GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
28 Mayıs 2020 Perşembe - 12:02

Çandır: Zeytin ve portakalı pahalı yiyeceğiz

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, "Hava şartlarının henüz çiçeklenme aşamasında olan ya da meyveye durmuş ağaçları etkilemesi nedeniyle bu yıl portakal ve zeytini biraz pahalı yiyeceğiz" dedi.

Çandır: Zeytin ve portakalı pahalı yiyeceğiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATB Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında online yapıldı. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Meclis’te kente, tarıma ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Eşini benzerini yaşamadığımız zor günler geçiyoruzö diyerek sözlerine başlayan Çandır, bir yandan sağlığını korumaya çalışan insanların diğer yandan işini korumaya, ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. Çandır, “Umuyorum ki, bu zor günleri kısa sürede geride bırakırızö dedi.

ZEYTİN VE PORTAKALI PAHALI YİYECEĞİZ

Ali Çandır, yaşanan ani yüksek sıcaklık, gece gündüz sıcaklık farkının artması ve fırtınanın henüz çiçeklenme ve meyve tutum dönemini yaşayan ağaçlarda ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtirken, bazı meyvelerde verim ve kalite kaybı olduğunu kaydetti. Portakalda sözkonusu nedenlerle yüzde 20 ürün kaybı yaşandığını kaydeden Çandır, zeytinde ise yüzde 30 civarında ürün kaybı beklendiğini bildirdi. Çandır, “Hava şartlarının henüz çiçeklenme aşamasında olan ya da meyveye durmuş ağaçları etkilemesi nedeniyle bu yıl portakal ve zeytini biraz pahalı yiyeceğiz" dedi. Çandır, don nedeniyle açık alandaki bazı ürünlerde de zarar oluştuğunu söyledi.

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATI ARTTI

Koronavirüs döneminde sebze üretiminde ve ihraç edilen sebzenin nakliyesinde bazı aksaklıklar görülse de sektörün genel olarak iyi bir dönem geçirdiğini belirten Çandır, öYaş meyve sebze ihracatımız ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gösterdi" dedi.

ÇİÇEK SERADA KALDI

Süs bitkilerinin bu dönemden olumsuz etkilenen sektörlerin başında geldiğini kaydeden Çandır, “Kesme çiçekte yüzde 65 ve diğerlerinde yüzde 100 oranında ürünler serada kalmış durumda. İhracat mart ayında yüzde 14, nisanda yüzde 21, ocak- nisan döneminde ise yüzde 11 düşmüştürö diye konuştu. Çandır, Antalya’nın ocak-nisan dönemi toplam ihracatının yüzde 1.5, tarım ihracatının ise yüzde 12 arttığını aktardı. Turizm ve dış piyasaya yönelik üretim ve ticaret yapan su ürünleri sektöründe de işlerin durduğunu belirten Çandır, “Ancak önceki gün su ürünlerine bir destekleme kararı çıktıö dedi.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLERE TALEP ARTTI

Otel, restoran, okul, üniversite ve resmi kurum yemekhanelerinin kapanması nedeniyle et, süt ve süt mamulleri, reçel, pekmez, lokum, mantar, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerin toptan satışlarının durma noktasına geldiğine dikkat çeken Çandır, “Et sektöründe Ramazan ayının da etkisiyle perakendede artış görülmüştürö dedi. Çandır, arı yetiştiriciliğinde bir problem yaşanmadığını ancak sıcaklığın etkilerinin ne olacağının henüz kestirilemediğini söyledi. Tıbbi aromatik bitkiler sektöründe özellikle sağlık yönünde iş alternatif tıp ürünleri olması nedeniyle artış görüldüğünü belirten Çandır, “Tıbbi aromatik sektörü salgın ve sonrasında olumlu etkilenecek sektörlerden biri olacakö dedi. Çandır, hububat sektörünün hava koşulları nedeniyle verim, kalitede iyi bir dönem yaşadığını bildirdi.

VİRÜSLE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ

Yapılan çalışmalar ve açıklamalara göre salgının sona ermesi ve eskisi gibi normal hayatımızı sürdürmemizin mümkün görünmediğini kaydeden Ali Çandır, “Buna karşılık kademeli ve korumalı bir ekonomik ve sosyal hareketlenme yaşamaya başlayacağız. Bu hareketlenmenin adı ister yeni normal olsun ister başka bir şey, esas olan, virüs ile yaşamayı öğrenmemizdir.  Tedbirleri tavizsiz uygulamamız da hayati önemdedir. İş hayatımızla ilgili öğreneceklerimiz de belirli oranda buna bağlıdırö dedi.

ANTALYA EKONOMİSİ DARALMA KISKACINDA

Döviz hareketliliğinin tetiklediği krizlerden Antalya’nın başarıyla çıktığını anımsatan Çandır, “Ancak bu defa Antalya ekonomisi, ülkemiz ortalamasının çok üzerinde bir zorlukla ve daralmayla karşı karşıya. Karar vericilerimizden taleplerde bulunurken kentimizin içinde bulunduğu bu aşırı zor durumun dikkate alınmasını her seferinde dile getirdik. Getirmeye de aynı kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

100 YILIMIZI KUTLUYORUZ

1920 yılında kurulan Antalya Ticaret Borsası’nın 23 Haziran’da 100 yılını kutlayacağını belirten Çandır, “Ülkemizde kurulan üçüncü ticaret borsasıyız. Kentimiz tarımı ve ticaretinin gelişimi için çalışmanın yanı sıra kentimizi ilgilendiren tüm konularda söz söyleyen, inisiyatif üstlenen, proje üreten, maddi ve manevi tüm felaketlerde taşın altına elini koyan ve örnek olan ATB’nin 100. yılını da bu kapsamda kutlayacağız. Fakat kutlamalarımızı virüs nedeniyle önümüzdeki dönemde yaşayacağımız gelişmelere göre sınırlı tutacak ve belirli bir takvime yayarak düzenleyeceğiz" diye konuştu.

MANAVOĞLU VE ŞENCAN’I ANDI

Mayıs ayında iş ve siyaset dünyasından Muratpaşa Belediyesi’nin ilk başkanı Mehmet Manavoğlu ile hayırsever kimliğiyle ön plana çıkan iş insanı İbrahim Şencan’ın yaşamını yitirdiğini anımsatan Çandır, Manavoğlu ve Şencan’a Allah’tan rahmet, sevenleri ve ailelerine baş sağlığı diledi.

Meclis’te üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini dile getirdi. Meclis kararıyla Haziran ayı meclisinin Borsa’nın 100. yıldönümü 23 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.

ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) BASKANI ALI CANDIR, "HAVA SARTLARININ HENUZ CICEKLENME ASAMASINDA OLAN YA DA MEYVEYE DURMUS AGACLARI ETKILEMESI NEDENIYLE BU YIL PORTAKAL VE ZEYTINI BIRAZ PAHALI YIYECEGIZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) BASKANI ALI CANDIR, "HAVA SARTLARININ HENUZ CICEKLENME ASAMASINDA OLAN YA DA MEYVEYE DURMUS AGACLARI ETKILEMESI NEDENIYLE BU YIL PORTAKAL VE ZEYTINI BIRAZ PAHALI YIYECEGIZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) BASKANI ALI CANDIR, "HAVA SARTLARININ HENUZ CICEKLENME ASAMASINDA OLAN YA DA MEYVEYE DURMUS AGACLARI ETKILEMESI NEDENIYLE BU YIL PORTAKAL VE ZEYTINI BIRAZ PAHALI YIYECEGIZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Otellerin kapıları, 'yeni normal'e göre açılıyor
 
ABD’de polis şiddetine tepki büyüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütüncü virüsle 'Dalga' geçmeyi sürdürüyor
Ramazan Bayramı’nda konvoy yapıp çalgı çengi eşliğinde ilçesini sokak ...
Koronavirüs şüphelisine müdahale anbean görüntülendi
ANTALYA'da, koronavirüsle mücadelede ön saflarda yer alan sağlık personelinden ...
Uysal: Köleoğlu hakkındaki dedikodular rahatsız edici
AK PARTİ Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa ...
 
Antalya Otogarı'nda bayram sonrası yoğunluğu
ANTALYA Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bayram sonrası yoğunluk yaşanıyor. ...
Sokak hayvanları unutulmadı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yaz sıcağında sokak hayvanlarının susuz ...
Fiyatı düşen domates salçalık oldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde domates fiyatlarının düşmeye başlamasıyla ...
 
Muratpaşa, 'Cuma'ya hazır
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal,gerekli çalışmaları yaparak 8 kapalı ...
Meslek tanıtım toplantıları sanal ortama taşındı
KALEİÇİ Rotary Kulübü, geleneksel 'Meslek Tanıtım Toplantıları'nı koronavirüs ...
Prof. Dr. Gökoğlu: Koronavirüs, doğaya şans verdi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva