Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
3 Temmuz 2011 Pazar - 11:48

CHP ve BDP gündemden mi düşecek?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Doğan, “Bence bu olay Türkiye’de siyasetin, CHP’nin ve BDP’nin boykotunun önüne geçti” diyerek şike operasyonunun zamanlamasına dikkat çekti.

CHP ve BDP gündemden mi düşecek?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Futbol hayatın ta kendisidir” diyen Doğan CNN Türk’te şike operasyonunu derlendirirken, “Bu taraftar olmak siyasi partiye üye olmanın çok ötesinde… Taraftarlar bu durumlarda kendi partisiyle gerçekleri de unutuyor” diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ DİCLE İÇİN TOPLANACAK

Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle için Anayasa Mahkemesi bu hafta toplanacak. Başvuru için görevlendirilen raportörün yarın Anayasa Mahkemesi heyetine davaya ilişkin raporunu sunacağı öğrenildi. Yüksek Mahkeme üyeleri ilk inceleme için Perşembe günü toplanacak.
“Silahlı terör örgütünü övmek” suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşen hapis kararı nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Mehmet Hatip Dicle için yargı yolu tükenince avukatı Levent Kanat, Anayasa Mahkemesi’ne anayasa değişikliği ile getirilen bireysel başvuru hakkına atıfta bulunarak, “Yüksek Seçim Kurulu’nun yetki gasbı yaptığını” iddiasıyla başvuruda bulundu. Kanat dilekçesinde, Anayasa’nın 85. maddesine yer verirken, “Milletvekilliğinin düşmesi” başlıklı 84. maddesi’ne de dikkat çekti.

-İLK İNCELEME PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK-

Anayasa Mahkemesi ise bu hafta içinde, YSK tarafından vekilliği düşürülen Dicle’nin başvurusuna ilişkin olarak raportör görevlendirmesini yaptı. Dicle’nin avukatı Kanat, raportör görevlendirileceğinin başvuru yaptıkları zaman kendilerine bildirildiğini, usul gereği bu uygulamanın yapıldığını ifade etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın görevlendirdiği raportör hazırlayacağı raporun yarın Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılacağı öğrenildi. Mahkeme heyeti raporun tamamlanması ardından toplanarak dosyayı gündemine alıp almayacağına karar verecek. Anayasa Mahkemesi heyetinin bu toplantısı ise Perşembe günü yapılacak. Raportörün hazırladığı raporun bağlayıcılığı bulunmuyor. Mahkeme, Perşembe günü yapacağı toplantıda Dicle’nin başvurusunu kabul edip etmeyeceğine karar verecek. Başvuru kabul edilirse Anayasa Mahkemesi, davanın esas incelemesi için dosyayı yeniden raportöre gönderecek. Raportörün ikinci raporunu hazırlamasının ardından Yüksek Mahkeme, Dicle’nin durumuna ilişkin nihai kararını verecek.

-KANAT YSK’NIN DİCLEYE İLİŞKİN KARARININ İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYOR-

Dicle’nin avukatı Kanat’ın başvuru dilekçesinde Anayasa’nın “Milletvekilliğinin düşmesi” başlıklı 84. Maddesi’ne dikkat çekti. Söz konusu madde “İstifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca kararlaştırılır. Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur. 82’nci maddeye göre milletvekilliğiyle bağdaşmayan bir görev veya hizmeti sürdürmekte ısrar eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesine, yetkili komisyonun bu durumu tespit eden raporu üzerine Genel Kurul gizli oyla karar verir. Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içerisinde toplam beş birleşim günü katılmayan milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesine, durumun Meclis Başkanlık Divanınca tespit edilmesi üzerine, Genel Kurulca üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyuyla karar verilebilir” hükmünü içeriyor. Anayasa’nın “iptal istemi” başlıklı 85. maddesinde ise “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına veya milletvekilliğinin düşmesine 84 üncü maddenin birinci, üçüncü veya dördüncü fıkralarına göre karar verilmiş olması hallerinde, Meclis Genel Kurulu kararının alındığı tarihten başlayarak yedi gün içerisinde ilgili milletvekili veya bir diğer milletvekili, kararın, Anayasaya, kanuna veya İçtüzüğe aykırılığı iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesine başvurabilir. Anayasa Mahkemesi, iptal istemini on beş gün içerisinde kesin karara bağlar” hükmü yer alıyor.

 
Antalya'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
 
Ebru Şallı'ya 'Plates' programını kaldır uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’nin Meclis Başkan adayı Toskay
MHP, Pazartesi günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde, Genel Başkan ...
Türel’e ne gönderdi ?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halef-selef yöneticileri Mustafa Akaydın ...
CHP Akdeniz delgelerinden kurultay deklarasyonu
CHP'de Deniz Baykal ve Önder Sav'ın olağanüstü kurultay çağrısına karşı ...
 
Manavgat Belediyesi'ne kadın başkan vekili
Antalya'nın Manavgat İlçe Belediyesi, "Baskılardan yoruldum" diye istifa ...
Bir vekil TBMM'deki odasında 'Böcek' arattı
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Meclis’teki odasında dinleme ...
Türel’in aracı aniden duran araca arkadan vurdu
AKP Antalya Milletvekili Menderes Türel, yemin için gittiği Ankara’da ...
 
Gürkut Acar’dan Antalya'ya teşekkür
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Antalya halkına ve CHP’lilere ...
İşte, Erdoğan'ın muhtemel yeni kabinesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yeni hükümeti ...
Gürkut Acar CHP Meclis yönetimine girdi
CHP grup başkanvekilliği için seçim yapıldı. Akif Hamzaçebi, Muharrem ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva