TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Ekim 2015 Salı - 13:34

Çavuşoğlu; Hayvan mı seçiyorsunuz?

Dışişleri eski Bakanı, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, yerel, genel siyaset ile dış politikaya ilişkin görüşlerini açıkladı.

Çavuşoğlu; Hayvan mı seçiyorsunuz?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin mülteciler için 7 milyar doların üzerinde para harcadığını belirterek, "Avrupa ülkeleri Türkiye'den göçmen alırken kriterler koyuyor. 'İyi eğitimli olsun' diyor. 'Fazla çocuğu olmasın, mümkünse de benim dinimden olsun.' Çok özür dilerim ama hayvan pazarından hayvan mı seçiyorsunuz? Bunların yaklaşımı bu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim bölgesinde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de sayıları bugün 2 milyonun üzeri olarak ifade edilen ve ağırlığını Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin ancak 270 bininin kurulan 25 kampta olduğunu söyledi. Kuzey Irak'ta yine Türkiye'nin kurduğu 3 kampta 40 bin civarında mültecinin yaşadığını kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye'de yaşayan 2 milyona yakın insanının hepsi kamplarda değil. İmkanı olanlar ev tutmuş. Bu zor şartlarda onlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bu insanlar keyfinden Türkiye'ye gelmediler. İnsanlar sığınacak yer aradılar. Bu insanların çok daha fazla hizmete de hakkı var. Her şeyden önce insan olduğunu unutmamamız lazım" diye konuştu.

100 BİNDEN FAZLA BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Türkiye'nin bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ancak her şeyi verdiğimizi de söyleyemeyiz. Türkiye'de doğan 100 binden fazla yeni bebek var. Eğitim çağında 500 binden fazla Suriyeli var. Biz bunların ancak 170 binine eğitim verebiliyoruz. Geri kalan yaklaşık 330 bin Suriyeli gencin, çocuğun geleceği ne olacak? Daha fazlasını yapalım diyoruz, 6.5 milyar dolar şimdi rakam 7 milyar doları da geçti para harcadık. Tüm uluslararası camiadan bize gelen yardım 430 milyon dolar. Uluslararası camia yeni yeni anlamaya başladı bunun önemi. Biz gidip de hiç kimseden para dilenmedik ama yüzlerine de her fırsatta 'Bu insanlara yardım etmekte niye cömert davran mıyorsunuz? Bu yükü neden paylaşmıyorsunuz?' diye söyledik."

MÜLTECİLERE AVRUPA'NIN YAKLAŞIMI

Çavuşoğlu, mültecilerin sağlık hizmetlerinden yararlanması, geçici statüler verilmesi gibi uygulamaları da gerçekleştirdiklerini belirterek açıklamalarını sürdürürken “Biz başkaları gibi seçici davranmıyoruz. Avrupa ülkeleri Türkiye'den göçmen alırken kriterler koyuyor. 'İyi eğitimli olsun' diyor. 'Fazla çocuğu olmasın, mümkünse de benim dinimden olsun.' Çok özür dilerim ama hayvan pazarından hayvan mı seçiyorsunuz? Bunların yaklaşımı bu. Şimdi kendi başlarına gelmeye başlayınca paniklediler" şeklinde konuştu.

Avrupa ülkelerini mülteciler konusunda İngilizlerin ifadesiyle 'Akşamdan sonra günaydın' durumunu yaşadığını belirten Çavuşoğlu, “Bu insanlar denizlerin ortasında terk edilmesin, ölmesin. İnsan kaçakçılarının, tacirlerini elinde kurban olmasın. Bu insanlar da en temel haklarına kavuşsunlar ve en büyük arzumuz da kendi şehirlerine, ülkelerine dönsünler" dedi.

'RUSYA HAVA SAHAMIZI İHLAL ETTİ'

Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava harekatına ilişkin bir soru üzerine Suriye'de, Irak'ta ya da dünyanın başka bir yerinde terörle mücadele eden herkesi destekleyeceklerini kaydetti. Teröre karşı ortak mücadelenin altını çizen Çavuşoğlu, "Terör nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, hangi etnik grup, inançtan olursa olsun terörist teröristtir" dedi.

Terörle kararlı mücadelenin önemine değinen Çavuşoğlu, "Rusya'nın da DAEŞ terör örgütüne müdahale etmesine itirazımız yok. Ama Rusya bizim hava sahamızı ihlal etti. Gerekli uyarıları yaptık, gerekli tepkiyi gösterdik ve bir daha olmaması için net mesajımızı da verdik. Başta NATO olmak üzere müttefiklerimizden de tepkiler geldi" diye konuştu.

SURİYE SOĞUK SAVAŞIN YENİ ALANI OLMAMALI

Rusya'nın Suriye'yi soğuk savaş yıllarına tekrar dönülecek bir alan olarak değerlendirmesinin yanlışlığına vurgu yapan Çavuşoğlu, "Bunu bir güç göstergesi olarak kullanıyorlarsa ki sadece DAEŞ'i değil, ılımlı muhalefeti ve sivilleri de vurdular, bu son derece yanlıştır. Bizi tekrar beyinlerimizde yıkamadığımız Berlin Duvarı'nın olduğu yıllara, soğuk savaş dönemine götürür. Bu tekrar bizi çok keskin bir şekilde dünyada kutuplaşmaya götürür. Gerginlik tırmanır. Umarım bu hatalardan dönülür" sözleriyle konuşmasına devam etti.

1300 LİRA MALİ DİSİPLİNİ BOZMAZ

Toplantıda partisinin seçim beyannamesini de satır başlarıyla paylaşan Çavuşoğlu, asgari ücreti 1300 liraya çıkarma hedeflerine ilişkin 'kaynak' sorularını da cevapladı. Tüm politikaları halktan gelen taleplerle oluşturduklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Asgari ücretin azlığıyla ilgili talepler geldi. Emeklilerle de ilgili de aynı şekilde. Bu talepleri inceledik, Türkiye ekonomisine, mali disiplinini sarsmayacak şekilde neler yaparız bunları değerlendirdik. Türkiye artık alt orta sınıf gelirinden üst orta sınıfına çıkmıştır" diye konuştu.

ELVAN'IN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM

Haziran seçimlerinde partisinin 3 dönem kuralı nedeniyle aday olmayan ancak 1 Kasım seçimleriyle birlikte yeniden aday gösterilen Çavuşoğlu, "Bu kadrolarla tek başına iktidara geldiğimiz zaman Antalya'mıza yeni hizmetler kazandıracağız" dedi. Haziran seçimlerinde Antalya'da 1'inci sıra adayı olan Lütfi Elvan'ın bu dönem Mersin listesinde yer aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Antalya'ya 13 yılda çok hizmet ettik. Bugüne kadar tamamlanan projelerimizin değeri 20 milyar dolardır. 7 Haziran seçimlerinde Antalya liste başı olan Lütfi Elvan, bu dönemde Mersin listesinde. O süreçte arkadaşlarımız Antalya'mıza yapacağımı projelerin, gerçekleştireceğimiz hizmetlerin açıklamasını yaptılar. Bu projelerin hepsinin arkasındayız. Bu dönem de o projelerin tekrar vurgusunu en güçle şekilde yapacağız. Zaten bu projelerin bir kısmını Sayın Başbakanımız 4 Ekim'de, Ankara'da seçim beyannamesini açıkladığı zaman vurguladığı, atını çizdiği projeler. Otobanlar, hızlı tren, Demre kurvaziyer limanı, EXPO, raylı sistem gibi önemli projeler. Bu projelerin hepsi partimizin mutfağından hazırlanmış, Antalyalıların kanat önderlerinin bizden istediği projelerdir. Bu projelerin hiçbirisi havada kalmaz."

6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ

Çavuşoğlu, kahvaltıda bir grup gazeteci ile sohbeti sırasında ise bir soru üzerine, 'Antalya'da 6 milletvekili çıkarırız' dedi. Çavuşoğlu, Türkiye geneli oy oranlarının da yüzde 44 olduğunu söyledi.


Mevlüt Çavuşoğlu (Sağ başta), aralarında yazarımız Dursun Gündoğdu'nun da (Sağdan üçüncü) bulunduğu gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu.

AK PARTI GENEL BASKAN YARDIMCISI MEVLUT CAVUSOGLU, TURKIYE'NIN MULTECILER ICIN 7 MILYAR DOLARIN UZERINDE PARA HARCADIGINI SOYLEDI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

 

 
Sıkılaşın Ve Özgürce Giyinin
 
Adliyede kan bağış kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'de büyük korku!
AKP’den teşkilatlara: Sakın bu vekilleri kaptırmayın!
Kılıçdaroğlu: Seni amacına ulaştırmayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Sandık taşımada son karar
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sandıkların taşınması taleplerini oy çokluğuyla reddetti.
 
Türkeş Saray'a giden MHP'liyi açıkladı
Taze AKP'li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Habertürk'te konuk olduğu ...
Kılıçdaroğlu ne dedi, Antalya ne yaptı?
Dursun Gündoğdu yazdı
Şükrü Sözen’e soruyoruz
Antalyalı bir okuyucu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e sorulması ...
 
Eski başkan Yıldırım yeniden CHP'de
ANTALYA'da CHP, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden 4'üncü, 7 Haziran'dan ...
Kim bu CHP'li?
CHP'li İnce'nin sosyal medyada yayılan fotoğrafı çok konuşuldu.
2015 model Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li seçmenlerinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva