RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
23 Mayıs 2023 Salı - 08:37

Cannes Film Festivali’nde yarışan Ürse: Tartışmaya açık!

Filmde müdür yardımcısı Saime karakterini canlandıran Elif Ürse, filmi seyrettikten sonra üzerine konuşacak ve düşündürecek bir zemin yarattığını vurguluyor.

Cannes Film Festivali’nde yarışan Ürse: Tartışmaya açık!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne”, 76’ncı Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. Gösterim bittikten sonra film 11 dakika ayakta alkışlandı. Film, festivalin ana yarışma kategorisinde yarışacak. Nuri Bilge Ceylan, 2014’te “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, “Bir Zamanlar Anadolu’da”, “Uzak” ve “Üç Maymun” filmleriyle Cannes Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü. Gazetemizin sinema eleştirmeni Mehmet Basutçu festivali her yıl gazetemiz için takip ediyor. “Kuru Otlar Üstüne” adlı film üzerine yazısını bu sayfalarda kullanmıştık. Basutçu’dan da tam not alan film festivalden bir ödülle döneceğe benziyor.

TİYATRODAKİ BAŞARI...

Filmde rol alan ve Cannes Film Festivali’nden önceki gün dönen Elif Ürse’yi birçok kez tiyatroda sahnede seyrettim. Tiyatroda oyunculuğundaki başarısıyla her zaman dikkat çeken Ürse, Ceylan’ın da dikkatini “Çatlak” adlı filmde çekmiş ve yolları böylelikle “Kuru Otlar Üstünde”de birleşmiş.

Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan filmde müdür yardımcısı Saime karakterini canlandıran Elif Ürse ile Cannes Film Festivali’nde yapılan galayı ve filmi konuştuk.

Rol aldığınız Kuru Otlar Üstüne adlı film, galasını Cannes Film Festivali’nde yaptı ve siz de galadaydınız, öncelikle siz neler hissettiniz?

Benim için çok heyecan verici ve yepyeni bir deneyimdi. Orada sevdiğim çok iyi anlaştığım ekip arkadaşlarımla olmak, Bilge Hoca’yla tekrar bu sefer Cannes’da buluşmak çok mutluluk vericiydi. Her aşaması çok iyi planlanmış, çok iyi düşünülmüş müthiş bir organizasyon bir yandan da. Böyle köklü bir festivalin içinde yer almak unutulmazdı.

Gala, da film öncesi Nuri Bilge Ceylan ve sizler nasıl karşılandınız?

Gala öncesi hepimiz otelde buluştuk. Çok sıcak ve samimi bir ekibiz. Herkes birbirini uzun zaman sonra tekrar gördü aslında. Filmi çok merak ediyorduk. Aslında galayı beklerken en çok filmi izleyeceğim için sabırsızlanıyordum. Ben de birçok insan gibi bir Nuri Bilge Ceylan sineması hayranıyım. İçinde olmak bir yana, seyircisi olduğum bir yönetmenin filmini olağanüstü güzel bir sinema salonunda izleyecek olmak da büyük bir ayrıcalıktı. Bütün filmlerini sabırsızlıkla beklediğim gibi bu filmde de aynı duyguları yaşadım gala öncesi açıkçası. Sonra bizi araçlarla kırmızı halıya götürdüler. Deli gibi yağmur yağıyordu. Seyircileri kuyrukta ıslanırken görmek üzücü olsa da Nuri Bilge Ceylan filmine çok uygun bir hava diye düşündüm.

Film gösteriminden sonra ayakta 11 dakika alkışlandı. Bu dakikaları anlatır mısınız?

Müthiş bir mutluluk. Bilge Hoca’m tam da önümdeydi. Bunca emeğin karşılığı o alkışlar. Ve hocanın sakin mütevazılığıyla karşılaması alkışları. 2 bin 500 kişi ayakta alkışlıyor. Dünyanın her yerinden gelen seyirciler bir arada. Nasıl büyük bir enerji anlatamam.

FİLM DÜŞÜNDÜRÜYOR

Filmin konusu bizlere çok yabancı değil maalesef ki. Çocuğa ve kadına taciz ya da iftira... Siz nasıl özetlersiniz filmi, nedir filmi bu kadar çekici kılan ve sizce neden bu kadar uzun süre alkışlandı?

Tartışmaya açık bir film. Bence hocanın bizi taşımak istediği yer de bu zaten. Filmden çıkınca üzerine konuşacak ve düşündürecek bir zemin yaratıyor size. Tartışmak için kışkırtıyor. Bu bir eserin en önemli amacı olmalı ki bu film bunu misliyle yapıyor.

'AUDİTON HABERİ GELDİĞİNDE ÇOK HEYECANLANDIM'

Müdür yardımcısı Saime karakterini canlandırıyorsunuz, bize rolünüzden bahseder misiniz?

Oynadığım Saime karakteri okulun müdür yardımcısı. İçinde yumuşaklığı, dişiliği barındıran biri ama dışarıya karşı korunaklı, savunma mekanizmasıyla örülmüş bir persona yansıtıyor.

Filmde yer alma süreciniz nasıl gelişti?

Bilge Hoca beni Fikret Reyhan’ın yönettiği Çatlak filminde izlemiş. Pandemi döneminde filmin bütün kadın oyuncuları Altın Portakal almıştı hatırlarsanız. Menajerim Nimet Atasoy “bir gün telefon etti ve Nuri Bilge Ceylan seni Auditon’a istiyor yeni filmi için” dedi. Yaşadığım mutluluğu anlatamam. İç sesim diyordu ki rolü alamasan bu bile yeter. Çok heyecanla ve keyifle bir audition verdim. Havalarda uçuyordum. Sonra o harika telefonu aldım kabul edildin diye. 

OY VER!!!

Bir seçim sürecindeyiz ve her sanatçı bir çağrıda bulunuyor hatta Sanatçılar Girişimi bir açıklama yaptı ve imza kampanyası başlattı, sizin çağrınız nedir?

Demokrasi demokrasi demokrasi. Kendimizi güvende ve özgür hissetmek istiyoruz bir vatandaş olarak. Benim çağrım vicdanımızın ve aklımızın sesini duyalım. Ve oy verelim. Oy Ver!!! ‘

 
Antalya dahil 5 ilde operasyon: 28 gözaltı kararı
 
Cem Yılmaz 'Sürpriz' diyerek açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya dahil 5 ilde operasyon: 28 gözaltı kararı
MERSİN merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi, ...
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'ndan Oğan'a sitem
Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan'ı destekleyen ...
Ege ve Marmara için asit yağmuru uyarısı
Sicilya'nın doğu kıyısında bulunan Etna Yanardağı'nın kül püskürtmeye ...
 
Seyir halindeki otomobil alev alev yandı
MALTEPE D-100 karayolu Kadıköy istikametinde seyir halindeki bir otomobil ...
Adana'da sağanak nedeniyle yollar göle döndü
ADANA'da sabahın ilk saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış ...
Sinan Oğan'ı Aliyev ikna etmiş
Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in ...
 
Birlikte yaşadığı kadını bıçaklayan sanığa 10 yıl hapis
İZMİR'in Buca ilçesinde, dini nikahla yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) darbedip ...
Taciz iddiasıyla dövüp, hastanelik ettiler
DİYARBAKIR’da M.A. (23), takip ettiği M.T. (26) adlı kadının dini nikahla ...
Fransız kadının hastanede sır ölümü
BAĞCILAR'daki özel bir hastaneye tüp mide ameliyatı olmak için gelen Fransız ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva