Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 13:30

CHP'nin yemin töreninden notlar

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi CHP milletvekilleri yemin etti. Yemin töreninden ilginç notlar şöyle:

CHP nin yemin töreninden notlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKP ve CHP arasında yemin krizinin çözümüne ilişkin sağlanan mutabakatın ardından CHP milletvekilleri Meclis Genel Kurulu’nda yemin etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yemin için kürsüye gelirken CHP milletvekillerince ayakta alkışlandı. AKP milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu sıralarında bulunan bakanlarca da alkışlanan Kılıçdaroğlu’na MHP’den tek alkış ise Meclis Başkanvekili Meral Akşener’den geldi. Bahçeli’nin alkışlamadığı Kılıçdaroğlu kürsüden yerine geçerken Bahçeli ile tokalaştı. Törende Balbay ve Haberal’ın isminin okunmaması nedeniyle usul tartışması yaşanırken her iki ismi de il sıralamasında CHP’nin genç milletvekili olan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü okudu. İşte yemin krizinin aşılmasının ardından CHP’li milletvekillerinin yemin töreninden notlar…
-Meclis Genel Kurulu öncesinde AKP ile CHP arasında sağlanan mutabakatın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle grup toplantısı yaptı. Toplantının uzaması nedeniyle de saat 15.00’de başlaması gereken Genel Kurul 5 dakika gecikmeli başladı. Genel Kurul’da önce gündemdışı konuşma yapıldı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da ilk kez hükümet adına gündemdışı konuşmaya yanıt verdi. Bozdağ’ın yeminle ilgili mesajı ise BDP’lilere yönelik oldu.
-Genel Kurul salonuna ilk giren lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli CHP’lilerin yemin törenini başından sonuna kadar izledi.
-Başbakan Erdoğan CHP’lilerin yemin törenini izlemedi.
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul salonuna milletvekilleriyle birlikte gelirken yemin töreni boyunca da grup başkanvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’le yan yana oturdu.
-CHP’lilerin yemin törenine AKP milletvekillerinin büyük çoğunluğu ilgi göstermedi. Genel Kurulun ilk dakikalarında salonda olan AKP milletvekilleri CHP’lilerin yemin etmesi sırasında kuliste olmayı tercih ettiler.
-CHP yemin törenini 9 eksikle tamamladı. Yemin törenine CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, İstanbul Milletvekilleri Faik Tunay, Şafak Pavey, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Mersin Milletvekili İsa Gök katılmazken CHP yemin törenini tutuklu milletvekilleriyle birlikte 9 eksikle tamamladı. Törende 126 CHP milletvekili yemin etmiş oldu.
-Pavey’in tedavisi dolayısıyla Londra’da olduğu için Genel Kurul’a katılamadığı bildirildi.
-Genel Kurul’da yemin metnini iki kez okuyan isimler ise Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Muğla Milletvekili Tolga Çandar oldu. Keskin’in and içmesinin ardından birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut bir kez daha okumasını istedi. Bu duruma Keskin yanlış okumadığı gerekçesiyle itiraz ederken Tunceli Milletvekili Kamer Genç de oturduğu yerden “Sayın Başkan doğru okudu” diyerek itiraz etti. Yemin metnini ikinci kez okuyan Keskin, yerine otururken Başkan’a dönerek “Oldu mu şimdi?” dedi.
-Çandar, yemin metnini yanlış okuyunca yarıda keserek Yakut’a “baştan alabilir miyim?” diye sordu. Yakut’un da izin vermesi üzerine Çandar bir kez daha okudu.
-Soyadı Akkiraz olarak bilinen CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray’ın isminin katip üye tarafından “Akkiray” olarak okunması üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, kendisine “Soyadınız Akkiray mı Akkiraz mı?” diye sordu. Akkiray ise “Akkiray” karşılığını verdi.
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yemin etmek üzere kürsüye gelirken ve yemin ettikten sonra CHP milletvekilleri ayakta alkışladı. Kılıçdaroğlu AKP milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu sıralarında bulunan bakanlar tarafından da alkışlandı. MHP grubundan sadece Meclis Başkanvekili Meral Akşener alkışlarken Bahçeli’nin alkışlamadığı gözlendi. Kılıçdaroğlu ise yerine oturmadan önce Bahçeli ile tokalaştı.
-Törende Balbay ve Haberal’ın isminin okunmaması nedeniyle usul tartışması yaşanırken her iki ismi de il sıralamasında CHP’nin genç milletvekili olan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü okudu. CHP milletvekilleri ise Balbay ve Haberal’ın isminin okunmasını uzun süre alkışladı.
-CHP’lilerin yemin töreni 2.5 saat sürdü. (ANKA)

 
Aşkına karşılık bulamadı ölmek istedi
 
Sivas'ın bir numaralı sanığı öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP PM’de Antalya tartışması
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) 12 Haziran seçimlerinin ardından ...
Zahid Akman ve 3 Kanal 7 yöneticisi tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki ''Deniz Feneri ...
Kılıçdaroğlu: Şike çarşaf çarşaf Deniz Feneri niye sızmıyor?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir merak edilen sorunun cevabını ...
 
Ve, Antalyalı o belediye başkanı istifa etti
Bir otelde yabancı uyruklu iki kadınla fotoğrafları yayınlandıktan sonra ...
Turizm bakan yardımcısı Antalya'dan olsun
AKP Antalya’da başarılı bir sonuç alarak 6 milletvekili çıkardı. Seçime ...
Baykal: Yemin edelim
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
Kucağında bomba bulan bakanlar
Kabineye 6 yeni isim geldi ancak önünde ağır dosyalar bulacak bazı isimler ...
Bir şartla yemin ederiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerinin tahliye ...
Tokalaşmışlar
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gün ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva