ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
8 Kasım 2015 Pazar - 15:25

Çavuşoğlu'nun rakibi çoğaldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun bıraktığı Dışişleri Bakanlığı'nın taliplisi çoğaldı. Tümü de parti içinde güçlü isimler...

Çavuşoğlu nun rakibi çoğaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her seçim sonrasında gazeteciler makam toto yapar. Kimler hükümette olacak, kim Meclis başkanı olacak? Neredeyse üç hafta bu mesele konuşulur. TBMM Başkanlığı ile İçişleri, Adalet, Milli Savunma ve Ulaştırma gibi bakanlıklara kimlerin atanacağı üç aşağı beş yukarı tahmin de edilir. Örneğin, seçim biter bitmez Meclis Başkanlığı için üç isim konuşulmaya başlandı:

- Cemil Çiçek: ANAP’ın kuruluşundan beri, yani 30 yıldan fazla bir süredir siyasetin içinde olan Çiçek, 2 dönem Meclis Başkanlığı yaptı. O nedenle yeniden aynı koltukta oturma niyetlisi değil. Hatta yakın çevresine ‘İsmet Bey hak ediyor’ dediği de konuşuluyor. Kendisine atfedilen ‘Tecrübe dükkânı açsanız iflas edersiniz’ sözünü boşa çıkaracak şekilde, tecrübeli bir isim olarak İsmet Yılmaz’ın 7 Haziran’dan sonra boşalttığı Savunma Bakanlığı ya da Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturabilir.

- İsmet Yılmaz: Fiili olarak sadece 23 saat çalışan bir Meclis’in başkanı oldu. Haliyle, ‘eski Meclis Başkanı’ sıfatını hakkıyla taşıyabilmesi için yeni dönemde de görevini sürdürmesi gerekiyor.

- İsmail Kahraman: Refah-Yol hükümetinin Kültür Bakanı olan Kahraman, Milli Görüş’ün önemli isimlerinden biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Kahraman’ı 2 numaralı koltukta görmek istediği konuşuluyor.

24'TEN 30'A ÇIKABİLİR

Bakanlıklarla ilgili rivayetler muhtelif. Öncelikle, Turizm ve Kültür, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar gibi bölünmelerle bakan sayısını 24’ten 30’a çıkarma durumu olabilir. Böylece daha fazla ‘önemli’ ismin bakan olması sağlanabilir. En kritik iki bakanlık olan İçişleri ve Adalet için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Efkan Ala ve Bekir Bozdağ konusunda ısrarcı olacağı kulislerde konuşuluyor. Binali Yıldırım, Faruk Çelik, Nurettin Canikli gibi isimler yeni kabinede de olacak gibi. Sayıları az olmakla birlikte Tuğrul Türkeş’in oturduğu Başbakan Yardımcılığı koltuğunda kalabileceğini söyleyenler de var.

İKİ BİLİNMEZ

‘Bakan toto’ konusunda iki önemli bilinmez var:

- İlki Ekonomi yönetiminin kimde olacağı. Hazine’nin Ali Babacan’a emanet edilmesi, bu alanda uluslararası piyasaların dikkate alındığı yorumlarının önünü açabilir. Binali Yıldırım, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Nihat Zeybekci, Nurettin Canikli, Naci Ağbal, İbrahim Turhan, Taner Yıldız, Berat Albayrak ve Fikri Işık da ekonomi ile ilgili bakanlıklara isimlerini yazdırabilecek isimler arasında görülüyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI KİM OLACAK?

- İkinci kritik konu, Türkiye’nin dış politikasını belirleyecek kadroyla ilgili. ‘Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı kim olacak’ sorusuna yanıt verilirken çok fazla seçenek ortaya çıkmıyor. Ali Babacan’ın ekonominin dümenine geçememesi durumunda Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturma ihtimali yüksek. Ancak, eski AB bakanları Mevlüt Çavuşoğlu, Volkan Bozkır gibi isimler de Dışişleri Bakanlığı bekleyen isimler arasında. Hariciye’nin dümeni için dipten gelen dalga gibi ismi geçen başka önemli bir isim daha var: Ankara kulislerinde, eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti’nin yeni sözcüsü Ömer Çelik’in artık Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturabileceği konuşuluyor. Dış politika, daha önce AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Çelik’in en büyük ilgi alanı. Çelik’in Dışişleri Bakanı olmasını isteyen AK Partililerin en büyük gerekçesi ise, ‘İsmi geçen AK Partili siyasetçiler arasında en özgün dış politika duruşunu o gösterebilir’ cümlesiyle özetleniyor. Hariciye kulislerinde bir başka önemli detay da var. Geçici hükümette Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Feridun Sinirlioğlu, hem Başbakan Davutoğlu hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’la son derece verimli bir çalışma yürütüyor.

MÜSTEŞAR OLARAK

Erdoğan’ın, Sinirlioğlu’nun bakan olmasa bile, Ankara’da kalıp yakın gelecekte Hariciye’nin müsteşarı olarak devam etmesini istediği de konuşulanlar arasında.Bütün soruların cevabını 17 Kasım’dan sonra öğreneceğiz. Kesin olan tek şey var ki önümüzdeki 10 gün, bakanlık bekleyen isimler için zor geçecek.

Hürriyet
 

 
Tarihi sit alanına taş ocağı
 
Meclis üyesi Işık, CHP'den istifa etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
... 8 Kasım 2015 Pazar 19:38

bakanlığı döneminde oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.antalya da seçimlerde o kadar başarılı olduktan sonra sayın bakanımızı yeniden aynı görevde görmekten sonsuz mutlu olacağız.kendisi antalyanın büyük değeridir..antalyalı da gerekli ilgiyle yeniden aynı göreve dönmesini sağlamalıdır.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemaat iddianamesinin CHP bölümü
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı ‘Paralel ’ iddianamesinde ...
Demirbaş'tan 6 mesaj var
CHP üyesi dünyaca ünlü organ nakli profesörü Alper Demirbaş, facebook ...
DHA'nın gözüyle Akdeniz seçim analizi
AK Parti, 7 Haziran’da iki kırmızı ili bulunan Akdeniz Bölgesi’ni, tamamen ...
 
Şaşırtan sözler
Ak Parti grup sözcüsü Öner'den seçim yorumu: Sonsuz iktidar yoktur
Partiye hem oy hem para kaybettirdi
1 Kasım seçimlerinde oy oranını yaklaşık 9 puan yükselterek tek başına ...
Antalya'da itiraz var
HDP Antalya'da seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. HDP Eş Genel ...
 
En yakın tahmini o yaptı
AK Parti'nin oy oranını en yakın tahmin eden A&G'nin sahibi Adil Gür konuştu
Sinan Oğan MHP'ye döndü
MHP eski Milletvekili Sinan Oğan, ihraç edildiği partisine mahkeme kararıyla geri döndü.
AKP’den tarihi zafer
Milliyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Oktay Pirim, Antalya-Burdur-Isparta ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva