Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
15 Ocak 2015 Perşembe - 15:42

ÇYDD'ye şantiye ablukası

ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi'nin tematik park projesi kapsamında hakkındaki yıkım kararına karşı mahkemenin 'yürütmeyi durdurma' verdiği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokalini de içine alan Yavuz Özcan Parkı'nın etrafı, şantiye güvenlik bariyerleriyle kapatılması için kazıldı.

ÇYDD ye şantiye ablukası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kazılan çukurlar sabah saatlerinde eylemciler tarafından dolduruldu. 
Antalya'da kent merkezinde 2004 yılında taşıyıcı kolonlarında yaşanan patlama sonrası boşaltılan ve ancak 10 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alanla birlikte Yavuz Özcan Parkı, Kadınyarı seyir alanının yeniden düzenlenmesi proje çalışmaları başladı. Büyükşehir'in 18 Kasım'da 6 milyon 592 bin TL yaklaşık maliyet üzerinden gerçekleştirdiği ve 22 firmanın katıldığı ihale sonuçlandı ve firmaya 12 Ocak günü yer teslimi yapıldı. İhale 4 milyon 795 bin TL'lik teklifiyle Ulu İnşaat'ın oldu. 

SABAH SAATLERİNDE TOPLANDILAR
Firma çalışmalara hakkında yıkım kararı bulunan fakat ÇYDD'nin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nde itirazı sonucu 9 Ocak'ta Muratpaşa Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilmek istenen tahliyeye ilişkin 'yürütmeyi durdurma' kararı verilen Yavuz Özcan Parkı'nda başladı. Şantiyesini kent merkezinde falez kıyı bandı üzerinde bulunan parka kurmak isteyen firma şantiye güvenlik bariyerlerini kurmak için parkın etrafında delikler açtı. Aynı zamanda park içinde bulunan çocuk bahçesinin sökümüne başlayan ve şantiye konteynırını getiren firmaya karşı sabah saatlerinde sayıları 100'ye yaklaşan eylemci Antalya Kent Dayanışması'nın çağrısıyla parkta toplandı.

KAZILAN ÇUKURLAR KAPATILDI
Aralarında ÇYDD Antalya Şube Başkanı Hatice Karateke, CHP eski Milletvekili Feridun Baloğlu, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul'un da bulunduğu eylemciler güvenlik bariyerleri için kazılan çukurları doldurdu, gökkuşağı renklerine boyanan kaldırım taşlarını yerine yerleştirdi. Eylemciler ve ÇYDD yetkilileri güvenlik bariyerlerinin parka ve ÇYDD lokaline girişi engellemeyecek şekilde yerleştirilmesine 'hayır' demeyeceklerini belirtirken kazılan çukurların parkın tamamının kapatılmak üzere bir hazırlık içinde olunduğunun göstergesi olduğunu savundu. 

GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMADI
ÇYDD avukatı Tuncay Koç, firma yetkilisi Rıza Ulu'yla yaptığı görüşmede Büyükşehir'in proje alanı içinde hali hazırda bir kiracı, ÇYDD bulunduğunu belirterek, “Yer tesliminin yapılabilmesi için kiracıların tahliyesi lazım. Ancak mahkeme, tahliye işlemine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar 9 Ocak'ta çıkmış, Büyükşehir bunu bile bile 12 Ocak'ta yer teslimi yapıyor. Bu işin hukuki mantığı yok" diye konuştu. Belediyenin elindeki imkanları kullanarak, ÇYDD lokaline yönelik zorlama yaptığını, parkı kapatarak fiili durumu yaratmak istediğini savunan Koç, geçit hakkının engellenemeyeceğini savunarak, bariyer inşaatının durdurulmasını talep etti. 

Firma yetkilisi Ulu ise Büyükşehir Belediyesi'nin yer teslimi yaparken ÇYDD'nin durumuna ilişkin bilgilendirme yaptığını fakat şantiyenin ve bölgeden geçen yayaların güvenliği için alanı kapatmak durumunda olduğunu söyledi. Söz konusu projenin belirli bir zaman dilimi içinde tamamlanması gerektiğini aksi takdirde büyük meblağlarda cezalarla karşı karşıya kalacağını belirten Rıza Ulu, durumu tekrar Büyükşehir yetkilileriyle görüşerek ÇYDD'nin geçişe ilişkin talebini değerlendireceğini söyledi. 

ÖRDEKLER NE OLACAK?
Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanı, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na panoramik bir bakışa sahip kentin yeşil noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında Yavuz Özcan Park'ında binalar yıkılacak ama bölgedeki ağaç ve bitki dokusuyla birlikte toprak tabakasının korunması, ayrıca alana tüylü yalancı akasya, sığla, orkide, mercan ağacı gibi 20 farklı türde fide ve fidan dikimi yapılması öngörülüyor. Yavuz Özcan Parkı'nda müzik eski İl Özel İdare alanında ise çocuk temasının işleneceği projede unutulan en önemli nokta ise Yavuz Özcan Parkı içinde yapay şelale ve havuzlarda yaşayan ördekler oldu. Parkta hali hazırda 28 ördek bulunurken Büyükşehir Belediyesi, ne firmaya yer teslimi yaparken ne de ihale şartnamesinde bu ördeklerin ne olacağına ilişkin bildirimde bulunmadı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) 

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN TEMATIK PARK PROJESI KAPSAMINDA HAKKINDAKI YIKIM KARARINA KARSI MAHKEMENIN 'YURUTMEYI DURDURMA' VERDIGI CAGDAS YASAMI DESTEKLEME DERNEGI (CYDD) LOKALINI DE ICINE ALAN YAVUZ OZCAN PARKI'NIN ETRAFI, SANTIYE GUVENLIK BARIYERLERIYLE KAPATILMASI ICIN KAZILDI. KAZILAN CUKURLAR SABAH SAATLERINDE EYLEMCILER TARAFINDAN DOLDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN TEMATIK PARK PROJESI KAPSAMINDA HAKKINDAKI YIKIM KARARINA KARSI MAHKEMENIN 'YURUTMEYI DURDURMA' VERDIGI CAGDAS YASAMI DESTEKLEME DERNEGI (CYDD) LOKALINI DE ICINE ALAN YAVUZ OZCAN PARKI'NIN ETRAFI, SANTIYE GUVENLIK BARIYERLERIYLE KAPATILMASI ICIN KAZILDI. KAZILAN CUKURLAR SABAH SAATLERINDE EYLEMCILER TARAFINDAN DOLDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Tonbul, muhtarlarla buluştu
 
Antalya'daki memurlar da bordro yaktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tonbul, muhtarlarla buluştu
ANTALYA Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muhtarlarla Çözüm Topluluğu Projesi ...
Göller bölgesi kooperatifleri Ankara'ya gitti
Burdur-Isparta'da faaliyet gösteren Göller Birliği üyesi Esnaf ve Sanaatkarlar ...
Öğrenci servisi kaza yaptı: 14 yaralı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde öğrenci servisi şarampole devrildi, 14 kişi yaralandı.
 
‘Muratpaşa’da hiçbir çocuk sokakta büyümeyecek’
Muratpaşa Belediyesi’nde gerçekleşen Koruyucu Aile Semineri’nde projenin ...
Muratpaşa Belediyesi’ne ek hizmet binası
Muratpaşa Belediyesi; hizmet kalitesini artırmak ve hız kazandırmak amacıyla ...
Savcının takipsizlik kararına 'gerekçe' itirazı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Ramazan Günevi'nin, jandarma karakolunda ...
 
Fantezi iç çamaşırlarını mankenler tanıttı
ANTALYA'da, özel tasarlanmış fantezi iç çamaşırları ilgi çekti. Mankenler ...
17 Aralık protestosunda 15 kişiye dava
ANTALYA'da 17-25 Aralık operasyonları sonrası Emek ve Demokrasi Güçleri'nin ...
İşyerinin yanışını gözyaşlarıyla izledi
ANTALYA'da hediyelik eşya üzerine satış yapan bir işyerinde elektrik kontağından ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva