'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
26 Kasım 2015 Perşembe - 15:21

Çallı'ya üst geçit halka sorulacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı'na üst geçit için halkın fikrini online referandumla soracaklarını açıkladı.

Çallı ya üst geçit halka sorulacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Menderes Türel, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Çallı Kavşağı'ndaki üst geçit projesi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Raylı sistemin 2'nci etabı, Şarampol Projesi ve Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki projeleri halka sorduklarını hatırlatan Başkan Türel, “Halkın tercihine başvurmak bugüne kadar Türkiye'de çok fazla başvurulan bir yöntem değil. Biz 5 yılda bir siyasi tercih hakkını kullanan vatandaşlarımızın bu konuda da düşüncelerinin alınmaması hususundaki anlayışlardan şikayetçi olmaktaydık. Şeffaf yönetim, katılımcı yönetimin örneklerini Antalya'da vermekten memnuniyet duyuyoruz. Halkın tercihi bizim birinci önceliğimizdir" dedi.

Seçim arifesinde Çallı Kavşağı'na bir asma köprü yapılmasının söz konusu olduğunu, bunun üzerine ihaleye çıkılıp projesinin tamamlandığına değinen Menderes Türel, “Kavşak üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir heykeli bulunuyor. Burada bir çalışma söz konusu ise heykelin de nereye taşınacağı yönündeki tercihi halkımızın yapacağı bir sonuca götüreceğiz. Biz her zaman cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet borcumuzu dile getiriyoruz. Çallı Kavşağı'nda köprü yapılsın kararı verilirse, heykeli de yine halkımız tarafından belirlenecek Antalya'nın en gözde ve en önemli kavşaklarından birinde aynı görkemiyle taşırız" diye konuştu. Heykelin taşınacak olmasının bazı kesimlerce farklı yönlere çekilmesini eleştiren Başkan Türel, hizmetlerinin çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışıldığını savundu. 


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KARAYOLLARI GENEL MUDURLUGU'NUN CALLI KAVSAGI'NDAKI UST GECIT PROJESI HAKKINDA GAZETECILERE BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YAŞAYANLAR KARAR VERECEK

Çallı Kavşağı'na yapılacak Boğaz Köprüsü formundaki köprünün Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinden online referandumla oylanacağını anlatan Menderes Türel, kentin yaşamını etkileyen kararların kentte yaşanlar tarafından verilmesi için altyapı çalışması yaptıklarını belirtti. Sisteme giriş yapanların kimlik numarası, adı, soyadı ve doğum yılı gibi kişisel bilgileri girerek Antalya'da ikamet ettiğinin sistemde doğrulanmasının ardından oylamaya katılabileceğini aktaran Menderes Türel şöyle konuştu:

“Kararı sadece kentte yaşayanlar verecek. Ankette üst geçit yapılsın ya da yapılmasın sorusu olacak. Üst geçit yapılsın diyenler, bu kez heykelin nereye taşınmasını istediği seçeneğini oylayacak. Heykel için Antalyaspor Kavşağı ya da Otogar Kavşağı seçenekleri yer alıyor. 6 Aralık Pazar gününe kadar sistem çalışacak ve sistemin şeffaf işlemesi açısından sonuçlar anbean görülebilecek. Pazar günü neticeye göre kararımız ortaya çıkacak. Şu an kavşakta jeolojik çalışmalar başladı. Eğer üst geçit yapılsın kararı çıkarsa zamanı değerli kullanmak için jeolojik çalışmalar şimdiden yapılıyor. Ama bunlar köprü inşaatı çalışması değil. Köprü yapılsın sonucu çıkarsa 7-8 Aralık'ta inşaat başlayacak."


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KARAYOLLARI GENEL MUDURLUGU'NUN CALLI KAVSAGI'NDAKI UST GECIT PROJESI HAKKINDA GAZETECILERE BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BAŞKAN OY KULLANMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde oy kullanan vatandaşların kimlik bilgilerinin gizli tutulacağını ve kimin ne yönde oy kullandığının bilinmemesi için hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Başkan Türel, her türlü sonuca saygı duyduklarını söyledi. Kendisinin ankette oy kullanmayacağını ifade eden Başkan Türel, bunun gerekçesini yönlendirme ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için yaptığını anlattı. 

HEYKEL ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK OLAMAZ

Heykelin köprü yapılmasına rağmen aynı kavşakta kalması için üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olamayacağına dikkati çeken Başkan Türel, telif hakları ve köprünün heykeli kapaması açısından heykelin vatandaşların karar verdiği kavşağa aynı haliyle taşınacağını yineledi. 

ÜST GEÇİT ENDİŞELERİ BOŞ

Bir soru üzerine Antalya- Alanya arasına yapılan üst geçitlerin, esnaf açısından endişe taşımadığına da değinen Menderes Türel, “Üst geçitlerdeki endişeleri Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda yaşadık. Ordaki esnafın mağdur olacağı yönünde endişeleri vardı. Aynı endişeyi Aksu'daki esnaf da yaşadı. O endişelerin ne derece gerçekleştiğini özellikle takip ediyorum. Oradaki restoranlara gittiğinizde, kavşaklar yapıldığında o restoranların yine dolduğunu görüyorsunuz. Bu endişeler haklı çıkmadı" dedi.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KARAYOLLARI GENEL MUDURLUGU'NUN CALLI KAVSAGI'NDAKI UST GECIT PROJESI HAKKINDA GAZETECILERE BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - 

 
Nostalji tramvayı Dokuma'da
 
Falezlerde kedi katliamı protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nostalji tramvayı Dokuma'da
ANTALYA'nın tarihi değerlerinden biri olan eski Dokuma Fabrikası'nda İstanbul'un ...
Muratpaşa Belediyesi'nden vergi mesaisi
MURATPAŞA Belediyesi vezneleri, mükelleflerin, emlak ve çevre temizlik ...
Serik Çandır yoluna sıcak asfalt
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik Çandır Mahallesi yolunda ...
 
'Kadına şiddete hayır'
MURATPAŞA Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Birinci öğrencilere başarı belgesi
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Başkanlığı tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, ...
AÜ'de 'bulgur' semineri
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nda, ...
 
Dağda mahsur kalan köpek ve keçiler kurtarıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Konyaaltı'nda dağlık alanda mahsur ...
Kadınlara, şiddetle mücadele anlatıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Minik Reyhan Gül, bağışlanacak organı bekliyor
ANTALYA'da, doğuştan böbrek yetmezliği olan 15 aylık Reyhan Gül Eroğlu, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva