Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Yazar Mehmet Coral hayatını kaybetti
Yazar Mehmet Coral hayatını kaybetti
38 yıllık dünya rekorunu kırdı
38 yıllık dünya rekorunu kırdı
Pelin Karahan 'Bahar'a geliyor
Pelin Karahan 'Bahar'a geliyor
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:22

Cansel Çevikol Tuncer'den önemli açıklamalar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Danışmanı Avukat Cansel Çevik Tuncer 31 Mart seçimlerinden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Tuncer, “Şu anda bir geçiş süreci yaşıyoruz” dedi.

Cansel Çevikol Tuncer den önemli açıklamalar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Salı Grubu'nun gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeğinin bu haftaki konuğu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Danışmanı ve müstakbel genel sekreter Avukat Cansel Çevik Tuncer oldu. Turizm eski bakanlarından Bahaeddin Yücel ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı’nın da katıldığı  iftarda konuşan Tuncer, önemli açıklamalar yaptı.

KİMSEDEN İŞTEN ÇIKMASINI İSTEMEDİK

Tuncer “Şu anda bir geçiş süreci yaşıyoruz. Bir durum tespiti yapıyoruz.  Bütün birimlerle ilgili bilgileri, belgeleri topluyoruz. Acil konularla ilgili işleri yapıyoruz. Başkanımız seçimler öncesi vaad ettiği gibi dostluk, kardeşlik, barış ve huzuru getirdi. Biz hiçbir personelimizden işten çıkmasını istemedik. Kendi isteğiyle ayrılanlar oldu şu ana kadar. Antalya’ya hizmet etmek isteyen herkesle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha önceki dönemde sarı zarflarla personel ikinci günden sürgüne gönderilmişti” dedi. 

ÇOK CİDDİ BİR BORÇ YÜKÜ VAR

Konuşmasında belediyeye ait şirketlerin durumu hakkında da hakkında da bilgi veren Tuncer, “Geçmişte belediyenin tüm gelirleri şirketleri tarafından paylaşılmış. Ancak güvenlik, bakım onarım, peyzaj gibi her türlü gider belediyenin üzerine kalmış. Bu konularda gerekli düzenlemeler yapılacak”  diye konuştu. 

Bir ay içinde projelerini gerçekleştirmeye başlayacaklarını anlatan Çevikol Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asla borç edebiyatı yapmak istemiyoruz. Yatırım için borçlanılmış. Kucağımızda bulduğumuz çok ciddi bir borç var.  Ayağımızı yorgana göre uzatıp,  bu yılı biraz da tasarruf tedbiri ile geçirerek gelecek yıllarda vadettiğimiz tüm projeleri hayata geçireceğimize olan inancımız tam.  Yeni yönetim değişikliğini gösterecek olan 100 gün, 300 gün içinde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz var”

KONYAALTI’NDAN KURUŞ GELİR YOK

Toplantıda sorulara da yanıt veren Tuncer, Konyaaltı sahiliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Tuncer, “Konyaaltı sahilini işleten şirketin bir takım aykırılıkları var. Yani fazla kullanım alanları var. Büfeler maalesef yayılmış durumda. Halkımızın şikayetleri var”dedi.  Belediyenin buradan bir kuruş gelir elde etmediğini de anlatan Tuncer “Oradan elde edilen yıllık 8 buçuk milyon lira kira bedeli ecrimisil olarak Maliyeye yatırılıyor. Belediyenin kasasına bir kuruş girmediği gibi, Belediye oraya kendi kasasından 277 milyon lira para harcayarak o sahil projesini gerçekleştirdi.  Biz sözleşmede bir takım düzeltmeler yapılmasını isteyeceğiz. Çünkü güvenlik, bakım-onarım, peyzaj gibi her türlü gider de büyükşehir belediyesinin üstünde” dedi.

ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLERLE ŞEHİR İÇİ TURİSTİK TURLAR GELİYOR

Antalya’da trafik kazalarına neden olan kavşaklarda bir takım düzenlemeler yapılacağını anlatan Tuncer, bunların başında Antalyaspor Kavşağı ile İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı'nın geldiğini söyledi.  Trafik güvenliğini sağlayabilmek için bazı noktalarda bisiklet yollarında değişiklikler yapılacağını anlatan Tuncer, faytonlarla ilgili de çok fazla şikayet aldıklarını anlattı. Tuncer, bu konuda da bir çalışma yapıldığını söyledi. Tatile gelen turistlere kenti daha iyi tanıtabilmek içi şehir içi turistik turlar düzenleyeceklerini anlatan Tuncer, “Üstü açık 2 katlı otobüsleri süsleyip teleferikten başlamak suretiyle Düden Şelalesine kadar gidecek şekilde turistik turlar düzenleyeceğiz. Örneğin şu anda bir turist teleferiğe gitmek istese şu anda ulaşım imkanı yok. Düden Şelalesi için de öyle. Amacımız şehir merkezine gelen turistlerin toplu ulaşımla kentin diğer yerlerine de gidebilmesi.  Şehir içi turistik tur projelerini kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

TEDES YAKINDA DEVREYE GİRECEK

Tuncer bir soru üzerine Menderes Türel döneminde yapılan sözleşmeye göre Antalya genelinde alt yapı hazırlıkları devam eden Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin yakında devreye gireceğini söyledi. Tuncer, “Belediyenin yapmış olduğu bir protokol var. Seçim öncesi uygulamaya geçebilecek iken Menderes başkanımız uygulamaya geçirmemiş bunu.  Ceza kesilmesin diye. Şimdi orada sinyalizasyon, daha doğrusu tabelalarla ilgili bir eksiklik var. O tamamlanır tamamlanmaz hayata geçirmek zorundayız. Çünkü bir protokolle bağlıyız. Bununla ilgili işlemleri Emniyet yürütecek.  Cezaları biz kesmeyeceğiz yani” diye konuştu.

 

 
ANSİAD yönetimi güven tazeledi
 
Ramazan konserleri iki gün iptal
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sorunlar 15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:56

Eski Stad Alanının Altında Kocama bır otopark var ama suan gunduzlerı kullandırılmıyor Halka, Akşamlarıda Beledıye çalışanları koyabiliyormuş! Vatandaşın içeri araç sokması yasakmış! Konyaaltındaki projeye kamu zararı seklıne bır dava acılarak ellerınden alınmalıdır, kos koca sahılı sen hem kendın yap sonra kıraya ver sonra kırasınıda malıye alsın ustune genel gıderlerınıde beledıye olarak sen karsıla kıme hızmet etmektır? yılda o konyaaltını ısleten fırma en az 30 mılyon TL Brut kazanc elde etmektedır. Bufe ve kafelerde yıllık 450 500 bın para alınmaktadır. Ustune anlasma yapılan ıcecek dondurma vb fırmalardan anlasma yapılan fırmanın urunlerı satılsın dıye yaklasık olarak 10 mılyon uzerı Kâr elde etmıstır! Yanı devlete mıllete antalya halkına 5 kurus getırısı yok rantcılara paraya para demıyorlar! derhal ıhale fesh edılsın ve beledıye ısletsın komple. Sehrın Gereklı gorulen yerlere Gunes enerjısıyle calısan Isıklar TAbelalar Aydınlatma dıreklerı Yapılmalıdır. Ofıs ısyerlerını Gunes enerjısıyle ısıatan fırmalardan yıllık TAbela vergısı alınmamalıdır destek olunmalıdır Gunes Enerjı sıstemı kullandırmaya yonelık. Sehrın bır cok yerınde trafık sorunu park sorunu vardır, sebebı geregınden fazla KALDIRIM yapılması cok buyuk kaldırımlar var bu kaldırımlar normal duzeye ındırılmelı ve vatandasların park edebılecegı alanlara donusturulmelıdır...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANSİAD yönetimi güven tazeledi
ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) tek listeyle yapılan ...
Antalya'da ekmekte zamlı dönem başladı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan ayı meclis toplantısında ...
Konyaaltı ve Manavgat'ta bozulan yollar onarılıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kışın yağışlar nedeniyle bozulan Konyaaltı ...
 
Başkan Uysal iftarda şiir okudu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Engelsiz Kafe'de düzenlenen iftarda ...
Finikeli minikler itfaiyeyi ziyaret etti
FİNİKE Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ...
Zabıta Alanya'da sezon öncesi denetim yaptı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi zabıta ekipleri, Alanya'nın ...
 
Antalya'da şikayetçi olduğu 4 kişiden 3'ü tutuklandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde M.G. adlı kadının, 2 yıl önce kendisini ...
Büyükşehir bürokratı hakkında akıl almaz iddialar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürü Fuat Pınar hakkında sosyal ...
Devlet destekleri ve teşvikler anlatıldı
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından BAKA işbirliğiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva