Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
14 Nisan 2015 Salı - 17:37

Çavuşoğlu; 15'nci aday benim

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko'nun sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen açıklamasını eleştirdi, "Dini liderler nefreti, kini değil, barışı, kardeşliği ön plana çıkarmalı" dedi.

Çavuşoğlu; 15 nci aday benim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde AK Parti teşkilatını ziyaret etti. 7 Haziran'da yapılacak seçimlere yönelik milletvekili aday listelerinin belirlendiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, teşkilat üyelerinin büyük dayanışma içinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Bir siyasi parti içinde değişimin, gelişimin mutlaka olması gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Biz de sürekli kendimizi değiştirerek güçlendiriyoruz. Değişimi yakalayamayan devletler de uluslararası örgütler de siyasi partiler de yavaş yavaş yok olur gider ama bizim her yaptığımız değişim bizi daha da güçlendirdi, geleceğe emin adımlarla yürümemize vesile oldu" dedi.

'15'İNCİ MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya'dan aday olmasının ulaşım alanındaki yatırımlar açısından önemli bir şans olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, Elvan'ın vizyonu bulunan, projelere önem veren bir kişi olduğunun altını çizdi. Üçüncü dönem kuralı nedeniyle aday adaylık başvurusunda bulunmadığını da kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın 15'inci milletvekili adayı olduğunu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğine işaret etti.

'TÜRKİYE'DE FARKLI, ORADA FARKLI KONUŞUYOR'

Papa Françesko'nun Vatikan'da düzenlediği ayinde sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen açıklamasına da değinen Bakan Çavuşoğlu, Papa'nın Türkiye'de farklı, orada farklı konuştuğunu kaydetti. Bu durumu samimiyetsizlik olarak nitelendiren Bakan Çavuşoğlu, "İster dini lider olun, ister bir ülke lideri, söylemlerimiz her zaman birbiriyle tutarlı olmalıdır, sözlerinizde de durmalısınız. Burada başka şey söyleyeceksiniz, başka yerde başka şey söyleyeceksiniz. Bu bizim anlayışımızda yok. İkincisi din adamları, dini liderler her şeyden önce nefreti değil, ayrımı değil, kini değil, barışı, kardeşliği ön plana çıkarmalıdır" diye konuştu.

'HOCALI KATLİAMINI NİYE ANMIYORSUNUZ?'

Acıları yarıştırmak yerine ortak acılar üzerine kardeşlik kurulması yönünde adımlar attıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Acılar arasında ayrım yapılmaz. Papa, Bosna'da olanlara mahkeme kararı olmasına rağmen 'soykırım' diyemiyor. Neden? Oradakiler, Müslüman. Aynı Papa hiçbir mahkeme kararı olmadan, bir Birleşmiş Milletler kararı olmadan, bir tarihçinin kararı olmadan ortak acımız olan 1915 olaylarına 'soykırım' diyebiliyor. Peki, 1915 olaylarını gördük mü, yaşadık mı, araştırdık mı, tarihçiler araştırdı mı? 'Komisyon kuralım' diyoruz, gelin arşivleri açalım, bilim adamları gelsin, üçüncü ülkelerden de gelsin, Vatikan'da da varsa böyle bilim adamı onu da göndersinler. Biz buradan çıkacak sonucu zaten kabul edeceğimizi baştan söyledik. Peki o olaylar 1915'te oldu, bu kadar kısıtlı bilgiye rağmen böyle bir açıklama yapıyorsunuz, 20 sene önce herkesin gözü önündeki Hocalı katliamı, yani Ermenilerin katlettiği Azerbaycanlıları niye anmıyorsunuz? Madem acıları anacağız, onu niye unutuyorsunuz."

ESNAFI GEZDİ, DESTEK İSTEDİ

Bakan Çavuşoğlu, ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından İl Başkanı Rıza Sümer, milletvekili adayları Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Ercan Mekteplioğlu ve partililerle esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Çavuşoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimi hatırlatarak, destek istedi. Bu sırada bazı vatandaşların çocuklarının işe yerleştirilmeleri konusunda talepte bulunmaları üzerine Bakan Çavuşoğlu, puan sıralamasına göre yerleştirme yapıldığını hatırlattı. Ak Parti milletvekili adaylarını tanıtan Bakan Çavuşoğlu, partilerinin iyi bir kadroyla seçime girdiğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, Sarılar Mahallesi'nde Sarılar Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yararına düzenlenen kermesi de gezerek yemek yedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA) -


 

 
Astım hastası 8'nci kattan düşüp öldü
 
Çantadan bomba değil, çamaşır çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil listesinde isim benzerliği şoku
HDP’nin aday listelerinde ilginç bir karışıklık yaşandı.
O çuvalda şehit kanı var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nde ...
Kılıçdaroğlu Antalya'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi toplantıya katılmak üzere Antalya'ya geldi.
 
AKP’de ‘HDP’ stratejisi
İktidar partisi Güneydoğu’da adayların istifasını ‘HDP barajı aşamayacak’ ...
Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük yazarlarıyla...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük yazarlarını sorularını ...
Kılıçdaroğlu'nun programı değişti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pazartesi Antalya'ya yapacağı ...
 
Bağımsız Subaşı'na ünlü isimlerden destek
ANTALYA'da 7 Haziran seçimleri için bağımsız milletvekili adayı olan Büyükşehir ...
AKP düşüyor HDP yükseliyor
HDP barajı geçsin diyen seçmenlerin oranı yüzde 50. AKP oy kaybediyor. ...
Emekliye maaş CHP'ye oy oldu
Emekliye bayramlarda çifte maaş projesi CHP'ye şimdiden 1.7 puan oy kazandırdı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva