Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
18 Kasım 2011 Cuma - 10:36

CHP için şaşırtan sonuç

GENAR Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan, "Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Politik Analiz" araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

CHP için şaşırtan sonuç
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'NİN OYU YÜKSELDİ
Araştırmaya katılanlar AK Parti'yi demokratikleşme konusunda başarılı bulurken, Kürt sorununu çözeceğine inanmıyor. 17 ilde, 2 bin 225 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmaya göre bu pazar bir genel seçim olsa AK Parti'nin son seçimde yüzde 49.8 olan oyu yüzde 51.1'e, CHP'nin yüzde 26.0 olan oyu ise yüzde 26.3'e yükselecek. MHP'nin yüzde 13 olan oyu yüzde 11.8'e gerilerken, BDP yüzde 6.7, Saadet Partisi yüzde 1.1 oy alacak.


Araştırmaya katılanlar AK Parti hükümetini sağlık, eğitim, sosyal yardımlar, dış politika, ekonomi ve demokratikleşme alanlarında başarılı bulurken, terörle mücadele konusunda başarısız bulanların oranı yüzde 56.9. AK Parti'nin "Kürt sorununu" çözeceğine inanmayanların oranı da yüzde 61.3. Cumhurbaşkanlığı yüzde 73.1 ile en güvenilen kurum olurken, Orduya güvenenlerin oranı yüzde 68, hükümete güven duyanların oranı yüzde 63.5 oldu. Medya ve muhalefet partileri ise güvenilen kurumlar arasında son iki sırada yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini söyleyenlerin oranı yüzde 61'i, Erdoğan'ın İsrail ile restleşmesini doğru bulanların oranı yüzde 66.9'u buldu. Erdoğan, yüzde 48.7 ile en beğenilen lider olarak gösterildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun performansı yüzde 62.4 tarafından başarısız bulunurken, Mustafa Sarıgül CHP'nin yeni lideri olmalı diyenlerin oranı yüzde 24.4 olarak hesaplandı.

YENİ ANAYASA
Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 69.5, bir rejim tehlikesi yok diyenlerin oranı yüzde 67.8, artık askeri bir darbe olmaz diyenlerin oranı ise yüzde 64.4 hesaplandı.

Vatandaş ne diyor?
Van depremi sonrasında hükümet tarafından yapılan çalışmalar tam ve eksiksiz.(Yüzde 51.3).

Türkiye "Başkanlık sistemine" geçmeli. (Hayır yüzde 36- Evet yüzde 29)

Tutukluluk süreleri ile ilgili mahkemelerin uygulamaları yanlış.(Yüzde 44.7)

Türkiye bulunduğu bölgenin en güçlü ülkesi. (Yüzde 71.8)

Türkiye 2023 yılında dünyada etkili 10 ülkeden biri olacak. (Yüzde 69.4)

Ahlaki değerler açısından gençlik kötüye gidiyor. (Yüzde 78.8)

 
Ayrı yaşadığı eşini öldürüp intihar etti
 
Terlemeye karşı kansız ameliyat
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MWHMET. OGUZ 9 Haziran 2021 Çarşamba 16:19

Cumhurbaskqbi. Adayi.kemal.kilicdaroglu% 69.5

Yorumu oyla      0      0  
Oyun İçinde Oyun 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:52

Esas Mezhepçilik ve Etnikçilik siyaseti yapan kim?CHP de esasen,1 yıldır, gizli mezhepcilik ve etnikçilik yapılmaktadır.Onların da bir kısmı şu an genel merkeze hakimdir.Şimdi de aynı ekip alevi Sargıgülü medyada sunmaya çalışıyorlar.Bu parti de sanki hiç Türk,sunni yokmuş gibi.Bu da mı tesadüf şimdi.Buna tesadüf diyenler ve bu tesbite kızanlar iyi bir düşünsün.Kızanların bir kısmı da zaten gizli etnik ve mezhepçilik takip edenler ve yapanlardır.Oysa CHP de yöneticiler sosyal demokrasinin gereği,liyakat ,örgütteki emeği,kişisel nitelikleri göz önüne alınarak,etnikçilik , mezhepçilik,hemşehricilik,ahbapçılık ve takiyecilik yapılmadan ,Atatürkün mirası doğrultusunda yönetilmelidir ve göreve gelinmelidir.Türkiyenin gerçekleri de tabiiki gözetilmelidir.Bu demek değildir ki, Kürt ve Alevi yurttaşlarımız partiden dışlansın,görevlere getirilmesin.Hayır.Ama etnikçilk yapanlar,mezhepçilik yapanlar bu cümleleri dahi bilerek çarpıtma gayreti içinde olanlar partimizi-ülkemizi düşünmemektedirler,bir kısmı da özellikle kasti çarpıtma yaparak,mağdur edebiyatı yaparak ,konuyu suistimal ederek,takiyye yaparak ,dış güçlerle elbirliği yaparak,gizli emelllerini gerçekleştirme peşinde koşturmaktadırlar.Biz de bu oyunu ,bu oyunun içinde olmayan Kürt,Alevi arkadaşlarımızla beraber bu oyunu elbirliğiyle bozacağız,bozmak zorundayız.Bunu saçma sapan senaryo olarak kabul eden arkadaşlarımız dönen dolapları ,büyük oyunu görememiş,ya da kasten görmek istememektedirler.

Yorumu oyla      6      3  
Yeni B PLanı da Medyada Serviste..Yeni B Planı da Bozulmalıdır. 23 Kasım 2011 Çarşamba 14:37

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diyenleri ,yüreğinde kor ateşi yananları ;Türk halkını samimi olmaya ve düşünmeye davet ediyorum..Çünkü bunu diyenler ,bu acıyı hissedenler son 30 yıldır Teröre Çözüm bulamayan hükümetlerin hiçbirini cezalandırmamış ve hatta daha güçlü olarak iktidara taşımışlardır.Samimi olan bir halk düşünür ve eğer TERÖR sorununu bir hükümet çözemiyorsa derhal o hükümeti alaşağı... eder.Ayrıca Türkiyenin Yeni bir ANAYASAYA ihtiyacı yoktur.Bu da büyük bir oyundur.CHP de yapılan Genel Başkanlığı değişikliğinin temelinde de bu oyun yatar. CHP de Yeni B planları kamuoyuna sürülüyor şimdi de!Uyanık olmak durumundayız!Ancak kimse şunu unutmasın Mustafa Kemaller bitmez.Büyük ORTADOĞU projesini uygulamaya koyanların Kaddafiye yaptıklarına,Saddama ve Müslüman Halka yaptıklarına bakınız.Kardeşi kardeşe öldürttüler.Yazık değil mi,milyonlar çaresiz ,acı içinde..O nedenle Türk halkı,Kürtler,Müslüman halklar uyanmalı artık.Kaddafi ulusalcı bir lider olarak eğilmedi,kırıldı,kendisini rahmetle anıyorum. Umut ederim Ortadoğudaki acıları Ortadoğu Halkları sona erdirir.Güya Barış ve Demokrasi için ,oysa Yeraltı Kaynakları Sömürüsü için Ortadoğuyu Kan Gölüne çevirenleri ve Ülkemizdeki,Partimizdeki İşbirlikçilerini kınıyorum ve partililerimizi ve vatandaşlarımızı, yeni tezgaha koyulan oyunları görmeye,oyunu bozmaya davet ediyorum. CHP özüne dönmelidir.Yeni CHP diye bir şey sözkonusu olamaz.Bülent Kocabaş ,Gazipaşa/Antalya

Yorumu oyla      7      3  
Atma Yemezler 20 Kasım 2011 Pazar 16:57

Güldürüyor yandaş medaya ve anket kuruluşları..Kılıçdaroğlunu tekrar Genel Başkan yapmak için düzmece bir anket.Çünkü görevi bitmedi henüz..Ama yemezler..:)Güldürüyorsunuz sadece o kadar.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de istifa bombası
CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf'ta CHP eski PM üyesi gazeteci-yazar ...
SDÜ'de Arınç'ı protesto eden öğrenciler gözaltında
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) ...
Tekin; Genel başkanla aramızı bozmak istiyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aleyhindeki haberlerin CHP içinden ...
 
Padişah anmaya tepkiler
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan ...
Başbakan kadınlara açıkladı: “Bedelli çok yakında”
Recep Tayyip Erdoğan, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı ...
Sapan’dan Başbakan Erdoğan’a soru
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil ...
 
Eş durumundan ilk sıra
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta sonu Antalya’ya ...
Acar mantar üreticilerini sordu
CHP Antalya Milletvekilleri Av. Gürkut Acar, Korkutelili mantar üreticilerine ...
CHP’den kulisler: 7 Mehmet’te kimler vardı?
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva