Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
6 Kasım 2020 Cuma - 16:40

Çadırda kalan aile, işveren tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü

AKSARAY'dan iş ve kalacak yer vaadiyle evlerini boşaltarak Antalya'ya gelen 11 kişilik Şahin ailesi, işveren tarafından paraları ödenmeyince sokakta kaldı. Ailenin yol kenarında parka kurup 10 gündür yaşadıkları çadır da zabıta tarafından kaldırıldı.

Çadırda kalan aile, işveren tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aksaray'da yaşayan ve geçimini mevsimlik işçilik yaparak sağlayan Boran Şahin (39), geçen ay internetteki iş ilanlarında Antalya'da nar toplama ve kesme işini gördü. İlan sahibi S.G.'yi arayan Şahin'e, işin 3.5 ay süreceği ve kalacak yer temin edileceği söylendi. Bunun üzerine Şahin, Aksaray'da kirada yaşadıkları evdeki eşyalarını toplayarak 11 kişilik ailesiyle birlikte Antalya'ya geldi.

Kepez ilçesine gelen aile vaat edilen ev tutulana kadar Düdenbaşı Mahallesi'nde yol kenarındaki parka çadır kurup burada yaşamaya başladı. Şahin, bu sürede ailesiyle birlikte S.G.'nin bahçesinde nar toplamaya ve kesmeye başladı. 4 gün boyunca çalışan Şahin ailesine iddiaya göre yalnızca sabahları kahvaltı yapmak için 100 lira para verildi. Ev için de bekletilen aile 5'inci gün işe gitmek için uyandıklarında S.G.'yi aradı ve 'artık iş yok' cevabını aldı.

Çalıştıkları günlerin parası olan 3 bin 700 lirayı almak için S.G.'yi arayan Şahin ise işverenin tehditleriyle karşılaştı. Daha sonra Şahin'e konum atarak 'gel paranı al' diyen S.G. ailenin parasını vermeyerek 'istediğiniz yere şikayet edin' dedi. Ne yapacaklarını şaşıran Şahin ailesi ise dün zabıta ekiplerinin parka kurdukları çadırı kaldırmasıyla ikinci şoku yaşadı. S.G.'nin yakalanmasını isteyen aile, banyo ihtiyaçlarını karşılamak için ise 3 günde bir denize gidiyor.

S.G.'nin ailesini mağdur ettiğini söyleyen Boran Şahin, “İnternette bu kişinin ilanını gördük ve aradık. Bizi 'ev tuttum gelin' diyerek çağırdı. Buraya geldiğimizde ortada ne ev vardı ne de başka bir şey. İşe gitmek için yanımıza kendisi de gelmedi başkasını gönderdi. Biz 5 gün çalıştık ancak 3 bin 700 liramızı vermedi. Telefon açtım paramı istemek için 'sizi gelirsem delik deşik ederim. Para filan yok size. Savcı, polis bana vız gelir' dedi. Bu ne gaddarlık. Böyle bir aileyi mağdur etti" dedi.

'DOLANDIRILDIK VE MAĞDURUZ'

Geceleri uyuyamadıklarını belirten Şahin, “Aksaray'da evimiz vardı ancak iş için buraya geldik. Üstelik dolandırıldık, mağduruz. Şu anda 11 kişi, 10 gündür bu parkta kalıyoruz. Gece olduğu zaman burası bir başka oluyor. Burada bağımlılar geziyor. Geceleri uyuyamıyoruz. Başımızı sokacak bir evimiz olsa biz yine çalışır, başımızın çaresine bakarız. Bizi dolandıran insanın da bir an önce bulunmasını ve hakkımızı vermesini istiyoruz. Paramızı vermediği gibi bizleri bir de tehdit etti" diye konuştu.

Hakları olan parayı almak istediklerini söyleyen Engin Şahin, “İş için geldik ancak 10 gündür parkta yaşıyoruz. Dolandırıldık ve mağduruz. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Parkta yaşamak gerçekten kötü bir şey. Geceleri tedirgin şekilde yatıyoruz. Yeri geliyor aç ve susuz şekilde uyuyoruz. Tek isteğimiz bizi dolandıran kişinin yakalanmasını ve hakkımız olan parayı vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKSARAY'DAN IS VE KALACAK YER VAADIYLE EVLERINI BOSALTARAK ANTALYA'YA GELEN 11 KISILIK SAHIN AILESI, ISVEREN TARAFINDAN PARALARI ODENMEYINCE SOKAKTA KALDI. YOL KENARINDA PARKA KURDUKLARI CADIRDA 10 GUNDUR YASAYAN AILENIN CADIRI DA ZABITA TARAFINDAN KALDIRILDI. BANYO IHTIYACLARINI DENIZE GIREREK KARSILADIKLARINI SOYLEYEN BORAN SAHIN (ORTADA), COCUKLARIMIZ VAR. TEDIRGIN OLMAKTAN UYUYAMIYORUZ" DEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

AKSARAY'DAN IS VE KALACAK YER VAADIYLE EVLERINI BOSALTARAK ANTALYA'YA GELEN 11 KISILIK SAHIN AILESI, ISVEREN TARAFINDAN PARALARI ODENMEYINCE SOKAKTA KALDI. YOL KENARINDA PARKA KURDUKLARI CADIRDA 10 GUNDUR YASAYAN AILENIN CADIRI DA ZABITA TARAFINDAN KALDIRILDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

AKSARAY'DAN IS VE KALACAK YER VAADIYLE EVLERINI BOSALTARAK ANTALYA'YA GELEN 11 KISILIK SAHIN AILESI, ISVEREN TARAFINDAN PARALARI ODENMEYINCE SOKAKTA KALDI. YOL KENARINDA PARKA KURDUKLARI CADIRDA 10 GUNDUR YASAYAN AILENIN CADIRI DA ZABITA TARAFINDAN KALDIRILDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

AKSARAY'DAN IS VE KALACAK YER VAADIYLE EVLERINI BOSALTARAK ANTALYA'YA GELEN 11 KISILIK SAHIN AILESI, ISVEREN TARAFINDAN PARALARI ODENMEYINCE SOKAKTA KALDI. YOL KENARINDA PARKA KURDUKLARI CADIRDA 10 GUNDUR YASAYAN AILENIN CADIRI DA ZABITA TARAFINDAN KALDIRILDI. BANYO IHTIYACLARINI DENIZE GIREREK KARSILADIKLARINI SOYLEYEN BORAN SAHIN (SOL BASTA), COCUKLARIMIZ VAR. TEDIRGIN OLMAKTAN UYUYAMIYORUZ" DEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Londra’da karantina karşıtı gösteride 104 kişiye gözaltı
 
Okul bahçesinin istinat duvarı çöktü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Organ Bağışı Haftası'na ışıklı gösteriyle dikkat çekildi
AKDENİZ Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi, ...
Kemer Belediyesi'nden kış hazırlığı
KEMER Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında yaşanabilecek ...
Atatürk Parkı'nda çalışmalar devam ediyor
KEMER'e yakışacak önemli projelerden olan Atatürk Parkı'nda çalışmalar son hızla devam ediyor.
 
Yazıcı: Antalya denince akla turizm ve tarım geliyor
BİR dizi ziyaret için Manavgat'a gelen Vali Ersin Yazıcı, Manavgat Ziraat ...
Arsa sahibinin kapattığı yol, 2 yıl sonra açıldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde oturan Hasan Okşar, 8 yıl önce kazandığı ...
4 yeğenine cinsel istismardan tutuklandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaşları 9 ile 12 arasında olan 4 yeğenine ...
 
25. Hasyurt Tarım Fuarı, Mart 2021'de
HASYURT Tarım Fuarı, Finike Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası ve Kumluca ...
Golfmat Amatör Golf Turnuvası başladı
Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ...
Polis kumar oynayan 43 kişiye 185 bin lira ceza kesti
ANTALYA Polisi, Kepez'de tabelası dahi olmayan bir işyerine çok sayıda ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva