TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
29 Temmuz 2021 Perşembe - 09:58

Caretta yuvasındaki koruma çıtalarını gölgelik yaptılar

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine gelen bazı tatilciler, Sorgun sahillerindeki caretta caretta yuvalama alanlarına zarar verdi. Yuvalama alanlarını gösteren çıtaları yerinden söken, üzerine havlularını sererek kurutan ve gölgelik yapan kişiler yüzünden en az 20 caretta caretta yuvası zarar gördü.

Caretta yuvasındaki koruma çıtalarını gölgelik yaptılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Denize girmek için 24 Temmuz günü Sorgun'a gidenlerden bazılarının caretta caretta yuvalarını korumak amacıyla çakılan çıtaları yerinden söktüğü, havlu kurutmak için kullandığı ve üzerlerini öterek gölgelik haline getirdiği belirlendi. Yuvaları bozan 1'i kadın 2 kişi ile denize giren vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaya Manavgat Belediyesi özel güvenlik görevlileri de dahil oldu. Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Derneği (DEKAFOK) Başkanı Seher Akyol, yuvalara zarar verenler hakkında jandarmaya ihbarda bulunarak şikayetçi oldu.

'GÖLGELİK YAPMAK İÇİN KULLANDILAR'

Bayram dolayısıyla sahillerde insan yoğunluğunun arttığına dikkati çeken Seher Akyol, caretta caretta yuvalama alanlarının çitlerle çevrili olmasına ve ikaz levhaları bulunmasına karşı yine de tahrip edildiğini belirterek, "Kaplumbağa yuvalarının hepsinin üzerinde görseller olmasına rağmen bunları söküp, çocuklarına veya kendilerine gölgelik yapmak için kullandılar. Kimi kazıkları aldı başka yerlere koydu, kimileri aldı yuvanın ortasını kazdı. Geceden beri bunun mücadelesini veriyoruz. En büyük mücadelemiz de son olan olayda bir hanımefendiyle bir beyefendinin insanlara saldırması sonucunda oluştu. Öğleden sonra Manavgat Belediyesi'nin güvenliklerine saldırıldı. Biz olaya müdahale ettiğimizde sinkaflı küfürler ve çok iğrenç şeyler oldu" dedi.

'20 YUVADA SIKINTI VAR'

Dünden bu yana sahilde 20 caretta caretta yuvalama alanının tahrip edildiğini anlatan Akyol, "Burada gördüğünüz üzere her yuvanın üzerinde bir tane tanıtım var, yaklaşmamaları için Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça özellikle resmi büyük tutuyoruz ama nedense bazı bilinçsiz bireyler yuvaları çok rahatsız ediyor. Bu da atılmış bir yuva, bu yuvaların ikisinin de yeri değiştirildi. Buralardaki yuvalarda sıkıntı var, yarın tek tek arayıp bulacağız. 20 tane yuvada sıkıntı var. Sahillerde araç geçişini engelledik ama ateş yakılması, yuvalara zarar verilmesi biraz daha mı zaman istiyor yoksa toplumumuz biraz daha mı bilinçlenmeli bilemiyorum ama çok üzücü ve elem verici bir durum bu" diye konuştu.

ŞİKAYETİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Yaşanan hadisenin ardından jandarmaya suç duyurusunda bulunan Seher Akyol, sorumluların cezalandırılması için şikayetçi oldu. Bu durumun sosyal medya üzerinde hızla yayılmasının ardından olaya karışan çiftlerden isminin Onur olduğunu söyleyen kişi Seher Akyol'u arayıp özür diledi ve görüşme talebinde bulundu. Şikayetin geri çekilmesi konusunu düşünmediğini aktaran Akyol, "Yuvalara sıkıntı çıkarıldı, bu yavrular ölürse çok büyük sıkıntı olur tabii ki. Biz onlar yaşasın diye gece gündüz uyumuyoruz, 30 saattir ayaktayız. Birçok gönüllü var burada sabaha kadar nöbet tutup devriye geziyorlar. Onların hakkına girmiş olurum vazgeçersem" dedi.

SAHİLİ TEMİZLEYECEK, ÇİTLERİ ONARACAK

Caretta caretta yuvasına zarar verenlerden isminin Onur olduğunu söyleyen kişi, DEKAFOK Başkanı Seher Akyol ile zarar gören yuvaların yanında görüştü. Görüşmede Akyol ve dernek üyelerinden özür dileyen bu kişi, "Sivas'tan Antalya'ya Manavgat'a tatile geldik. Bugün bilinçsiz olarak hayvanlara zarar verdik. Burada kaplumbağa yumurtaları varmış, biz kendimizi güneşten korumak için gölgelik yapmak istedik bunlardan, biz bunların ne olduğunu tam çözemedik, bilmiyorduk da" diye konuştu.

Yaptıkları yanlış davranışın ardından Seher Akyol ve dernek üyelerinin kendilerine müdahale ettiğini ifade eden Onur, "Bu konuda hayvanlara yardım etmek için ben de bir görev üstlendim Seher Hanım sayesinde. Plajdaki insan atıklarını toplayıp daha güzel bir plaj, daha güzel bir yaşam tarzı için yardımda bulunacağım. Ben buradan tüm hayvan seven, yaşamasına yardımcı olan insanlara teşekkür ediyorum. Bilinçsiz olarak bir kazada bulunduk diyelim, bunu da telafi edeceğiz inşallah. Anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah kalıcı bir arkadaşlığımız da olur bunun sayesinde" dedi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINE GELEN BAZI TATILCILER, SORGUN SAHILLERINDE BULUNAN CARETTA CARETTA YUVALAMA ALANLARINA ZARAR VERDI. YUVALAMA ALANLARINI GOSTEREN CITALARI YERINDEN SOKEN, UZERINE HAVLULARINI SEREREK KURUTAN VE GOLGELIK YAPAN KISILER YUZUNDEN EN AZ 20 CARETTA CARETTA YUVASI ZARAR GORDU.. SEHER AKYOL.(FOTO:OMER KARCA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINE GELEN BAZI TATILCILER, SORGUN SAHILLERINDE BULUNAN CARETTA CARETTA YUVALAMA ALANLARINA ZARAR VERDI. YUVALAMA ALANLARINI GOSTEREN CITALARI YERINDEN SOKEN, UZERINE HAVLULARINI SEREREK KURUTAN VE GOLGELIK YAPAN KISILER YUZUNDEN EN AZ 20 CARETTA CARETTA YUVASI ZARAR GORDU.(SEHER AKYOL)(FOTO:OMER KARCA/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINE GELEN BAZI TATILCILER, SORGUN SAHILLERINDE BULUNAN CARETTA CARETTA YUVALAMA ALANLARINA ZARAR VERDI. YUVALAMA ALANLARINI GOSTEREN CITALARI YERINDEN SOKEN, UZERINE HAVLULARINI SEREREK KURUTAN VE GOLGELIK YAPAN KISILER YUZUNDEN EN AZ 20 CARETTA CARETTA YUVASI ZARAR GORDU.(TATILCILERDEN ONUR (USTTE), OZUR DILEDI.(FOTO:OMER KARCA/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINE GELEN BAZI TATILCILER, SORGUN SAHILLERINDE BULUNAN CARETTA CARETTA YUVALAMA ALANLARINA ZARAR VERDI. YUVALAMA ALANLARINI GOSTEREN CITALARI YERINDEN SOKEN, UZERINE HAVLULARINI SEREREK KURUTAN VE GOLGELIK YAPAN KISILER YUZUNDEN EN AZ 20 CARETTA CARETTA YUVASI ZARAR GORDU.(FOTO:OMER KARCA/MANAVGAT-DHA)

Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
Merdivenden inerken düşüp yaralandı
 
Kuraklık sebebiyle gölette can çekişen balıklara can suyu verdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay yangınla mücadele için afet uzmanlarını Manavgat’a gönderdi
Antalya’nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınlar sonucu ...
Uyuşturucu operasyonuna 2 tutuklama
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarmanın ormanlık alana düzenlediği ...
Bakan Pakdemirli'den açıklama: Yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya Manavgat'ta dün öğle saatlerinde Yeniköy, Sarılar, Baraj ve Gebeci ...
 
Manavgat'taki büyük yangında 2'nci gün
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangına müdahale sürüyor. ...
Manavgat'ı kim yaktı?..
Manavgat’ta 4 ayrı noktada aynı anda çıkan orman yangınında ‘Sabotaj’ ihtimali üzerinde duruluyor.
Başkan Uysal Manavgat'a gitti, üzüntüsü yüzüne yansıdı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında, alevlerin eteklerine ...
 
'Pandemic' Antalya'da gösterime hazır
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) sahneye konulan ve pandemi ...
Manavgat yangınından ayrıntılı haber ve video görüntüleri...
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 4 ayrı noktada başlayan orman yangını ile ilgili tüm ayrıntılar...
Manavgat Kalemler'de hasar büyük
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, saat 12.00 sıralarında başlayan yangına, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva