AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
18 Nisan 2017 Salı - 16:20

Çaldığı telefondaki özçekimi yakalattı

ANTALYA dahil 6 ilde 200'e yakın camide sadaka kutularından hırsızlık yaptığı iddiasıyla 47 yaşındaki Ali Güler, tutuklandı. Hırsızın yakalanmasını ise çalıp sattığı telefonla yaptığı özçekim sağladı.

Çaldığı telefondaki özçekimi yakalattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da son zamanlarda camilerdeki sadaka kutularından hırsızlık olaylarının artması polisin dikkatini çekti. Kent merkezinde 20 civarında camide meydana gelen hırsızlık ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, söz konusu camilerin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Polisin kimlik tespiti ve teknik takibi devam ederken şüpheliyle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Kısa sürede kimliği tespit edilen Ali Güler'in, camilere hırsızlık amacıyla gitmek için kullandığı çeşitli plakalardaki motosikletlerin de çalıntı olduğu belirlendi. Motosikletlerin plakalarını takibe alan polis, Güler'in Burdur, Isparta, Denizli, İzmir ve Konya'daki camilerden de hırsızlık yaptığını tespit etti.

Polisin çalışmaları sürerken 10 Nisan'da Konyaaltı İlçesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde akşam namazı kılındığı sırada içeri giren Ali Güler, müezzin Emre Mermer'in ceketini çaldı. Cemaatten birinin de ayakkabısını giyerek camiden çıkan Ali Güler, aldığı ceketin cebindeki araç anahtarıyla Mermer'e ait park halindeki otomobilin kapısını açtı. Araçtan cep telefonu, şarj aleti ve bir miktar parayı da alan Güler, motosikletle uzaklaştı.

Namazdan sonra ceketini bulamayan Emre Mermer, caminin güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde ceketi ve aracının içindeki eşyaların çalındığını gördü. Durumu polise bildiren Emre Mermer, diğer yandan da hırsızın izini sürdü. Telefoncuların yoğun olduğu 100. Yıl Caddesi'ndeki dükkanları tek tek dolaşan Mermer, telefonunu buldu. Telefonu inceleyen Mermer, hırsızın özçekim yaptığını ve üzerinde kendi ceketi olduğunu gördü. Mermer, fotoğrafları polise teslim ederken, Ali Güler ise 15 Nisan'da yakalandı.

200'e yakın caminin sadaka kutusundan para çaldığı belirlenen Ali Güler'in üzerinde ve evinde yapılan incelemelerde, 8 dizüstü bilgisayar ve çok sayıda cep telefonu bulundu. İşlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen Ali Güler, tutuklandı.

CEP TELEFONUNDAN HIRSIZIN FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Hırsızın mağdurlarından Konyaaltı 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin müezzini Emre Mermer, Ali Güler'den şikayetçi oldu. Hırsızın yakalanması için yoğun çaba gösterdiğini kaydeden Mermer, "Telefoncuların yoğun 100. Yıl Caddesi'ndeki dükkanları tek tek dolaştım. Telefonunun marka ve modelini söyleyip durumu anlattım. Bir dükkanda telefonumu buldum. Açıp baktım, IMEI numarası da aynı. 'Benim telefonum bu, neden çalıntı telefon alıyorsun?' diye sordum. 'Ben paramla aldım, sen getir senden de alırım' dedi. Hemen 155'i aradım ve polis geldi, telefonu aldı" diye konuştu.

Telefonunu incelediğinde rehber ve fotoğraflar başta olmak üzerine tüm bilgilerinin silindiğini gördüğünü kaydeden Emre Mermer, "Telefonda 3 fotoğraf vardı. Kendi fotoğrafını çekmiş, üzerinde de ceketim vardı. Bir lokantada özçekim yapmış. Fotoğrafları da polise teslim ettim" dedi.

EN NET FOTOĞRAF TELEFONDAN ÇIKTI

Hırsızın fotoğrafını sosyal medyada paylaştığını, Antalya'daki tüm cemaat ve imamlara gösterdiklerini dile getiren Mermer, "Hırsızın en net eşkali telefondaki fotoğrafıydı. Cep telefonunuz kaybolursa peşine düşün. Tıpkı bir dedektif gibi aradım, fotoğraftaki masa örtülerinden lokantayı buldum. Polis hırsızı gece yakalamış. Kendisini durduran ekiplere 'Camiye gidiyorum' demiş. Camiye de hırsızlık için gidiyor" diye konuştu.


ANTALYA DAHIL 6 ILDE 200'E YAKIN CAMIDE SADAKA KUTULARINDAN HIRSIZLIK YAPAN ALI GULER (FOTODAKI) , TUTUKLANDI. HIRSIZIN YAKALANMASINI ISE CALIP SATTIGI TELEFONLA YAPTIGI OZCEKIM SAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) 

 
97 yaşında kimlik başvurusu yaptı
 
Antalya'da 'Hayır' çıktı çünkü...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
97 yaşında kimlik başvurusu yaptı
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde oturan 97 yaşındaki Meryem Bayrak, İlçe ...
CHP'liler referandumun iptali için bireysel başvuru yaptı
ANTALYA'da bazı CHP'liler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik ...
Patronunu bıçaklayıp öldürdü
ANTALYA'da bir kafede çalışan Veysel Ecemoğlu, tartıştığı için kendisini ...
 
Akdeniz'den Eskişehir'e müzik ziyafeti
AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı viyolonsel sanatçıları ...
Muratpaşa'da konteynerler yeraltında
MURATPAŞA Belediyesi, başlattığı çalışma kapsamında 2 bin 500'ncü çöp ...
ASAT'tan Serik'e 80 milyonluk yatırım
SERİK İlçesi'nde 3 yılda yaklaşık 80 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir ...
 
Kütüphanede tiyatro sürprizi
KONYAALTI Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) çatısı altında ...
Neşet Ertaş türküleriyle anıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Türk müziğinin büyük emektarı halk sanatçısı ...
Yeşilay kampı başladı
GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti'nin bağımlılıklara karşı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva