Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
19 Nisan 2011 Salı - 17:01

Çağdaş Gemik davasında ceza belli oldu

18 yaşındaki Çağdaş Gemik'i tabancayla vurarak öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru 34 yaşındaki Mehmet Ergin'in yeniden yargılanmasında cezası belli oldu.

Çağdaş Gemik davasında ceza belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da, 27 Ekim 2008  günü 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle, 18 yaşındaki Çağdaş Gemik’i tabancayla vurarak öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru 34 yaşındaki Mehmet Ergin, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından, Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ce bugün yine aynı cezaya çarptırıldı.

Antalya Emniyeti Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Yunus timlerinde görevli 13 yıllık polis memuru Mehmet Ergin, 27 Ekim 2008'de motosikletle Yeşildere Mahallesi 1176 Sokak'ta devriye gezerken, üzerinde iki kişi bulunan 07 CGH 84 plakalı motosiklet 'Dur' ikazına uymayarak kaçmaya başlamış, duraksayan motosikletin arka kısmında oturan Halil Keşifçi indikten sonra sürücü Çağdaş Gemik tekrar kaçmaya çalışınca polis memuru, arkasından 2 el ateş etmişti. Mehmet Ergin'in tabancasından çıkan kurşunlardan biri, ilköğretim mezunu olan ve otellerde animasyon yapan Çağdaş Gemik'in ensesinden girip yanağından çıkarak ölümüne neden olmuştu.

Tutuklanan polis Ergin, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 Ağustos 2009 tarihinde 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Polis memuru Mehmet Ergin hakkında verilen ceza, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce, 'suç niteliğinde yanılgıya düşüldüğü' gerekçesiyle bozuldu. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 'olası kastla insan öldürme' suçundan değil, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak' suçundan hüküm kurulması gerektiğini bildirdi ve yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle bozdu.

İKİNCİ DURUŞMADA KARAR

Bozma kararının ardından ilk duruşması 22 Mart'ta görülen davanın ikinci duruşması bugün Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te başladı. Duruşmada tutuklu sanık polis memuru Mehmet Ergin hazır bulundurulurken, avukatı Süleyman Çalıkuşu ve Çağdaş Gemik adına avukat Münip Ermiş, Nusret Gürgöz, Nilgün Gürbüz, Behiç Aşçı, Devrim Karadeniz, Ayçin Turnagüler, Erhan Altınkaynak ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma ilamını salonda okudu ve ardından da avukatlardan savunmalarını istedi.

AVUKATIN GÖZLERİ DOLDU

İlk savunmayı yaparken gözleri dolan ve sesi titreyen Avukat Münip Ermiş, "Yargıtay, hukukla, adaletle dalga geçiyor. Kendi vicdanımla alay edilmiş gibi hissediyorum. Bu karardan utanıyorum. 28 yıllık avukatım, bu karar bizimle dalga geçmek için verilmiştir" dedi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı da, "Dosyayı bizzat görmüş hakim ile temyiz mahkemesi, sanığı dinlememiş biri olarak bu konuyu tartışamaz. Yargıtay gerekçesiz bir karar vermiştir. Sayın mahkemenin 10 sayfa gerekçesi vardır. Bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aradığı ölçülerden daha kaliteli bir karardır" diye konuştu.

Öldürülen Çağdaş Gemik'in babası Haşim Gemik, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi. Baba Gemik, "Yüce mahkemenize güveniyorum" dedi.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık Mehmet Ergin ise, "İsteğim dışında meydana gelen bu acı olaydan dolayı halen çok üzgünüm. 'Keşke yaşanmasaydı' diyorum. 30 aydır tutukluyum. Bu süre içerisinde aile düzenim bozuldu, meslek hayatım sona erdi. Eğer uygunsa yüce mahkemenizden tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Avukatı Süleyman Çalıkuşu ise daha önce yaptıkları savunmayı hatırlatarak, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını talep ettiklerini bildirdi.

SAVCI 'KARARDA DİRENME' TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu ise mütalaasında daha önce verilen karara direnilmesi ve aynı kararın tekrar verilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine 10 dakika aradan sonra tekrar toplanan mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmamasına, sanık Mehmet Ergin hakkında 'olası kastla insan öldürme' suçundan verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasında direnilmesine karar verdi. Mahkeme, kararı oy çokluğuyla aldı.

DURUŞMA ÖNCESİNDE EYLEM

Duruşma öncesi öldürülen Çağdaş Gemik'in yakınları adliye önünde eylem yaptı. Üzerlerinde 'Adalet istiyoruz' yazılı, Çağdaş Gemik'in fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giyen ve ellerinde dövizler bulunan aile ve sivil toplum örgütü temsilcileri, basın açıklaması okudu. 'Polis terörüne son' yazılı pankart açan ve Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı bozmasını protesto eden Gemik'in yakınları, "Geç gelen adalet zulümken, Yargıtay neredeyse serbest bırakacak. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

ANNENİN FERYADI

Gemik'in eşinden boşanmış annesi Sevim Efe, "Seni çok özledim yavrum, seni görmek istiyorum. Göremiyorum. Ne olur oğlumu bana geri verin" diye feryat edip ağladı. Adliye binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Çağdaş Gemik'in dayısı Halil Efe, "Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozarak neredeyse polisin serbest bırakılmasını istiyor. Hak verilmiyorsa, bize de hakkımızı söke söke almak kalıyor" diye konuştu.

Sloganlar atan grup daha sonra ellerindeki pankartla duruşma bitene kadar adliye önünde bekledi.

 
Provada hasta naklini izlediler
 
Bu da hayırsız torun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Provada hasta naklini izlediler
Ambulans helikopterin iniş yaptığı stadyumda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Özen: Alllah'tan turizmimiz var
Hükümetin yüzde 42.2 olarak tahminde bulunduğu 2011 sonu cari açık rakamını ...
Çöpten elektrik üretiyorlar
Katı atık yönetimi konusunda uzman ITC Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Muaythai Şampiyonası Antalya'da
Avrupa Muaythai Şampiyonası 23 – 29 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.
Nino Rota anıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ...
Aksu Köy Enstitüsü’nü anlattılar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Aksu Köy Enstitüsü’nün kuruluşunun ...
 
İntörn doktorlar isyanda
Sağlık çalışanlarının iki günlük iş bırakma eylemi kapsamında Akdeniz ...
Ukrayna güzelleri Antalya'da
Ukrayna'da düzenlenecek 'Queen Of Ukraine' güzellik yarışmasında finale ...
Falezlerde can pazarı
Zonguldak'tan iş bulmak için geldiği Antalya'da dün akşam saatlerinde, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva