Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
10 Şubat 2020 Pazartesi - 16:19

Çalıştığı belediyeyi 'tam' soymuş

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, belediyenin sporculara ödül olarak vereceği 35 tam altını zimmetine geçirdiği ve sahte evrak düzenleyerek kuyumcudan 201 adet tam altın ile 799 adet gram altın aldığı ortaya çıkan belediye personeli A.Ş. tutuklandı.

Çalıştığı belediyeyi  tam  soymuş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısında, ilçede yaşayan ve Avrupa ile dünya şampiyonalarında başarı elde eden sporcuların altınla ödüllendirilmesi yönünde karar alındı. Bunun üzerine belediyenin satın alma birimi tarafından kuyumcuya 35 tam altın sipariş edildi. Ödüllerin verileceği meclis toplantısı yaklaşırken, personel A.Ş.'den altınlar istendi. Ancak A.Ş. 35 tam altını alıp, bozdurduğunu ve harcadığını söyledi. Altınlardan elde ettiği paranın 10 bin lirasıyla banka borcunu ödediğini, 60 bin lirasını da internet üzerinden oynadığı çeşitli oyunlarda kaybettiğini itiraf etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Bunun üzerine belediye yetkilileri kuyumcuyla irtibata geçti. A.Ş.'nin sahte evrak düzenleyerek geçmiş dönemde de kuyumcudan 201 adet tam altın ve 799 adet gram altın aldığı, geri ödemelerini yapmadığı, tüm altınları bozdurup, parasını da internet üzerinden oynanan çeşitli oyunlarda kaybettiği tespit edildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, A.Ş.'yi, görevlendirdiği personel ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Personel hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcığın ifadeye çağırdığı kuyumcu da A.Ş.'den kendisini dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Toplam 710 bin TL'lik altının parasını harcadığı belirlenen A.Ş. suçlamaları kabul etti. A.Ş., 'zimmet' ve 'dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı.

'ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR'

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "5393 Sayılı Belediye Yasası'nın 14'e b maddesince, 'Yörede bulunan başarılı sporculara belediye meclis kararıyla ödül verilebilir' diyor. Dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir'e 50 tam altın, tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üçüncü olan belediyemiz güreşçisi İsmail Erkal'a 5 tam altın, muay thai Avrupa şampiyonu Dilara Sultan Arpacı'ya 25 tam altın, dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir'in antrenörü Emin Akar'a da 10 tam altın almak için meclis kararı aldık. Müşerref Özdemir ile güreşçimiz İsmail Erkal'a altınları alınarak, takdim edildi. Diğer başarılı sporculara vereceğimiz altınları belediye personelimiz almış ve satmış. Biz de zaten resmi bir evrak yok. Elden resmi evrak hazırlayarak kuyumcuya gitmiş ve altınları almış. Olay meydana çıkınca kendisinin ifadesini aldık ve konuyu yargıya taşıdık. Savcılığa da kendimiz teslim ettik. Konuyla ilgili adli süreç devam ediyor. Bu olayda belediyemizin 35 tam altın zararı var. Diğer zararlar da düzgün bir esnaf arkadaşımızın zararıdır. Her iki taraf da adli süreçte kendisini savunacaktır" dedi.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BELEDIYENIN SPORCULARA ODUL OLARAK VERECEGI 35 TAM ALTINI ZIMMETINE GECIRDIGI VE SAHTE EVRAK DUZENLEYEREK KUYUMCUDAN 201 ADET TAM ALTIN ILE 799 ADET GRAM ALTIN DOLANDIRICILIGINA KARISTIGI BELIRLENEN BELEDIYE GOREVLISI A.S. TUTUKLANDI. (FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE BELEDIYENIN SPORCULARA ODUL OLARAK VERECEGI 35 TAM ALTINI ZIMMETINE GECIRDIGI VE SAHTE EVRAK DUZENLEYEREK KUYUMCUDAN 201 ADET TAM ALTIN ILE 799 ADET GRAM ALTIN DOLANDIRICILIGINA KARISTIGI BELIRLENEN BELEDIYE GOREVLISI A.S. TUTUKLANDI. KEMER BELEDIYE BASKANI DSP'LI NECATI TOPALOGLU (FOTODAKI), ACIKLMA YAPTI.(FOTO:KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

 
Düdüklü tencere bomba gibi patladı
 
Ekipler, yaralı sürücünün takma dişlerini aradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düdüklü tencere bomba gibi patladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde oturan Melek Ç. (20), ocaktan indirdiği düdüklü ...
CHP'li danışmanı kardeşi bıçakladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın bir dönem ...
Motosiklet hırsızı yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çok sayıda motosikleti çalıp, parçalayarak ...
 
Antalya'ya 5 ambulans daha
SAĞLIK Bakanlığı, Antalya'ya 5 yeni ambulans gönderdi. 90'ı kara ambulansı ...
Seralarda sabaha kadar 'yataklı' don nöbeti
ANTALYA'da sıcaklığın sıfırın altına düştüğü gece saatlerinde üreticiler ...
Evde ölü bulundu
ANTALYA'da kendisinden haber alınamayan Namık Berber (47), iş arkadaşları ...
 
Manavoğlu güven tazeledi
ŞEHİR Plancıları Odası Antalya Şube Başkanlığı’na, Ebru Manavoğlu yeniden seçildi.
Türel'in yaralandığı kaza kamerada
Antalya'nın Serik ilçesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
Yerleşik İsveçli ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yerleşik İsveçli Karl Erik Hedde Hansson ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva