Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
12 Nisan 2011 Salı - 13:13

Çavuşoğlu diktatörleri uyardı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Bahar Dönemi Genel Kurulu Başkan Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılış konuşması ile Strazburg’da başladı. AKPM Genel Kurulu'nda şu an 5 önemli dini liderin katılımıyla 'Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu' raporu görüşülüyor.

Çavuşoğlu diktatörleri uyardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gözde GÜRER Strazburg'dan bildiriyor

Konuşmasında bugünün Arap dünyasında yaşanan gelişmelerin Avrupa Konseyi’nin savunduğu değerler olan; insanlık onuru, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün evrensel değerler olduğunu bir kez daha kanıtladığının altını çizen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu,’’En zayıf ve en fazla ezilen insanları bile daha güçlü kılan bu değerler, en güçlü diktatörlükleri bile yenebilir’’ dedi. AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Arap dünyasındaki gelişmelerin hem komşularımızla, hem toplumlarımız içinde diyalog ve karşılıklı anlayışı geliştirme ihtiyacının da bir kez daha altını çizdiğini de vurguladı.

Arap dünyasında yaşayan insanların daha demokratik toplumlar inşa etmek için ortaya koydukları meşru çabalarını desteklediklerini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, öte yandan yaşanan devrimlerin trajik sonuçlar yarattığını vurguladı. Libya başta olmak üzere birçok ülkede yaşanan devrimlerin sürpriz olarak nitelendirilen sonuçlar ortaya çıkardığını söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bütün bu gelişmelere rağmen insanlığa karşı işlenen suçlara karşı önlem almaya çalıştıklarını ve bu ülkelerden gelen göçmenlerin sorunlarına çare bulmaya çalıştıklarının altını çizdi. Mevlüt Çavuşoğlu bu doğrultuda, bu hafta gerçekleşecek oturumlarda Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya başlayan göçmen akını konusunun da ele alınacağını ekledi.

Avrupa Konseyi’nin hızlı reaksiyon gösterip Tunus ve Fas’ın yeni anayasa yapım süreci ve adil seçimlerin gerçekleştirilmesi alanlarında önemli katkılar sağladığını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, Arap dünyasında yaşanan gelişmeler ile ilgili kapsamlı bir rapor ile birlikte, Fas ve Tunus ile ilgili iki ayrı raporun Haziran ayında düzenlenecek AKPM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.
Salı günü gerçekleştirilecek oturumlarda aralarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de olduğu 5 dini liderin katılımı ile ‘Kültürlerarası Diyaloğ’un Dini Boyutu’ konusunun ele alınacağını hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, aynı zamanda BM Medeniyetler İttifakı’nın Eş-başkanı da olan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlerini kabul ederek Çarşamba günü gerçekleşecek oturumlara katılacak olmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu da ekledi.
 
Gün sonunda geçmiş dönem AKPM başkanlarından iki parlamentere diploma ve madalyonlarının verildiği resepsiyonda konuşan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu AKPM’nin çok önemli bir yapılanma olduğunun ve çok değerli dostluklara ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Konuşmanın ardından Rusya Federasyonu’ndan Vladimir Grachev ve İspanya’dan Lluis Maria’ya diploma ve madalyonları takdim edildi.
 
BAŞBAKAN FRANSA'YA GELİYOR
 
Başbakan Erdoğan, 13 Nisan'da Strazburg'da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi 2011 Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılmak üzere Fransa'ya geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 11-15 Nisan'da Strazburg'da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2011 Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılmak üzere bugün Fransa'ya .gelmesi bekleniyor.
 
İlkbahar Oturumu'na konuk Hükümet Başkanı sıfatıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak ve 13 Nisan günü Genel Kurul'a hitap edecek. Avrupa Konseyi'nin (AK) karar alma organı olan Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığını 10 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdüren Dışişleri Bakanı Davutoğlu da dönem başkanlığını temsilen anılan oturuma katılacak ve 12 Nisan günü AKPM Genel Kurulu'na Bakanlar Komitesi faaliyet raporunu sunacak.
 
AKPM Genel Kurulu'na hitabı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parlamenterlerin yöneltecekleri soruları cevaplandıracak. Strazburg ziyareti kapsamında Başbakan Erdoğan'ın AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi ve ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.

AKPM'yi ziyareti öncesinde Başbakan Erdoğan, 12 Nisan günü Strazburg'da Rhenus Spor Salonu'nda Türk vatandaşları ile de bir araya gelecek.
Türkiye, 11 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek AK Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı sırasında, AK'ın uluslararası alandaki siyasi rolünün, görünürlüğünün ve etkinliğinin arttırılması yönünde katkılarda bulunmuş ve bu faaliyetlere destek sağlamıştır. Ülkemizin güçlü desteğini teyit etmişlerdir. Başbakan Erdoğan'ın AKPM'nin İlkbahar Oturumuna katılması Türkiye'nin gerek AK içinde gerek bölgesel bağlamda oynamakta olduğu rolün vurgulanmasına da olanak sağlayacak.
 
BORÇLANMA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ
 
AKPM Genel Kurul’unda ekonomik kriz ve borçlanmanın insan hakları ve demokrasi üzerindeki etkileri tartışıldı.
 
Devletlerin aşırı borçlanmasının, demokrasi ve insan hakları için bir tehlike olduğunu
konusunun tartışıldığı AKPM Genel Kurulu “borç dengelenmesi ve müteakip azalma konusunda belirlenecek stratejileri" görüşmek üzere konseye üye olmayan Avrupa hükümetlerini de çağırdı. Ülkelerin "dış borçlanma halkın yaşam standartları ve vatandaşın sosyo-ekonomik haklarında erozyonu içerir" görüşü üzerinde fikir birliğine varan genel kurul üyeleri ‘devletler borçlanma öncesinde vatandaşlarının yaşam standartlarını ve demokratik haklarını onlara garanti etmelidir, halkın karşısında borçlanmanın etkileri mutlaka anlatılmalıdır’ dedi.
 
Ekonomik krizin insan haklarına etkileri konulu raporunu paylaşan Pieter Omtzigt "Ekonomik kriz döneminde uygulanan sertlik politikaları, vatandaşların yaşam koşullarını daha da zorlaştırır ve insan hakları ihlallerine zemin hazırlar” görüşünü savundu.
 
Kurul ayrıca, demokrasi korumak için devlet hesaplarının tam şeffaflığın sağlanması gerektiğinin önemini vurgulayarak, İzlanda ve Yunanistan örneği üzerinde durdu.

ÇAVUŞOĞLU DİNİ LİDERLER İLE GÖRÜŞTÜ
 
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı, ve AK Parti Milletvekili Mevlüt bu sabah Strazburg’da 5 dini lider ile biraraya geldi.
Strazburg’da devam eden AKPM İlkbahar Dönemi Genel Kurul çalışmalarında bugün ‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu rapor ele alınıyor. Lüksemburglu parlamenter Anne Brasseur'un hazırladığı raporun Genel Kurulu’nda görüşülmesinden önce beş dini lider AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Profesör Mehmet Görmez, Romanya Patriği Daniel, Vatikan'ın dinlerarası diyalog temsilcisi Kardinal Jean-Louis Tauran, Başhaham Berel Lazar, Almanya'nın Protestan Kilisesi Temsilcisi Bernhard Felmberg’nin AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nu ziyaretleri yaklaşık 1 saat sürdü. ‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu toplantıya öncülük ettiği ve AKPM Genel Kurulu’na kendilerini davet ettiği için Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür eden dini liderler, Genel Kurul’da bugün görüşülen raporun önemine değindiler. Dini liderler AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından AKPM Genel Kurulu’nda konuşmalarını gerçekleştirdiler.

‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu raporun rapörtörü olan Lüksemburglu parlamenter Anne Brasseur AKPM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında; Herkesin eşit haklara sahip olduğu ve demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü’ne yürekten inandığı yeni bir kültür oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Raporun görüşülmesine öğleden sonraki oturumlarda da devam edilecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU STRAZBURG'DA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuşmak üzere Strazburg'a geldi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılarak Bakanlar Komitesi faaliyet raporunu sundu.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığını 10 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdüren Davutoğlu, Genel Kurul öncesinde AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 

 

 
Zoraki seksapel
 
GÜVERCİNLERİN BALKON SEFASI
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kahraman Polat 12 Nisan 2011 Salı 17:35

Allah yardımcın olsun yolunu açık etsin manavgat dan sevgiler

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet 12 Nisan 2011 Salı 17:33

ak parti dogru olanı yaptı ve sizi yeniden listeye koydu... tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum...

Yorumu oyla      3      3  
Alanyalı 12 Nisan 2011 Salı 15:15

Kendisi çok önemli bir makamda,başkanımızla Alanyalılar olarak gurur duyduk

Yorumu oyla      4      3  
cougar 12 Nisan 2011 Salı 15:01

Gurur duyuyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zoraki seksapel
Üç aylık hamile oyuncu Jessica Alba, Vogue'un İtalya edisyonuna seksi pozlar verdi.
Minsk Metrosu'nda patlama: 12 ölü
Belarus’un başkenti Minsk’te , merkezi metro istasyonu Oktyabırskaya’da ...
Emekli 1920 TL kaybetti
Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) Genel Başkanı İsrafil Odabaş, ...
 
Siyaset dünyasının en seksi adayı
Modellikten porno sektörüne geçince dünya çapında üne kavuşan Rus güzeli ...
Silahla vurma anı kamerada
Kolombiya'da bir süpermarkette gerçekleşen bir soygun girişiminde paniğe ...
Esnedi, ağzı açık kaldı
İngiltere'de ders sırasında sıkılan ve esneyen 17 yaşındaki Holly Thompson'ın ağzı açık kaldı.
 
Irina, gelin oldu
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'yla birlikte olmaya ...
Kum kabusu: 8 ölü
Hızı 110 km'yi bulan kum fırtınasının etkisiyle 80 araçlık zincirleme ...
İlk 3 boyutlu porno film vizyonda
Hong Kong'da gösterime giren 'Sex and Zen' adlı dünyanın ilk üç boyutlu ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva