5'nci kattan düşüp hayatını kaybetti
5'nci kattan düşüp hayatını kaybetti
Yargı'ya seyircili veda
Yargı'ya seyircili veda
Antalya OSB Gündüz Bakımevi’nde mezuniyet sevinci
Antalya OSB Gündüz Bakımevi’nde mezuniyet sevinci
İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
20 Aralık 2011 Salı - 15:59

CHP'li belediyelerden Başbakan'a 5'er bin liralık dava

CHP’nin tüm illerdeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 5’er bin TL’lik manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

CHP li belediyelerden Başbakan a 5 er bin liralık dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genel Merkez tarafından ilçe ve büyükşehir belediyelerine gönderilen genelgede, "Tüm büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin, örnek dava dilekçesinin boş yerleri doldurarak 5 bin TL’lik manevi tazminat davasını ivedilikle açmasını rica ederiz" denildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "CHP’li ve BDP’li belediyelerin Alman Vakıfları üzerinden PKK’ya yardım ettikleri" iddiası davalık oluyor. Erdoğan’ın bu çıkışı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ı iddialarını kanıtlamaya davet etmiş, aksi halde CHP’li belediyelerin hakkında tazminat davası açacağını açıklamıştı.

CHP Genel Merkezi, Başbakan Erdoğan’ın bu konudaki iddialarını kanıtlayamadığını öne sürerek partili büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine birer yazı göndererek 5’er bin TL’lik manevi tazminat davası açmaları yönünde talimat verdi. Belediyelere genelgenin yanında bir de örnek dava dilekçesi gönderildi.
2009 yerel seçim sonuçlarına göre CHP'nin 13 il, 170 ilçe belediye başkanı var.

İŞTE O GENELGE

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Atila Emek imzalı genelgede şu ifadeler yeraldı:

"Bilindiği üzere Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, ’CHP’li belediyelerin Alman Vakıflarıyla kredi sözleşmesi yaptıkları, sözleşme kapsamında iş verdikleri müteahhitler aracılığı ile PKK’ya para aktardıkları’ yolundaki iddiaları 2 Ekim 2011 tarihli gazetelerde geniş oranda yer bulmuştur. Aynı gün Genel Merkezimizde yapılan basın toplantısında, hiçbir CHP’li belediyenin Alman Vakıflarından kredi almadığı, dolayısıyla kredi alınıp terör örgütüne para aktarıldığı iddiasının iftira niteliğinde olduğu ifade edilmiş ve Başbakan iddialarını kanıtlanmaya davet edilmiştir. Genel Başkanımızdan da Başbakan’ın CHP’li belediyelerden özür dilememesi ya da iddiaları kanıtlayamaması durumunda, belediyelerimizin tazminat davaları açacağı kamuoyuna duyurulmuştur. Aradan geçen zaman diliminde ne özür dilenmiş ne de bir kanıt gösterilmiştir. Bu çerçevede konu ile ilgili olarak hazırlanan örnek dava dilekçesi ekte iletilmektedir. Yazımızın alınmasıyla birlikte tüm Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin, örnek dava dilekçesinin boş yerlerini doldurarak 5 bin TL’lik manevi tazminat davasını ivedilikle açması ve sonuçtan Genel Merkezimiz yerel yönetimler birimine haber vermelerini önemle rica ederiz."
Örnek dilekçe de gönderildi

CHP’li belediyelere örnek dava dilekçesi de gönderildi. "Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne" diye başlayan, davacı adının boş bırakıldığı dilekçede şöyle denildi:

"Davalı bu açıklamayı, devletin bütün bilgi, belge ve istihbarat bilgilerinin, faaliyetlerinin bağlı olduğu Başbakanlık görevini sürdürürken yapmıştır. Başbakanlık görevini yerine getiren bir kişinin bu görevinin gerektirdiği sorumluluk ve hassasiyet içinde davranarak, elinde bilgi ve belge olmaksızın ağır cezada yargılanmayı gerektirir bir suçla ilgili isnatta bulunmayacağı ulusal ve uluslararası kamuoyunun kabul ve beklentisidir. Bu kabul ve beklentinin sonucu olarak davalının yapmış olduğu açıklama ve suçlamanın gerçekliği konusunda ciddi intibaların oluşmasına neden olmuştur. Davalı açıklamalarında "CHP’li belediye" tabirini kullanarak belediyenin CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor olmasına dikkat çekmiştir. Bu vurgusu ile belediyenin CHP’li kimliğini hedef almıştır. Davalının basına yaptığı açıklamalarda yer alan isnatlar maddi dayanaktan yoksun afaki, salt davacıyı ve aynı durumdaki sınırlı sayıdaki diğer belediye başkanlarını zan altında bırakmak ve kamuoyu nezdinde yıpratmak amacıyla ortaya konulmuş isnatlardır. Davacının açıklamalarında yer alan davaya konu isnatlar tümüyle haksız, hukuka aykırı ve kötü niyetlidir. Basın yolu ile bütün toplumun önünde sarf edilen bu ağır isnatlar kesinlikle siyasi eleştiri ve düşünce açıklaması kapsamında değerlendirilemez.."

"...Davalının bu haksız isnat ve saldırısının, davacının manevi dünyasında yarattığı büyük olumsuz etkilerin tümüyle giderilmesi olanaksızdır. Ancak buna rağmen bir nebze bu etkilerin giderilmesi için 5 bin TL manevi tazminatın davalı yandan alınarak davacıya ödenmesini talep ediyoruz."

BAŞKAN AKAYDIN, BAŞBAKAN ERDOĞAN HAKKINDA DAVA AÇMAYACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında tazminat davası açmayacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından maddi yardım aldığını açıklamasının ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, belediyelerden Başbakan Erdoğan hakkında 5 bin liralık manevi tazminat davası açmasına yönelik talepte bulundu.

Bu isteği yerine getirmeyeceğini aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Ben dava açmama kararındayım" dedi. Bazı CHP'li belediye başkanlarıyla bu konuyu görüştükleri bilgisini paylaşan Akaydın, "Partinin kendisi açarsa daha doğru olur. İstanbul'daki ilçe belediyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aynı kanaatte" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA - İzmir (DHA)
 

 
Oyuncu Ufuk Özkan'dan hastalara moral ziyareti
 
İrbeç: MHP genel başkan adaylığım için hukuki engel yok
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp analiz 21 Aralık 2011 Çarşamba 11:47

helal olsun sana başkan! arkanda değildim ama ; artık sana tam destek!! senın gıbı yureklı adamlar her zaman lazım bu memlekete

Yorumu oyla      3      3  
Bendeniz Efendim 20 Aralık 2011 Salı 23:49

Anlamakta zorlanıyorum,lütfen sn.A.Emek yada sn.Günaydın açıklarmı;bu bir parti yetkili organ kararımıdır,böğle ise bu belediye başkanları tavrı nedir ?..Sn.Genel Başkan derhal gereğini yapmalısınız.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan, Gün Haber’i örnek gösterdi AKP’ye fena yüklendi
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bütçe ile ilgili yaptığı konuşmada ...
Antalya’da 1300 yeni üyeye itiraz var
CHP’de 1300 yeni üye Antalya örgütünü karıştırdı. İddiaya göre, aralarında ...
Ülken: AKP’ye karşı en güçlü direnci Antalya göstermiştir
CHP İl Başkanı Özer Ülken, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte; 1.5 ...
 
Yusuf Ziya İrbeç MHP'den ihraç edildi
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'dengesiz' diye tanımladığı MHP Antalya ...
CHP'nin askerlik projesi şekillendi
Askerlik önce 9 sonra 6 aya inecek, yaş 18 olacak!
Karakollarda neden zaman var?
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Karakollarda neden Zaman var” diyen ...
 
Yıldıray Sapan: “Toroslar, rantçıların insafına terk edilemez”
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Toros Dağları üzerinde bol keseden ...
Akaydın CHP il başkanlığını ziyaret etti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP il başkanlığını ...
Melih Gökçek, AKP Genel Başkanı olmak için 6 milyar dolar ayırdı iddiası
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 25 milletvekili ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva