Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
18 Ekim 2018 Perşembe - 15:16

CHP'li Salıcı: İş gücümüz Çin'den daha ucuz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, dolar düzeyinde Türkiye'nin Çin'den daha ucuz iş gücü olan bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.

CHP li Salıcı: İş gücümüz Çin den daha ucuz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Antalya, Burdur, Isparta, Konya ve Karaman il başkanlıklarının yöneticilerinin katıldığı '2019 Yerel Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Bölge Toplantısı',  Akra Otel'de düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Aydın Özer, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, il ve ilçe belediye başkanları, eski milletvekilleri, 5 kentin il başkanları ve partililer katıldı.

AK PARTİ'YE ELEŞTİRİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti'nin 2002 yılında iktidarı devraldığında yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele sözü verdiğini, 16 yılın sonunda yoksulluğun katlandığını ve hak arama mücadelesinin verilemediğini söyledi. Kalkınmanın ortadan kalktığını ileri süren Salıcı, "Dünyada itibar problemi yaşayan bir Türkiye ortaya çıktı. İktidar Türkiye'de olumsuz bir şey olduğu zaman, bunu kendisi dışındaki güçlere mal ediyor. İyi bir şey oluyorsa 'iktidar bunu yaptı' diyen bir siyasi anlayış ile karşı karşıyayız. Sınır ihlali yaptığı ileri sürülen Rus uçağı düşürülmüştü. İlk bir saat, uçağı kimin düşürme talimatı verdiği konusunda yarışa girdiler. Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri bozuldu. Yıllar geçtikten sonra Rusya ile ilişkiler düzeldi. Bugün uçağı kimin düşürdüğüne yönelik somut bir durum yok" diye konuştu.

'MCKINSEY DOĞRU SÖYLÜYOR'

Türkiye'de ekonomik danışmanlık hizmeti tartışmasıyla gündeme gelen ABD'li McKinsey şirketinin dün yaptığı bir açıklama olduğunu dile getiren Salıcı, "Şirket, Türkiye'nin ucuz işgücü cennetine dönüşmüş durumda olduğunu, Çin'den daha fazla ucuz işgücü bir ülkeye dönüştüğünü söylüyor, doğru söylüyor. Dolar düzeyinde bakarsanız Çin'den daha ucuz işgücü olan bir ülkeye dönüştük. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Türkiye'nin doğalgaz, elektrik, petrolde dünyada en ucuz ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Bu tür açıklamalar akıllarla dalga geçmektir. Bakan İsveç'te kazanıp petrolü Türkiye'de alıyorsa bu mantıklı. Ama eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanıysa yaptığı açıklama ile taşıdığı koltuğun anlamını bilmiyor demektir ya da Türkiye'nin gerçeklerinden uzak bir noktada yaşıyor demektir" ifadelerini kullandı.

'SARAYA KAYNAK VAR, EMEKLİYE YOK'

Türkiye'de bir saray ekonomisi, bir de halkın ekonomisinin oluştuğunu ileri süren Oğuz Kaan Salıcı, sarayda Lale Devri yaşandığını söyledi. Halkın ekonomisinde işsizlik, yoksulluk, huzursuzluk olduğunu dile getiren Salıcı, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Meclis'te konuyu gündeme getirdik. İktidar 'kaynak yok, maliyet büyük' diyor. Sarayı yaparken, uçan sarayı alırken kaynak var, iş emekliye gelince kaynak yok. Bizim üzerimizde ağır bir sorumluluk var. Bu iktidarı yerel seçimlerde geriletme ve Türkiye'yi yerel seçimler üzerinden bu iktidarı değiştirme sorumluluğumuz var" diye konuştu.

DESTEK DAVETİ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul da Antalya'yı yeniden sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacaklarını söyledi. Kumbul, "Demokrasi, özgürlük ve adaletten yana olan, Türkiye Cumhuriyeti için mücadele edenleri CHP'li adayları desteklemeye davet ediyorum. Hep beraber çalışıp hep beraber kazanacağız" dedi.

MUHİTTİN BÖCEK VE ÜMİT UYSAL FARKLI KÖŞELERDE

Toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aday olacağını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve partisinin görev vermesi durumunda aday olacağını belirten milletvekili Çetin Osman Budak da izledi. Ümit Uysal toplantıyı salonun solundan, Muhittin Böcek ise sağından takip etmeyi tercih ederken, Çetin Osman Budak da ortada oturdu. İlçe belediye başkan aday adayları da toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

CHP GENEL BASKAN YARDIMCISI OGUZ KAAN SALICI, DOLAR DUZEYINDE TURKIYE'NIN CIN'DEN DAHA UCUZ ISGUCU OLAN BIR ULKEYE DONUSTUGUNU SOYLEDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

CHP GENEL BASKAN YARDIMCISI OGUZ KAAN SALICI, DOLAR DUZEYINDE TURKIYE'NIN CIN'DEN DAHA UCUZ ISGUCU OLAN BIR ULKEYE DONUSTUGUNU SOYLEDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Kemer'de silahlı saldırı şüphelisi yakalandı
 
Alanya'da çöpten elektrik üretilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'de silahlı saldırı şüphelisi yakalandı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde fotoğraf işini yaptığı otelin su sporları ...
Antalya'da iş adamına 750 bin liralık şantaj
ANTALYA'da bir kahve zincirinin sahibi Y.Ç.'yi, iddiaya göre, ellerindeki ...
Antalya'da 'Fotomasal' sergisi açıldı
FOTOĞRAF sanatçısı emekli öğretmen Nahide Namal'ın Türkmen ve Yörüklerin ...
 
Antalya'da 'Godot'yu Beklerkeni Beklerken'e alkış
ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), 'Zümrüdüanka'dan sonra 'Godot'yu Beklerkeni ...
Antalya'da ruhsatsız tüfek baskını
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde ruhsatı ve yetki belgesi bulunmayan iş yerinin ...
Mehmet Balık, Konyaaltı'na aday adayı
EĞİTİM İş Antalya Şubesi başkanlığının ardından bir dönem Eğitim İş Sendikası ...
 
Ankutsan tasarımı ürüne 'Yetkinlik Ödülü'
ENDÜSTRİDE dijital devrim yaratan 4.0'ın sektördeki ilk uygulayıcısı olan ...
Başkan Türel, Manavgat Türkbeleni projesini inceledi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'ın yeni cazibe ...
Antalya'da aynı noktada 3 motosikletli öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde son bir hafta içerisinde D-400 karayolunun ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva