Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
24 Eylül 2012 Pazartesi - 17:12

CHP, önseçimde tek yürek oldu

Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'ün CHP'de ya önseçim ya istifa haberi gündeme bomba gibi düştü. CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ortak basın toplantısı düzenledi. Kök, aldıkları kararı 19 ilçe başkanının da desteklediğini söyledi.

CHP, önseçimde tek yürek oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde adayların önseçim veya anket uygulamalarıyla belirlenmemesi durumunda görevlerinden istifa edeceklerini açıkladı.
 
CHP İl Başkanı Devrim Kök, parti yönetimi, il disiplin kurulu başkanı Mahmut Yıldırım, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle birlikte, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Ercan Erkan'ın önseçim yapılmadığı takdirde istifa edeceği yönündeki açıklamaları üzerine gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Kök ve Erkan, basına açıklamada bulundu. CHP olarak önümüzdeki yerel, milletvekilliği ve tüm seçimlerde önseçim yapacaklarını açıklayan Ercan Erkan, Muratpaşa ve il örgütü olarak önseçim istediklerini kaydetti. Gerçek demokrasi için önseçim yapılması gerektiğini aktaran Erkan, şunları söyledi;
 
"Örgütümüze Muratpaşa'da önderlik etmeye çalışan bir ilçe başkanı olarak görevimde faydalı olamayacağım için ben 2013 yerel seçimlerinde eğer ön seçim yapılmazsa açıkça söylüyorum, görevimi bırakacağım. Bu bir sözdür, seçilirken de delegelere bu sözü vermiştim ve sözümün arkasında duracağım. Çünkü önseçim yapılmazsa bu örgüt gerçekten zarar görür." Seçim startı verdiklerini de belirten Ercan Erkan, mahalle toplantılarında önseçim yapılacağının anlatıldığını, Muratpaşa ve Büyükşehir'i kazanacaklarını açıkladı.
 
Önseçimle ilgi istişare amaçlı ziyarette bulunduklarını belirten İl Başkan Kök ise diğer partiler gibi atama kültürü ile yönetilmeyi asla kabullenemeyeceklerini söyledi. CHP'de uzunca bir süredir hakim olan atama kültürünün yerine Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte pozitif değişiklikler yaşandığını kaydeden Devrim Kök, partililer olarak bundan çok memnun olduklarını ve PM üyelerinin çarşaf listeyle seçimi gibi, aşama aşama çağdaş sosyal demokrat bir partide olması gerektiği gibi pozitif değişimler olduğunu dile getirdi.
 
Parti tabanın adyı olarak kazandığı il başkanlığı seçimi sonrası 2 günde 52 il başkanını arayarak, 18 yıl genel başkan çıkarmış bir ilde artı tabanın desteği ile kongreden çıkıldığının vurgulandığına işaret eden Devrim Kök, CHP'de birtakım değişikliklerin zamanının geldiğini açıkladı. Adaylık sürecinde en önemli vaadlerinden birinin önseçim olduğunu hatırlatan Kök, "Biz atama kültürüne karşıyız. Parti tabanının düşünceleri gözardı edilir ve birilerine yakınlığından dolayı milletvekili, belediye başkanı veya temsil noktasında herhangi ir yerlerde yer alırsa bunun adı atama kültürüdür" diye konuştu.
 
Göreve geldikten sonra bunu her platformda söylediklerini aktaran Kök, şöyle dedi: "Siyasetçiler adayken bunu söyleseler de başa geldikten sonra değiştirilir ve biz şikayet ederdik. Bunu yapmayacağız. Bazı yerlerde sandık, bazı yerlerde de anketlerle partililer ve halka sorulacak. Genel seçimde ise kesinlikle önseçim olacak. Genel başkanımızın söylemlerine muhalefet değil, aynı çizgi ve söylemlerde bulunuyoruz. Belediye başkanlarımızın olduğu bir miktar yerde anketler yapılacak, anket sonuçlarında mevcut belediye başkanlarımızın durumları tespit edilecek."
 
"Daha sonraki anketlerde CHP'nin oyunu kim 1 oy artırırsa, o bölgelerde o kişiyle seçime gidilecek. Dolayısıyla artık hiç kimse milletvekillerine, genel başkana yakınlığından dolayı belediye başkan adayı olmayacak. Bir miktar yerde ise sandık olacak. Belediye ve il genel meclis üyeleri içinse kesinlikle sandık koyulacak. Atama kültürü karşısındaki tüm yapılara mantıklı yaklaşırız. Antalya'nın 19 ilçesinde tekrar tekrar yapılacak. 3 şirketle anlaşmalar yapılıyor ve çapraz anketlerle sonuçlar ortaya konulacak."
 
"Genel seçimde sandık konulmadığı takdirde, tehdit gibi algılanmasın, ama verdiğim sözü tutamamanın ezikliğiyle görevimden ayrılırım. Kesinlikle milletvekilliği seçiminde sandık konulacak CHP'de. Anket ve sandık yoluyla insanlar belirleyici olmaz, tekrar 'ben yaptım oldu' şeklinde eskiden olduğu gibi, aynı ilçe başkanı gibi ben de görevimden istifa ederim. 19 ilçe başkanımızın görüşü de aynıdır." Devrim Kök, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı'nın yanı sıra Kepez'i de kazanacaklarını iddia etti.
 
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
 

 
Pozlarından gurur duyuyor
 
Sokak hayvanlarına modern tesis
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 14 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp analiz 26 Eylül 2012 Çarşamba 09:19

sizlerin yorumlarına bakıyorumda ; bizim patimiz bitmiş bizim haberimiz yok! devrim kök kadar çalışkan bir il başkanı bu partıye gelmedı! devrim kök ü hazmedemeyen insanların, partiliğinden şüphe duyarım

Yorumu oyla      6      11  
ÖN SEÇİM SÖZÜ 25 Eylül 2012 Salı 15:00

devrim bey il başkan adayıyken önseçim sözü verdi ve ayrım yapmadı.şimdide bazı yerlerde anket bazı yerlerde seçim fala diyip lafı geveliyor.sandıksa hepsinde sandık.heralde kendine yakın yerlerde anket yaptık bu çıktı diyecek

Yorumu oyla      15      5  
deniz 25 Eylül 2012 Salı 13:10

Sayın il başkanı sanırım ne istediğini bilmiyor.kafası çok karışık heralde.mesala manavgatta ne olacak sayın başkan.hani 2 dudak siyaseti bitecek chp de her seçim ön seçimle tabanın istediği olacaktı...

Yorumu oyla      12      3  
bunlar tüzük hırsızı tüzük kuurltayında neden konuşmadınız ön seçim hayır dedinizzz 25 Eylül 2012 Salı 08:23

iş işten geçti Yeni CHP genel merkezi bal gibi atama yapacak şimdi istifa edeceğim diyeceğinize, 2. gün yapılan Olağanüstü Tüzük Kurultay'ında yerel seçimlerde ön seçimin zorunlu hale getirilmesi maddesine hayır vermeyecektiniz. anti-demokratik dediğiniz önder sav'ın bu önerisini, "demokratların kralı" kılıçdaroğlu istedi diye geçirmediniz.kendi düşen ağlamaz, o gün o maddeye evet deseydiniz, hiç bunları konuşuyor olmayacaktınız.

Yorumu oyla      21      8  
sandık ne oldu sandık 24 Eylül 2012 Pazartesi 19:28

Belediye başkanlarımızın olduğu bir miktar yerde anketler yapılacak, anket sonuçlarında mevcut belediye başkanlarımızın durumları tespit edilecek." "Daha sonraki anketlerde CHP'nin oyunu kim 1 oy artırırsa, o bölgelerde o kişiyle seçime gidilecek. Dolayısıyla artık hiç kimse milletvekillerine, genel başkana yakınlığından dolayı belediye başkan adayı olmayacak.

Yorumu oyla      16      6  
Sayın Gündoğdu 24 Eylül 2012 Pazartesi 18:46

yapmayın Dursun bey.ayrışma var aslında.ben kaçgündür yapılan açıklamalarda tek yüreklik göremiyorum.hatta ayrışma görüyorum.Erkan Başkan belediyeyi yada herikisini kastediyor,Devrim bey ise bir anket diyor,bir belediye başkanlığı bizde olan yerlerde önseçim olmayabilir diyor.örneğin muratpaşada,büyükşehirde ne istiyor belli değil.milletvekilliğinde kesin ön seçim isterim diyor.heralde Devrim Kök tekrar milletvekili adayı.ondan böyle düşünüyor.belediye başkanlığı beni ilgilendirmez ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil diyor.benim anladığım bu.Yanılıyorsak düzeltsinler de net anlayalım.Bir daha sorun lütfen.

Yorumu oyla      14      5  
ilken ne? 24 Eylül 2012 Pazartesi 18:34

ya hep ya hiçtir.bld.bşk nda anket,bld.meclisinde ön seçim,vekillikte önseçim diye bir ddüşünce olmamalıdır.ilke ilkedir.ilkeni netleştir.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel, Profesör Akaydın'a teşhis koydu
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, partisinin il başkanlığı ...
Kurtulmuşlu'nun hayali; türbanlı vekil
HAS Parti'yi kapatarak AK Parti'ye geçen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, rozet ...
Böcek'ten Bakan Yıldırım'a; 'O kardeşiniz benim'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da ...
 
Devrim Kök: Ön seçim olmazsa ben de istifa ederim
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'e ...
Erkan: ‘Ön seçim olmazsa görevi bırakırım’
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan Gün Haber yazarı Aliseydi Karagöz'e ...
Rezaleti bu sahne ortaya çıkardı
9 yaşındaki küçük kız N.V., televizyonda bir dizi tanıtımındaki tecavüz ...
 
Baykal: Bir de bakmışsın yüzde 50 kaymış gitmiş
CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tüm olumsuzluklara ...
AKP'de konu Akaydın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili ...
CHP ‘Dokuma Halk Pazarı’na çıkarma yaptı
Bir önceki ziyaretlerinde Dokuma Halk Pazarı ve esnafının içler acısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva