Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
15 Kasım 2014 Cumartesi - 14:35

CHP iktidarında olacakları anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte Kuruyoruz Giresun Buluşması"na katıldı.

CHP iktidarında olacakları anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray yapmakla, bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz. Haramdır haram, orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. O saray Muaviyelere yakışır. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormak benim boynumun borcudur. Hesabını soracağım ben” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Jasmin Otel’de sivil toplum örgütleri temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ardından Giresun Kapalı Spor Salonu’nda CHP’nin Giresun Bölge Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı konuşmasında özetle şöyle dedi:
“Türkiye iyi yönetilmiyor. İşsizlik var mı, var. Hayatın her alanında sorun var, hayatın her alanında kaygı var. O zaman şu soruyu kendimize sormamız gerekiyor, Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ilkeler çerçevesinde yönetecek olan parti hangisi olmalıdır? Bize bir görev düşüyor, hepimize bir görev düşüyor, ülkeyi yönetmeye hazırız. Bu bizim boynumuzun borcudur.
-“BAZI SÖYLEMLER ISRARLA DİLE GETİRİLİYOR”-
Bazı söylemler ısrarla dile getiriliyor. Söylemlerden birisi şu; ‘CHP iktidar olursa memleketi yönetemez’. Şu soruyu sorun onlara. Devleti kuran bir parti hangi gerekçeyle devleti yönetemez. Devleti kurduk.
-“BİZ HER KURUŞUN HESABINI MİLLETE VERİRİZ”-
Mevcut hükümet gibi devleti yönetemez diyorlarsa, biz onlar gibi devleti yönetemeyiz. Bizim bir özelliğimiz var. Biz ahlaki değerleri yüksek olan bir partiyiz, biz kul hakkı yemeyiz, biz her kuruşun hesabını millete veririz. Biz devleti kirletmeyiz, toplumu ayrıştırmayız. ‘Bana oy verdi, vermedi’ diye hizmetlerde aksama yapmayız. Biz devleti akılla yönetiriz. Birlik içinde yönetiriz. Biz bütün vatandaşları kucaklarız. Hangi partiye oy verirse versin CHP iktidarında hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyiz, kuralımız budur.
İşi ehline vereceksin. İşi ehline verdikten sonra yönetim zor mu olur? Niye zor olsun? O aldığın ihaleyi hak edene değil de yandaşa verin diye baskı yaparsan devletin yönetimi zor olur. Ama hukukun egemen olduğu bir sistemde ihale kimin hakkıysa ona vereceksin dediğin andan itibaren devletin yönetimi çok rahat olur. Aklı egemen kıldığınızda hukukun üstünlüğünü egemen kıldığınızda önünüzde hiçbir sorun olmaz.
Devleti ahlakla yöneteceksiniz, bütün inançların bütün hukuk sistemlerinin temelinde ahlak vardır.
Ahlakın egemen olduğu bir toplumda devleti yönetmek çok kolaydır. Hukuk ne demektir, her yurttaşa aynı kuralların uygulanması demektir.
-“ALİ’YE BAŞKA KURULA VELİ’YE BAŞKA BİR KURAL OLMAZ”-
Ali’ye başka kurula Veli’ye başka bir kural olmaz. 2 lira çaldı diye bir çocuk on yılla yargılanacak, malı götürecek ona adaletin elini uzanmayacak, böyle bir düzeni biz kabul etmiyoruz.
-“HİÇBİR SOSYAL YARDIM KESİLMEYECEK”-
Bir başka propaganda yapıyorlar, ‘CHP gelirse sosyal yardımları kesilecekmiş’. Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fonu rahmetli Özal zamanında kuruldu. Sanıyorlar ki yardımlar AKP iktidarında başladı hayır.
Aile sigortasını getireceğiz dedik. Hiçbir ailede hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. Biz sosyal yardımı da nakit olarak kadının banka hesabına yatıracağız. Kimse onun yoksul olduğunu bilmeyecek.
-“SANA VERİLEN SOSYAL YARDIM ONLARIN GÖTÜRDÜKLERİNİN ARTIĞIDIR”-
Sosyal yardım alan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Sana verilen sosyal yardım onların götürdüklerinin artığıdır. CHP iktidarında sosyal yardım bugünkünün en az iki katı olacak. Çünkü biz yedirmeyeceğiz. Birilerinin malı götürmesine izin vermeyeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz.
-“İŞSİZLİK” SÖZÜ VERDİ-
Türkiye’nin bir numaralı sorunu işsizlik. İşsizlik varsa bütün kötülükleri görebilirsiniz. 12 yıldır iktidardalar. Türkiye’nin bir numaralı sorununu çözmediler. Sözüm söz, CHP’nin sözü, ilk çözeceğimiz sorun işsizlik sorunu olacak.
Onların çocukları işsiz değil, onların çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları var, dolarlar var, avrolar var. Kahvede oturan Mehmet Efendi’nin çocuğu işsiz, onun nesi var.
-BORÇLU VATANDAŞLARA SESLENDİ-
Yine diyorlar ki ‘CHP gelirse dolar yükselir, faiz yükselir. Siz borçlarınızı ödeyemezsiniz. Biz burada kalalım, sizi biraz daha borçlandıralım’. Borçlu yurttaşlarıma sesleniyorum, senin borcunu azaltmak CHP’nin temel görevidir, seni borç tuzağından kurtaracağız. Siyasetçi zenginleşmeyecek, sen zenginleşeceksin.
Dolar yükseldi, CHP mi iktidar, faizler yükseldi CHP mi iktidar? Sen şikayet makamı mısın? Sen sorunları çöz diye vatandaş oy verdi. Şikayet et diye değil. Şikayet etmek benim hakkım, ben ana muhalefet partisiyim, ben şikayet ederim, neden çözmüyorsun diye. Orada oturuyor, şikayet ediyor.
-“ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN, İNANÇ ÜZERİNDEN, YAŞAM TARZI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYACAĞIZ”-
CHP’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum hiç kimseyi inancı dolayısıyla sorgulanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin yaşam tarzına asla müdahale etmeyeceğiz. Hiç kimseyi etnik kimliği dolayısıyla asla ötekileştirmeyeceğiz. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız.
Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız. CHP’nin genel başkanı olarak benim başımın üstünde 77 milyon vatandaşımın yeri vardır.
Yine bir propaganda ‘CHP gelirse ekonomiyi yönetemez’. Sanki ekonomiyi çok iyi yönetiyorlar da. Ekonomiyi yöneteceğiz, işsizliği önleyeceğiz. Her kuruşu bu millet için harcayacağız, kendimiz için değil, çocuklarımız için değil, yandaşlarımız için değil. Bu ülkenin refahı, huzuru için harcayacağız.
Bugüne kadar hiçbir CHP’li Başbakan olduğunda, genel başkan olduğunda yolsuzluk şaibesi asla olmamıştır. Yönetimdeyken de olmamıştır. Çünkü biz kul hakkı yemeyiz, her kuruşun hesabını veririz.
-“NİYE ÖLMEDEN ÖNCE GİTMİYORSUN SEN?”-
Yeraltına maden işçisini indiriyorsun, hayatını güvence altına almıyorsun, işçi yer altında ölüyor, bakanı, Başbakanı, Cumhurbaşkanı koro halinde gidiyorlar. Niye ölmeden önce gitmiyorsun sen, öldükten sonra gidiyorsun?
Devlet akılla yönetilir. Devlet kinle, öfkeyle, önyargıyla yönetilmez.
Bu topluma sesleniyorum, kul hakkı yemiyoruz, saraylarda oturmuyoruz, senin verginle kendimize saraylar yapmıyoruz, her kuruşun hesabını sormayı namuslu görev biliyoruz, o zaman oyunu CHP’ye vereceksin, helale ortak olmak için, harama ortak olmak için değil.
-ANNE BABALARA SESLENDİ-
Diyorlar ki ‘CHP gelirse dış politikayı iyi yönetemez’. Hangi dış politika var. 2 milyon Suriyeli mülteci var. Türkiye’de işsizlik sorunu çözmüş bir de onlara iş bulacak. Çocukları işsiz olan bütün anne babalara sesleniyorum. Bu politika senin çocuğuna iş bulmaz. Sen çocuğuna iş bulmak istiyorsan adresini değiştireceksin, yönünü değiştireceksin, dönüp bakacaksın karşında 6 oklu bayrağını göreceksin, CHP’yi göreceksin.
Bütün komşularımızla kavgalıyız. Ne diyorlardı dış politikada sıfır sorun olacak. Geldiğimiz nokta sıfır komşu. Bütün sınır yol geçen hanı.
-“DIŞ POLİTİKADA İKTİDAR MUHALEFET OLMAZ”-
Terör Türkiye’nin içine çekilmeye başlandı. Dış politikada yeni bir anlayışın egemen olması lazım, dış politikanın milli olması lazım, dış politikada iktidar muhalefet olmaz, dış politikada tek yürek olunur.
-“SARAY YAPMAKLA, BİN ODALI SARAY YAPMAKLA İTİBAR SAHİBİ OLUNMAZ”-
Saray yapmakla, bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz. Alay sahibi olunur o zaman, itibarsızlık sahibidir o. Oturuyorsun, kendine kaçak, eski parayla 1 katrilyon 370 trilyon liraya…
Bu daha bitmedi, bin odanın daha döşemesi var, İtalya’dan mobilya getirecekler göreceksiniz, Hindistan’dan mermer getirdiler, Bu anlayışa Türkiye teslim edilmemeli. 3 milyon işsiz var, onu bir tarafa bırakmışsın kendine saray yapıyorsun, haramdır haram, orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. Ebu Zer örneğini verdim, Muaviye’nin yaptığı saray dolayısıyla. O saray Muaviyelere yakışır. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormak benim boynumun borcudur. Hesabını soracağım ben.
Diyorlar ki CHP gelirse ülkeyi yönetemez. Kim söylüyorsa demokrasi inancı yok demektir. Kim söylüyorsa hırsıza prim vermek demektir. Kim söylüyorsa yolsuzluğa prim veren kişi demektir. Namusla, ahlakla bu ülkeyi yöneteceğiz. Aile sigortasını bunun için önerdik.
3 büyük kentte metro yapılıyor. Ankara, İstanbul, İzmir. İstanbul ve Ankara metroyu bitiremedi.
İstanbul’da metro kilometresini 145 milyon liraya yapıyor.
Ankara kilometresini 100 milyona yapıyor.
İzmir o da 60’a yapıyor.” 
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya Seyhan Erdoğdu ve Bülent Tezcan'ın yanısıra TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı.
 

 
Antalya'nın önümüzdeki 5 günlük hava raporu
 
Sitenin duvarına vurdu kaçtı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cem uzan 17 Kasım 2014 Pazartesi 08:39

çok güldüm. mazot 1 lira olacaksa oyum size

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal; Ayrılıklar beni üzüyor
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Emine Ülker ...
AKP kulislerinde Gül bombası
Gül'ün partinin başına geçmek için yarısı vekil 50 kişiyle toplantı yaptığı öne sürüldü.
2015'de vekillik onlar için artık hayal
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2015 seçimlerinde farklı sebeplerden dolayı ...
 
En başarılı başkandan öğütler
Geçtiğimiz günlerde en başarılı 5 büyükşehir belediye başkanı arasına ...
Barolar birliği başkanı Feyzioğlu iktidarı da muhalefeti de eleştirdi
TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidarı 'Yeni ...
AKP'li vekilden skandal sözler
AKP’li Mehmet Metiner'in canlı yayında söylediği sözler sosyal medyada büyük tepki çekti.
 
Üras'tan kaymakam köse'ye ağır eleştiri
ANTALYA'da Ak Parti'den 30 Mart seçimlerinde Kemer Belediye Başkan adayı ...
Vekilin oğlu danışman oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sağlık ve Çalışma ...
AKP'li belediyeye operasyon
SELÇUK Belediyesi'ne müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan elde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva