Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
15 Nisan 2024 Pazartesi - 15:40

CHP'li Başarır'dan Başkan Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Antalya'daki teleferik kazası sonrası, belediye şirketi ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı CHP'li Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, "Dosyayı okuyun, delillere bakın" dedi.

CHP li Başarır dan Başkan Kocagöz ün tutuklanmasına tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı Tünektepe Teleferik kazasında, teleferik hattını işleten belediye şirketi ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Kocagöz'ün tutuklanma kararının ardından CHP'liler, adliye önünde ve il binası önünde açıklama yaparak karara tepki gösterdi. CHP'liler, Kocagöz'ün götürüldüğü Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde de çadır kurarak nöbet tutmaya başladı.

CHP'Lİ HEYET, ANTALYA'DA

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görevlendirmesiyle Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın başkanlık ettiği bir heyet, Antalya'ya geldi. CHP İl Başkanlığı'nın çağrısıyla partililer, Antalya Adliyesi önünde bir araya geldi. Ali Mahir Başarır, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Aliye Coşar, Mustafa Erdem, ilçe belediye başkanlarının bir bölümü ve çok sayıda partili, adliye binası önünde toplandı.

'DEHŞET VERİCİ KARARLA TUTUKLU'

Başarır, kurtarma çalışmalarını belediye başkanlarının, milletvekillerinin anbean takip ettiğini söyledi. Başarır, "Tek isteğimiz; oradaki vatandaşlarımızın kazasız bir şekilde kurtarılmasıydı. Bunu hep beraber yaptık ama daha milletvekillerimiz, arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kepez Belediye Başkanı'mızı sadece bilgi almak için adliyeye davet ediyor. Giyiniyor, hemen gelecek, bir bakıyoruz bir ekip otosu aşağıda bekliyor. Buradan kıymetli yargıçlara sesleniyorum. Hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin zaten geliriz. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici kararla tutuklu" dedi.

'HEPİMİZİN HEM GÜLÜP HEM AĞLAYACAĞI BİR KARAR VAR'

YSK'nın istifa olarak verdiği tarihi mahkemenin kabul etmediğini aktaran Başarır, "Alt sınırı 2 yıl olan katalog suçlarda yer bulamayan bir suçtan dolayı, belediye başkanı seçilen kişiyi neden tutukluyorsunuz? Aynı olayı Çorlu'da yaşamadık mı? Çorlu'da bakan suçluydu, burada suçsuz bir belediye başkanı var. Çorlu'da 11 duruşma bu kararı vermeyen mahkeme, sorumlu olmayan bir belediye başkanını hangi hakla tutukluyor? Hepimizin hem gülüp hem ağlayacağı bir karar var. 28 Kasım'da aday olmak için istifa ediyor, aday oluyor, sonra belediye başkanı seçiliyor. Mahkeme, 'Hayır sen Aralık 18'de istifa ettin' diyor. 1 Aralık'ta istifa etmeyen kamu görevlisi aday olabilir miydi? O tarihten sonra ağır bakımların hepsi yapılmış, sorumluluğu ortadan kalkmış" diye konuştu.

'BU HUKUKSUZLUĞA SON VERİN'

Mesut Kocagöz'ün arkasında olduklarını söyleyen Başarır, "30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız Kepez'in iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Belediye başkanımızın arkasındayız. Halkın iradesine, mahkeme kararlarının darbe gibi gölge düşürmesinden rahatsız oluyoruz. Seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler, birilerinin baskısıyla karar vermesin. Bu hukuksuzluğa son verin. Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin. Belediye başkanımızın yeri, Kepez Belediyesi'dir; cezaevi değildir" dedi.

'GEREKİRSE GÜNLERCE NÖBET TUTARIZ'

Kocagöz'ün derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirten Başarır, "Bu şekilde bizleri kimse yıldıramaz. CHP olarak genel başkanımız, milletvekillerimizle, örgütümüzle gerekirse adliyenin önünde günlerce nöbet tutarız. Alnımızın akıyla kazandığımız, belediyeyi hukuksuz kararla kimselere teslim etmeyiz. Dosyayı okuyun, delillere bakın. Eğer ki belediye başkanımın sorumluluğu varsa zaten burada olmayız. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir suçlama, iddia ile belediye başkanı tutuklanmamıştır. Ancak belediye başkanım istifa ettikten sonra 3 kez bakım yapılmış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları olur vermiş. Kendisinin hiçbir hukuki sorumluluğu yoktur" diye konuştu.

'ADAY OLMAK İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ'

Mesut Kocagöz'ün haksız ve hukuksuz tutuklandığını söyleyen İl Başkanı Nail Kamacı ise "28 Kasım 2023'te Mesut Kocagöz aday olmak için istifa etmişti. O yüzden son 4 aylık bakımları içerisinde kendisi yoktu. Onu bu konularda sorumlu tutup, gözaltına alıp, arkasına tutuklamak bir hukuk garabetidir. Bugün yaşadığımızın altında, 30 yıldır alınamayan Kepez Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından alınması yatıyor. Hukuk mücadelemizi hem il başkanlığımızca hem genel merkez olarak sürdüreceğiz. Hakkımız olan Kepez Belediye Başkanlığı'na tekrar o koltuğa getireceğiz" dedi. Açıklamanın ardından Başarır ve milletvekilleri Kocagöz'ü ziyaret etmek için cezaevine gitti.

TUTUKLAMALARA BARODAN TEPKİ

Öte yandan Antalya Barosu da yazılı bir açıklama yaparak tutuklama kararına tepki gösterdi. Kazanın meydana gelmesinde kusuru ve ihmali bulunanların hukuka uygun şekilde yargılanarak cezalandırılmaları talep edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen karar CMK 100. maddede düzenlenen tutuklama şartları açısından tartışmalıdır. Dosya kapsamında toplanan deliller, şüpheli ifadeleri ve diğer unsurlar gözetildiğinde tutuklama kararının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşü kamuoyunda derin bir kaygı yaratmıştır. Ne yazık ki ülkemizde benzer kazalar ve felaketler yaşanmış ancak ihmali ya da kusuru olduğu düşünülen muhtemel şüpheli kamu görevlileri hakkında ya soruşturma açılmamış ya da adil bir yargılama süreci yaşanmadan sorumlular ceza dahi almamıştır. Mevcut soruşturmada benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için biz hukukçuların yüklendiği sorumluluğun farkındayız. Yargı mercileri tarafından soruşturmanın adil ve hukuka uygun bir şekilde yürütülmesini istiyoruz. Dosya kapsamında verilecek kararların, siyasi tartışmalardan bağımsız, hukuka, hakkaniyete ve ölçülülük ilkesine uygun olması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Semih ERSÖZLER- Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Kırmızı etin fiyatı arttıkça artıyor
 
Kocagöz için cezaevi önünde çadırlı nöbet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 15 Nisan 2024 Pazartesi 16:42

Bir adli olayda işin içine siyasiler girdimi, bilin ki o dosyadan sağlıklı bilgi almanız mümkün değildir.Yargıyı rahat bıraksalar süreç kendiliğinden işleyecek,ancak tutuklananların içinde bir siyasi olunca, her siyasi parti kendi penceresinden bakıyor.Belediye Başkanının dışında tutuklananların adlarını bilen yok,onlar için hiç bir siyasi bunlarda haksız tutuklandı diye bir açıklama yapmıyor.Velev ki Belediye Başkanı da tutuklanmasaydı,hatta hiç kimse tutuklanmasaydı,bu seferde nerde sorumlular diye bağrılacaktı.Mesut KOCAGÖZ Belediye Başkanı olduğu için değil,işin başından beri Teleferik'in yapılmasından işletilmesinden sorumlu Genel Müdür olduğu anlaşılıyor.Ortada can kaybı ve yaralılar var,tabiki yargı ihmal varmı,bu olay neden oldu,o direk neden devrildi,makaralar veya halatlar başta olmak üzere sistemin çalışmasında bir aksaklık olmuş mu diye araştıracak.Kamu vijdanı gereği soruşturma başlangıcında birileri de tutuklanabilir veya tutuksuz yargılanabilir.Dosya içeriğini bilen yok,daha deliller tam toplanmamış olabilir.Ayrıntılı inceleme sonucunda içerde olanların bazıları bırakılabilir.Hatta başka kişilerde sanık olabilir,bunu zaman gösterecek.O zamana kadar biraz sabır göstermek gerekirken,daha baştan yok Belediye Başkanı haksız tutuklandı demenin objektif bir tarafı varmı????? Yargılansınlar belki birileri beraat edecek,birileri ceza alacak,olay daha çok yeni olduğundan bilgi kirliliği havalarda uçuşuyor. Sonra Kepez Belediyesinde, CHP Belediye Meclisinde zaten fazla, 10 gün sonra yapılacak seçimde bir CHP'li Belediye Başkanı seçileceğinden İktidarın bir beklentisi de olamayacağına göre bir bardak suda fırtına koparmanın manası yok.Sonra ikide bir geriye dönük kötü örnek vermenin anlamı yok.Keşke her olayda sorumlu olanlar yargılansa,ucu kime dokunursa dokunsun hesap vermeliler.O teleferiğin içinde sizler olsaydınız ve saatlerce işkence çekseydiniz ne diyecektiniz,önce bunu kendinize sorunuz.Yasalar karşısında herkes eşit olmalıdır.Yargılanan siyasetçi olunca hep nalıncı keseri gibi kendinize yontun,gariban vatandaş olunca sesiniz soluğunuz çıkmasın. Her gün yüzlerce insan tutuklanıyor ve gündeme gelmiyor.Ne zaman ki siyasilere dokunsun aman yarabbi,feryat figan,bırakın da adli konularda bari siyaset yapmayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet altında kalan sürücü, ilk olarak aracını sordu
ANTALYA'da seyir halindeyken motosikletinin kayması sonucu düşen ve kamyonet ...
Antalya'da 34 kilogram esrar ele geçirildi
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde N.A.'nın evine yapılan baskında 34 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.
7. Antalya Akra Caz Festivali mayısta başlıyor
ANTALYA Akra Caz Festivali, caz ve dünya müziğinin ünlü isimlerini sanatseverle ...
 
Antalya'da seyir halindeki kamyonet yandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde seyir halindeki kamyonette yangın çıktı. İlk ...
Antalya'da dehşet anları!
ANTALYA'nın Kepez ilçesindeki bir parkta kimliği belirsiz kişi tarafından ...
Safranın fiyatı dudak uçuklatıyor!
DÜNYANIN en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile ...
 
Motosikletten savrulup korkuluklara çarpan kadın öldü
ANTALYA'da motosikletten savrulup, demir korkuluklara çarpan Özlem Yerebatmaz ...
Teleferik kazasında kurtarılan anne ve kızı, korku dolu anları anlattı
ANTALYA'da teleferik kazasında 5,5 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan ...
Babasının ölümünde ihmal iddiasıyla davacı oldu
ANTALYA'da Ayşe Taş Aldemir (29), çocukluğundan bu yana hiç görmediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva