Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
26 Şubat 2017 Pazar - 19:20

Çavuşoğlu 'Şımarık çocuk' dedi

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kardak'a gelsinler, nasıl gideceklerini görelim" açıklaması yapan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'u koalisyon hükümetinin şımarık çocuğu olarak nitelendirdi.

Çavuşoğlu  Şımarık çocuk  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çavuşoğlu, "Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu'na Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Antalya Milletvekili Mustafa Köse eşlik etti. Vali Münir Karaloğlu'nun da katıldığı ziyarette Bakan Çavuşoğlu, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, ne kadar terör örgütü varsa hepsinin de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişiklik paketine hayır dediğini söyledi. Bu konuda son kararı milletin vereceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, soruları da yanıtladı. 

"İNŞALLAH AYRANLARI VARDIR İÇMEYE" 

Bir soru üzerine Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un bir televizyon kanalında yaptığı “Kardak'a gelsinler nasıl gideceklerini görelim. Yunan silahlı kuvvetleri her ihtimale hazırlıklıdır" sözlerini değerlendiren Çavuşoğlu, "İnşallah ayranları da vardır içmeye" dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı'nın yabancı düşmanı, ırkçı bir partinin lideri olduğunu, sürekli kışkırtıcı söylemlerde bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan hükümetine öneri bulunurken şöyle dedi:

"Kardeşim bu savunma bakanınıza sahip çıkın, biz eğer buna cevap vereceksek, ilişkilerimiz zedelenir. Yunanistan ile ilişkilerimize önem veriyoruz. Ege'de adalar konusunda, kıta sahanlığı konusunda, uçuş hattı konusunda farklı düşünüyoruz ama bununla ilgili mekanizmalarımız var. Görüşmelerimiz var. Gerginlik artmasın diye bunu yapıyoruz. Ama bu koalisyon ortağınız sürekli bizim bu anlayışımızı ortadan kaldıracak adımlarda bulunuyor. Tahriklerde bulunuyor." 

Bakan Çavuşoğlu, Yunan makamlarının bu bakanla ilgili kendilerine “Efendim aslında iyi bir çocuk, idare edin" diye yanıt verdiğini belirterek şöyle dedi:

"İyi de nereye kadar idare edeceğiz. Almışsınız, mecbur kalmışsınız koalisyona. Sen idare et de benim de bir sabrım var. Sabrımın sınırı var. Yani sonsuz sabrım yok. Tamam olgunluk gösteriyoruz da. Bazı şeyleri kendi aramızda olduğu için söylemek istemiyorum. Esasen şu andaki hükümetin de bu şımarık çocuk olan bakandan rahatsızlığını biliyoruz. Avrupa'nın şımarık çocuğu, koalisyonun şımarık çocuğu, nedir bu? İşimiz gücümüz şımarık çocukları idare mi etmek bizim işimiz. Onları mı oyalamak bizim işimiz? Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar." 

GÜVENLİ BÖLGELERE O ŞEHRİN İNSANI YERLEŞTİRİLMELİ 

Suriye'yle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin anlayışının Suriye'den terör örgütlerinin hepsinin temizlenmesi olduğunu anlattı. Bir taraftan da muhaliflerle rejim güçleri arasındaki çatışmaları durdurup siyasi çözümü teşvik ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu konuda kilit ülke olduğunu söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu, "Elbette bizim bir başka anlayışımız da terörden arındırılmış, temizlenmiş güvenli bölgeler oluşturmak. Güvenli bölgelere de insanlar geri dönebilsin. Suriyeliler yerleşebilsin. Fırat Kalkanı operasyonu başladığı günden bu yana Türkiye'deki 50 bin civarında Suriyeli sınırı geçerek buralarda yaşamaya başladı. Biz sınırın öbür yanındakilere suyunu, elektriğini veriyoruz. İnsani yardımlarımızı yapıyoruz" dedi. 

"TANITIM STRATEJİLERİNE AĞIRLIK VERİLİYOR" 

Terörle sadece şehirlerde değil, dağlardaki yapılanmalarla da mücadele ettiklerini  anlatan Çavuşoğlu, kırsal alanda da bu mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Çavuşoğlu, terörle mücadelede şehitlerin seve seve şehit olmaya gittiklerini belirtti. 

Büyükelçiler konferansını önümüzdeki yıl Antalya'da yapmayı düşündüklerini anlatan Çavuşoğlu, vizeleri kolaylaştırdıklarını söyledi. İran'dan Alanya ve Antalya'ya uçuşların başlaması için çaba gösterdiklerini anlatan Çavuşoğlu, turist sayısını artırmak için Ukrayna ile pasaportsuz seyahat anlaşması yaptıklarını hatırlattı. Avrupa'dan daha fazla turist getirmek için daha sistematik çalışma yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, ilişkilerin normalleşmesiyle Rusların yeniden Türkiye'ye ilgisinin arttığını belirtti.


Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

 

Etiketler:
 
Yüksek topuklu fetih koşusu
 
Baykal 'Hayır' turunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek topuklu fetih koşusu
ANTALYA'da bu yıl 12'ncisi yapılacak 'Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu' ...
Antalya'da gündoğumu
ANTALYA'da güneşin doğuşunun ortaya çıkardığı manzara görenleri hayran bıraktı.
Yörük Çalıştay'ından renkli görüntüler
Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Yörükler Derneği ve Akdeniz Üniversitesi ...
 
Öğrenciler Zeytinpark'ı gezdi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ...
BES'te Devrim Mol dönemi
BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'nin seçimli genel kurulunda ...
Antalya'da 3 genç kazada can verdi
ANTALYA’nın Korkuteli İlçesi’nde kontrolden çıkıp refüjdeki ağaca çarpan ...
 
Bu kafa yarın insan da keser
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 1 günde 30'a yakın kedi telef olurken, 1 ...
Ümit Uysal STK merkezini inceledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi'nde inşaat çalışmaları ...
Ukraynalı manken tanıtım filminde oynayacak
ANTALYA'da gerçekleştirilecek bir reklam çekimi için gelen Ukraynalı manken ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva