Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
28 Nisan 2011 Perşembe - 08:44

Canlı müzikte yeni düzenleme

Konut, yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları, açık arazideki ve yerleşim alanı içindeki sessiz alanlar gibi kullanım alanları etrafında faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerleri 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapamayacak.

Canlı müzikte yeni düzenleme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte çevresel gürültünün önlenmesi için çeşitli önlemelere yer verildi.

Buna göre, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim dönemlerinde yatılı eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri gibi alanlarda açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek. Bu alanlardaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerleri kapalı hale getirilecek. Etkilenen yapı ile bitişik nizamda olan eğlence yerlerinden kaynaklanan çevresel gürültü, Leq gürültü göstergesi cinsinden etkilenen yapı içindeki arka plan gürültü seviyesi değerini aşamayacak.

Etkilenen yapı ile bitişik nizamda olmayan eğlence yerinden kaynaklanan çevresel gürültü, Leq gürültü göstergesi cinsinden arka plan gürültü seviyesini 5 dBA’dan ve 7 dBC’den daha fazla aşamayacak.
Birden fazla eğlence yerinden çevreye yayılan toplam gürültü seviyesi, Leq gürültü göstergesi cinsinden arka plan gürültü seviyesini 7-10 dBA aralığından fazla aşamayacak. Bu aralık esas alınmak kaydıyla, toplam çevresel gürültü seviyesi; gürültüye maruz kalınan alandaki etkilenen kişi sayısı, gürültü kaynağı ile gürültüye hassas mekanlar arasındaki mesafe gibi faktörler göz önünde bulundurularak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenecek. Bu bentte verilen sınır değerin aşılması halinde, arka plan gürültü seviyesine katkısı olan her bir eğlence yeri sınır değer aşımından eşit olarak sorumlu tutulacak. Gürültüye katkı oranları belirlendikten sonra her bir işletme gerekli tedbirleri alacak.

-HASSAS KULLANIM ALANLARINA SAAT SINIRLAMASI-

Hassas kullanımların bulunduğu (Konut, yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları, açık arazideki ve yerleşim alanı içindeki sessiz alanlar gibi kullanım alanları) alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılamayacak. Diğer saatlerde ise Yönetmelikte uygun görülen ses sınırına uyularak canlı müzik yayını yapılabilecek.
Hassas kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinin, yapılan denetimlerde öngörülen ses sınır değerlerinin belirtilen sınır değerleri bir yıl içinde üç defa sağlamadığının tespiti halinde, fiziki olarak tamamen kapalı hale getirilecek.
Az hassas ve hassas olmayan kullanımların (İdari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesisleri gibi kullanımların) bulunduğu alanlarda açık ve yarı açık olarak faaliyet gösteren eğlence yerlerinden çevreye yayılan çevresel gürültü seviyesi öngörülen sınır değerlerini sağlayacak şekilde faaliyetlerini sürdürebilecek.

Bu madde kapsamında canlı müzik yapabilecek eğlence yeri veya yerlerinin 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre canlı müzik izni alması şart. Bu izin verilirken yetkili idarenin bu maddede belirtilen esaslara ilişkin uygun görüşü alınacak, gerekli görüldüğü takdirde yetkili idare Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu hazırlatılacak ve rapora ilişkin yetkili idarenin uygun görüşü esas alınacak.

-“DİKKAT: İÇERİDEKİ SES SEVİYESİ İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLIDIR”-

Yönetmelik gereği, kapalı eğlence yerlerinin dış giriş kapılarının üzerine "Dikkat: İçerideki ses seviyesi insan sağlığına zararlıdır" şeklinde ışıklı ikaz levhalarının asılması zorunlu tutuldu.
Ayrıca, çok hassas ve hassas kullanımların bulunduğu yerlerde daha sakin çevre oluşturabilmek amacıyla ilgili kurum kuruluşların da görüşü alınarak belediye sınırları ve mücavir alan içinde belediye, belediye sınırları ve mücavir alan dışında ise yetki devri yapılan il özel idarelerince; yetki devri yapılmadığı takdirde il çevre ve orman müdürlüğünce ek sınırlayıcı tedbirler alınabilecek. Bu çerçevede; bölgede kurulacak yeni bir gürültü kaynağında çevresel gürültü seviyesi ile ilgili geçici veya sürekli sınırlandırma kararları alınabilecek veya yeni işletmenin bu bölge içinde kurulmasına izin verilmeyecek.(ANKA)

 
Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılsın talebi
 
Süleymancılar kime oy verecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılsın talebi
Bağımsız Eğitim Çalışanları Sendikası (BEÇ-SEN) Genel Başkanı Ferhat Şahin, ...
Altın Çilek’e gözaltı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, sadece “meyve” olarak tüketimine izin ...
10 bin doktor alınacak
Sağlık Bakanlığı’na 10 bin 600 pratisyen ve uzman doktor alınacak. Ayrıca, ...
 
Şahan, 'Çılgın Proje'yi 2008'de açıklamış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çılgın proje Kanal İstanbul, ...
Sokakta müziğe gözaltı
23 Nisan'da bir Ankara polisiyesi daha... Sokakta müzik yapan 3 genç gözaltına ...
MHP'de seks kaseti şoku
Seçime günler kala siyaset dünyasında yeni bir kaset skandalı ortaya çıktı. ...
 
İlköğretimde gebelik testi
İlköğretimde rezalet. 7'nci sınıf öğrencisi kız, müdür talimatıyla dersten ...
Açlık sınırı açıklandı
TÜRK-İŞ, Nisan ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 869,87 TL, ...
Savcılıktan YGS açıklaması
Yükseköğrenime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçıklarla ilgili soruşturmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva