Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:20

Çekin tuğlayı duvar yıkılsın

Turgut Güngör

Çekin tuğlayı duvar yıkılsın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bir evde polisin arama yapmasının, ülkeyi getirdiği duruma bakın.

Türkiye'nin gizli tünelleri, karanlık ilişkileri,  şaibeli isimleri aynı sepetle gündeme geldi. Bir dönemin Adalet ve İçişleri Bakanı...Milli Güvenlik Kurulu kararları...Tetikçiler, cinayetler,  katliamlar ortaya döküldü. 

İran ve Suriye konusunda karanlık bilgiler. Kolombiya, Venezüella, Panama mafyaları. Fetö'cüler. Ankara'da yürütülen gizli pazarlıklar. Bürokraside eş, dost, akraba ilişkileri...

Gazeteci Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetleri...Uyuşturucu kaçakçılığı yapan bazı Kürt iş insanlarına faili meçhul cinayetler... Eski başbakanın oğlunun uyuşturucu trafiğindeki rolü... Kıbrıs'ta bir kumar baronu...Kontrgerilla ilk kez içerden ifşa edildi...Olayların ortasında biri 30 yıllık yakın tarihten notlar anlattı...

İstinaf mahkemesi Susurluk JİTEM davasında tarihi bir karar verdi. Mehmet Ağar ve Korkut Eren ile 17 sanık hakkında 18 faili meçhul cinayetlerle ilgili davada verilen beraat kararını bozdu.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

Kolombiya ile Türkiye arasında uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını öğrendik. Kilit nokta Yılport Liman işletmeleri.

Geçen yıl Ağustos'ta Venezüella'dan sıfır vergi ile peynir ithalatı serbest olmuştu. Neden, o kadar uzaktan peynir ithal ediyoruz diye tepki gösterilmişti. Ne kadar safmışız. Bir kilo "koko" 45 bin avro (450 bin lira), bir kilo peynir 45 lira. Venezüella'dan bir geminin yurda gelişi 3-4 hafta sürüyor. Peynire soğuk koruma gerekiyor, maliyeti artıyor. 

Türkiye, dünya peynir üretiminde 8. sıradaki ülke. Venezüella ilk 10 arasında bile yok. Peynir ihraç eden ülkemiz, 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi gazetede yayınlanan kararname ile Venezüella'dan bin 500 ton peynir ithal etti.

Olayın ardında peynir değil, kokain ticareti olduğu ihtimali ağır basıyor. O tarihte gümrükler kime bağlıydı? Görevden alınarak, teşekkür edilen, deterjancı bakan. O günlerde Venezüella Barnibas'ta peynir içine gizlenmiş 108 paket kokain ele geçirilmişti. Ne tuhaf bir tesadüf, inanılır gibi değil. 

GAZETECİDEN CESUR SORU

Bir genç, "gazeteci" göreviyle çıktı, yıllardır dile getirilemeyen bir söylemle, 2 bakana şöyle sordu: "AK Parti ismi, şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?"

 Vay, vay, vay. Nasıl sorulur böyle bir soru? Üstelik yandaş AA'nın10 yıllık muhabiri sordu. Bakan, "Şov yapıyorsun" dedi. Soylu'nun bir danışmanı AA Genel Müdürü için istifa çağrısı yaptı. "Bu ne kahpeliktir, şerefsizliktir, Soylu'ya suikast düzenlenmiştir" diye tepki gösterdi. Sonra kendisinin Fetö'yü öven tweetleri ortaya çıkınca, hesabını kapattı, sustu. 2 saat sonra gazetecinin sözleşmesi feshedildi, işine son verildi, terör bağlantısı araştırılsın diye savcılığa suç duyurusu yapıldı. Muhabir kendini şöyle savundu: "Bakanın danışmanı kulağıma eğildi, 'soru sormuyoruz' dedi. Benim burada kayışım attı."

Bir bakan danışmanı, gazeteciye 'soru sorma' diyebiliyor. Böyle bir dönem hiç olmamıştı.

ARKASI YARIN DİZİSİ GİBİ

"Ben olmasam devlet çöker"diyen bir Cumhurbaşkanı düşünün. "Ben olmasam köfteci Yusuf'a mafya Sedat Peker çöker" diyen bir İçişleri Bakanı olsun. "Ben olmasam Marina'ya mafya çöker" diyen bir eski bakan,  eski emniyet müdürü tanıyın. Ve daha vahimi, "AKP'li milletvekili istedi, Hürriyet Gazetesi'ne çöktük" diyen bir kaçak. 

Eskiden Meclis'te komisyon kurulur, müfettiş raporunu yazar, dava açılır, bakan mahkum olur veya aklanırdı. Bugün hiçbiri yapılmıyor. Arkası yarın gibi, dizi film izlercesine YouTube'da videolar yayınlanıyor. Bakanlar kendilerini TRT'de aklamaya çalışıyor. Güzel ülkem bu durumları hiç hak etmiyor.

BİR CUMHURİYET SAVCISI

Devletler ülkelerinden mafya ve benzeri yasa dışı güçleri/oluşumları temizler. Bu kez mafyanın, bir devletin kirli işlerini, suçlarını ortaya dökmesine tanık oluyoruz. Ne kadar acı bir durum...

Uğur Mumcu şöyle yazmıştı: "Bir toplum böyle çöker işte. Devletin yerini kaba kuvvet alır, susulur. Yasanın yerini din alır, korkulur.  Yolsuzluklar, cinayetler birbirini izler, eller kollar bağlanıp götürülür."

Tüm bunları araştıracak, bir de 128 milyar dolar nerede diye soracak bir babayiğit Cumhuriyet Savcısı aranıyor. Neden Cumhuriyet Savcısı diyoruz? Atatürk'ün Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, neden Cumhuriyet Savcısı sıfatı verildiğini şöyle anlatıyor:

"Gün olur Cumhuriyeti korumak için Başbakandan, bakandan, müsteşardan, büyükelçiden, validen bile hesap sormak gerekebilir. İşte onun için Cumhuriyet Savcısı dır."

"Bir tuğla çekilirse, duvar yıkılır" diyen Mehmet Ağar'a yanıt Uğur Mumcu'nun eşinden geliyor:

"Çekin tuğlaları, yıkılan duvarın altında kim kalırsa kalsın."

 

 

 

 

Etiketler:
 
Bu villaların geceliği 25 bin dolar
 
Sulama kanalında fenalaşan Hüseyin, kurtarılamadı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaya 25 Mayıs 2021 Salı 10:56

Ağzına almışsın 128 milyar nerede diyene kadar git öğren gazeteci degilmisin

Yorumu oyla      0      0  
taş 25 Mayıs 2021 Salı 07:54

Meseleye iktidar muhalefet sorunu gibi bakmaya kalkarsanız doğru olmaz,ortada bir büyük sorun var ve bu sorun memleket sorunu. Ülke bu hale nasıl gelmiş,düşünülmesi gereken yer burası,bir suç örgüt lideri diye tanınan birisi çıkıyor ve bir şeyler anlatmaya başlıyor.Normalde deli saçması diye herkesin ciddiye almaması gerekir,ancak ülkede milyonlar seyir ediyor. Öyle ki bakanlar cevap veriyor,ilk defa bir bakanın suç örgüt liderine cevap verdiği görüldü,en üzücü tarafı da bu olsa gerek. 1950 den beri özellikle ülkemiz Nato'ya girdikten sonra anlaşılan milletin iradesiyle seçilen iktidarlara görülmeyen güçler ortak olmuşlar.Şöyle bir son 70 seneyi düşünün neler olmuş neler,ülkemizde her konuda senaryolar oynanmış ve doğru dürüst kendimizi yönetememişiz,kaynaklarımızı çar çur etmişler tabiri caiz ise yağmalamışlar. Sedat PEKER diye biri çıkıyor ve yayınladığı videolar ülke genelinde dalga dalga yayılıyor ve günlük sohbetlerde bu konuşuluyor.Peki insanların neden ilgisini çekiyor derseniz şöyle geriye dönüp bakınca bir sürü olaylar hatırlanıyor ve ne yazık ki bu güne kadar aydınlatılamamış olmasından dolayı da maalesef alıcısı çok oluyor. Devletin sorumluluk makamında oturanlar öyle terörle mücadele ediyoruz diye hiç bir zaman hukuk dışına çıkmamalıdır.Her şey kanunlar çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir. Gelinen noktada anlatılanlara bir deli saçması diye bakılamaz,yer zaman olaylar ve isimler verildiğine göre bunların doğru olup olmadığı konularında soruşturma açıldığı yetkili makamlar tarafından açıklanmalıydı.Böyle devam ederse iş uluslar arası bir sorun haline gelecek gibi görünüyor.Yumak haline dönmeden yetkililer yetkilerini kullanarak sorunu sorun olmaktan çıkarmalıdırlar. Öyle Devleti korumalıyız diye seyirci kalınamaz,esas Devlet suç işleyenlerin elinden argümanları alındığında kurtulur,kos koca Devletin kurumları var onlar korurlar,adı sanı kim olursa olsun bir suça karışmışsa gereği yapılmalıdır.Kamuoyu icraat görmek istiyor yoksa birbirlerine laf yetiştirenlerden bıktı. Kısacası hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değil,mezarlıklar kendisinin vaz geçilmez olduğunu düşünenlerle dolu. Son söz görülüyor ki bizim sistemimizde bir arıza var,gerektiği yerde gerekli müdahaleyi yapamamış olmalı ki bu halleri yaşıyoruz,her şey çoğunluğu çapsız siyasilerin iki dudağı arasında olursa işte olanları görüyorsunuz.Sistem kendiliğinden işleyecek hale getirilmediği sürece daha böyle çok olaylar görürüz.Aslında son 70 yıldır yaşadığımız sorunların temelinde bu yatıyor.

Yorumu oyla      0      0  
muarrem 24 Mayıs 2021 Pazartesi 12:31

mafya babasınından umut bekleyen muhalefetin hali. içler acısı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan'ın adacıkta mahsur bıraktığı 81 göçmen kurtarıldı
MİLLİ Savunma Bakanlığı, Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla sınır ...
Zeynep ve Gülşah sporun 'sniper'ları
YAŞANTILARININ neredeyse yarısını gönül verdikleri kayaklı atıcılık sporu ...
3 ilde 'sahte bankacı' çetesi operasyonu: 19 gözaltı
KOCAELİ merkezli operasyonda telefonla aradıkları 30 kişiye kendilerini ...
 
Buğra Kavuncu hakkındaki soruşturmada Ümit Özdağ'ın ifadesi alınacak
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında yürütülen FETÖ soruşturması ...
Bin yıllık geleneğin ürünü yeniden dokunmaya başladı
KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde bin yıllık geçmişe sahip kök boyalı ‘Yahyalı ...
Avustralya vatandaşları bir yıl sonra ülkelerine döndüler
KORONAVİRÜS salgının başlaması ile birlikte sınırların kapanmasından dolayı ...
 
Kız arkadaşla gezinti, kazayla bitti
Esenler'de kız akadaşıyla gezintiye çıkan sürücünün direksiyon hakimiyetini ...
Kayseri'ye şehit ateşi düştü
IRAK'ın kuzeyinde sürdürülen 'Pençe-Yıldırım Harekatı' kapsamında, havadan ...
ABD'ye, 1,5 milyon ceset torbası ihraç etti
SAMSUN'un Vezirköprü ilçesindeki tekstil fabrikası, koronavirüs salgını ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva