Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 10:40

CHP'nin Antalyalı delegeleri kimi destekliyor?

ANTALYA'da CHP delegelerinden 15'i Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7'si ise Muharrem İnce için imza verdi.

CHP nin Antalyalı delegeleri kimi destekliyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Antalya'da milletvekilleri hariç 27 kişiden oluşan CHP'nin kurultay delegasyonunda 22 isim, safını seçti. İl Başkanı Devrim Kök'ün kurultay delegeleriyle biraraya geldiği toplantıda 15 isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için imza verdi, 7 isim de Muharrem ince'ye destek imzası gönderdi.

Kök'ün çağrısıyla yapılan toplantıya, 17 isim katıldı. Toplantı İl Başkanı Kök'ün davetiyle yapılsa da il başkanlarının kurultay delegeleriyle toplantı yapması talimatı, Genel Merkez'den geldi. Parti yönetimi Antalya'nın aralarında bulunduğu büyük illerden cumartesi günü saat 11.00'de toplantı yapılmasını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplanmasını istedi. Genel Merkez, her ne kadar parti tüzüğünde kurultayda adaylık için 'üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı önerisi gerekir' şeklinde düzenlense de Kılıçdaroğlu'nu en fazla imzayla aday olarak önermek için imzaları talep etti.

Toplantı İl Başkanı Devrim Kök'ün konuşmasıyla başladı. Kök, kurultay sürecine girildiğini, Antalya örgütü olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun arkasında olmaları gerektiğini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Kök, sonrasında önünde kapalı duran imza listesini açtı ve delegelerden Kılıçdaroğlu için imza istedi.

GÜNEŞ İMZA VERMEDİ

İlk imza Kök'ün yanında oturan eski büyükşehir belediye başkanı Mustafa Akaydın'dan geldi. Liste Akaydın'ın yanında oturan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e geçti, o da imzayı attı. İmza föyü elden ele dolaşırken Kemer eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Umut Güneş'te sıra aksadı. Güneş imzalamadan listeyi yan sıraya geçirdi.

Kılıçdaroğlu'na destek imzası vermeyen Güneş, Antalya'da örgüt yapısını eleştiren bir de konuşma yaptı. Güneş, Kemer'de seçim kaybetmesinin ardından partiden bir tek ismin dahi kendisine ilçede bu sonucun neden alındığını, seçimin neden kazanılmadığını sormadığını söyledi.

HALİL PAYAM SERT ÇIKTI

Toplantıda en sert konuşun isim ise Halil Payam oldu. Payam, CHP İl Başkanı Kök ve Mustafa Akaydın'ı hedef alan sert bir konuşma yaptı. Payam, İl Başkanı Kök'ü açık açık yalancılıkla suçladı. Kepez'de Erdal Öner'in aday gösterilmesi sürecinden başlayan Payam, şöyle konuştu:

“Yalancı dedim. Çünkü bana Erdal Öner'in aday gösterilmesiyle ilgili yalan söyledi. '4 aday adayımız var. Onlardan biri olacak' dedi, fakat Akaydın'la birlikte Erdal Öner'i aday yaptı. Kendisi açıklamayacağı için de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya'ya kadar getirip ona Öner ismini açıklattı. Konuşmamda 40 sefer 'Yalancı' dedim yine de derim. Kendisi o makamı, CHP Antalya il Başkanlığını hak etmiyor. Kurultay için toplantı yapıyor ama önce onun istifa etmesi gerekiyor. Kök'e bunları söylerken Mustafa Akaydın'ı da bunun dışında tutmuyorum. O da partinin Antalya'da aldığı sonuçtan birinci derecede sorumlu."

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI ERKEN AYRILDI

Payam, bu sert konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek imzasını atarak toplantıyı terk etti. Payam'ın açıklamaları sonrası ortam gerilirken toplantıda yer alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de işi olduğunu belirterek toplantıdan ayrıldı.

MİLLETVEKİLİ ACAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İmzalar birer birer alınırken toplantının sonunda CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar içeri girdi. Acar, toplantıya katılma niyeti bulunmadığını, “Merhaba" demek istediğini aktardı. Kısa konuşmasının ardından Acar, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na destek imzasını verdi ve Parti Meclisi'ne aday olacağını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU DESTEKÇİLERİ

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Kurultay Divanı'na sunulmak üzere Devrim Kök, Mustafa Akaydın, Muhittin Böcek, Ercan Erkan, Ali Gökay, Şevki Türktaş, Bülent Kandemir, Salih Taşçıoğlu, Seyhan Gökerti, Mustafa Aras, Mehmet Özbey, Halil Payam, Hasan Bozkurt, Serap Akyol Yılmaz, Mustafa Gökdestek imzalarını attı.

İNCE İÇİN 7 İMZA ÇIKTI

Antalya'da Muharrem İnce'nin adaylığı için 7 kurultay delegesi de açık imza verdi. İmzacılardan Konyaaltı eski İlçe Başkanı Şefik Dirgen, Demre eski İlçe Başkanı Zühra Doğan, Finike eski İlçe Başkanı Reşat Eker, Kemer eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Umut Güneş, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Mustafa Güner ve Vural Görgülü'nün İnce için destek imzaları bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'na destek imzası veren isimler içinden de kopmalar olacağını savunan Dirgen, “En az 4 isimin kongrede farklı bir tercihte bulunacağını çok iyi biliyoruz" dedi ama o isimleri açıklamadı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -


 

 
Prof. Dr. Demirbaş PM teklifini neden reddetti ?
 
ATSO Başkanı Budak: önümüzde ağır bir dönem var
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bendeniz 27 Ağustos 2014 Çarşamba 18:41

Rahmetli Erdal İNÖNÜ bir yemekte garson sipariş almak için gelip ne yiyeceklerini sorduğunda ne demişti ? hatırlayınız; "biz şimdilik birbirimizi yemekle meşgulüz" Anlaşılıyor ki hala aynı tas,aynı hamam. Yalnızca tellakların değişimi sonucu değiştirmiyor.!.Diğer Taraf da ise önceki Gn.Bşk.Sn.D.Baykal'ın da yardımları ile, Muhtar bile olamayacak iken,Anayasa dahi değitirilerek Milletvekili olması sağlanan RTE bugün Atatürk'ün makamına çıkıyor.Lütfen,biraz düşünelim ! Ülke nereye gidiyor...4+4+4 önce eğitim ama ondan da önce yönetim geliyor.Muktedir olmak için iktidar olmak gerekmezmi ? Erkler üstünlüğü !.....

Yorumu oyla      12      5  
olay 27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:54

bu çocuğu dövmemek için kendimi zor tutuyorum

Yorumu oyla      12      5  
ALİ AKTAŞ 27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:09

EVET ŞÜKRÜ SÖZEN MHP AKP HERYER ŞİRİN GÖZÜKÜR MANAVGATTA CHP İKDİDAR GÖRMEDİ SAYESİNDE

Yorumu oyla      13      4  
ALİ AKTAŞ 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:59

BENCE ŞÜKRÜ SÖZEN İLK BEŞYIL MHP TABANINA ÇALIŞTI ŞİMDİDE AKP TABANINA ÇALIŞIYOR MANAVGATTA

Yorumu oyla      13      4  
BENGİ 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:24

Antalya il başkanına parti meclis üyeliği ve MYK yakışır.O kadar başarılı ki ,belediye meclis üyelerimiz bile AKP de coğalıyor,Konyaltında bir meclis üyemiz var[Hayatın da partinin yerini bilmeden meclis üyemiz] dünün F tipi bu gününün parelelcisi,Büyükşehir meclis toplantısında cemaat yurtlarını ve okullarını savunacak Muratpaşa belediye başkanımız var daha ne olsun,her girdiği seçim de CHP yıldızlı pekiyi alıyor.Yakışır Ümit ve Devrim e Partimeclisi

Yorumu oyla      13      4  
halk 27 Ağustos 2014 Çarşamba 13:47

bu 7 kişi ve bazı mikserler tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmasında sadece 9 gün kaldı

Yorumu oyla      9      9  
insaf ya chp 27 Ağustos 2014 Çarşamba 12:49

artık gerçekleri görün ya. ak partililere koyun dedik,biz koyun olduk. gerçek kimliği bulun artık

Yorumu oyla      10      4  
demir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:16

ne oluyor bilen varmı manavgat belediye başkanı Şükrü Sözen daha öncede ANTALYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISINDA chp grup sözcüsü Songül Başkaya nın ikazına uymayarak sanırım 1 kararı imzalamamış dı şimdide işim var diyerek toplantıyı terk etmiş.imzalarsın imzalamassın istediğini desteklersin ama 2 tarafa da imza vermemiş dikkatimi çekdi yazdım yoksa bir yerlere şirinmi görünmeye çalışıyor.

Yorumu oyla      17      4  
chp1248 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:50

bu 7 arkadaşı kutluyorum.

Yorumu oyla      19      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Demirbaş PM teklifini neden reddetti ?
CHP kulislerinde konuşulan isimlere her gün yenileri ekleniyor.
Antalya'nın kurultay kulisleri
CHP'nin 5- 6 Eylül'de toplanacak olağanüstü kurultayında Genel Başkan ...
PM üyeliği teklifi
Genel başkan seçiminin yapılacağı CHP Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin ...
 
'Oy kaybeden genel başkan gider'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisine eleştiri getirilen konuyla ilgili iddialı bir çıkış yaptı.
Feyzioğlu: CHP'de aday değilim
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu CHP kurultayında aday olmayacağını açıkladı.
Çuvuşoğlu o koltuğa koşuyor
Yeni Dışişleri Bakanı kim olacak? Çözüm sürecinin yeni patronu kim olacak? ...
 
Yıldıray Sapan; Akaydın kelepçelenmeli
Mustafa Akaydın'ın, 'Baykalcılar Temizlenmeli' diyerek başlattığı tartışma ...
Akaydın'dan ikinci 'Büyük ağabey' vakası
Mustafa Akaydın bir hafta içiresinde ikinci kez Deniz Baykal ve 'Arkadaşları' ...
Yeni başbakan belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni başbakanı canlı yayında açıkladı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva