Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 13:02

Çandır'dan 'millete dayatma' suçlaması

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Ankara'da siyasetin, 7 Haziran günü milletin çıkarttığı hesabı millete düzelttirme dayatmasıyla uğraştığını belirtti.

Çandır dan  millete dayatma  suçlaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çandır, siyasetin 'ülke hükümetsiz değil, işler yolunda, tıkır tıkır işliyor, bütün tedbirleri alıyoruz, kriz mriz yok' şeklindeki söylemlerinin ekonomik, politik ve toplumsal göstergelerin hiçbirinde teyit edilemediğini söyledi.

ATB'nin ağustos ayı meclis toplantısının gündemini, seçim süreci, terör ve ekonomideki kötü gidişat oluşturdu. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı meclis toplantısında ATB Başkanı Ali Çandır, ağır eleştirilerde bulundu. 

KONUŞULAMAYAN KONULAR

Ekonominin, üretimin, ticaretin ve kentin sorunlarını, risklerini ve fırsatlarını konuşmak, tartışmak ve önerilerini memleketi yönetmekle yetkilendirilen kişilere iletmek isterken, bunun gerçekleşmediğini kaydeden Ali Çandır, konuşulamayan konuları şöyle sıraladı:

“Pahalı TL döneminden, ucuz TL dönemine savrulan ekonomimizin, toplumumuzda yarattığı tahribatı. ABD, AB ve Çin merkez bankalarının faiz ve parite politikalarının ülkemize olan yansımaları. Ekonomimizdeki yatırım, istihdam, enflasyon ve büyüme zorlukları. Sektörümüzdeki üretim, maliyet ve rekabet sorunları. Canlı hayvan ve et ürünleri fiyatlarında yaşanan yok edici dalgalanmaları. Dünyada en pahalı akaryakıtı neden bizim tükettiğimizi. Tartışmak, çözüm önerilerimizi sizler ve kamuoyu ile paylaşmak isterdik. Ancak son dönemde ülkemize yaşatılanlardan sonra bu konuları konuşmak içimizden gelmiyor."

'SEÇİMİ MİLLETE DÜZELTTİRME DAYATMASI'

İş dünyasını, ekonomiyi ve ticareti konuşmak, istihdam ve büyüme konularını detaylarıyla analiz ederek önerileri paylaşmak istediklerini kaydeden Ali Çandır, ama bu temel konuların, artık tali durumda kaldığı ve önemini yitirdiğini söyledi. Ankara'da siyasetin, 7 Haziran günü milletin çıkarttığı hesabı, millete düzelttirme dayatmasıyla uğraşırken, palazlanmış terör örgütlerinin hiçbir insani değer tanımaksızın canımızı alma ve ocağımızı söndürme yarışına girdiğini belirten Çandır, “Yiten canlarımızın ve sönen ocaklarımızın acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize yaşatılan bu acıları ve bu ölümleri önleyemedik. Şehitlerimiz ve yakınları, bizleri affetsin" dedi. 

YÖNETİME SERT ELEŞTİRİ

Ülke yönetimine yönelik ağır eleştirilerini sürdüren Ali Çandır, “Siyaset her ne kadar 'ülke hükümetsiz değil, işler yolunda, tıkır tıkır işliyor, gece gündüz demeden bunun için çalışıyoruz, bütün tedbirleri alıyoruz, kriz mriz yok' dese de ekonomik, politik ve toplumsal göstergeler bu söylemleri hiçbir şekilde teyit etmemektedir. Artık bizim ne bir üst akla, ne de bir tek akla ihtiyacımız var. 'Ben ne dersem o' mantığına da ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Aklıselim, sağduyu ile düşünme ve hareket etme zamanı olduğunu vurgulayan Çandır, “Hiçbir iktidar, hiçbir makam ve hiçbir servet, yiten canlarımızın saçının bir teli bile etmez. Tepeden tırnağa bütün herkes böyle bilmelidir. Milletimiz ne bu acıları yaşamayı, ne de hesap düzeltme dayatmasını hak etmemektedir" dedi.

2015'İ KAYBETTİK

Gelişmiş dünyanın karar vericileri, politikacıları ve yöneticilerinin ekonomilerindeki kötüye gidişin üstünü örtmeye değil, çözümünü bulmaya çalıştığına işaret eden ATB Başkanı, karar vericilerden bu yönde çaba sarf etmelerini istedi. Göz göre göre, kayıp yıllara 2015'in de eklendiğini ve 2016'yı da kaybetmeye doğru gidildiğini kaydeden Çandır, “Büyümekten vazgeçtik, ayakta kalmaya çalışıyoruz. Yaşadıklarımızdan ve somut olaylardan yola çıkarak yaptığımız bu tespitler, belki bazılarını memnun etmeyecektir. Ancak ortalık yangın yerine döndürülmüşken, kimseyi memnun etmek gibi bir lüksümüz de yoktur diye düşünmekteyiz. Unutmayalım ki; amacımız, kaderimiz ve geleceğimiz ortaktır. Bu tespitlerimizi ve değerlendirmelerimizi, aynı müreffeh ve mutlu kader ile aynı gelecek adına yapmaktayız" dedi. 

KOALİSYON HEMFİKİR

İki ay sonra erken seçim ve bundan sonra uzunca bir süre daha ülkemizin koalisyonlarla idare edileceği konusunda hemen hemen bütün kamuoyu araştırma şirketlerinin hemfikir olduğunu dile getiren ATB Başkanı Çandır, şöyle konuştu:

“Bazı ağızlar ekonomide orta gelir tuzağından bahsederken, bizler adeta vasat siyaset tuzağına düşürülmüş durumdayız. Bütün gelişmiş dünya bilir ki, koalisyon; ortak akıl, uzlaşma ve birlikte yönetme demektir. Bu kapsayıcılık cesaret ister, bilgi ve birikim ister. Her kim ki kapsayıcı, katılımcı ve birlikte yönetimi içeren koalisyona 'kaostur' ve 'kabustur' diyorsa onun gelişmiş dünyada yeri yoktur. Çünkü son 60 yıldır Avrupa, bu anlayışa sahip koalisyonlarla yönetilmekte ve yönetişim aşamasına geçme gayretindedir. 'Koalisyonla asla olmaz' demek, tüm bu gerçekleri inkar etmek ve yok saymak demektir. Bu tür yok sayışlarla başımıza geleceklerin örneklerini geçmişte sıkça yaşadık. Aynı yanlışları defalarca tekrar edip farklı sonuçlar beklemek, akıl ve mantıkla bağdaşmaz."

SAĞDUYU ÇAĞRISI

ATB meclisi adına kamuoyuna çağrıda da bulunan Ali Çandır, “Gün elde silah, birbirimizi vurma, yollarda pusuyla canlarımızı alma, kentlerimizde tuzakla birbirimizi boğazlama ve linç etme günü değildir. Bir üst akılın ya da tek aklın günü hiç değildir. Bu toprakların mayasını oluşturan ortak aklımızı, ortak vicdanımızı ve nihayet birlikte hareket etme kapsayıcılığımızı bir kez daha hayata geçirme günüdür. Hiçbirimiz düşman ya da hain değiliz. Doğuştan gelen özelliklerimiz, farklılıklarımız ve kimliklerimiz hepimizin zenginliğidir. Bir siyaset aracı, malzemesi ve dolgusu asla değildir. Bu seçim döneminde siyasilerden beklentilerimiz; doğuştan gelen özelliklerle değil, bilginin, aklın ve deneyimin imbiğinden geçirilmiş zeka ürünü politikalarla bizim karşımıza çıkmalarıdır" dedi.


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Ali Yılmaz: Aldatıldık, görevi bırakıyoruz
 
ARTOROS heyecanı sona erdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat paşalı 27 Ağustos 2015 Perşembe 10:08

Sizde Bu kafa olduk dan sonra 2016 yılını da kaybederiz Ali çandır, görmedinmedinizmi, adamlar şerefli muhalefet oluruzu, ve at pazarlığı şeklinde geçen koalisyon pazarlıklarını erken seçim en doğru karar, sıkma canını.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Yılmaz: Aldatıldık, görevi bırakıyoruz
ANTALYASPOR Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, 2 Eylül Çarşamba günü yapılacak ...
Muratpaşa Belediyesi'nden açıklama var
Antalya Meltem'deki çarşı ile ilgili şikayetler artınca Muratpaşa Belediyesi ...
Yangın korkuttu
ANTALYA'da 4 katlı apartmanın üst katındaki daire, elektrik aksamındaki ...
 
Hem tatil yapıyor hem de okulun bakımını yapıyorlar
ÖZEL bir firmanın düzenlediği 'Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı' kapsamında ...
Patara Tak'ı restore ediliyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği'nin başkenti Patara ...
Bisikletçiler meşale yakacak
ANTALYA'da Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ...
 
Genç kanatlar, yaz kampında
TÜRK Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi, havacılığa ilgi duyan ve aktif ...
Yeterlilik belgesi olmayana iş yok
ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, mesleki yeterlilik ...
Danimarkalı kadının parasını ve otomobilini gasp ettiler
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Danimarkalı turist 32 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva