Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
11 Ekim 2019 Cuma - 16:55

Canan Karatay: İşlenmiş zeytinyağı çok tehlikeli

MERSİN'in Mut ilçesinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği'ne konuşmacı olarak katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 'riviera' olarak adlandırılan işlenmiş zeytinyağının çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Canan Karatay: İşlenmiş zeytinyağı çok tehlikeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda, Mut Belediyesi'nce düzenlenen 8'inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği'ne Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Emniyet Müdürü Zafer Şenocak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, STK temsilcileri ve halk katıldı. Şenlikte konuşan Prof. Canan Karatay, zeytinin altından daha değerli olduğunu belirterek, "Altın için insanlar asırlardır birbirini öldürdü. Gençlerimiz yok oldu, şehirler yok oldu. Zeytin sağlık bahşediyor. Zeytin ağacı uzun ömür bahşediyor, mutluluk bahşediyor. Zeytin ve zeytinyağı uzun ömür bahşediyor. Ben bir kalp profesörü olarak, iç hastalıkları profesörü olarak konuşuyorum zeytin ve zeytinyağı hastalıkları önlüyor" dedi.

'ZEYTİN İTFAİYE, ZEYTİNYAĞI İTFAİYE ERİ'

Erkeklerde göbeklenmenin vücuttaki yangının göstergesi olduğunu söyleyen Prof. Karatay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk beylerini görüyoruz, biraz göbekleri şişmiş. Bu vücutta bir yangının bir alevlenmenin olduğunun göstergesidir. 'Ben sağlıklıyım' demeyin eğer göbeğinizde biraz şişlik varsa beyefendiler, bu alevlenme buna yangın diyoruz, her hücrede oluyor. Koroner arterlerde olmuyor. Tıkandı da ilaç verdik de düzeldi de değil. Bütün vücudun hücrelerinde, bütün organları düşünün her hücrede yangın başlıyor. İşte zeytin ve zeytinyağı bu yangını söndüren, vücudun bütün hücrelerini sağlık bahşeden bir itfaiye, itfaiye erleri ve itfaiyenin suyu. Vücuttaki yangını söndürüyor. Bu yeni bir şey değil. Hipokrat zamanından beri biliniyor. Hipokrat, M.Ö. 5'inci yüzyılda yaşamış tıbbın babası. Zeytin yaprağı ile kolerayı tedavi ediyor. Mut'ta ilaçlama yapılmıyor. Bu o kadar önemli ki bunun kıymetini bilin. Yüksek antioksidan olunca vücutta alevlenme sönünce ne oluyor? Troid hastalığınız iyileşir. Alzheimer'ı, kalp krizini önler. Hakiki soğuk sıkım zeytinyağı kanı sulandırır."

'ASPİRİN'DEN FAYDALI, KALORİ HESABI YAPMAYIN'

Zeytinyağı aspirinden bin kat daha yararlı olduğunu vurgulayan Karatay, şöyle konuştu:

"Aspirin yaşlılarda ve çocuklarda tehlikelidir. Yaşlılarda mide kanaması ve bir sürü sinir sistemi problemi yapıyor. Zeytinyağı mide ve bağırsak sistemini eski haline getiriyor. Çok doğal bir probiyotiktir. Probiyotik demek bağırsak sistemindeki dost bakterileri, savaşan bakterileri çoğaltan demektir. Bu yönden antidepresftir. Zeytinyağı karaciğeri yağlandırır mı? Kilo aldırır mı? Kalori hesabı yapmayacağız. Kalori hesabı yapmak demek, sizin kandırıyorlar demek. Kalorinin kaynağı, nereden geldiği önemlidir. Zeytinyağından gelen kalori ile işlenmiş beyaz şekerden gelen kalori aynı değil. İşlenmiş modern undan gelen kalori aynı değil. Çünkü onların içinde işlenmiş oldukları için bütün besin öğeleri vücudumuzun ihtiyacı olduğu vitaminler minareler yok olmuş oluyor. İleri derece işlenmiş olan her gıda bu sebeple tehlikeli, bu sebeple hastalık bahşediyor. Çünkü bütün hastalıklar depresyon dahil, şeker hastalığı dahil, bağırsak sisteminin çöktüğü hastalıklar bağırsaklardan başlıyor. 3 trilyon hücremiz, bakterimiz var. Ne işe yaradıkları da daha keşfedilmiş değil. Bu bakterilerin dost olanı var, düşman olanı var. Biz dost olanı çoğaltırsak hastalıklar önleniyor. Ameliyata gerek kalmıyor. Lüzumsuz ilaçlara gerek kalmıyor. Kabız olamayacaksınız. Bütün hastalıklar bağırsaklar da başladığı için kabızlığınızı önleyeceksiniz. Sabah akşam bir kahve fincanı Mut zeytinyağı içerseniz kabız olmazsınız."

Şenlikte konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, ilçede 12.5 milyon zeytin ağacı varlığı olduğunu bu yıl 220 bin ton zeytin rekoltesi beklediklerini söyledi.

Daha sonra ise Karatay, ilçe merkezinden geçen D-715 karayolunda yabancı plakalı araçlara Mut zeytinyağı dağıttı. Ardından da Karatay, ilçeye bağlı Haydar Mahallesi'nde bulunan bin 300 yaşındaki Anıt Zeytin Ağacından meyve topladı.

MERSIN'IN MUT ILCESINDE BU YIL 8.'SI DUZENLENEN ZEYTIN VE ZEYTINYAGI SENLIGI'NE PROF. DR. CANAN KARATAY KONUSMACI OLARAK KATILDI.
FOTO: MURAT SOZERI/MUT(MERSIN), DAH

MERSIN'IN ILCESINDE DUZENLENEN ZEYTIN VE ZEYTINYAGI SENLIGINE KATILAN PROF. DR. CANAN KARATAY, SURUCULERE ZEYTIN YAGI DAGITTTI. 
FOTO: MURAT SOZERI/MUT(MERSIN), (DHA)

MERSIN'IN MUT ILCESINDE BU YIL 8.'SI DUZENLENEN ZEYTIN VE ZEYTINYAGI SENLIGI'NE PROF. DR. CANAN KARATAY KONUSMACI OLARAK KATILDI.
FOTO: MURAT SOZERI/MUT(MERSIN), DAH

Murat SÖZERİ/MUT (Mersin), (DHA)

Etiketler:
 
Tarım aracı devrildi: 1 ölü
 
Antalya'da aranan 21 kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle ...
İznik gölüne 6 bin adet yavru yayın balığı bırakıldı
BURSA’da İznik Gölü’ne, Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve ...
8 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı
GAZİANTEP merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, ...
 
Arkadaşını bırakıp kaçan 2 gençten 1'i tutuklandı
MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, eğlence dönüşü kazada ölen Şakir Gülmez ...
Yenişehir'de kaz yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
BURSA'nın Yenişehir ilçesinde kaz yetiştiriciliğine olan yöneliş dikkat ...
13'üncü kattan atlayan Azeri kadın öldü
BURSA'da, iş merkezinin 13'üncü katına çıkan Azerbaycan uyruklu Elmira ...
 
Engin Temel cinayetinde 11 yıl sonra flaş karar
ŞİŞLİ'de evine girerken 2008'de öldürülen bar işletmecisi Engin Temel ...
Çalarak sattıkları otomobilleri, GPS'le bulup yeniden çalmışlar
OTOMOBİL hırsızlarına yönelik 3 ilde yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına ...
10 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirildi
BOLU'da, kamyon kasasında gizli bölmelerde piyasa değeri 82 bin TL olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva