Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
19 Temmuz 2015 Pazar - 10:07

CHP'li Haluk Koç, koalisyonu anlattı

Koç, müzakere sürecinde alt komisyonlar kurulacağını vurguladı. “İlk 100 günde atılacak adımlar protokole yazılacak” diyen Koç, yargı bağımsızlığı, emekli ikramiyesi, asgari ücretin yükseltilmesi gibi maddelerin yapılma süreçlerinin takvime bağlanacağını ifade etti.

CHP li Haluk Koç, koalisyonu anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKP-CHP koalisyon temaslarında Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu iki partinin irtibat noktasını belirledi. AKP’den Ömer Çelik ile CHP Sözcüsü Haluk Koç diplomasi trafiğini yönetecek. CHP’nin izleyeceği stratejiyi BUGÜN’e açıklayan Koç, “Koalisyon için bir süreç yaşıyoruz ama 33 günün sonunda görevlendirme yapıldı. ‘Peşrev çekerek vakit geçirmeyin’ diyen kişi 33 gün peşrev çekti” dedi.

HUKUK DEVLETİNİ İNŞA ETMELİYİZ

Gecikmeye rağmen Türkiye’nin çözümsüz, hükümetsiz kalmasını hiç kimsenin istemediğini dile getiren Koç, CHP’nin 14 ilkesini toplumun talebi olduğunu kaydetti.
Koç, “Talimatla karar alan yargı mekanizması, hakimin verdiği kararlardan dolayı cezalandırması gibi alanları onaracak hukuk devletini yeniden inşa edecek adımlar atmak zorundayız. İki partinin yapıları çok ters de olsa ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için bir ortak yol arayabilmeli” dedi.
CHP’nin seçim öncesi olumlu siyaset dilini şimdi de sürdürdüğünü aktaran Koç, “İlk tur görüşmelerindeki CHP ve AKP’nin tavrı Türkiye’de çok geniş kesim tarafından olumlu algılandı. Ama ille de iktidar olacağız diye AKP’nin 7 Haziran öncesini 7 Haziran sonrasına taşıyacak bir sürecin aktörü olmayız” tespiti yaptı.

ALT KOMİSYONLAR KURULACAK

AKP'li Ömer Çelik ile kendisinin görüşmelerde irtibat noktası olacağını dile getiren Koç, “Koalisyon görüşmeleriyle ilgili yanlış anlama, ters ifade olursa bunları dengeleme irtibatta bulunma vazifesi göreceğiz. Eğer bir müzakere süreci olursa ilişkileri sürdüreceğiz” diye konuştu.

Müzakere aşamasında uzmanlarından oluşacak alt komisyonların oluşturulacağını söyleyen Koç, “Müzakere aşamasını çeşitli alt başlıklara yazdığımızda bahsettiğimiz konuların irdelemesine geldiğinde takvimlenmesi yapılacak. İlk 100 gün içinde şunların olması lazım diyeceğiz. Protokole bağlanması gerekiyor ve bağlandıktan sonra milletin önüne çıkıp ‘Söylediklerimizin şu kısımlarını hayata geçirecek anlaşmanın yapıldığı bir hükümeti kuruyoruz’ diyeceğiz” dedi.

"KABUL ETMEDİLER DİYECEĞİZ"

“Koalisyon olacaksa, koşullar ve şartlar kabul edilebilecek, ülkeyi rahatlatabilecek bir sonuç çıkarsa tabii ki yükümlülüğümüzü yerine getiririz” diyen Koç, hükümet kurulamadığı taktirde ise “Hukukun bağımsız olmasını, adil yargılanma hakkının olmasını, hakim yargıç teminatının olmasını önerdik kabul edilmedi.

AÇIKLAYACAĞIZ

Refahın tabana yayılması için emekliye 2 bin TL ikramiye, asgari ücreti 1.500 TL olmasını istedik kabul etmediler” çerçevesinde kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

CHP MUTLU OLUR

7 Haziran öncesindeki Türkiye tablosunun toplumun ve insanların vicdan kayıtlarında tazeliğini koruduğunu aktaran Koç, “Süreç sonunda Türkiye’ye ve insanlarımıza 7 Haziran öncesi yaşadığımız karmaşık tablonun düzeltilebileceğine dönük adımlar atıldığında CHP’liler mutlu olur. CHP kendisini başarılı kabul eder” değerlendirmesi yaptı.

SEÇİM YAPILIRSA 2016 DA KAYIP OLUR

Haluk Koç, 7 Haziran sonrası çıkan tabloya rağmen erken seçim isteyenlere de şu yanıtı verdi: "Bir seçimin ülkeye maliyeti 500 milyon TL. Benim istediğim olana kadar, istediğim milletvekili çoğunluğuna ulaşana kadar seçim olsun demek, çocukların oyunlarında ‘gol olana kadar penaltı vardıra’ döner. Seçim yapılırsa 2016 da kayıp olur. Ekonomi, Suriye olayı derinleşir.”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NET KONUŞTU

CHP Sözcüsü Koç, AKP ile yapılan ilk tur görüşmelerinin nabzını şöyle anlattı: “Başbakan Davutoğlu toplantının içeriğiyle ilgili son derece düzgün, net açıklamalar yaptı. Türkiye’nin içte ve dışta ciddi sorunları var.

Masada da geniş tabanlı, güçlü bir hükümet profiliyle karşılıklı güven üzerine oluşturulacak bir yapı ile yola devam edilebilir, olabilir anlayışı var.” Hükümet kurma sorumluluğunda olduklarını belirten Koç, “Türkiye’yi bunalımda, tekrar birilerinin kurtuluş simidi olarak sarılabileceği ve her türlü baskı uygulayabileceği erken seçimle baş başa bırakmak istemiyoruz dedik. Ruh halimiz ve davranışımızın arkasındaki siyasi ilke buydu” dedi.

3'LÜ KOALİSYON PEŞİNDE DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçlere dahil olmasıyla ilgili Koç, “CHP olarak biz sarayın dahil olduğu 3’lü koalisyon görüşmesi yapmı-yoruz. Bir partiyle koalisyon görüşmesi yapıyoruz. AKP karşımıza ilk turda tek parça olarak geldi. İkinci turda da iki parça olarak gelmeyecek herhalde” diye konuştu.

KİMSE AYAR VEREMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyon tarafıymış gibi sürece müdahil olan konuşmalarını eleştiren Haluk Koç, “Kimse bu süreçte ayar vermeye kalkmayacak. Koalisyon görüşmelerini ayarlamak, yön vermek, koalisyon görüşmelerinde ‘şu olsun bu olmasın’ demek,

3. tarafın görev kapsamında değil. Tek bir görevi var görevlendirme yapmak. Ama baktığımızda mantık aynı. 7 Haziran öncesini 7 Haziran sonrasına ışınlayarak nakletmek istiyor” ifadelerini kullandı.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜNE İHTİYAÇ VAR

Görüşmelerde bu krizin aşılıp aşılamayacağına ilişkin soruya Koç, “Eğer müzakere yapılacaksa o boyutta AKP yetkilileri tarafından getirilecek, değerlendirilecek. Siyaset bir uzlaşma kültürüne ihtiyaç gösteriyorsa o zaman her iki partide tek başına iktidara gelmiş gibi davranamaz” dedi.

İRAN'DAKİ ŞEFFAFLAŞMA 17 ARALIK'I ÇÖZECEK

Haluk Koç, İran’ın nükleer programını dünyaya açma anlaşmasından sonra değişecek tüm dengelerde Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesinin hükümet kurmaktan geçtiğini söyledi. Çözümsüzlüğü sahiplenerek yol alınamayacağını vurgulayan Koç şöyle konuştu:

“İran şimdi yepyeni bir güç olacak. Senin hareket alanın iyice daralıyor. İran’da şeffaflaşmayla beraber, ambargolu dönemde yaşanan para trafiğinin sorgulanmasının yargıya intikalinin Türkiye’ye yansımaları ne olacak? 17 Aralık hani hayaldi? Bunun bağlantıları çıkacak. Bütün bunları göğüsleyebilecek, hesap verebilen, hakim ve yargıç teminatı da dahil bir evrensel normlara göre hukuk sisteminin getirilmesi lazım.”

Hasan BOZKURT- BUGÜN GAZETESİ
 

 
Antalyaspor'a yıldız yağmuru
 
CHP'ye ince ince dokundurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli çocukların hayalleri gerçek oldu
AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından Suriye'deki savaştan kaçarak ...
MHP Antalya'da bayramlaştı
MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, partisinin bayramlaşma töreninde, MHP'nin ...
CHP'nin Antalya 5'lisi birarada
ANTALYA'da CHP eski lideri Deniz Baykal'la birlikte 5 milletvekili 7 Haziran ...
 
Baykal: Bir ön önce hükümet kurmak lazım
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını Antalya'da Tekeli ...
CHP'li başkana Erdoğan'dan dava
CHP Zeyinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel hakkında, ilçe binasına astırdığı ...
Koalisyon görüşmesinde temel mesele çözüm süreci
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen ...
 
30 bakanlı büyük kabine planı
AKP ve CHP'nin kabine yapısıyla ilgili hazırladığı ön raporlarda, bakanlık ...
Antalya'da CHP'nin 3 sağcısı
Dursun Gündoğdu yazdı
AK Parti'nin HDP heyeti belli oldu
Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün koalisyon görüşmeleri çerçevesinde HDP'yi ziyaret edecek.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva