'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
9 Ekim 2019 Çarşamba - 17:48

CHP toplantısından sızanlar...

Hafta sonu Bolu Abant'ta 27'nci Dönem İkinci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştiren CHP'nin yeni yasama döneminde izleyeceği yol haritası masaya yatırıldı. 

CHP toplantısından sızanlar...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Toplantının en önemi gündem maddesi Grup İç Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik oldu.

Meclis’te iki yılda bir seçilen grup başkanvekillerinin seçim yönteminde değişikliğe gidilerek, genel başkana, çalışmalarından memnun olduğu grup başkanvekillerini atama yetkisi verildi.

KILIÇDAROĞLU’NA YENİ YETKİYE ‘TEK ADAMLIK’ UYARISI

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre, böylece genel başkanın talep etmesi durumunda tercih ettiği grup başkanvekilleri, parti grubundan seçim yapılmaksızın görevine devam edebilecek.

Bu öneriye parti içinden İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Mahmut Tanal, Akif Hamzaçebi, Zeynel Emre’nin de olduğu bazı isimlerden eleştiri geldi.

Eleştiriler daha çok CHP’nin ülkede tek adam sistemine karşı çıktığı bir ortamda böyle bir düzenlemenin kamuoyunda CHP’de de lidere tek adam yetkileri veriliyor olarak yorumlanabileceği üzerine yoğunlaştı. Ancak eleştirilere karşın öneri geçti.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI MYK ÖNERECEK

Ayrıca Meclis Grup İç Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle CHP’de Cumhurbaşkanı adayını MYK’nın önermesi karara bağlandı. Önerilen aday Meclis grubunda oylanacak. Bu oylamada adaylık için salt çoğunluk yeterli olacak.

MİLLETVEKİLLERİ İZİN ALMADAN KONUŞAMAYACAK

Toplantıda bir önemli karar da CHP’de vekillerin basın toplantıları ve sosyal medya paylaşımlarına yönelik oldu. İç yönetim yönetmeliğine “Basınla İlişkilerde Disiplin Başlığı” altında yeni bir madde eklendi.

Yeni düzenlemeyle söylem birliği sağlanması için milletvekillerinin önemli konularda ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda yazılı, görsel ve sosyal medyaya açıklama yapmadan önce grup başkanvekillerinden onay alması kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLLERİ TELEFONA ÇIKMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Toplantının basına kapalı bölümünde ise en büyük gündem maddesi CHP’li belediyeler oldu. Yeni seçilen belediye başkanlarına ulaşmakta sorun yaşadıklarını belirten milletvekilleri, bu nedenle örgütten gelen talepleri başkanlara iletemediklerinden şikayet ettiler.

BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİYE MESAFE KOYUYOR İDDİASI

Milletvekilleri, belediye başkanlarının tarafsız görünme adına CHP’ye mesafeli davrandıklarını, atamalarda CHP’lilere yer vermekten kaçınarak CHP’ye uzak insanlara yöneldiklerini de iddia etti.

KILIÇDAROĞLU BELEDİYE BAŞKANLARINI HEM ELEŞTİRDİ HEM SAVUNDU

Milletvekillerinin belediye başkanlarına yönelik eleştirilerine karşın Kılıçdaroğlu’nun da başkanların milletvekilinin telefonuna çıkmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek hak verdiği ama devamında da şunu söylediği iddia edildi:

“Milletvekili sonuçta seçmenin talebi için arıyordur. Bu konuda uyarıda bulunuruz. Ama belediyelerimizi de iş konusunda sıkıştırmak doğru değil. İnsanlara iş bulmak yerel yönetimlerden önce merkezi hükümetin görevidir. Bu nu da hesaba katmalıyız.”

"ÖRGÜTLER HANTAL" ELEŞTİRİSİ

Yine basına kapalı bölümde bazı üyeler, CHP örgütlerinin hantal oldukları iddiasında bulunarak örgütlerin aşama aşama lağvedilerek yeni bir örgüt yapısına gidilmesi gerektiğini de savundu.

KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ, BÜYÜK ÇAPTA GÖREVDEN ALMA OLMAYACAK İDDİASI

Yine bazı üyeler, Şişli İlçe Başkanlığı’nın görevden alınmasıyla başlayan çok sayıda il ve ilçe teşkilatının görevden alınacağı iddialarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun bu tartışmalardan rahatsızlık duyduğu ve büyük çapta bir görevden alma olmayacağını söylediği de iddia edildi.

"NEDEN ERKEN SEÇİM İSTEMİYORUZ"

Son olarak bazı üyelerin tabandan gelen neden parti olarak erken seçime karşı çıkıyoruz, iktidar olmak istemiyor muyuz eleştirilerini de gündeme getirdiğini ancak Kılıçdaroğlu’nun buna bir cevap vermediği de öne sürüldü.

Etiketler:
 
Serik Belediyespor - Artvin Hopaspor: 2-2
 
'Terör örgütüne ait 181 hedef ateş altına alındı'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Açık Öneri 10 Ekim 2019 Perşembe 14:47

Öncelikli olarak Konyaaltı Sahil Antalya projesini işletenlerde geri alın, Belediye şirketi işletsin, belediyeye gelir gelmeye başlayınca herşey düzelecektir. Şuanki işletme yıllık yaklaşık olarak 45 milyon tl kira + yan gelirler den kazanç sağlıyor belediye ne alıyor??? 3 milyon içinde temizlik bahce bakımlarıda belediyede... kerizlik. acil oranın bir an önce Belediye tarafından işletilmesi gerekir... Kamu Zararında dönülmesse Suça Ortaklık etmiş olur sayın Başkan...

Yorumu oyla      3      3  
Tek adam 10 Ekim 2019 Perşembe 09:33

CHP de aynı ,tek adam.

Yorumu oyla      3      3  
çok akıllı adam 10 Ekim 2019 Perşembe 08:37

tamam belediyelerin borcu var ama zaten kimse hiçbirşeyi beğenmiyor. sen önce çalışanlarını kazanamadın. izmir,ankara,adana gibi belediyelerin borcu daha fazla. ama sendikalarla hareket ediyorlar. sen sendikaları dinlemiyosun. solcu sendikaları sevmiyosun. seni iyi parti seçmedi ama heryerde iyi parti olmasaydı başkan olamazdım deyip chplileri eziyosun. iyi partiye geç ozaman

Yorumu oyla      3      3  
Sikayet 9 Ekim 2019 Çarşamba 23:45

Yeni bir şeyler ve yenilik bekleniyor sayın belediye başkanlarından

Yorumu oyla      3      3  
döşemealtı 9 Ekim 2019 Çarşamba 23:25

beni işten çıkaran akp yönetimi chp zamanında da göreve gelmiş. bizide işimize geri almıyor. sayın başkan kendi gibi adamlar getirmiş yanında. ben chpli yönetici istiyorum. akp zamanımda bizi işten çıkaran yöneticiler nasıl oluyorda geri dönüyor. nereye gitsek belediyedekiler bizim siyasetle işimiz yok başkana ulaşın diyorlar. başkanda ben kimseye söz vermedim chpnin adayı değil tüm antalyanın adayıyım diyor. akaydın hoca olsaydı böyle olmazdı. kılıçdaroğluna mektup yazdım ankaradan belediyeye yönetici atasın. o yönetsin belediyeyi.

Yorumu oyla      3      3  
ali 9 Ekim 2019 Çarşamba 23:19

fazla sıkıştırmayın belediyebaşkanlarını akp ye veya anapa geçerler. bakalım örgüt nezaman çileden çıkacak. arkadaşım ben işsizim chp li belediye başkanına çalıştım ama adam ben chpliyim diye almıyor işe.

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 9 Ekim 2019 Çarşamba 19:24

CHP Belediye Başkanları vatandaşlarlada görüşmuyor. Orada bize hizmet için olduklarını unutuyorlar. Antalya merkez ilçelerdeki Belediye Başkanları ile sokak hayvanları için yaptığım görüşme taleplerime tam dört aydır cevap alamadım. Yazılarıma cevap alamadım. Kendilerini vatandastan üstün gören tavır içindeler. Vatandaş ile görüşme vekil ile görüşme. Nasıl iştir bu. Biz olduğumuz için siz oradasiniz. Biz kalıcıyız. Biz olmadan siz orada olamazsınız nokta

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te 'nöbetçi bakan' uygulaması başlıyor
CUMHURBAŞKANLIĞI Hükümet Sistemi'nin 1'inci yılı değerlendirmesi kapsamında ...
Milletvekilleri ne istedi, Erdoğan ne dedi?
AKP'nin Kızılcahamam kampının son gününde bakanlar ve bazı parti yöneticilerinin ...
AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kurulması planlanan iki ...
 
44 milletvekiline ait 75 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli  ve Pervin Buldan'ın da aralarında ...
AK Partili Başkan istifa etti
AK PARTİ Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, "Özellikle sağlıkla ilgili sebeplerim ...
Kerem Kılıçdaroğlu ilk kez siyaset konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Dr. Kerem Kılıçdaroğlu ...
 
Başkanın makam aracına haciz
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP'den İYİ Parti'ye geçen Aydın'ın İncirliova ...
MHP'de yeni İl Başkanı Durgun
ANTALYA'da istifa eden MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy'un yerine atanan Hilmi Durgun görevi devraldı.
Kılıçdaroğlu'na göre erken seçim geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin ülkeyi yönetemediğini halkın ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva