Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
13 Mart 2023 Pazartesi - 13:35

CYBH Testi Nedir?

Hastalığın bulaşıcı olmasını engellemek veya hastalıklardan korunmak için kondom kullanılmalıdır. Bulaşıcı hastalığın önüne geçebilmek adına faydalı önlem olacaktır.

CYBH Testi Nedir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar zaman içinde beklenmedik sonuçlara neden olabilir. Yapılan test ile birlikte bu hastalığın kişide var olup olmadığı tespit edilir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Cinsel yolla bulaşa hastalıkların tespitini sağlayabilmek açısından bazı numunelerden yardım alınır. Hastanede verilen numune incelenir ve hastanın testi rapor edilir. Bunun için test yaptıracak kişinin DNA’sını incelemek gerekir. 

Kan testi ve idrar testi yapılması halinde cinsel yolla bulaşan hastalığı tespit edebilme şansını yakalamış olursunuz. Yaşanan cinsel ilişki sonrasında oluşabilecek şüphenin üzerine cybh testi yapılması önerilir.

Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?

Genel olarak bakıldığında cinsel yolla bulaşan hastalığın tespitini sağlayabilmek adına bazı genel tarama testleri yapılmalıdır. Tarama testleri; hepatit-c, hepatit-b, Hıv, üreplasma ve mikoplazma, IGM, IGG, VDRL-TPHA ve klamidya antijen yapılabilir. Sıklıkla ortaya çıkan cinsel yolla bulaşan hastalıkların durumu hakkında bilgi almak için mutlaka yapılması gerekir. 

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşabilecek hastalıkların tespitini sağlayabilmek için birçok test mevcuttur. Fakat bazı testler sıklıkla yapılabilir özelliğe sahiptir. Bunlara örnek vermek gerekirse; Hıv, Klamidya testi, Pcr testi, sifiliz frengi testi ve bel soğukluk testi şeklinde ele alınabilir. Şüphelenilen herhangi bir durum karşısında hastaneye başvurup cybh testi yapılabilir. 

Babalık Testi Nasıl Yapılmaktadır?

Yapılacak olan babalık testi yanak sürüntüsü veya kan numunesi ile gerçekleştirilir. Babadan alınan bir numune ile birlikte işlem gerçekleştirilebilir. Fakat bazı durumlarda bu mümkün olmayabilir. Buna örnek için diş fırçası, tırnak, sperm, saç kökü veya benzeri durumlarından alınan örneklerle birlikte babalık testinin gerçekleştirilme durumu vardır. Testin yapılabilmesi için öncelikli olarak babanın onayı gerekiyor. 18 yaşından küçük olan bireyler içinse ebeveyn onayı alındıktan sonra yapılabilir. 

Babalık Testinin Güvenilirliği Nedir?

Hastanelerin laboratuvar ortamında yapılan analizlerin tespiti halinde rapora sunulur. Babalık testi uygulaması tıp alanında yapılan analizlerdir. Günümüz şartlarında yapılan bu testin güvenilirlik durumu hakkında merak edilen sorularla karşı karşıya kalınabilir. Bu gibi durumlarda tıp alanında yapılan testlerin güvenilirliği ve doğruluğu %100 sonuç verir.

Babalık Testi (DNA Testi) Nerede Yapılabilir?

Babalık testi sadece hastane ortamında gerçekleştirilebilir. Bunun haricinde hiçbir yerde yapılması uygun değildir ve doğruluk payı düşüktür. İhtiyaç durumunda alınan numunelerin hastanenin laboratuvar ortamında gerçekleştirilmesi sağlanır. Devlet ve özel hastanelerde işlem yapılabilir. Devlet hastanesinde çok yoğunluk yaşanması durumunda babalık testi için özel sağlık merkezlerine de başvurulabilir. 

Alerji Testi Nedir?

Vücudun gösterebileceği herhangi bir reaksiyon durumunda nedeni bilinmediği durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Böyle durumlarda hastaneye başvurup alerji testi yapılabilir. Alerji testinin genelde 3 yaşını dolduran çocuklara yapılır. Fakat ihtiyaç durumunda herhangi bir zaman diliminde yapılmasında bir sorun yoktur.

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Yapılacak olan alerji testi deri üzerine olacak şekilde gerçekleştirilir. Birden fazla maddenin bulunmasıyla birlikte ilkinde işlem yapılacak deri üzerine çizim yapılır. 10-20 çeşit maddenin deri üzerine damlaması yapılarak beklenir. Yarım saat kadar bekledikten sonra deri üzerinde herhangi bir kızarıklık veya kaşınma oluşması halinde bu maddelere karşı alerjen olduğunu söyleyebiliriz.

Alerji Çeşitleri Nelerdir? 

Alerji çeşitleri birçok farklı durumda ele alınabilir. Özellikle polen alerjisi olan kişiler günümüz şartlarında pek çok kişide görülebilir. Bunun yanı sıra; toz, böcek, lateks, cilt, ilaç ve besin gibi şeklinde ele alınabilir. Yapılan alerji testi ile birçok sorunun önüne geçilmesi sağlanır.

Alerji Testi Aç Karnına mı Yapılır?

Alerji testin aç karnına yapılmasında veya tok karnına yapılmasında bir sorun yoktur. Sadece kullanılmakta olan ilaçlar varsa bunun bir hafta öncesinde kullanımına ara vermek gerekir. Bunun haricinde açlık veya tokluk durumu aranmaz.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Alerji testi 10-20 çeşit maddenin deri üzerine damlatılarak beklenmesi sonucunda gerçekleştirilir. Öncelikle deri çizilir ve hangi tarafa hangi maddenin damlatıldığı tespit edilir. Daha sonrasında bekleme süresi tamamlandıktan sonra kızaran yerin bu maddeye alerjisi olduğunu analiz sonrasında rapor edilir. 

 
Depremzedelere getirilen çadırlar ve halıyı çalan görevli tutuklandı
 
'Dişçi' soyadlı sahte dişçiye gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Check up Hakkında Genel Bilgiler
Check up, genel sağlık muayenesidir. Düzenli olarak yapılması gereken ...
Göz Kapağı Estetiği
Göz kapağı estetiği günümüzde en çok yapılan estetik ameliyatlardan biridir. ...
Göz Kapağı Estetiği
Yaşın ilerlemesi, çevresel faktörler gibi durumlardan kaynaklı olarak ...
 
Bölgesel Yağlanma Nasıl Giderilir?
Kayseri bölgesel zayıflama en iyi çözümü çeşitli yöntemler ile uygular. ...
Diş Taşı Temizliği
Dişlerde meydana gelen diş taşı oluşumu, dişlere uygulanan diş taşı temizliği ...
Gülüş Tasarımı
Çeşitli nedenlerden dolayı estetik görünümü bozulan kişilere estetik ihtiyaçları ...
 
Bişektomi Nedir? Neden Yapılır?
Bişektomi ameliyatı halk arasında aynı zamanda yanak estetiği uygulaması ...
Check Up Nedir? Neleri Kapsar?
Check up tedavisi kişinin vücudunda yapılan kapsamlı bir araştırma sonucu ...
Rahim filmi Nedir?
Rahim filmi diğer bir ismi ile HSG, rahim boşluğunu görüntüleme de kullanılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva