu tavırlarını sürdürmeye devam ederlerse, Olacağı budur..

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şoke eden Baykal iddiası
Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan bugünkü köşesinde önemli iddialarda bulundu.
Başkan Türel öğrencilerle buluştu
TED Koleji'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ...
İşte o bakan
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Sözcü Gazetesi'nde Rus sevgilisinden ...
 
CHP Antalya'da kampa giriyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası bir erken seçim ve 3 yıl ...
Tayyar'dan 'başkanlık sistemi' bombası
AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Başkanlık sistemine karşı çıktı. Güçlü Başbakanlık sistemini savundu.
MHP'de deprem
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, sürpriz bir çıkış yaparak, Genel ...
 
Eski başkana torpilli koltuk
CHP eski Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen Muratpaşa ...
Kılıçdaroğlu, teröristin taziye çadırını ziyarete kızdı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu.
Sapan'dan ders gibi savunma
Sosyal medyada bazı partililerle ilgili paylaşımları nedeniyle disipline ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva