Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Şubat 2011 Pazartesi - 13:56

Cenazeye geniş katılım

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mustafa Kamalak, Erbakan’ın İstanbul’a gitme imkanı bulunmayan dostları için yarın sabah namazına müteakip Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılınacağını belirtti

Cenazeye geniş katılım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

. Erbakan’ın naşının daha sonra uçakla İstanbul’a götürüleceğini ifade eden Kamalak, Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Erbakan’ın naşının aile mezarlığının bulunduğu Merkez Efendi Kabristanı'na defnedileceği kaydetti. Erbakan için resmi bir tören yapılmayacağı da kesinleşmiş oldu. Kamalak, şu an Erbakan’ın naşının herhangi bir bozulma olmasın diye, evinin önünde bulunan ambulansta tutulduğunu belirtti.
Kamalak Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre şu ana kadar 60 civarında ülkede Erbakan için gıyabi cenaze namazının kılındığını belirterek, yarın da birçok ülkeden devlet büyüğünün cenaze namazına iştirak edeceğini kaydetti. Erbakan’ın çok sevdiği, Bosna Hersek'in merhum Bilge Devlet Başkanı Aliya’nın da mezarından toprak getirileceğini ifade eden Kamalak, yarınki cenaze törenine gelecekler arasında Tunus Nahta Hareketi lideri Raşit El Gannuşi, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Fas El Tevhid vel Islah hareketi Genel Başkanı Muhammed Handavi, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Saadettin Osmani, Hindistan cemaati İslami'nin Genel Başkanı Mevlana Celaleddin Ömeri, HAMAS'ın liderlerinden Halit Meşal, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir r önderlerinden Prof. Elifüddin Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan Eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Seheb gibi bir çok cemaat önderinin bulunduğunu belirtti.

-"TÜRKİYE DARBECİLERİ YARGILMALIDIR"-

Konuşmasında, bugün 28 Şubat olduğunu hatırlatarak, “Bumdan 14 yıl önce Hocamız yolu kesilmişti. Aslında sadece hocamızın değil milletin yolu kesildi. Bunun için diyoruz ki; Türkiye mutlak suretle darbeleri yargılamalıdır” dedi. Türkiye’nin 27 Mayıs’tan sonra adeta ‘darbeler ülkesi’ haline geldiğini belirten Kamalak, üstelik bütün bunların demokrasi adına yapıldığını ifade ederek, “Bizde demokrasi adına demokrasilere darbeler vurulmuştur. 28 Şubat sürecinden sonra güya demokrasiye ayar yapmak için ‘balans ayarı yapıyoruz’ denilmişti. Ama o esnada tam 22 bankanın içi boşaltılmıştır. Yüce milletimizin sırtına yüklenen yük tam 50 milyar dolardır” diye konuştu.
Türkiye’nin mutlaka darbecileri yargılaması gerektiğini vurgulayan Kamalak, darbeler münasebetleri ile elde edilmiş makamların da ‘gasıplarından’ geri alınması gerektiğini kaydetti.

-"GENELKURMAY BAŞKANININ MESAJINI OLUMLU BULUYORUM"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Erbakan'ın vefatı nedeniyle baş sağlığı mesajı yayımladığının hatırlatılması üzerine, mesajı olumlu ve yerinde bulduğunu belirterek, “Ordu bizimdir, bizim orduyla sözümüz yok. Ama yazık ki her zaman için ordunun içinde yeniçeri geleneğini oradan hareketle ittihak ve terakki cuntacılığını sürdürmek isteyen bir hizip oluşmuştur. Genelkurmay Başkanının mesajı tabiî ki yerindedir, ben onlardan da rica ediyorum bu tür oluşumlara imkan verilmemelidir” diye konuştu.

-"ERBAKAN’IN HAZİNEYE BORCU YOK"-

Kamalak, gazetecilerin sorusu üzerine Erbakan’ın hazineye bir kuruş borcu olmadığını belirterek, Refah Partisi’nin 1997 yılında hazineden aldığı yardımın toplamı 714 milyar olduğunu, aynı yıl DYP’nin harcadığı miktarın 1,5 trilyon olduğunu kaydetti. Kamalak, “Refah Partisi bir kuruşluk harcama yapmamıştır’ deniyor ancak o harcamalarla almış olduğu mallara el konuldu ama faturalar geçersiz sayıldı. Şimdi 714 milyar için 14 trilyon isteniyor. Ortada 28 Şubat sürecinin hocamıza yüklediği bir yük vardır. Ortada mahkeme kararı var diyeceksiniz, biz mahkeme kararı ile bu ülkede Başbakanlar astık” diye konuştu.
Kamalak, kendilerinin bir siyasi parti, bir teşkilat olduklarını belirterek hukuken 45 içinde Genel Kurulun toplantıya çağrılmasının öngörüldüğünü belirtti. Kamalak, daha sonra bu konuyu da kendi aralarında görüşeceklerini belirtti.

 
Ulusa seslendi
 
Libya'da öldürülen işçi toprağa verildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEKTAŞ 4 Mart 2011 Cuma 00:17

VATANDAŞ AHMETİN DEVLETE BİRLİRA BORÇU OLSA VAY HALİNE VAY.BAK NASIL ALIR.ONA ŞÜKREDİN.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfusun yüzde 17'si yoksul
Türkiye nüfusunun yüzde 17.1’inin yoksulluk riski altında olduğu belirlendi. ...
İşsizlerin dikkatine
Kimi devlet kurumları ile üniversiteler personel alacak. İşte o kurumlar ...
Türkiye'nin en zengini Karamehmet
Forbes Türkiye, “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Mehmet Emin Karamehmet, ...
 
Niran Ünsal kızı ile aynı sahnede
ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde bir gelinlik firmasının tanıtım gecesinde ...
Taklitçi bebek
Babasını taklit eden bu şirin bebek, haftaya iyi başlamanızı sağlayacak. Sizin için seçtik, izleyin.
'Torba Yasa' mağduriyeti
Torba Yasa'da memurlarla ilgili birçok düzenlemenin yürürlülük tarihinin ...
 
KEY listesi açıklandı
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ,Konut Edindirme Yardımı (KEY) ...
Yağışlar etkili olacak
Yurdun büyük bölümü yağışlı geçecek. Antalya çok bulutlu, akşam saatlerine ...
Konya'da kaza: 7 ölü
KONYA'nın Ilgın İlçesi'nde yol çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva