ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
31 Ocak 2011 Pazartesi - 13:03

CHP yargıya gidebilir

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısını değiştiren tasarıyı gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne götürebileceklerini belirtti.

CHP yargıya gidebilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

 

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısını değiştiren tasarıyı Adalet Komisyonu’na geri çekmesi konusunda çağrıda bulundu. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne gidebileceklerine dikkat çeken Hamzaçebi, “Anayasa Mahkemesi’ne de başvurma yolumuz açıktır. Tabii ki onu kullanacağız” dedi.

ANKARA (ANKA)- TBMM’de basın mensupları ile sohbet eden CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen Yargıtay ve Danıştay’a yeni daire kurulmasını öngören tasarıyı ve CHP’li milletvekillerinin istifasını değerlendirdi. TBMM tarihinde cumartesi günü bir ilk yaşandığına dikkat çeken Hamzaçebi, antidemokratik bir uygulama karşısında CHP’li üyelerin istifa ettiğini söyledi. Demokrat Parti döneminin tahkikat komisyonlarından daha ağır bir uygulama yaşandığına dikkat çeken Hamzaçebi, “Böylesine antidemokratik bir uygulama karşısında CHP Grubu komisyondan çekilmek durumunda kalmıştır. Konuşma hakkının olmadığı bir ortamda arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanmıştır” dedi.

-“TBMM BAŞKANI’NA YAZI YAZDIK”-

CHP Grubu olarak TBMM Başkanı’na yazdıkları yazıyı hatırlatan Hamzaçebi, “Anayasa’nın 95. maddesi uyarınca şu anda Adalet Komisyonu’nda CHP grubu temsil edilmemektedir belirlemesi yaptıktan sonra yeni üyelerin seçimi sonrasında yeni üyeler Başkanlığınıza bildirilecektir” şeklinde bir belirleme yapıldığını ifade etti.

-“KOMİSYONU TÜMÜYLE BOŞALTMADIK, YENİ ÜYELERİ BİLDİRECEĞİZ”-

Komisyonu tümüyle boşaltmadıklarına dikkat çeken Hamzaçebi, “Yeni üyeleri bildireceğiz. Meclis Başkanı’nın yazımıza vereceği cevabı bekliyoruz” dedi.

-TBMM BAŞKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU-

Hamzaçebi, TBMM Başkanı, Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP’ye şu çağrıyı yaptı:
“Bu tasarı Adalet Komisyonu’na geri çekilmelidir. Tarafların görüşlerini özgürce ifade edebileceği bir ortam sağlandıktan sonra görüşülmelidir. O görüşmeler sonucunda tasarılar Genel Kurul’a getirilmelidir. Yangından mal kaçırır gibi ‘biz bu tasarıyı mutlaka bu gece bitireceğiz’ şeklinde bir anlayış Türkiye’de demokrasinin nereye gittiği açısından bir örnek olmuştur. Türkiye otoriter bir rejime götürülmek istenmektedir.”

-BAŞBAKAN’A EŞKIYA YANITI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “eşkıya” sözüne de CHP’li Hamzaçebi, “Eşkıya Cumartesi günü Adalet Komisyonu’ndaydı. Adalet Komisyonu’nda eşkıyalık yaşanmıştır” diyerek karşılık verdi.
Başbakan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama beklediğini ifade ettiğini hatırlatan Hamzaçebi, “Açıklama yapması gereken Başbakan’dır. Cumartesi günü Adalet Komisyonu’nda yaşanan eşkıyalığın hiç mi açıklaması olmayacaktır. Türkiye otoriter bir rejime, faşizme doğru götürülmek isteniyor. Bu konuda hiçbir açıklaması yok” dedi.

-BAŞKANLIK SİSTEMİ-

CHP’li Hamzaçebi, başkanlık sistemi ve iki partili sistem konusundaki tartışmaları da şöyle değerlendirdi:
“Sayın Başbakan’ın aklında olan başkanlık sistemi Türkiye’de tek parti, tek adam yönetimini hakim kılmaktır. Sayın Başbakan diyebilse ebedi AKP iktidarı diyecektir. Onu diyemediği için iki partili parlamento demektedir.”

-“BİZE GÖRE TASARI ANAYASAL AÇIDAN PROBLEMLİ”-

Bir basın mensubunun, “Tasarının kabul edilip edilmediğine kim karar verecek?” sorusuna CHP Grup Başkanvekili, “Bize göre tasarı Anayasal açıdan problemlidir. CHP’nin komisyonda temsil edilmediği tasarı Anayasal açıdan tartışmalıdır” dedi.
“Hâlâ önümüzde bir fırsat var” diyen Hamzaçebi, “Tasarıyı Adalet Komisyonu’na geri çekip burada tartışma imkanımız vardır. Bu yanlışta ısrar edilirse bunun kararını hukuk verecektir” dedi.

-“ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİDERİZ”-

“Anayasa Mahkemesi’ne mi gideceksiniz?” sorusuna Hamzaçebi, “Gerekirse tabii ki Anayasa Mahkemesi’ne de başvurma yolumuz açıktır. Tabii ki onu kullanacağız. Ama buralara götürmeden Türkiye’yi bir hukuk tartışmasının, yüksek yargı organları üzerindeki tartışmanın ötesine geçirmek lazım. Komisyona tasarı çekilir. Tasarıyı orada görüşürüz” dedi.
Bir basın mensubunun, “Tasarılar komisyonda görüşmeden Genel Kurul’da görüşülebilir deniliyor” hatırlatması üzerine Hamzaçebi, “İkisi ilişkili değil. Genel Kurul kararıyla, burada o yol denenmemiştir. Komisyonda 45 gün işlem görmezse bu tasarı Genel Kurul’da doğrudan görüşme imkanı olabilir. Ama bu Genel Kurul’un kararına bağlıdır” dedi.

-MECLİS BAŞKANI’NIN YANITI BEKLENİYOR”-

“Yeni üyeleri ne zaman bildireceksiniz?” sorusuna Hamzaçebi, “Meclis Başkanı bizim yazımıza cevaben yazısını yazsın. Bize ulaşsın. Konuyu değerlendiririz, ona göre gerekli seçimleri yaparız. Sayın Meclis Başkanı konuyu Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğüne inceleteceğini söylemişti. Sonucu bekliyoruz” dedi.
Komisyondaki istifaların bireysel istifalarla karıştırıldığına dikkat çeken CHP’li Hamzaçebi, “CHP Grubu olarak biz Adalet Komisyonu’nda temsil edilmiyoruz. Yeni üyeleri seçtiğimiz de bildireceğiz diyoruz. İçtüzük’teki hükümler bireysel istifalar içindir. Biz Anayasa’daki 95. maddeyi hatırlatıyoruz. Amacımız üzüm yemektir bağcıyı dövmek değil. Amacımız tartışmaktır” dedi.
Söz konusu tasarı ile ilgili tarafların görüşlerin alınmadığını da ifade eden Hamzaçebi, “İdam edilen mahkuma bile son isteği nedir diye sorulur” dedi.

 

 
SANDAL SEFASI
 
İşsizlik önlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir sözü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de büyükşehir sözü verdi. Erdoğan ...
“İşi cazgırlık değil”
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan’a ‘başpehlivan’ ...
MHP'nin iktidar hedefi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 ...
 
Antalya’nın vekil sayısı artıyor
Yeni nüfus sonuçlarına göre 28 ilde nüfus azaldı, 53 ilde arttı. YSK, ...
“Torba” mesaisi
TBMM'de, "Torba Tasarısı" mesaisi bu hafta da devam edecek. TBMM Genel ...
Peki kim gelsin ?
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken’in görevden alındığı ve kararın tebliğ ...
 
Bu lafın adresi neresi ?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alkol satışına yönelik düzenleme ...
İrbeç MHP’ye katıldı
AKP’den istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, MHP’ye katıldı. ...
O istemedi (!) ama anketten 2’nci çıktı
Gün Haber’in “Kimi kadın milletvekili istiyorsunuz?” anketinden yüzde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva