'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
10 Ekim 2015 Cumartesi - 11:37

Çallı'daki Atatürk Anıtı kalkacak mı?

Antalya Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan asmalı köprü, Atatürk Anıtı’nın kaldırılmasını gündeme getirdi. Türel, dün akşam VTV’de yapılacak bir anket sonrası asmalı köprü veya Atatürk Anıtı tercihi vatandaşa soracaklarını söyledi.

Çallı daki Atatürk Anıtı kalkacak mı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BU AÇIKLAMA İLE BAŞLADI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) gerçekleştirilen Antalya Servis Aracı İşletmecileri Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trafikle ilgili konuşmuş, sürücülerin trafikte çektiği çileyi yeni yapılan kavşak ve yol yatırımları ile azalttıklarını anlatmıştı.

Türel, "Yeni yatırımlarımız sırada. Yakında başlayacak. İlk defa burada açıklıyorum. Çallı Kavşağı'na da asma köprü yapacağız. Karayollarımız ile birlikte projelendiriyoruz" demişti.

KARAYOLLARI; ATATÜRK ANITI KALKAR

Türel’in bu sözlerinden bir gün sonra Karayolları, ilk taslak projeye göre, Atatürk Anıtı’nın buradan kaldırılması gerektiğini bildirdi. Anıtın taşınması gündeme geldi.

CHP TEPKİ VERDİ

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen Çallı Kavşağında ki Atatürk anıtının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kaldırılacağı yönünde ki haberler üzerine bir açıklama yaparak “ Hedeflerinde Atatürk Anıtını yok etmek varsa, bunu köprülü kavşak arkasına saklanarak yapmaya kalkışmalarını görmeyeceğimizi sanmasınlar” dedi.

TÜREL’E SORULDU



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dün akşam VTV’de canlı yayınlanan ‘Basın Odası’ programına katıldı. Milliyet bölge Temsilcisi Oktay Prim, Gazeteci Haluk Üncel ile Gün Haber yazarı Dursun Gündoğdu’nun konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türel, anket yapabileceklerini söyledi.

Türel, asma köprüyü yapmak için Atatürk Anıtı’nı buradan taşıyacaklarını doğruladı. Ancak, anıtın başka bir yerde daha büyük bir kaideye üzerine taşınabileceğini, bunun yerinin ise Antalya halkına anketle sorulacağını söyledi.

Bunun üzerine Dursun Gündoğdu, Başkan Türel’e, “Siz, raylı sistem veya başka bir konuda sandıklar koyuyor halka, ‘yapalım mı,yapmayalım mı diye halka soruyorsunuz. Atatürk Anıtı’nı kaldırdıktan sonra halka nereye taşıyalım diye sorulacağına, kaldırılmadan önce, ‘Burada asmalı köprü mü yapalım, Atatürk Anıtı kalsın mı ?’ diye vatandaşa sorulsa daha iyi olmaz mı?” diye bir soru yöneltti.

Bunun iyi bir fikir olduğunu belirten Türel, asmalı köprünün yapılıp yapılmayacağına bu anketten sonra karar verebileceklerinin sözünü verdi.


 
 
 

 
Ankara'daki patlamadan ilk fotoğraflar
 
86 ölü, 186 yaralı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Biz 11 Ekim 2015 Pazar 21:25

Zeki beye katılıyorum. Anıt gerekliyse taşınabilir elbette. Her ne yapılırsa yapılacaksa yapılsın Atatürk ismi referandum veya anket türü bir uygulamayla tercihler arasında yer almamalı. Halk referandumda neyi tartışacak; birisi diğerine "atatürk düşmanı" diyecek, öteki de "biz vatandaşımızın ulaşımını rahatlatacağız" diyecek. Hic kimsenin halkı böyle bir tercihle karşı karşıya bırakmaya hakkı yok. Bu kentin meclisi var STK'ları var. Üniversitesi var şehir plancıları var vsvs. Trafiğin ulaşımın rahatlaması için tartışılır ve gereği yapılır. Gazeteci ve aynı zamanda chp'li bir siyasetçi olan sayın Dursun Gündoğdu'nun teklifi beni de çok şaşırttı. İLGİNÇ buluyorum. Akp'li sayın başkan Türel'in bile düşünmediği referandum şeklini bir chp'li gazetecinin önermesini düşündürücü buluyorum. Bunun altından başka birşeyin çıkacağından hiç kuşkum yok.

Yorumu oyla      4      3  
ben 10 Ekim 2015 Cumartesi 14:53

Akaydın hocamız zamanı da üst geçit projesi için temel bile atılmıştı.gemi şeklinde modern güzel şehrin girişine layık. ..ne oldu projeye emeklere paralara yatırıma

Yorumu oyla      5      4  
ben 10 Ekim 2015 Cumartesi 14:51

Anitimizdan ne istiyorsunuz? Meydan duzenlemesi alt geçit yapılırken gecen defa da kaldirdiniz Akaydin hocamiz sahip cikti.Büyükerşen hocamizin emeğine de saygisizlik

Yorumu oyla      5      5  
Zeki Coşkun 10 Ekim 2015 Cumartesi 12:16

Sayın Gündoğdu, öneriniz Başkan Türel'in bile aklına gelmemiş ama maşallah sizin aklınıza gelmiş. Atatürk anıtı mı asmalı köprü mü diye bir soru sorulabilir mi allah aşkına. ikisi aynı şeyler mi? birisi kurucumuz, liderimiz, önderimiz. diğerisi kentin trafiğini rahatlatmak için yapılması gereken bir yapı, yöntem. Kentin rahatlaması için elbette Atatürk anıtı taşınabilir, bir başka yere konulabilir. bunun için referandum yapılmasına bile gerek olduğunu düşünemem. Ama trafiğin rahatlaması için asma köprü mü yada başka bir yöntem mi diye referandum yapılabilir. Ve sadece Atatürk anıtını nereye konalım anketi yapılabilir sadece. Diyelim ki Anıt kalsın çıktı anket/referandumdan. ee kent trafiği sıkışsın mı. Belediye veya karayolları ne diyecek vatandaşa, "Siz istenidiniz ağlamayın." Peki Atatürk kalksın asmalı köprü yapılsın sonucu çıktı. Bütün bir kentin Atatürk karşıtı ilan edilebileceğini düşünemiyor musunuz. Böyle bir yöneticilik olur mu? Sayın Gündoğdu, sizin gibi vatansever, Atatürk'e laf söyletmeyen bir gazeteci ve siyasetçinin referandum sonucunda neler olabileceğini iyi düşünmeniz gerekirdi. Çallı kavşağının rahatlatılması gerekli olduğu malum. hergün binlerce araç geçiyor oradan. Kentin giriş kavşağı, anlatmaya gerek bile yok. Ama Atatürk anıtı güzel bir anıt, görselliği de güzel. Otogar kavşağına konulur olur biter. Sayın gazeteci/siyasetçi Gündoğdu, bu önerinin sizden gelmesini doğrusu hiç yakıştıramadım.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O cesetlerin kimlikleri belli oldu
Antalya'da aynı gün, biri denizde, diğeri sulama kanalında boğularak ölen ...
Türel: Kepezaltı ve Santral uçacak
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplandı
Antalya'da terör örgütü operasyonunda 11 tutuklama
ANTALYA'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda ...
 
Kepez varyant canavarı bulundu
ANTALYA'da kamyonetinden yola dökülen yağ yüzünden 20 aracın kaza yapmasına ...
YÖREX'te Anadolu lezzetleri ikramı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret ...
Polisten okul çevresinde denetim
ANTALYA polisi, öğrencilerin okullarda daha rahat ve huzurlu şekilde eğitim ...
 
Muratpaşa Belediyesi kız öğrenci yurtları açıldı
MURATPAŞA Belediyesi'nin yaptırdığı 2 kız öğrenci yurdu, törenle hizmete girdi.
Okul servisleri denetlendi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Alanya Ulaşım Denetleme Birimi, Alanya'da ...
Antalya'da kurumsal algı düşük
TÜRKİYE Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) Etik ve İtibar Derneği (TEİD), ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva