Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 13:36

Cam kemik hastası kardeşler için ameliyat parası toplandı

KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu ilçesinde cam kemik hastası Sakine Çiçek'in (11), kendisi ve aynı hastalığı sahip kardeşi Umut Emre'nin (3) tedavisi için ağlayarak yardım istemesine hayırseverler duyarsız kalmadı ve aileye 3 günde 97 bin lira yardımda bulundu.

Cam kemik hastası kardeşler için ameliyat parası toplandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baba Mustafa Çiçek, ameliyata ilk olarak Umut Emre'nin gireceğini ve hastanenin 10 Eylül'e randevu verdiğini belirtirken, bir iş adamının diğer ameliyatları karşılama sözü verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 20 bin doğumda bir görülen cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Sakine Çiçek ve kardeşi Umut Emre, Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastaneye gitti. Ayağa kalkıp yürümek isteyen kardeşleri muayene eden doktor, çivi ameliyatı ile kemiklerin düzenleneceğini, en ufak bir şeyde kırılmayacağını, kırılsa bile ağrıyı hissetmeyecekleri ve kırıldığı zaman kemiklerinin düz kaynayacağını belirterek her iki ameliyat için 70 bin lira talep etti.

10 LİRA GÖNDEREN DE OLDU 70 BİN LİRA DA

İşsiz olan baba Mustafa Çiçek, ameliyatı karşılayacak parasının olmadığını belirterek en çocuklarıyla birlikte Türkoğlu'na döndü. Bugüne kadar kemiklerinin 300'en fazla kez kırıldığını ve her defasında çok acı çektiğini belirten küçük Sakine'nin gözyaşları içinde yardım istemesine hayırseverler duyarsız kalmadı. Aralarında sanatçı Haluk Levent'in kurduğu Ahbab Derneği'nin de olduğu birçok sosyal medya sayfasında başlatılan yardım kampanyası karşılık buldu ve 3 gün de baba Mustafa Çiçek'in hesabına 10 lira ile 70 bir lira arasında değişen yardımlarla 97 bin liranın üzerinde para gönderdi. Herkes imkanları ölçüsünde Sakine'nin göz yaşlarını silmek için yardımcı olurken, Kahramanmaraş'tan bir iş adamı da çocukların ayakları dışındaki tedavi sürecinde ailenin yanında olacağının sözünü verdi.

AMELİYAT OLACAĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Gelen yardımlar, 3 gün önce kendisi ve kardeşi için ağlayarak yardım isteyen Sakine Çiçek'in yüzünü güldürdü. Yardım eden herkese teşekkür eden Sakin, "Ameliyat olacağım için çok mutluyum. Bir ay sonra kardeşim ameliyat olacak. Ondan sonra kardeşimiz bir gün verdikten sonra  ben gireceğim. Yani ayağa kalkacağız. Yardım fazlasıyla toplandı. Kalan parayı saklayıp kollarımı yaptıracağım. Doktor kardeşimin kollarına gerek görmedi çünkü kolları daha kırılmadı, kollarında kırık yok. Yani benim ayağım, belim, kollarım ameliyat olacak ama hepsinin parası ayrı ayrı" diye konuştu.

'BU SÜREÇTEN SONRA BİR İŞ ADAMI ELİMİZDEN TUTACAK'

Baba Mustafa Çiçek ise kısa sürede ihtiyacı olan paradan fazla yardımda bulunulunca çok şaşırdığını söyledi. Ankara'daki bir iş adamının 70 bin lira gönderdiğini ve para hesaba yatınca inanamadığını söyleyen Çiçek, "Şahsen benim hiç umudum yoktu ama sağ olsunlar 2 günde bunu temin edebildik. Herkese çok teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun. Sandım ki kim kime para verecek ama öyle değilmiş iyi insanlarımız varmış çok şükür. Bu süreçten sonra da elimizden tutacak bir iş adamımız çıktı. Ona da buradan çok teşekkür ediyorum. Bize bir ışık doğdu, parladı çok şükür" dedi.

'UMUT EMRE İÇİN RANDEVU ALDIK'

Sakine ile birlikte ağlayarak yardım isteyen anne Gönül Çiçek de çok mutlu olduğunu söyledi. Maddi yardımın dışında yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin kendilerini arayarak çocuklar için dua ettiğini, bunun dahi kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Gönül Çiçek şöyle konuştu:

"O kadar mutluyum ki yalnız olmadığımı anladım. Ben çok ümitsizdim şu an çok umutlandım. Biz '70 bin' dedik şu an 90 binin üzerinde yardım geldi. Bize yardım edenlerden, etmeyenlerden, parası olmayıp da dua edenlerden Allah razı olsun, rabbim bir  tanesini bin eylesin. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlar beni mutlu etti, rabbim onları da mutlu etsin, hiç üzmesin. Şu an çok mutluyum. Umut Emre için randevu aldım bir ay sonra ameliyata girecek. Ondan sonra Sakine girecek. İnşallah iyi olacak, ben çok umutlandım şu an. 10 lirada gönderen oldu 50 lira da. Elinde ne varsa onu göndermişler 100 lira gönderen de oldu daha yüksek gönderen de. Rabbim herkesten razı olsun."

KAHRAMANMARAS'IN TURKOGLU ILCESINDE CAM KEMIK HASTASI KARDESLER SAKINE CICEK VE UMUT EMRE ICIN TURKIYE SEFERBER OLDU VE AMELIYAT PARASI KISA SUREDE TOPLANDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'IN TURKOGLU ILCESINDE CAM KEMIK HASTASI KARDESLER SAKINE CICEK VE UMUT EMRE ICIN TURKIYE SEFERBER OLDU VE AMELIYAT PARASI KISA SUREDE TOPLANDI. ANNE GONUL CICEK, HASTANENIN UMUT EMRE'NIN AMELIYATI ICIN 10 EYLUL'E RANDEVU VERDIGINI SOYLEDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'IN TURKOGLU ILCESINDE CAM KEMIK HASTASI KARDESLER SAKINE CICEK VE UMUT EMRE ICIN TURKIYE SEFERBER OLDU VE AMELIYAT PARASI KISA SUREDE TOPLANDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'IN TURKOGLU ILCESINDE CAM KEMIK HASTASI KARDESLER SAKINE CICEK VE UMUT EMRE ICIN TURKIYE SEFERBER OLDU VE AMELIYAT PARASI KISA SUREDE TOPLANDI. MUSTAFA-GONUL CICEK CIFTI YARDIM EDENLERE TESEKKUR ETTI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

Ömer KOÇ/KARAMANMARAŞ, (DHA)

Etiketler:
 
Diyarbakır'daki hayvan ölümleri yargıya taşındı
 
Hasta gibi davranarak, hastaları soydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'daki hayvan ölümleri yargıya taşındı
DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ...
Tartıştığı 78 yaşındaki eşini öldürdü
GAZİANTEP’in Nizip ilçesinde Mıstık Sevinç (77) tartıştığı eşi Zühre Sevinç'i ...
Zile basıp, 'hırsız' diyen polislere kapıyı açtılar
ÇORUM'da hırsızlık ve dolandırılcık olaylarına karşı duyarlılık oluşturmak ...
 
Cep telefonu sipariş etti, kolonya aldı
GAZİANTEP'in Nurdağı ilçesinde yaşayan Mahmut Kılıç (65), cep telefonundan ...
Balık tutmak isteyen minik Evren'in görüntüleri gülümsetti
DENİZLİ'nin Tavas ilçesinde, gece uyanıp ısrarla balık tutmaya gitmek ...
Eski eşini sırtından bıçakladı
Olay, öğe saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi'nde ...
 
Ölü bulunan Ayşe'nin annesi: Yavrum gitti, öksüz kaldım
ANKARA'da, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.'nin (46) evinde ölü bulunan ...
Dede ve torunları ilk kez tiyatro izledi
MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce Tarsus'ta sunulan 'Köy Seyirlik' programı, ...
Parasını alamadığı otomobilini tamirhaneden iterek götürdü
AKSARAY'da Erdem İlhan (36), satıp, parasını alamadığı otomobilini, tamirhanede ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva