Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
5 Eylül 2011 Pazartesi - 11:20

CHP'nin kalbinde bir Antalyalı

CHP’nin yeni tüzüğünde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte 3 kişinin daha imzası var. Bunlardan ikisi Metin Feyzioğlu ve Süheyl Batum. Diğerini ise Antalyalı CHP’liler çok iyi tanıyor. O kişi bir dönem önce Antalya milletvekili olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek…

CHP nin kalbinde bir Antalyalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti içi demokrasiyi yerleştirmek ve tabana yaymak, partiyi gençlere ve kadınlara açmak amacıyla hazırladığı tüzük parti örgütlerinin görüşüne sunuldu.

Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, eski ve yeni hukuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Süheyl Batum ve Atilla Emek ile birlikte hazırladığı yeni tüzük taslağı, parti içi internet sistemi ile örgütün görüş ve önerilerine açıldı. Yeni tüzükte CHP teşkilat ve yönetim yapısını yakından etkileyecek şu değişiklikler yer alıyor:

• CHP’de milletvekili adaylıkları, parti meclisi, kurultay delegeleri ve il ve ilçe yönetimlerinde 35 yaşın altındaki partililer için en az yüzde 15 gençlik kotası getirilecek. Kadın ve Gençlik Kolları genel başkanları Parti Meclisi’nin doğal üyesi olacak.

• Bugüne kadar sadece parti meclisi için uygulanan yüzde 25 kadın kotası, kurultay delege yapısı için de ilk kez uygulanacak. Kadın Kolları Genel Başkanı PM’ye doğrudan üye olurken il ve ilçe kadın kolları başkanlarının seçimle belirlenmesi ilkesi getiriliyor.

• Seçimlerde, sorumluluk sahaları içindeki CHP oylarını o bölgedeki parti üyelerinin iki katına çıkaramayan il, ilçe ve belde yönetimleri MYK tarafından görevden alınabilecek.

• Genel başkan 81 ildeki milletvekili adaylarının en çok yüzde 10’unu (55 aday) merkez yoklaması ile belirleyebilecek. Kalan yüzde 90, ön seçimle belirlenecek. Ön seçim yapılan illerde genel merkezden konacak kontenjan aday sayısı Türkiye genelinde yüzde 5’i (22 milletvekili) aşamayacak. Bu yolla belirlenen adaylar, merkez yoklaması için genel merkeze tanınan yüzde 10’luk genel kontenjanın içinde değerlendirilecek.

• Genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde 10’unun imzası yeterli olacak. Destek verenlerin divan başkanlığı önünde imza verme zorunluluğu kaldırılacak.

• CHP Parti Meclisi üye sayısı 80’den 42’ye inecek. Bunlardan 40’ı çarşaf liste esasına göre belirlenecek. Genel başkan, MYK’ye PM dışından 3 ismi atayabilecek.

• Genel başkan dahil, parti kademelerinde görev alacak her yöneticinin CHP parti okulunda parti içi eğitim almış olması şartı aranacak. Tüm il ve ilçe belediyelerine yüzde 10 eğitim bütçesi konacak.

• Küçük kurultay etkin role kavuşturularak her seçim sonrasında partinin başarısının değerlendirileceği bir platform haline getirilecek.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Benim için büyük önem taşıyor” dediği yeni tüzükle parti içi demokrasiyi yerleştirmeyi, partiyi gençlere ve kadınlara açmayı ve parti içi eğitimi yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bu tüzükle artık yöneticiler tabandan yetişecek. Genel başkana ulaşarak değil, çalışarak yükselme dönemi başlayacak” dedi.

UTKU ÇAKIRÖZER/Cumhuriyet

 
Kayınbirader İslamköy’de defnedilecek
 
Otelde krize neden oldu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP PAYANDA OLAMAZ! 27 Eylül 2011 Salı 11:55

ŞEHİTİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM! "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!Ulusal Sol-Antalya

Yorumu oyla      8      3  
Teminat Olmak 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:11

Daha Önceleri Anayasa Mahkemesi,CHP ve Ordu Türkiyenin teminatıydı.Şimdi Teminat sadece veya neredeyse CHP kaldı.O nedenle YENİ CHP ye değil Kemalist CHP ye ihtiyaç var ki CHP de teminat olmaktan çıkmasın.Yani demem odur ki bizler partimize tez elden sahip çıkmalıyız. Gazipaşalı

Yorumu oyla      11      3  
Battal Gazi 6 Eylül 2011 Salı 10:46

Cumhuriyetimiz kadar eski, yıllanmış, deneyimli, tecrübeli Cumhuriyet Halk Partisi, ne zaman vazgeçecek bu tüzük yazmaktan, atı alan üsküdar'ı geçiyor, hala tüzükle müzükle uğraşılıyor. Sonra eleştirdi mi eleştirdi oluyor. Proje üretin proje, seçmenini avucunun içinde tutun, Tutamasanız da büyüklerinize danışın, istişare yapın, daha dünkü parti geldi üç sene üst üste seçim aldı, yerel seçimleri saymıyorum, iki referandumdan da galibiyetle çıktı, bugüne kadar bir kez AKP nin tüzükle müzükle uğraştığını duydunuz mu gördünüz mü? Ben burada Ak Parti'nin borazanlığını yapmıyorum. Atilla Emek'ten bahsediyorsunuz da, kendisini tanımam, çok değerli bir siyasetçi olabilir, yolu açık olsun, Atatürk'ümüzün partisi herşeyin en güzeline layık.

Yorumu oyla      4      5  
Partili Aslan yürekli 5 Eylül 2011 Pazartesi 23:45

Atila Emek Antalya nın yetiştirdiği yürekli insan.Eline sağlık parti şimdi ayağa kalacak tüzüğü ile ön seçimi öngören maddeleri pek korkuttu; Tavan siyasetçilerini.Yerel yönetimleri yerinden yönetim e bağlayarak ve örgütleri bölgenin tek erki yaparak bu paarti yi bir yerlere getirecek tüzük, ilavelerle başarıya ulaşacaktır.Pilavdan dönenin kaşağı kırılsın.

Yorumu oyla      4      5  
:) 5 Eylül 2011 Pazartesi 19:10

emek den ne olur yaw bu adamdan herkes nefret ediyor Antalya için ne yapmış ne yaptırmış anca kendine çalışır...

Yorumu oyla      6      4  
pehhh 5 Eylül 2011 Pazartesi 16:07

baykalı çatır çatır sattı yetmedi önder savı sattı yakında o da yetmez kılıçdaroğlunuda satar...zaten kimse sevmiyo imzası olsa ne olur olmasa ne...pehhh

Yorumu oyla      8      4  
ahmet Başkaya 5 Eylül 2011 Pazartesi 15:22

şimdi anlaşıldı tüzük taslağının neden güdük kaldığı.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burdur valisi Tapsız'dan 'Köstebek'açıklaması
BURDUR Valisi Süleyman Tapsız, 2007-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı ...
CHP'li Tanrıkulu BDP'li Ayhan'ın taziye evinde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Van’a gelen CHP Genel ...
Danışmanına göre, Mehmet Metiner'i yakan kaset AKP içinden
Aynı zamanda Metiner'in Basın Danışmanı olan Gazete Adıyaman'ın Genel ...
 
İsrail’le ipler koptu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le diplomatik ilişkilerin ikinci ...
‘Kişiye bağlı komutan görüntüsü verme’
Gazeteci Can Dündar, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu ile Kenya gezisini ...
Side Belediye Başkanı Uçar'ın aracına silahlı saldırı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi Belediye Başkanı Ak ...
 
Bülent Arınç'ın siyasetçi kurnazlığı
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çocuk Evi'nde incelemelerde ...
Mehmet Metiner den ses kaydı savunması
Ak Parti Adıyaman Milletvekili, gazeteci Mehmet Metiner, Başbakan Recep ...
CHP Antalya'da bayramlaşma
CHP Antalya İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreni parti binası önünde yapıldı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva