Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
20 Ocak 2022 Perşembe - 14:40

Canan'ı öldüren sanık için savcı müebbet istedi

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Canan Çeviren'i (42) tabancayla karnından vurup öldüren Ferhat İnne’nin (45) yargılanmasına devam edildi.

Canan ı öldüren sanık için savcı müebbet istedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 11 Aralık 2020 akşamı Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle'de meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası Ferhat İnne, eşinden boşanan 2 çocuk annesi Canan Çeviren'in çalıştığı emlak ve gayrimenkul ofisine gitti. Aralarında gönül ilişki olduğu öne sürülen İnne ile Çeviren arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında İnne, yanında getirdiği tabancayla Çeviren'i karnından vurup öldürdü. Olayın ardından polise teslim olan Ferhat İnne tutuklandı.

Ferhat İnne hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen 4'üncü duruşmasına, Ferhat İnne tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Canan Çeviren'in ablası Serpil Çınar ve taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

'EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ'

Duruşmada söz alan Serpil Çınar, sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. Ailenin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi ise Ferhat İnne'nin 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ceza almasını istediklerini dile getirerek, “Sanık, eski bir askeri personel olduğu için silah kullanmada uzman biri. Yaralama amacıyla vurmak isteseydi başka bir bölgesine ateş ederdi. Ayrıca vurduktan sonra da ilk yardımı bilmesine rağmen yardım etmemiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

'ÖLDÜRMEK İSTESEM KAFASINA YA DA KALBİNE SIKARDIM'

Ferhat İnne ise suçlamaları kabul etmedi. İnne savunmasında, “Evet askeri bir personelim. Kabiliyetim de var. Öldürmek isteseydim kafasına ya da kalbine sıkardım. Ateş ettiğimde üzerimde 14 mermi ve 1 silah daha vardı" ifadelerini kullandı.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Tarafların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını verdi. Mütalaayı okuyan savcı, suçun tasarlayarak işlendiğine dair unsurların oluşmadığını belirterek, İnne'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Savunma için ek süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 8 Şubat'a erteledi.

'ADALETİN YERİNİ BULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun katılımıyla Canan Çeviren'in ablası Serpil Çınar ve avukatları Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi açıklama yaptı. Avukat İplikçi, “Canan çeviren dosyasında bugün 4'üncü duruşmaya çıktık. Savcılık tarafından mütalaa verildi. Sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırması istendi. Herhangi bir şekilde tahrik indirimi ya da ceza indirimi istenmedi. Bu bizim için umut vaat edici. Beklentimiz sanığın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış, müebbetle cezalandırılması. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. En azından bir kadın daha boşu boşuna ölsün istemiyoruz. O yüzden adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

MANISA'NIN YUNUSEMRE ILCESINDE, GONUL ILISKISI OLDUGU ONE SURULEN CANAN CEVIREN'I (42) OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANIP, HAKKINDA 5'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE DAVA ACILAN FERHAT INNE'NIN (FOTOGRAFTA) YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. SAVCI MUTALAASINDA, SUCUN TASARLAYARAK ISLENDIGINE DAIR UNSURLARIN OLUSMADIGINI BELIRTEREK, INNE'YE MUEBBET HAPIS CEZASI VERILMESINI ISTEDI. SAVUNMA ICIN EK SURE VEREN MAHKEMEYE HEYETI DURUSMAYI ERTELERKEN, KENDINI SAVUNAN INNE, OLDURMEK ISTESEYDIM KAFASINA YA DA KALBINE SIKARDIM"DEDI. (FOTO: /MANİSA, (DHA) (ARSIV)

MANISA'NIN YUNUSEMRE ILCESINDE, GONUL ILISKISI OLDUGU ONE SURULEN CANAN CEVIREN'I (42) OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANIP, HAKKINDA 5'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE DAVA ACILAN FERHAT INNE'NIN (45) YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. SAVCI MUTALAASINDA, SUCUN TASARLAYARAK ISLENDIGINE DAIR UNSURLARIN OLUSMADIGINI BELIRTEREK, INNE'YE MUEBBET HAPIS CEZASI VERILMESINI ISTEDI. SAVUNMA ICIN EK SURE VEREN MAHKEMEYE HEYETI DURUSMAYI ERTELERKEN, KENDINI SAVUNAN INNE, "OLDURMEK ISTESEYDIM KAFASINA YA DA KALBINE SIKARDIM"DEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'NIN YUNUSEMRE ILCESINDE, GONUL ILISKISI OLDUGU ONE SURULEN CANAN CEVIREN'I (42) OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANIP, HAKKINDA 5'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE DAVA ACILAN FERHAT INNE'NIN (45) YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. SAVCI MUTALAASINDA, SUCUN TASARLAYARAK ISLENDIGINE DAIR UNSURLARIN OLUSMADIGINI BELIRTEREK, INNE'YE MUEBBET HAPIS CEZASI VERILMESINI ISTEDI. SAVUNMA ICIN EK SURE VEREN MAHKEMEYE HEYETI DURUSMAYI ERTELERKEN, KENDINI SAVUNAN INNE, "OLDURMEK ISTESEYDIM KAFASINA YA DA KALBINE SIKARDIM"DEDI. AVUKAT FILIZ TUGCE IPLIKCI (FOTOGRAFTA), SANIGIN EN AGIR SEKILDE CEZALANDIRILMASINI ISTEDIKLERINI SOYLEDI.(FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'NIN YUNUSEMRE ILCESINDE, GONUL ILISKISI OLDUGU ONE SURULEN CANAN CEVIREN'I (42) OLDURDUGU GEREKCESIYLE TUTUKLANIP, HAKKINDA 5'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE DAVA ACILAN FERHAT INNE'NIN (45) YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. SAVCI MUTALAASINDA, SUCUN TASARLAYARAK ISLENDIGINE DAIR UNSURLARIN OLUSMADIGINI BELIRTEREK, INNE'YE MUEBBET HAPIS CEZASI VERILMESINI ISTEDI. SAVUNMA ICIN EK SURE VEREN MAHKEMEYE HEYETI DURUSMAYI ERTELERKEN, KENDINI SAVUNAN INNE, "OLDURMEK ISTESEYDIM KAFASINA YA DA KALBINE SIKARDIM"DEDI. ABLA SERPIL CINAR (FOTOGRAFTA), SANIGIN EN AGIR SEKILDE CEZALANDIRILMASINI ISTEDIKLERINI SOYLEDI.(FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)

 
Merkez Bankası, faiz oranını değiştirmedi
 
Gülistan'ın kişisel verilerini ele geçirip, paylaşan sanığa hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buzlanan yolda 10 aracın birbirine girdiği kaza kamerada
MALATYA'da, 2 gün boyunca yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ...
İşçi servisi kazasında yaralı 15 kişiden 1'i hayatını kaybetti
KIRIKKKALE'de işçileri taşıyan midibüsün, sürücüsünün kontrolünden çıkarak ...
Rahatsızlanan ikizler için UMKE seferber oldu
ŞANLIURFA’nın Bozova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan ...
 
Öğretmen çift, 'işkence ve cinsel istismar'dan yargılanacak
KONYA'nın Cihanbeyli ilçesinde aynı ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni ...
Küre Dağları Milli Parkı'nda kar güzelliği
BARTIN ile Kastamonu sınırları içerisindeki Küre Dağları Milli Parkı’nda ...
Çaldıkları paralarla eğlendiler, içki ile ellerini yıkadılar
SAKARYA’nın Erenler ilçesinde girdikleri evden 35 bin dolar ile 20 bin ...
 
Gökgöl, buz tuttu
KONYA'nın Kulu ilçesinde hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düşmesi ...
İstanbul'da 8 bin lira aidat
İSTANBUL'da bazı sitelerde aidatlar 8 bin liraya kadar çıktı. Türkiye ...
İndi bindi ücretini fazla bulan yolcudan taksiciye dayak
BAŞAKŞEHİR'de kısa mesafe yolculuk yapan ve 20 lira olan indi-bindi ücretini ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva